Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Bacaklardan kayıp toparlanmayan bacak ısıtıcı önerisi alabilirmiyim fiyatı çok tuzlu olmasın :) birde soğuk havalar da benim burnum foşur foşur akıyor buna nasıl bir çözüm bulunabilir

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
Gövdeyi korumak lazım, iç kısma dry fit ter tutmayan bir içlik üzerine soğuğa göre bir üst sen üst katmana da goretex teknolojili (artık çoğunda var) nefes alışverişi elverişli olan bir rüzgarlık olabilir. Yağmurluk kullanımı ancla yağışa olmalı, yağarsa diye sürekli giyilmemeli yoksa sera etkisi yapıp sırılsıklam olmanıza sebep olur. Alt kısıma kısa ya da uzun kışlık tayt, kışlık tayt iç kumaşı farklı olduğu için daha sıcak tutar. Boyun kısmına darlamahacak bir boyunluk ile içeriye boyundan soğuk girmesi de önlendi mi tamamdır bu iş. Çoraplar duruma göre uzun ya da kısa ama kışlık. Çok terletip ıslak da yapmamalı. Ayakkabılar da hava almalı. Eldivenler de mümkünse açık parmaklı.

Her yeri kapatınca insan bunalıyor. Bir süre sonra zaten ısınacaksınız. Önemli olan durduğunuzda üşümemeniz.

Araba ile bir yere gidip orada biniş yapılıyorsa bitişte de direkt tüm kıyafet değişmeli. Araba içinde de soğuyan ter üşütür hatta hasta eder.

Sırt kısmı fileli nefes alabilen,ön tarafı ise rüzgarı kesip üşütmeyecek bir bisiklet ceketi arıyorum.Ve tüm bunların yanında fiyatı da makul olacak :) Bontrager markasının istediğim tarzda ürünleri var ama malum euro kuru yüzünden çok pahalıya geliyor.Nefes alabilen bir bisiklet ceketi tavsiyeniz varsa alabilirim.

Sırt kısmı fileli nefes alabilen,ön tarafı ise rüzgarı kesip üşütmeyecek bir bisiklet ceketi arıyorum.Ve tüm bunların yanında fiyatı da makul olacak :) Bontrager markasının istediğim tarzda ürünleri var ama malum euro kuru yüzünden çok pahalıya geliyor.Nefes alabilen bir bisiklet ceketi tavsiyeniz varsa alabilirim.
Kışın kollarınız çok üşüyorsa ceketi anlarım, ancak böyle bir sıkıntınız yoksa Decathlon'un reflektörlü yeleğini öneririm. Ön kısmı rüzgar geçirmez, arka kısmı da filelidir. Kendi kullandığım reflektörlü sarı modeli bulamadım, ancak şu model de aynı özelliklerde sanırım. Katlanabilme özelliği de mevcut.

(link)

Kışın kollarınız çok üşüyorsa ceketi anlarım, ancak böyle bir sıkıntınız yoksa Decathlon'un reflektörlü yeleğini öneririm. Ön kısmı rüzgar geçirmez, arka kısmı da filelidir. Kendi kullandığım reflektörlü sarı modeli bulamadım, ancak şu model de aynı özelliklerde sanırım. Katlanabilme özelliği de mevcut.

(link)
Kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Katlandığında çok az yer kaplıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde sabah erken saatlerde ve rüzgarlı havalarda çok faydası var.

Decathlon ürünlerinin pek çoğu bu şekilde. Bende bir tane ceket (uzun kollu) bir tane de yağmurluk var, ikisinin de önü rüzgarı kesiyor, arkası hava alıyor. Fiyatları da epey uygun Decathlon olunca.

Düzeltiyorum, yağmurluğun arkası böyle değilmiş.

Son düzenleme:
Decathlon ürünlerinin pek çoğu bu şekilde. Bende bir tane ceket (uzun kollu) bir tane de yağmurluk var, ikisinin de önü rüzgarı kesiyor, arkası hava alıyor. Fiyatları da epey uygun Decathlon olunca.

Decathlon bisiklet ceketinin iki modeli var ve ikisinin de arkası fileli değil.Yani terlemeye başlayınca içinde pişebilirim.Sizde hangi model var acaba ?

