Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Kesinlikle, tüm yorumlara katılıyorum. Gerçekten soğuk havalarda iyi iş yapıyor. Ama 15 dereceden yukarısında benim eller terleme yaptı. Bu da normaldir diye düşünüyorum. Yol bisikletinde de vites-fren kullanımına engel olmuyor. Bazı eldivenler güzel korumasına karşın tutuş hissiyatını çok azaltıyor ama bu tam ayarında.
15 dereceden yukarıda bu eldiven giyilmez ki 😒

Scudo
6 derece, rüzgar ile beraber hissedilen 3 derece hava sıcaklığı.
Altta kışlık çorap, yazlık ayakkabı ile overshoe ve thermal tayt. Thermal içlik üstüne rüzgar geçirmez, suya dayanıklı uzun kollu forma ve kask altına bere. Eldivenler de günlük kullanim için aldıklarım. 70 km yapmışız sonlara doğru ayak uçlarım üşüdü biraz. Daha kalın çorap giysem olurmuş.

20201128_154825.jpg

Selamlar, akşam vakti, dışarısı 9⁰C.

Üstte, kısa kollu tişört üstüne, exuma ince forma ve yüz beresi.
Altta, ince futbol taytı üstüne, yarım pedli tayt, termal çorap, spd kılıf.

Sürüşün yarısında, üşüyen yerlere destek için uzun eldiven, kask içine polar havlu ve forma üstüne tül gibi olan rüzgarlık. Ohh mis mis. :ssrtcbya:

Yeni öğrenim: çabalamak boşuna, terlememek benim için mümkün değil, üşümeye başlayınca destek şart.:harika:

Kars'ta yaşıyorum bana da kışın giyim önerisi yapacak birisi var mı? 😂

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Esatesat
Kars'ta yaşıyorum bana da kışın giyim önerisi yapacak birisi var mı? 😂
Ben antalyalıyım abi hava 20°C olunca kar montuyla gezeriz. Seni bilmem ama ben karsa gelsem kesin şöyle olurum
karsta bisiklet.JPG

Bisikletim de bu olur:
kar bisikleti.JPG
Adı üstünde KAR(S), o ''s'' harfi ingilizcedeki -ler/-lar olduğu için öyle.
Bu arada bilgilenelim;
Kâşgarlı Mahmud eserlerinde Kars kelimesi için: deve veya koyun yününden yapılan elbise ve karsak derisinden güzel kürk yapılan bir hayvan, bozkır tilkisi, olarak söz eder. Bir kaynağa göre Kars adı, MÖ 130-127 tarihleri arasında Kafkas Dağlarının kuzeyinden gelen Bulgar Türkler'inin Velentur boyunun Karsak Oymağı'ndan gelmektedir.[8][28] Bununla beraber, "Kars" adının Karsak oymağından geldiği önermesi akademik literatürde genel kabul görmemiş, tarihî gerçeklerle bağdaştırılamayacağı yönünde eleştiri almıştır.[29]

Bölgenin 9. yüzyıldaki (yaklaşık MS 888) adı literatürde Vanand'dır. MS 928'den 961 yılına kadar Kars bölgenin başkentliğini yapmıştır ve eldeki bulgular şehrin o zamanki adının Ermenice: Ղարս "Ghars" veya Կարս "Kars" olduğunu göstermektedir.[30]

Aynı zamanda Kars şehrinin adını Gürcüce dilinde kapı kenti anlamına gelen Kariskalaki kelimesinden aldığı da söylenmektedir.[8][31]
Kaynak: https:// tr. wikipedia. org/ wiki/ Kars (Üyeliğim yeni olduğu için link bırakamıyorum, linkteki boşlukları siliniz.)

Ben antalyalıyım abi hava 20°C olunca kar montuyla gezeriz. Seni bilmem ama ben karsa gelsem kesin şöyle olurum
248562 dosyayı görüntüle

Bisikletim de bu olur:
248563 dosyayı görüntüle
Adı üstünde KAR(S), o ''s'' harfi ingilizcedeki -ler/-lar olduğu için öyle.
Bu arada bilgilenelim;
Kâşgarlı Mahmud eserlerinde Kars kelimesi için: deve veya koyun yününden yapılan elbise ve karsak derisinden güzel kürk yapılan bir hayvan, bozkır tilkisi, olarak söz eder. Bir kaynağa göre Kars adı, MÖ 130-127 tarihleri arasında Kafkas Dağlarının kuzeyinden gelen Bulgar Türkler'inin Velentur boyunun Karsak Oymağı'ndan gelmektedir.[8][28] Bununla beraber, "Kars" adının Karsak oymağından geldiği önermesi akademik literatürde genel kabul görmemiş, tarihî gerçeklerle bağdaştırılamayacağı yönünde eleştiri almıştır.[29]

