Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Antalyada en soguk 0 derece civarında bisiklete biniyoruz. 3 tane kışlık taytım var. Bir Sora Aquazero Blizzard, bir DBH Roubaix bir de Decathlon Rockrider. Üstüne yada altına herhangi birşey giymiyorum. Sürüşün başında azcık üşüsem de sonrasında alttan hiç üşüdüğümü hatırlamıyorum. Yağmur denklemi bozabiliyor sadece.
Dechatlon rockrider tayt ile sora aquazero arasında kayda değer bir fark var mı? Hayatımda hiç pahalı tayt giymedim.

Scudo
Dechatlon rockrider tayt ile sora aquazero arasında kayda değer bir fark var mı? Hayatımda hiç pahalı tayt giymedim.
Kumaş kalitesi, ped kalitesi ve dikişler Sorada daha iyi. Sıcaklık olarak ikisi de aşağı yukarı aynı sıcaklık değerlerinde verimli. Bir de Sora nın kumaşı su itici olarak geçiyor. Hafif yağmur çişelemelwrinde vs sıkıntı olmadı ama biraz yağınca hepsiyle ıslanıyoruz😂

Bu empriyeleme nedir ne değildir çözersem eğer aslında yağmur geçirmez yapılacak çok forma var.

Bundan internet stoğunda da mağaza stoğunda da kalmamış malesef
Bu hafta eşim için plovdiv'deki Decathlon mağazasından bu ürünü aldım.Stoğa girerse orada 200-250 bandında olur yeni fiyatı.
IMG_20221019_210242.jpg

(link)
(link)
(link)

Bu uc urun yeni girmis stoklara.. Deneyimleyen varsa tecrubelerini paylasabilir mi?
Bence en baştaki iyi bir seçim olabilir özellikle rüzgar ve serin hava koruması ile yağmur korumasını bir arada sunan hafif bir model olarak. Bu fiyat bandında bence çok makul. Castelli de muhakkak daha iyi alternatifler vardır ancak ceketler 100 euro bandından başlıyor vergilerle. Bence çok soğuk olmayan rüzgarlı ve yağmur geçişli dönemler için iyi bir ürün olabilir. Deneyip görelim 🙋🏼‍♂️

• Beğen
Tepkiler: ahmethberber
Bence en baştaki iyi bir seçim olabilir özellikle rüzgar ve serin hava koruması ile yağmur korumasını bir arada sunan hafif bir model olarak. Bu fiyat bandında bence çok makul. Castelli de muhakkak daha iyi alternatifler vardır ancak ceketler 100 euro bandından başlıyor vergilerle. Bence çok soğuk olmayan rüzgarlı ve yağmur geçişli dönemler için iyi bir ürün olabilir. Deneyip görelim 🙋🏼‍♂️

Ben çarşamba bu en üstteki modeli sipariş verdim. Soradan Ultimate yada Windracer forma mı alsam acaba diye düşünüyordum epeydir. Antalyanın bahardan kışa ve kıştan bahara geçiş dönemleri bol rüzgarlı ve sabahları da serin geçiyor. Yelek giymeyi sevmediğim için rüzgar kesecek bir ürün arıyordum. Bu ceketi dün teslim aldım ve bu sabah yaklaşık 4 saatlik bir sürüşte kullandım. Sürüşün ilk 2 saati hava sıcaklığı 9-12 derece arasındaydı. Sonradan yavaş yavaş 21e kadar yükseldi saat 11 gibi. Yazlık içlik dışında birşey kullanmadım. Zone 2 temposunda bir sürüş yaptık. 1-2 ufak yokuş vardı. Sürüşün herhangi bir anında üşümedim, rüzgardan sıkıntı çekmedim. Yokuşlarda ve hava sıcaklığı 17-18 dereceyi geçtiğinde biraz fazla gelmeye başladı. Ancak o süreçte bile koltuk altları ve sırttan ter tahliyesi çok başarılı. Exuma ceketlere göre pahalı bir ürün ancak kumaş kalitesi, ter tahliyesi vs anlamında çok önde. Castelli Perfetto Ros ile kıyaslarsak daha ılıman hava koşullarında giymek için bu daha uygun. Ancak ter tahliyesi onun kadar başarılı olmayabilir. Denemek lazım.

