teyteydragon
Daimi Üye
- Tepki
- 375
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Cannondale
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Şimdi kontrol ettim, yok.Montun alt kısmında yukarı doğru toplanmasını engellemek için silikon yok mu?
Şimdi kontrol ettim, yok.Montun alt kısmında yukarı doğru toplanmasını engellemek için silikon yok mu?
Çok ilginçŞimdi kontrol ettim, yok.
Emin değilim ama bir yandan da neden olmasın geliyor aklima. Bir terziye sorman en mantıklısı olur.Benim böyle birşey olduğundan haberim bile yoktu. Bisiklet ceketi olarak sadece Decathlon kullanıyorum.
Dikilebilir silikon şerit vs. alıp dikmek mümkün müdür?
Kullanıdğınız model RC100 mü RC500 mü RC100 de yok ama RC500 de var gözüküyor.Emin değilim ama bir yandan da neden olmasın geliyor aklima. Bir terziye sorman en mantıklısı olur.
Bendeki ceketlerin de arkası biraz uzun, fakat yine de çok açılıyorlar özellikle droplardayken. Özellikle de arka cebim boş ise. (yani aşağıya çeken birşey yoksa)
Örnek olarak şu linkteki fotoğraflara bakarsanız, arkadan çekilmiş olana:
(link)
Ayakta dururken bile kalçasının ortasına kadar ancak kapatıyor. Kolları uzatınca belin açılmasına şaşırmamak gerek.
Bu hafta sonu turumu kalın kışlık mont ile yapmayı planlıyorum. Teri dışarı atmayacak, rahat olmayacak ama belimin tutulmasından iyidir.
Başka bir kullanıcı buldum aynı sorunu yaşayan:
(link)
"Rüzgarı güzel kesiyor, kalıbı şıklığı güzel, içlik üstüne giyiyorum üşümüyorum ankara soğuğunda. Eksi yanı sürüş esnasında toplanıyor belim açılıyor ilk defa böyle bi ürün kullandım belki normal bi durumdur ama genel anlamda 5 yıldızı hakediyor."
(link)
Merhaba RC500 montu kullandığınızı varsayıyorum. Bu montu ben kullanıyorum ve arka kısım etek altında kaymasını engellemek adına silikon şerit var.
Boy ve kilonuzu yazmışsınız, kullandığınız bedeni de yazabilir misiniz?
KG boy oranına bakılırsa L size bol geliyor olabilir ayrıca silikon olmayınca dediğiniz gibi toplanma oluyor. Bu tip ceketler genelde şehir bisikleti- katlanır bisiklet kullanan arkadaşlar için daha uygun.Ben RC100 EN1150 kullanıyorum. Aşağıya fotoğraf ekledim. Silikon şerit yok.
Beden olarak L kullanıyorum. Kol uzunluğu ve omuz genişliği ideal, ne uzun ne kısa.
Aynı ceketin iki rengi var ikisinde de yok.
277071 dosyayı görüntüle
M bedenin kolları kısa geliyor maalesef.KG boy oranına bakılırsa L size bol geliyor olabilir ayrıca silikon olmayınca dediğiniz gibi toplanma oluyor. Bu tip ceketler genelde şehir bisikleti- katlanır bisiklet kullanan arkadaşlar için daha uygun.
Bilemiyorum hocam ama geniş olduğunu sanmıyorum. Boy 185, kilo 65. Genel olarak inceyimBelki Decathlon ürünlerinde olan bir sorundur, daha kalite markalarda daha iyidir.
L size bol geldiği için alttan hava alıyor da olabilir.Ben RC100 EN1150 kullanıyorum. Aşağıya fotoğraf ekledim. Silikon şerit yok.
Beden olarak L kullanıyorum. Kol uzunluğu ve omuz genişliği ideal, ne uzun ne kısa.
Bütçenizi bilemiyorum ancak eğer yurtdışına çıkıyorsanız ya da gidip gelen bir tanıdığınız varsa Decathlon'un şu ürünü beli kapatma açısından oldukça ideal: (link)Ankara'da soğuklar başladı. Geçtiğimiz Pazar 40km'lik bir tur yaptım, altta Sora'nın kışlık taytı üstümde de Decathlon bisiklet ceketi ile. Bel ve sırtımda bir ağrı başladı. Çok ciddiye almadım. Benzer bir giyimle Salı günü bir tür daha yaptım ve belim kilitlendi. 3 gündür ancak kendime gelebildim.
Farkettim ki bisiklet ceketleri bana göre değil. Ayakta dururken bile çok kısa duruyorlar. Bisikletin üzerine eğilince (örneğin dropdayken) belim tamamen açılıyor ve soğuk alıyor.