Yurtışından almakta sorun görmezseniz AliExpress'te hesaplı ürünler var. Ben şunu 28 Eylül'de aldım, 12 Ekim'de geldi, fiyatına göre memnunum: (link) (lime ve yanları siyah olan, diğerleri farklı amaç için)
Arkası içten fileli, dışarıdan üst üste binmiş iki düz katman görünüyor, ter atması oldukça iyi. Bakarken filesi dışarıdan da belli olan modeller görmüştüm ama Rockbros güvendiğim bir marka olduğu için bunu tercih ettim. Boğazı da güzel kapatıyor, rüzgar kaynaklı üşümeyi engelliyor ama ciddi soğuklarda yetersiz gelebilir.
Fiyatı biraz yükselmiş, ben süper fırsattan peşin vergi ve kargo dahil 141.40 liraya almıştım ama 11.11 indirimlerinde tekrar biraz düşecek gibi görünüyor.

Ekran görüntüsü 2021-10-29 192244.jpg

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Decathlon bisiklet ceketinin iki modeli var ve ikisinin de arkası fileli değil.Yani terlemeye başlayınca içinde pişebilirim.Sizde hangi model var acaba ?
Rc500 olan an itibariyle 500₺ lik model için diyor ki:
Screenshot_20211029-194151_Chrome.jpg
Screenshot_20211029-194123_Chrome.jpg
Ben de sipariş verdim pazartesi elime ulaşıyor.
Gördüğüm kadarıyla soğuk havalarda orta seviye efor için uygun gibi.
Yalnız piyasanın haline bakınca, iyi ki Decathlon var diyor insan.

Başlıkta bolca Decatlon reklamı yapılmış.
Decathlon kullanıyorum. Exuma mont kullanıyorum.
İçlik olarak Migroston aldığım alt üst. Pamuklu ve gözenekli içlik takımı yıllardır işimi görüyor.:)

Başlıkta bolca Decatlon reklamı yapılmış.
Decathlon kullanıyorum. Exuma mont kullanıyorum.
İçlik olarak Migroston aldığım alt üst. Pamuklu ve gözenekli içlik takımı yıllardır işimi görüyor.:)
Ekonomi iyi olsa keşke Castelli reklamı yapsak bol bol. Bu arada giyim tarzını yazan arkadaşlar kullandığı bisikletleri ve kullanım tarzlarını yazarsa çok daha faydalı olur. Pamuklu ve gözenekli içlik takımını profil fotonuzdaki katlanır bisikletinizi kullanırken kullanıyorsanız elbette yeterli olacaktır.

Ekonomi iyi olsa keşke Castelli reklamı yapsak bol bol. Bu arada giyim tarzını yazan arkadaşlar kullandığı bisikletleri ve kullanım tarzlarını yazarsa çok daha faydalı olur. Pamuklu ve gözenekli içlik takımını profil fotonuzdaki katlanır bisikletinizi kullanırken kullanıyorsanız elbette yeterli olacaktır.

Elektrikli katlanır kullanıyorum ve şehir bisikleti kullanıyorum.
Sürekli rampa bol olan bölgede kullanıyorum.
Rampa demek, çıkarken efor ve terleme, inerken 30 km/h ve üzeri hız demek. Sağlam rüzgar yiyor insan.

Edit: Decatlon ürünleri fermuarları çok küçük ve bazen yuvasına iyi oturmayıp fermuar açılıyor. Ama ürün arızalı da değil. Dikkatli kullanmak gerek.

Castelli, Gore marka kumaşları kullanıyor bazı ürünlerinde. Bir de Gore marka kıyafetler var, onlar da Gore kumaş kullanıyor. Bu durumda Castelli, Gore’un ürettiği kumaşları kullanıyor doğru anladıysam.
Premium markalardan bir de Santini var mesela, onun kendi sitesinde kumaşları Gore değil, başka kumaşlar gibi anladım.
Bilgili olanlar beni aydınlatabilir mi? Bu markaların kalitesi ve kışlık kıyafet performansı nasıldır?
Mesela Gore Infinium kumaşla Gore markasının da ceketi var, Castelli’nin de var, fiyatları da birbirine yakın. Bu ikisi aynı performansta mıdır?