Özetle ben ceketi çok sevdim. Kışlık içlik ile 5-6 derecelere kadar rahatlıkla kullanılabilir. 178 boy 71kg ile M beden aldım. Performans fit bir kesimi var. İçine kalın birşey giyerim yada ben daha rahat hissetmek istiyorum derseniz bir beden büyük alın.

Dosyalar

• 3BEFCFC7-A015-4A8F-978C-165AB56E8C05.jpeg
    3BEFCFC7-A015-4A8F-978C-165AB56E8C05.jpeg
    84,3 KB · Okunma: 89
  • 67784512-FA1C-47EA-B500-289D2B74682F.jpeg
    67784512-FA1C-47EA-B500-289D2B74682F.jpeg
    79 KB · Okunma: 89
  • 359FC9F8-D7D9-4AC6-AA75-5DB0699F87AD.jpeg
    359FC9F8-D7D9-4AC6-AA75-5DB0699F87AD.jpeg
    152,8 KB · Okunma: 89
Son düzenleme:
Merhaba,
Katlanır bisikletimle 30-40 km arası orta tempoda gece ve gündüz sürüş için benim de mont ihtiyacım bulunuyor, açıkçası bütçe konusunda çok sıkışık olmasam da North Face 3in1 montlara 5-6 binler vermek istemiyorum, decathlon'un 3in1 montu acaba yeterli olur mu? 1250 gibi bir fiyat,hem katmanları da ayrışıyor? Yahut ne önerirsiniz? Dediğim gibi çok profesyonel değil daha çok aktivite amaçlı kullanıma uygun öneriniz olursa çok sevinirim.

Merhaba,
Katlanır bisikletimle 30-40 km arası orta tempoda gece ve gündüz sürüş için benim de mont ihtiyacım bulunuyor, açıkçası bütçe konusunda çok sıkışık olmasam da North Face 3in1 montlara 5-6 binler vermek istemiyorum, decathlon'un 3in1 montu acaba yeterli olur mu? 1250 gibi bir fiyat,hem katmanları da ayrışıyor? Yahut ne önerirsiniz? Dediğim gibi çok profesyonel değil daha çok aktivite amaçlı kullanıma uygun öneriniz olursa çok sevinirim.
decathlonun hangi ürününden bahsediyorsunuz ? 3 in 1 ? softshell bi mont var o mu acaba eğer o ise içinize uzun kollu forma ya da içlik giymenizi tavsiye ederim kollar terleyince üşütüyor ben geçen hafta giydim evet iyiydi ama çıkaramazsınız ya da önünüzü açamazsınız mahveder adamı içim vıcık vıcık terdi benim :(

decathlonun hangi ürününden bahsediyorsunuz ? 3 in 1 ? softshell bi mont var o mu acaba eğer o ise içinize uzun kollu forma ya da içlik giymenizi tavsiye ederim kollar terleyince üşütüyor ben geçen hafta giydim evet iyiydi ama çıkaramazsınız ya da önünüzü açamazsınız mahveder adamı içim vıcık vıcık terdi benim :(
Link eklemek isterdim ama sen daha yenisin biraz daha zamanın var dedi sistem, o nedenle yalnıca ekran görüntüsü atabiliyorum, kusuruma bakmayın hocam

Screenshot_20221202-173621_Chrome.jpg

Polar ve dış katman birbirinden ayrılabiliyor. Bir üst modeli koltuk altından fermuarla daha iyi havalandırılabiliyor ama onun da bedeni hiçbir yerde kalmamış. Dediğiniz gibi softshell ile terledikten sonrası beni düşündüyoru. 3in1 montta üçüdükçe veya terledikçe bir katman çıkarılabilir veya giyilebilir ama softshell ya giyiyorsun ya çıkarıyorsun, arası yok

Link eklemek isterdim ama sen daha yenisin biraz daha zamanın var dedi sistem, o nedenle yalnıca ekran görüntüsü atabiliyorum, kusuruma bakmayın hocam

