Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Merhaba,
Uzun süreli kullanımda çok terletiyor mu?

Uzun süredir sadece işe gidip gelmede bisiklet kullanıyorum. Yolum yarım saat sürüyor. Yani net bir şey diyemem ama kasık bölgesinden terleteceğini düşünüyorum özellikle seleden sürekli kalkan biri değilseniz.

Scudo
Uzun süredir sadece işe gidip gelmede bisiklet kullanıyorum. Yolum yarım saat sürüyor. Yani net bir şey diyemem ama kasık bölgesinden terleteceğini düşünüyorum özellikle seleden sürekli kalkan biri değilseniz.
Cevabınız için teşekkürler. İşin aslı bende sadece işi gidip gelmek için kullanıyorum kışın ya da ulaşım amaçlı diyelim.
Tayt giymeyi ya da dar içlik giymeyi sevmiyorum. İçlik üzerine pantolon giyincede daralıyorum. Biraz araştıralım bakalım.

Aliexpressten aldığım ürünü küçük geldiği için satıyorum ilginlenen arkadaşlar için ilan linkini alta ekledim.
Rockbross Kışlık Alt Giyim
Screenshot_2023-11-24-22-40-30-485_com.alibaba.aliexpresshd.jpgIMG_20231124_131948.jpg

Selamlar kış için eldiven arayışı içerisindeyim. Geçen sene AE üzerinden aldığım sözde *kışlık* eldivenler gram sıcak tutmadı beklendiği gibi. Toplu halde bikeINN den alışveriş yapacağım. Elimde şöyle seçenekler var hangisini tavsiye edersiniz?
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
Bende geçen sene Merlincycles dan eldiven almıştım
(link)
Eldiven kesinlikle su geçirmiyor ve sıcak tutuyor. Ama birazcık kaba duruyor. Benim kanaatim "waterproof" özellikli bir eldiven seçmen olur.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Bende geçen sene Merlincycles dan eldiven almıştım
(link)
Eldiven kesinlikle su geçirmiyor ve sıcak tutuyor. Ama birazcık kaba duruyor. Benim kanaatim "waterproof" özellikli bir eldiven seçmen olur.
@Semih Cavdar abinin tavsiyesi üzerine bu eldiveni aldım geçen hafta. Ürün henüz elime ulaşmadı. Muhtemelen iki hafta ya elimde olur.
(link)

Dün sabah İstanbul baya bi soğuktu, 35-40 dakikalık bi sürüş yaptım.

1701180065709.png

Eldiven kullanımında bi hata yaptığımı farkettim. Decathlon'un kışlık eldivenlerini kullanıyorum, yola çıktığım ilk 10 dakika falan ellerim baya buz kesti. Hatta parmak uçlarımı hissedemeyecek kadar üşüdü parmaklarım, o yüzden gidonun üstünde parmaklarımı içe kıvırıp ısıtmaya falan çalıştım baya bi. Sonra baktım dayanılacak gibi değil, durup eldivenleri çıkardım. Biraz hoh moh derken parmakları ısıtıp tekrar taktım eldivenleri. Bu arada eldivenleri içliğin içine sokmuştum parmakları ısıtırken. Tabi parmaklar ısındı, eldivenler de vücudumun ısısıyla bi miktar ısınmış, o andan itibaren de bu sefer hiç üşümedi parmaklarım. Bugün tekrar bi denemesini yaptım, hava nispeten sıcaktı (+7 derece) ama sürüş öncesinde ellerimin üşümesini sağladım, eldivenlerin de soğuk olduğundan emin olunca sürüşe başladım ve parmaklarım yine buz kesti. Aynı yöntemle tekrar ısıtıp yine aynı şekilde sıcak sıcak devam ettim. Yine benzer sıcaklıklarda (0, +1 gibi) bu sefer sürüşe direkt sıcak başlamayı deneyeceğim, eğer o zaman da tutarsa bu zamana kadar eldiven kullanmayı bilmediğimi kanıtlamış olacağım :)

Uzun lafın kısası; sıcak eldiven içine sıcak elinizi soktuğunuzda aslında o sıcağı koruyacak kapasitesi olan bir eldivenle sıkıntı yaşamak pek mümkün görünmüyor. El veya eldiven soğuksa, o zaman "bu eldiven 10 derecede bile sıcak tutmuyor" diye yorum yapabiliyor insanlar..