Başka merak ettiğim bir konular da var.
Örneğin yağmurluğu yağmursuz havada giymemeliyiz, çünkü az nefes aldığı için teri tahliye edemez. Soğuk havada asıl olarak rüzgarlık giymeliyiz değil mi?

Bir soru daha sormak istiyorum, mesela Specialized, Scott, Giant gibi bisiklet markalarının da kıyafetleri var, bunlar bir Castelli, Santini gibi performans verir mi yoksa sadece marka ve takım ruhu ile mi kullanılıyor?

Hala sırtı fileli bir bisiklet ceketi arıyorum.Marka,model öneren olursa sevinirim.

Hala sırtı fileli bir bisiklet ceketi arıyorum.Marka,model öneren olursa sevinirim.
Ceketlerde sırtı fileli olanların fiyatı uçacaktır büyük ihtimalle sora yeleği bu konuda ideal.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Kışın pek kış gibi giyinmiyorum aslında kısaca bahsedeyim bende ;

Üst olarak forma giymiyorum. Decathlonun koşu sweatshirtünü giyiyorum çok kullanışlı ; (link)

Sürüşün ilk saatlerinde çok soğuk değilse şu rüzgarlık ; (link)

Eğer işler değşip çok soğuk olursa ise bu ceket ile başlıyorum ama sonrasında terleyince rüzgarlığa dönüyorum ; (link)

Yağmurluk olarak ise bunu kullanıyorum . Yıllardır benimle .; (link)

Tayt olarak ise bunu giyip üstüne bir şort giyiyorum birde eski decathlon uzun taytı var içi yünlü gibi ; (link)

Eylül ortasından itibaren sabahları içi hafif polarli mavic uzun tayt kullanmaya başladım. havalar sıcakken çok pişirmiyor, sogukta da ısını yapıyor şimdilik. Üst kısmını hala oturtamadım, içlik üzeri uzun kollu forma üzeri yelek en iyi seçenek gibi şimdilik. Bir kez ceketle çıktım, yüksek tempoda çok bunalttı. Katlanirla sahilde gezerken ideal oluyor

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Sabah iş yeri gidişlerim 1,5 aydır alt-üst içlik ve alt-üst soft shell takım. İş yeri dönüşlerim ise üst içlik ve üstüne yazlık forma, alt ise soft shell pantolon. Buralar kış moduna yaklaştı. Güneş görmeyen yerler buz gibi çarpıyor. Yılın ilk karı Tavşan dağına ve Akdağa düşeli bir haftayı geçti.
Artık kanımız donuyor galiba 45 yarılayalı 3 ay oldu. :) Çinden aldığım soft shell takım işini görüyor. Yardımcı olsun diye paraya kıyıp Alpinist içlik aldım iki set. Başarılı bir ürün ve parasını hakediyor. Öğle vakitleri sürüşlerimi içlik ve yazlık forma ile zorlanmadan yapıyorum. Biraz tuzlu ama linkini atayım.

(link)

Üst içliği yazın 145 almıştım şimdi 190 lira olmuş.

(link)

Alt içliği 119 liraya almıştım. Şimdi 150 lira olmuş. Almış olduğum iki seti şimdi alsam 150 lira fazladan ödeyeceğim. Şaka gibi aldığın yanına kalıyor. Bu kadar paraya değer mi? Kesinlikle değer. Soğuk yerlerde iş görüyor.

Benim burnum ve boğazım üşüyor soğuk havayi içine çekince. Ne yapmam gerek şuan normal bi boyunluğu burnumu kapatacak sekilde takip kullaniyorum öylede bi sure sonra nefes alamiyorum...

Benim burnum ve boğazım üşüyor soğuk havayi içine çekince. Ne yapmam gerek şuan normal bi boyunluğu burnumu kapatacak sekilde takip kullaniyorum öylede bi sure sonra nefes alamiyorum...
Ağzınızdan nefes alın çok soğuk olduğunda.

Geri