298006 dosyayı görüntüle

Polar ve dış katman birbirinden ayrılabiliyor. Bir üst modeli koltuk altından fermuarla daha iyi havalandırılabiliyor ama onun da bedeni hiçbir yerde kalmamış. Dediğiniz gibi softshell ile terledikten sonrası beni düşündüyoru. 3in1 montta üçüdükçe veya terledikçe bir katman çıkarılabilir veya giyilebilir ama softshell ya giyiyorsun ya çıkarıyorsun, arası yok
30_40 km sürüş yaptınız mı hiç. O mesafe için orta tempoda bu mont biraz fazla sıcak olabılır

30_40 km sürüş yaptınız mı hiç. O mesafe için orta tempoda bu mont biraz fazla sıcak olabılır

Havalar 18-20c iken yaptım ancak haliyle mont ihtiyacım olmamıştı, 13-15c iken içlik, eşofman ve üstüne bir yelek yeterli olmuştu. Şu anda sabahları 6-8 civarı oluyor, kar yağana kadar düzenli sürmek niyetindeyim, o nedenle alacağım montla ilk kez deneyeceğim hocam

Havalar 18-20c iken yaptım ancak haliyle mont ihtiyacım olmamıştı, 13-15c iken içlik, eşofman ve üstüne bir yelek yeterli olmuştu. Şu anda sabahları 6-8 civarı oluyor, kar yağana kadar düzenli sürmek niyetindeyim, o nedenle alacağım montla ilk kez deneyeceğim hocam
Valla bilemedim 30 olabılır de 40 A çıkarsanız ya çok yavaş sürüp 4 saat cıvarını bulacaksınız terlememek için ya da surusun ortalarında terleyip terle mücadele edersiniz.Herhangi bir mont ile bu senaryoyu deneyin.

Linkteki mont hava almayan bir mont. Bisiklet montu değil. Normal bir kışlık montta içinde elyaf benzeri malzeme ile yalıtım olur. Bisiklette bunlar az olur yalıtım göğüs bölgesinde rüzgara karşı olur. Yanlarda ve sırt kısmında fileler/delikler/nefes alan ince kumaşlar ve kesik şeklinde açıklıklar oluyor.

Iyımser yorumumun nedeni 13-15 derecede içlik eşofman ve yelek ile terlememenız :D giydikleriniz büyük ihtimalle bisiklet elbıslerı değildı ve terlemeden sorunsuz sürmüş gibisiniz. Birde atlet varsa içinizde oda 4. Katman. O yorumunuz olmasa olmayacağı hakkında daha kesin konuşabilirdım

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mazm

298006 dosyayı görüntüle

Bu montla olmaz hocam,kesinlikle terlersiniz.

• Beğen
Bu kombinle 0 derecenin biraz altında da üşümeden sürüyorum.
En alt katmanda üstte termal içlik altta Decathlon uzun tayt var,
bir üstünde yazlık sora formalarım,
Onun üstüne keyfi olarak rüzgarlık giyiyorum.
Ve tabi ki olmazsa olmaz kışlık eldiven ve termal BUFF,
Bu sene ayak ısıtıcı tabanlığa geçiş yaptım.
Bu kış sıcacık geçecek.

IMG_20221129_162833.jpg

(link)
(link)

gravel ile asfaltta 1 - 2 saatlik 50 km'lik sürüşlerde 0 - 15 derece sıcaklıklarda yağmursuz havalarda kullanmayı düşünüyorum. Askılı ST500'ü almayı düşünüyorum. Diğer seçenek RC100. 600 TL üzerine çıkmayı düşünmüyorum. ST500 alsam doğru karar vermiş olurmuyum?

• Beğen
Tepkiler: seyhanla
(link)
(link)

gravel ile asfaltta 1 - 2 saatlik 50 km'lik sürüşlerde 0 - 15 derece sıcaklıklarda yağmursuz havalarda kullanmayı düşünüyorum. Askılı ST500'ü almayı düşünüyorum. Diğer seçenek RC100. 600 TL üzerine çıkmayı düşünmüyorum. ST500 alsam doğru karar vermiş olurmuyum?
St500 kullanıyorum 1 yılı geçti alalı tavsiye ederim güzel bir tayt.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda

298006 dosyayı görüntüle

Paylaştığınız montun bisiklet kullanımına uygun olduğunu sanmıyorum. Bunun yerine decathlonda satılan Erkek Yol (link) montu alabilirsiniz, altına termal içlik, penye, polar v.s. kombinasyonlar yapıp en soğuk günlerden orta soğuluktaki günlerde kadar istediğiniz sıcaklıkta bisiklet kullanabilirsiniz. Tabi aynı şekilde bisiklet için üretilmiş kışlık alt, eldiven ve duruma göre buff yada yüz maskesi ile birlikte.

