Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Bana da öyle geldi birisi farklı gibiydi bedenide farklı dedim hatta sana.

Scudo
Arkadaşlar merhaba, trendyol üzerinden kendi sitesinen daha uyguna bir fırsat görünce sipariş verdiğim bu ürün, sizce şehir içi egzersiz, kısa turlar ve ulaşım için İstanbul kış mevsiminde yeterli midir?
(link)
Merhabalar, daha önce merak ettiğim bu ürünü deneyimledikten sonra merak edip değerlendiren arkadaşlar için çok kısa bir özet geçmek isterim.
1) Rüzgar yalıtımı başarılı
2) Isı yalıtımı 8 Dereceye kadar yeterli
3) Ter tahliyesi yok (Firmanın da bu yönde bir iddiası yopk)
Sonuç olarak kış mevsiminin çok sert geçmediği bölgelerde kısa-orta mesafe ulaşımda kullanılabilir olmakla birlikte, daha düşük sıcaklıklarda ve performans sürüşlerinde kullanışlı olmadığını söyleyebilirim. Bisiklet giyiminde en önemli konunun ter tahliyesi ve nefes alabilirlik olduğunu bir kez daha tecrübe etmiş oldum. Fiyatına göreyse çok güzel bir ürün. Fiyatı karşılığında makul beklentiyle memnun edebilir.

Arkadaşlar Merhabalar, malum Ankara’da 0’ın altı dereceler başladı. Şu ana kadar uzun kollu forma, içlik ve decathlon un bisiklet montu ve uzun tayt ile hayatımı idame ettirebiliyordum. Bu ekipmana (-) derecelerde ne eklemem gerekir sizce? Önümüzdeki hafta derece gündüz -3/-4 arası değişiyor sıcaklıklar.

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar Merhabalar, malum Ankara’da 0’ın altı dereceler başladı. Şu ana kadar uzun kollu forma, içlik ve decathlon un bisiklet montu ve uzun tayt ile hayatımı idame ettirebiliyordum. Bu ekipmana (-) derecelerde ne eklemem gerekir sizce? Önümüzdeki hafta derece gündüz -3/-4 arası değişiyor sıcaklıklar.
4. Ekleme aynen devam. Giyecek çok bir şey kalmamış. Eldiven, çorap, boyun,burun ve yüz bölgeni korumaya al. :harika:
Fazlası fazla ter yapar . Bu soğuklarda hasta eder. Takdir senin artık. Duruma göre giyinirsin.

@Şahans Çok iyi bir eldiven, çok iyi bir ayakkabı kılıfı ve tam yüz maskesi.
Bugünkü sürüşte ayakkabı kılıfına ihtiyacım olduğu ortaya çıktı. Pratik olarak ne yapılabilir? Rüzgarı kesmek için poşet geçirsek mesela? 😆

Bugünkü sürüşte ayakkabı kılıfına ihtiyacım olduğu ortaya çıktı. Pratik olarak ne yapılabilir? Rüzgarı kesmek için poşet geçirsek mesela? 😆
Ayakları alüminyum folyoya sarıp ayakkabıyı giyebilirsiniz

Arkadaşlar tayt forma SPD pedal ve ayakkabı tavsiyeleriniz var mi? Fiyatlar o kadar yüksek ki bisikleti aldık. Ekipman alamıyoruz..

Esasına giydikleriniz tam kıvamında gibi ama yetmeyebilir derseniz kıyafetten çok tahin pekmeze basın kaşığı derim:harika: hem sıcak tutar hem enerji verir hemde metabolizmayı hızlandırır :cool:

Esasına giydikleriniz tam kıvamında gibi ama yetmeyebilir derseniz kıyafetten çok tahin pekmeze basın kaşığı derim:harika: hem sıcak tutar hem enerji verir hemde metabolizmayı hızlandırır :cool:
Bunu da aklımda tutayım hocam :)

Arkadaşlar tayt forma SPD pedal ve ayakkabı tavsiyeleriniz var mi? Fiyatlar o kadar yüksek ki bisikleti aldık. Ekipman alamıyoruz..
Tayt forma Aliexpress yada jordanred/exuma ile "idare edilebilir". Pedal için ahimano 540 başlangıç seviye yol pedalı rahatlıkla iş görecektir. Ayakkabı da çok ciddi performans hedefleriniz yoksa markaların başlangıç seviye cırt cırtlı sistemle kapanan ve tabanı karbon enjekte edilmiş nylon olan modellerle başlayabilirsiniz.

