Dün sabah İstanbul baya bi soğuktu, 35-40 dakikalık bi sürüş yaptım.
312003 dosyayı görüntüle
Eldiven kullanımında bi hata yaptığımı farkettim. Decathlon'un kışlık eldivenlerini kullanıyorum, yola çıktığım ilk 10 dakika falan ellerim baya buz kesti. Hatta parmak uçlarımı hissedemeyecek kadar üşüdü parmaklarım, o yüzden gidonun üstünde parmaklarımı içe kıvırıp ısıtmaya falan çalıştım baya bi. Sonra baktım dayanılacak gibi değil, durup eldivenleri çıkardım. Biraz hoh moh derken parmakları ısıtıp tekrar taktım eldivenleri. Bu arada eldivenleri içliğin içine sokmuştum parmakları ısıtırken. Tabi parmaklar ısındı, eldivenler de vücudumun ısısıyla bi miktar ısınmış, o andan itibaren de bu sefer hiç üşümedi parmaklarım. Bugün tekrar bi denemesini yaptım, hava nispeten sıcaktı (+7 derece) ama sürüş öncesinde ellerimin üşümesini sağladım, eldivenlerin de soğuk olduğundan emin olunca sürüşe başladım ve parmaklarım yine buz kesti. Aynı yöntemle tekrar ısıtıp yine aynı şekilde sıcak sıcak devam ettim. Yine benzer sıcaklıklarda (0, +1 gibi) bu sefer sürüşe direkt sıcak başlamayı deneyeceğim, eğer o zaman da tutarsa bu zamana kadar eldiven kullanmayı bilmediğimi kanıtlamış olacağım
Uzun lafın kısası; sıcak eldiven içine sıcak elinizi soktuğunuzda aslında o sıcağı koruyacak kapasitesi olan bir eldivenle sıkıntı yaşamak pek mümkün görünmüyor. El veya eldiven soğuksa, o zaman "bu eldiven 10 derecede bile sıcak tutmuyor" diye yorum yapabiliyor insanlar..