• Beğen
(link)
(link)

Askılı olanla 2-3 defa sürdüm bende. Güzel konforlu. Ikısı arasında kalıp askılı almıştım belin açılma derdi olmasın diye ama 680 idi aldığımda değer mi bilmiyorum. Muadıllerıde o fiyatta. Kumaşı falan güzel yumuşak sevdim ben

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Valla bilemedim 30 olabılır de 40 A çıkarsanız ya çok yavaş sürüp 4 saat cıvarını bulacaksınız terlememek için ya da surusun ortalarında terleyip terle mücadele edersiniz.Herhangi bir mont ile bu senaryoyu deneyin.

Linkteki mont hava almayan bir mont. Bisiklet montu değil. Normal bir kışlık montta içinde elyaf benzeri malzeme ile yalıtım olur. Bisiklette bunlar az olur yalıtım göğüs bölgesinde rüzgara karşı olur. Yanlarda ve sırt kısmında fileler/delikler/nefes alan ince kumaşlar ve kesik şeklinde açıklıklar oluyor.

Iyımser yorumumun nedeni 13-15 derecede içlik eşofman ve yelek ile terlememenız :D giydikleriniz büyük ihtimalle bisiklet elbıslerı değildı ve terlemeden sorunsuz sürmüş gibisiniz. Birde atlet varsa içinizde oda 4. Katman. O yorumunuz olmasa olmayacağı hakkında daha kesin konuşabilirdım
Hocam ben katlanıra termosumu, fırından simidimi alıp, bi 10 km gidip dur şurası iyiymiş bi kahvaltı yapayım, bi 10 daha gidip bir de meyve yiyeyim, bir 10 daha gideyim kahve içeyim şeklinde yaptığım için sanırım çok ter yapmadı 🙂 bundan sonrası için daha bir vites yükselteyim, temiz hava alırken biraz da yazın çıkmaya niyetlendiğim turlara hazırlanayım istedim, sanırım sizin de dediğiniz gibi elimdeki elyaflı bir montla deneyerek başlayayım, biraz kondisyon yakalayınca daha üst grup ürünlere yöneleyim.

Teşekkür ederim ilginiz için.
Paylaştığınız montun bisiklet kullanımına uygun olduğunu sanmıyorum. Bunun yerine decathlonda satılan Erkek Yol Bisikleti Montu - Siyah - RC100 montu alabilirsiniz, altına termal içlik, penye, polar v.s. kombinasyonlar yapıp en soğuk günlerden orta soğuluktaki günlerde kadar istediğiniz sıcaklıkta bisiklet kullanabilirsiniz. Tabi aynı şekilde bisiklet için üretilmiş kışlık alt, eldiven ve duruma göre buff yada yüz maskesi ile birlikte.
Eldiven, yüz maskemi almıştım, montu da elimde olanla deneyerek başlayacağım, ihtiyacımı karşılamazsa önerinize yöneleceğim hocam.👍🏻 Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Hocam ben katlanıra termosumu, fırından simidimi alıp, bi 10 km gidip dur şurası iyiymiş bi kahvaltı yapayım, bi 10 daha gidip bir de meyve yiyeyim, bir 10 daha gideyim kahve içeyim şeklinde yaptığım için sanırım çok ter yapmadı 🙂 bundan sonrası için daha bir vites yükselteyim, temiz hava alırken biraz da yazın çıkmaya niyetlendiğim turlara hazırlanayım istedim, sanırım sizin de dediğiniz gibi elimdeki elyaflı bir montla deneyerek başlayayım, biraz kondisyon yakalayınca daha üst grup ürünlere yöneleyim.

Teşekkür ederim ilginiz için.

Eldiven, yüz maskemi almıştım, montu da elimde olanla deneyerek başlayacağım, ihtiyacımı karşılamazsa önerinize yöneleceğim hocam.👍🏻 Teşekkür ederim
Sizin için doğrusu bu olur. Yanlış olacak tek şey enflasyon :) decathlonda ocakta sağlam zam olacak demişlerdi forumda

• Beğen
Geri