Ama özellikle performans anlamında ciddi hedefleriniz varsa ayakkabı konusuna iyi yatırım yapıp uzun vadeli bakabilirsiniz. BOA(yada muadili) sistemli ve karbon tabanlı ayakkabılara yönelebilirsiniz böyle bir durumda.
Bu sabah Antalya'da antreman yaptığım saat ve bölgede hava sıcaklığı 1 derece ile 5 derece arasındaydı. Zone 3 tempo (%76-%90 FTP) antremanı yaptım. Termal olmayan bir içlik, Exuma baharlık uzun kol forma ve DHB Softshell ve altta da DHB Termal kışlık tayt vardı. Yüzüm ve kafam için decathlon bisiklet maskesi ve ayakkabılarda da neopren kılıf ile sürdüm. Terleme yada üşüme anlamında kıyafetler çok iyi iş çıkardı diyeblirim. Ancak ayaklarım antremanın sonlarına doğru epey üşüdü. Kışlık bir çorapla denemeliyim sanırım.

Tayt forma Aliexpress yada jordanred/exuma ile "idare edilebilir". Pedal için ahimano 540 başlangıç seviye yol pedalı rahatlıkla iş görecektir. Ayakkabı da çok ciddi performans hedefleriniz yoksa markaların başlangıç seviye cırt cırtlı sistemle kapanan ve tabanı karbon enjekte edilmiş nylon olan modellerle başlayabilirsiniz.

Ama özellikle performans anlamında ciddi hedefleriniz varsa ayakkabı konusuna iyi yatırım yapıp uzun vadeli bakabilirsiniz. BOA(yada muadili) sistemli ve karbon tabanlı ayakkabılara yönelebilirsiniz böyle bir durumda.
Bu sabah Antalya'da antreman yaptığım saat ve bölgede hava sıcaklığı 1 derece ile 5 derece arasındaydı. Zone 3 tempo (%76-%90 FTP) antremanı yaptım. Termal olmayan bir içlik, Exuma baharlık uzun kol forma ve DHB Softshell ve altta da DHB Termal kışlık tayt vardı. Yüzüm ve kafam için decathlon bisiklet maskesi ve ayakkabılarda da neopren kılıf ile sürdüm. Terleme yada üşüme anlamında kıyafetler çok iyi iş çıkardı diyeblirim. Ancak ayaklarım antremanın sonlarına doğru epey üşüdü. Kışlık bir çorapla denemeliyim sanırım.
Şuanda sanırım en ucuz ayakkabı Decathlon unnmodeli onda da numara yok . Tavsiye edebileceğiniz giriş seviyesi ayakkabılar var mi

Şuanda sanırım en ucuz ayakkabı Decathlon unnmodeli onda da numara yok . Tavsiye edebileceğiniz giriş seviyesi ayakkabılar var mi
2.el Shimano Rp1 bakabilirsiniz, bir süre önce ikinci el 200 liraya almıştım.

Hocam bugün tahin pekmezi önerdiğiniz 3. konu bu. Yazılarınızdan sizi tanımasam maske stokçuları gibi tahin pekmez stoğu yaptığınızdan şüphelenecektim az kalsın.

Bu kolluklardan kullanan var mı? İkisinin yapısı farklı gözüküyor hangisini almam daha iyi olur? İçliğin üstüne destek olarak kullanmayı düşünüyorum.
(link)
(link)
Biri polyamid, biri polyester. İkisinin farklarına baktığımda polyamid bir tık önde gibi. Yalnız ikisi de nefes alma özelliğine sahip değil, dolayısıyla teri dışarı atamayacak.

• Beğen
Tepkiler: Emert20

Şunu önerebilirim. Neopren olması bir süreye kadar yağmuruda engelliyor ama yağmur alsa dahi ayak sıcaklığını koruyor. Şahsen tabiri caizse kıçıma kadar ıslandığım bir yağmurun altında 6 saat kullandım ama ayaklarımda hiç üşüme olmadı.

(link)

Decathlon un kışlık dağ bisikleti taytı olarak sattığı bu ürünü kullanan var mı acaba?
250 TL fiyatıyla iyi bir fayda sağlarsa makul bir tercih olabilir.

(link)

Geri