Bölgenin 9. yüzyıldaki (yaklaşık MS 888) adı literatürde Vanand'dır. MS 928'den 961 yılına kadar Kars bölgenin başkentliğini yapmıştır ve eldeki bulgular şehrin o zamanki adının Ermenice: Ղարս "Ghars" veya Կարս "Kars" olduğunu göstermektedir.[30]

Aynı zamanda Kars şehrinin adını Gürcüce dilinde kapı kenti anlamına gelen Kariskalaki kelimesinden aldığı da söylenmektedir.[8][31]
Kaynak: https:// tr. wikipedia. org/ wiki/ Kars (Üyeliğim yeni olduğu için link bırakamıyorum, linkteki boşlukları siliniz.)
Allah iyiliğini versin, hem güldürdün hem bilgilendirdin. 🙏😄
@YlcnCihan ısıtıcılı montlar varmış hocam bi de akü atın çantaya güzel iş görür 😂
Hocam zincir bağlamadan tekere gider mi bilmiyorum onu da halletmek lazım... Bu arada ısıtıcılı mont güzel fikir, teknoloji günden güne ilerliyor da biz yetişemiyoruz.😂

Selamlar, akşam vakti, dışarısı 9⁰C.

Üstte, kısa kollu tişört üstüne, exuma ince forma ve yüz beresi.
Altta, ince futbol taytı üstüne, yarım pedli tayt, termal çorap, spd kılıf.

Sürüşün yarısında, üşüyen yerlere destek için uzun eldiven, kask içine polar havlu ve forma üstüne tül gibi olan rüzgarlık. Ohh mis mis. :ssrtcbya:

Yeni öğrenim: çabalamak boşuna, terlememek benim için mümkün değil, üşümeye başlayınca destek şart.:harika:
Hocam tişört giymekten vazgeç artık istersen. Bütün teri üzerinde tutuyor. Bir de içlik denesen diyorum. 😆

Hocam tişört giymekten vazgeç artık istersen. Bütün teri üzerinde tutuyor. Bir de içlik denesen diyorum. 😆
Hocam göğüs ve sırt kısmına gazete koymak ter konusunda işe yarıyor, tabi içlik de giyilmesi gerek kış günlerinde. :D

Benim konsept baselayer; kipsta; rüzgarlık. Böyle bile terleniyor; 10dk dan fazla durduğumda da yedeğim var hemen değişiyorum baselayer ve kipstayı; sonra mis devam bi 40-50 km daha 👍😁

ACB93EBB-C33A-4248-BC73-FB367174379A.jpeg

Selamlar,

Kışın giyinme olayını biraz çözdüm ama bu sabah yağmuru görünce sürüşe çıkamadım. Yağmurdan nasıl korunuyorsunuz yağmurluk haricinde? Termal içlik üstüne giyebileceğim su geçirmez tayt var mı örneğin? Biraz bakındım ama bulamadım.

Tavsiyesi olan varsa sevinirim.

Selamlar,

Kışın giyinme olayını biraz çözdüm ama bu sabah yağmuru görünce sürüşe çıkamadım. Yağmurdan nasıl korunuyorsunuz yağmurluk haricinde? Termal içlik üstüne giyebileceğim su geçirmez tayt var mı örneğin? Biraz bakındım ama bulamadım.

Tavsiyesi olan varsa sevinirim.

(link)

Su geçirmez tayt denemedim ama forumda deneyenler vardır. Boost+ kışlık formasını kullanıyorum o su geçirmiyor bunun bi alt seviye kumaşı

(link)
Bu ürünü yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve parasını gerçekten hakeden kalitede. Arka taraf fileli, ön taraf tamamen rüzgar kesen cinsten bir malzeme. Düzlük ve inişlerde tamamen kapatıp, yokuş başlamadan komple açıyorum. Dün aşırı soğuk ve rüzgarda kipsta futbol içlik+btwin kışlık forma+bu yelek ile gayet konforlu sürdüm.
150 ₺ olan modeli mağazada incelemiştim, bana aşırı kalın geldiği için siyah olanı aldım. Alırken vücudunuza tam oturan yani omuz kısmından tam saran bedeni seçin ki sürüşte içine hava almasın. Ekstra olarak gerçekten çok hafif.
Tavsiye ettiğiniz modelin bedeni kalmadığından ilk aklımda olan (link) ürününü aldım. Bugün ilk defa 6-8 derece havada deneme imkanım oldu. Uzun kollu forma üzerine giyerek 80-90 kadans ile sürüş yaptım. Yaklaşık 35 km'de terden hasta olmamak için, yeleği arka cebe atıp rüzgarlığımı giydim, son 15-16 km'yi de tamamladım. Bence oldukça kullanışlı bir ürün. Göğse vuran rüzgarın soğuğunu kesiyor.

Geri