Bu sorunu yaşayan başkaları var mı? Ne giyiyorsunuz üstünüze belinizi soğuktan korumak için?
Bu hafta İstanbul dışındayım haftaya gelince Exuma fabrika satış mağazasına uğrayacağım çok güzel indirimli montlar oluyor özelden numaranızı yazın resimlerini ve fiyatlarını atarım size beğendiğiniz bir model olursa alıp gönderirim.M bedenin kolları kısa geliyor maalesef.
Silikon şerit gibi birşey AVMlerdeki terzilere falan soracağım denk gelirsem. Belki dikilebiliyordur.
Kısmen de boy ve kilomuz aynı. Bende 198'e şuan 65 kilodayım, tabiri caizse çöp adama gibiyim. @trainspotting35 daha öncelerinde incelemesini yapmış olduğu İnceleme - Arsuxeo mont softshellden kullanıyorum, beden olarak bir küçüğünü almış olsam kalıp olarak tam oturacakmış. Şuan kullandığım benden hem biraz bol hem de biraz uzun geliyor. Örneğin kolları droplara eğildiğim zaman tam geliyor, normal üst taraftan kullandığımda biraz potluk oluyor. Beden etiketi olarak US/EU L, China XL olarak görünüyor. 80 kiloya kadar rahat götürü düşüncesindeyim. Ek olarak bir görsel ekledim benim kalça vs çok büyük değil ama tamamen kapatıyor. Yani anlatılan gibi hatta arka orta cepte ağır bir şey varsa seleye takılabiliyor. Drop sürüşlerinde de kapalı oluyor.Bilemiyorum hocam ama geniş olduğunu sanmıyorum. Boy 185, kilo 65. Genel olarak inceyimBelki Decathlon ürünlerinde olan bir sorundur, daha kalite markalarda daha iyidir.
Saçım olsa da olmasa da sert havalarda kaskın altında bir katman mutlaka tutuyorum. Bunda sinüzit olmamın etkisi de var tabi.Birde ben gibi kısa saç (geleceği parlak) veya biraz kaba olacak ama kel olanlar kask altına herhangi bir şey kullanıyor mu bazen rüzgar anlıma öyle bir vuruyor ki, sürüş sonrası yoğun baş ağrısı yaşayabiliyorum.
Ben RC100 EN1150 kullanıyorum. Aşağıya fotoğraf ekledim. Silikon şerit yok.
Aynı ceketin iki rengi var ikisinde de yok.
277071 dosyayı görüntüle
Kısmen de boy ve kilomuz aynı. Bende 198'e şuan 65 kilodayım, tabiri caizse çöp adama gibiyim. @trainspotting35 daha öncelerinde incelemesini yapmış olduğu İnceleme - Arsuxeo mont softshellden kullanıyorum, beden olarak bir küçüğünü almış olsam kalıp olarak tam oturacakmış. Şuan kullandığım benden hem biraz bol hem de biraz uzun geliyor. Örneğin kolları droplara eğildiğim zaman tam geliyor, normal üst taraftan kullandığımda biraz potluk oluyor. Beden etiketi olarak US/EU L, China XL olarak görünüyor. 80 kiloya kadar rahat götürü düşüncesindeyim. Ek olarak bir görsel ekledim benim kalça vs çok büyük değil ama tamamen kapatıyor. Yani anlatılan gibi hatta arka orta cepte ağır bir şey varsa seleye takılabiliyor. Drop sürüşlerinde de kapalı oluyor.
Kendi adıma kış giyimi için eksiğim kışlık alt (şort/tayt) yine burada Çetin abinin önerisi 3/4 diz altı termal bib modelleri aklımda, onun haricinde spd için kılıf hem kal girişlerinden su giriyor hem de rüzgarda sıkıntı olabiliyor, bunları temin etmem gerekiyor.
Birde ben gibi kısa saç (geleceği parlak) veya biraz kaba olacak ama kel olanlar kask altına herhangi bir şey kullanıyor mu bazen rüzgar anlıma öyle bir vuruyor ki, sürüş sonrası yoğun baş ağrısı yaşayabiliyorum.
Değilim hocam, bahsettiğim gibi belim açılıyor, belim tutuldu 3 günde kendime geldimGörüntüsünü paylaşmış olduğunuz RC100 modeli ceketin performansından memnun musunuz? Özellikle içinin polar mı olmasından dolayı terletme yapıyor mu?
Açılın ben kelim...Birde ben gibi kısa saç (geleceği parlak) veya biraz kaba olacak ama kel olanlar kask altına herhangi bir şey kullanıyor mu bazen rüzgar anlıma öyle bir vuruyor ki, sürüş sonrası yoğun baş ağrısı yaşayabiliyorum.