Çok soğuk havada çıkacağım zaman ayakkabılarımı kalorifer üstüne koyuyorum yarım saat önce. Çıkarken neopren kılıfı geçirince üzerine, ilk yarım saat soğuk hissedilmiyor, zaten sonrasında tempolu antrenman yaptığım için soğuk vurmuyor, ateşe sürekli odun atınca ;)

Dün sabah İstanbul baya bi soğuktu, 35-40 dakikalık bi sürüş yaptım.

312003 dosyayı görüntüle

Eldiven kullanımında bi hata yaptığımı farkettim. Decathlon'un kışlık eldivenlerini kullanıyorum, yola çıktığım ilk 10 dakika falan ellerim baya buz kesti. Hatta parmak uçlarımı hissedemeyecek kadar üşüdü parmaklarım, o yüzden gidonun üstünde parmaklarımı içe kıvırıp ısıtmaya falan çalıştım baya bi. Sonra baktım dayanılacak gibi değil, durup eldivenleri çıkardım. Biraz hoh moh derken parmakları ısıtıp tekrar taktım eldivenleri. Bu arada eldivenleri içliğin içine sokmuştum parmakları ısıtırken. Tabi parmaklar ısındı, eldivenler de vücudumun ısısıyla bi miktar ısınmış, o andan itibaren de bu sefer hiç üşümedi parmaklarım. Bugün tekrar bi denemesini yaptım, hava nispeten sıcaktı (+7 derece) ama sürüş öncesinde ellerimin üşümesini sağladım, eldivenlerin de soğuk olduğundan emin olunca sürüşe başladım ve parmaklarım yine buz kesti. Aynı yöntemle tekrar ısıtıp yine aynı şekilde sıcak sıcak devam ettim. Yine benzer sıcaklıklarda (0, +1 gibi) bu sefer sürüşe direkt sıcak başlamayı deneyeceğim, eğer o zaman da tutarsa bu zamana kadar eldiven kullanmayı bilmediğimi kanıtlamış olacağım :)

Uzun lafın kısası; sıcak eldiven içine sıcak elinizi soktuğunuzda aslında o sıcağı koruyacak kapasitesi olan bir eldivenle sıkıntı yaşamak pek mümkün görünmüyor. El veya eldiven soğuksa, o zaman "bu eldiven 10 derecede bile sıcak tutmuyor" diye yorum yapabiliyor insanlar..
ben soğuk havalarda bisiklet sürüşü öncesinde şınav çekerek vücudu ısıtıyodum bi ara 😂 😂 soğuk havalarda bisiklete bindiğin gibi ısınamıyo insan. ona da dikkat etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Yağmurda bisiklet süren arkadaşlara bir soru; üst giyimde su geçirmeyen bi şey giymek şart bence ama alt taraf konusunda emin olamıyorum. Kışlık kalın bi tayt mı tercih ediyorsunuz, yoksa bunun su geçirmeyen versiyonları da var mıdır, yoksa daha farklı bir su geçirmez kıyafet kullanıyor musunuz?

Daha evvel bi kaç defa ıslak zeminde ve hafif yağmurda bisiklet sürdüm, dediğim gibi üstümde su içime geçtiğinde perişan oldum o yüzden üst giyimi çözdüm ama alt taraf konusunda ıslanmaktan rahatsızlık duymadım şimdiye kadar. Tabi şimdi soğuk ve yağmur birleşince muhtemelen rahatsız olacağımdır..

Su geçirmez tayt ve tayt üzerine giyilebilen su geçirmez pantolon kullandım. Tayt üzerine pantolon giyince çok terletiyor. Tayt tek başına daha iyi bence.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Su geçirmez tayt ve tayt üzerine giyilebilen su geçirmez pantolon kullandım. Tayt üzerine pantolon giyince çok terletiyor. Tayt tek başına daha iyi bence.
Tavsiye edebileceğiniz bir tayt modeli var mı?

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Bütçeden bağımsız olarak, kaliteli olsun, işini yapsın derseniz:
(link)

(link)

(link)

(link)

Bike Outdoor’da başka Santini ve Sora modelleri de var, isterseniz bakabilirsiniz.
Düzeltme ek: Decathlon pantolonunun paçasında cırt cırt var ama yine de aynakola bazen değiyor.

• Muhteşem
  • Beğen
Tepkiler: Myali ve TafLan
Bütçeden bağımsız olarak, kaliteli olsun, işini yapsın derseniz:
(link)

(link)

(link)

(link)

Bike Outdoor’da başka Santini ve Sora modelleri de var, isterseniz bakabilirsiniz.
Düzeltme ek: Decathlon pantolonunun paçasında cırt cırt var ama yine de aynakola bazen değiyor.
Şayet yağmur için pantolon alıncaksa 30.000mm yağmur basıncının üzerinde olması ideal onun altındakiler belki 1-2 hafta belki 1-2 ay sorunsuz kullanım sağlayacaktır ondan sonra resmen çöpe dönüşüyor. Senenin 240 günü yağmur yağan bir yerde yaşayan ve denemediği yağmurluk kalmayan bir forum kullanıcısından tavsiyeler :)

Sorpasso Ros yağmur geçirmez bir tayt değil. İticiliği var ama bir süre sonra ıslanıyor. Ben tayt konusunda havanın soğukluğuna göre karar veriyorum yağmurdan ziyade😀 Daha ince taytlar daha çabuk kuruyor 🤷‍♂️

su geçirmeyen tayt yok , elinde sonunda geçirecektir. suya oldukça dayanıklı leg warmerlar var. ben bugun onu kulandım mesela yağışta. ayağımda kışlk bot giydim. üzerime yagmurluk geçirdim. sürekli yağdıgı için taytın üst bacak tarafı biraz ıslaktı onu da fön makinesi ile kuruttum.

Abi ıslanalım ıslanmak problem değil, ama asgari seviyede ıslanalım yav derdimiz bu :)

Carraro'nun diz ısıtıcıları varmış, 250 liraya falan satıyorlar. Alıyorum deniyorum.

suya dayanıklı ile su geçirmez arasındaki farkı bazen unutuyorsunuz arkadaşlar.

kışlık eldivenlerim geldi fakat ayaz konusunda bir çözüm bulamadım. 15 - 20 kilometre hız ile giderken rüzgar içime işliyor. cüsseli bir adam olduğum için her şeyi giyemiyorum.

bir ara yağmurluk denedim, rüzgarı kesse de hem terletiyor hem de rahat edemiyorum. ince rüzgarlıkların da uygun bedenine denk gelmedim henüz. böyle formanın üzerine giyilebilecek mont tarzı bir şeye bakıyorum. rüzgar konusunda sorunumu çözecek bir model arayışı içerisindeyim ve en önemlisi rahat olmalı.

klasik monttan yağmurluğa kadar çok şey denedim, rüzgara çözüm buluyorum fakat bu sefer de konfor gidiyor.

suya dayanıklı ile su geçirmez arasındaki farkı bazen unutuyorsunuz arkadaşlar...

fark nedir?
İlki "sudan zarar görmeyen", ikincisi "su geçirmeyen" mi? Kelime anlamına bakınca öyle gibi ama her ikisi de "waterproof" anlamında kullanılıyor.

Geri