Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Scudo
Vücut hipotermideyken sürmek çok kötü oluyor, nasıl bir ağrı saplandığını öğrenmek istemezsiniz, çünkü sakatlanıyorsunuz. Eğer formanızın sizi üşüttüğünü farkedip yolda durduysanız, bence sakın tekrar binip sürmeyin benden tavsiye.
Burda ters bir durum var gibi -15 derecede Kartepe de eğer dediğiniz gibi sürmekten vazgeçmiş olsaydım parmaklarımdan itibaren donmaya adım adım yaklaştığımı çok ama çok iyi biliyordum..ki aynı şekilde Uludağ'a çıkışta da yada inişte benzer durum söz konusu oldu..evet o durumda dişler birbirine vurur parmaklar acır vs ,kısaca sürüşün zor olduğu doğru ama sürmekten vazgeçmek dediğinizin aksine hipotermiyi tetiklemiş olmuyormu,diğer yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum bu aradaFB_IMG_1662355127936.jpg
Buda burda kalsın

sivas'ta yaşıyorum ve sadece ocak - şubat dönemi kar yüzünden çok süremedim ama diğer ayazlarda soğuklarda atkı sardım büründüm yine sürdüm. ha 40 km değil de 20 km sürdüm ama olsun :D

Kışın alt giyimi nasıl yapıyorsunuz onu sorayım bende. Geçen kış içlik mont gibi bisiklet odaklı giyime geçtim bahar aylarında tayt forma gibi yazlıklarıda aldım. Öncesinde idareden kullamdıgım şeyler vardı. Alt giyimde kışın tayt altına bi öneri var mı

Kışın alt giyimi nasıl yapıyorsunuz onu sorayım bende. Geçen kış içlik mont gibi bisiklet odaklı giyime geçtim bahar aylarında tayt forma gibi yazlıklarıda aldım. Öncesinde idareden kullamdıgım şeyler vardı. Alt giyimde kışın tayt altına bi öneri var mı
Uzun tayt. Kışlık.

Uzun tayt. Kışlık.
Kullandığınız memnun kaldığınız model var mı. AE den birtane aldım uzun ama henüz gelmedi nasıl birşey olacak bilmiyorum 5-10 güne ancak gelir. Tek başına yeterli olur mu ondan da şüphem var aslında çünkü görünüş olarak ince gibi uzun taytlar

Hava durumuna, antreman yada sürüş amacınıza göre değişir. Piyasada bulabileceğiniz en üst seviye taytlar bile gezinti modu sürüşlerde 0 derece civarı sizi üşütecektir. Ancak performanslı sürüş yapıyorsanız(zone2 ve üzeri) aynı taytlar sizi terletebilir bile. Bazen yazlık tayt ve bacak ısıtıcı dahi iş görebilir. O nedenle bulunduğunuz bölgeye, sürüş amacınıza ve vücut hissiyatınıza uygun farklı seviyelerde koruma sağlayan 2-3 tayt ve forma kullanmak en mantıklısı bana göre.

Uzun tayt Antalya'da yeterli oluyor kışın , ilk başlarda soğuk hissedilse de 10dk sonra bacaklar ısındığından sorun ortadan kalkıyor.
Üst tarafta ise kat kat giyinme taraftarıyım ;
- Base layer
- Uzun kollu btwin içlik (10 dereceye kadar)
- Yazlık kısa kollu forma
- Bisiklet montu
- uzun parmak eldiven
- Kafa bandanası > üstüne en az delikli kask
- Polar boyunluk (boğaz ve ağzı-kulakları kapatan)

• Beğen
Tepkiler: wrmsty
Kullandığınız memnun kaldığınız model var mı. AE den birtane aldım uzun ama henüz gelmedi nasıl birşey olacak bilmiyorum 5-10 güne ancak gelir. Tek başına yeterli olur mu ondan da şüphem var aslında çünkü görünüş olarak ince gibi uzun taytlar
1662362036779.pngDecathlon Bib 500 ve (link) bu taytın 3/4 versiyonu var.

Hava durumuna, antreman yada sürüş amacınıza göre değişir. Piyasada bulabileceğiniz en üst seviye taytlar bile gezinti modu sürüşlerde 0 derece civarı sizi üşütecektir. Ancak performanslı sürüş yapıyorsanız(zone2 ve üzeri) aynı taytlar sizi terletebilir bile. Bazen yazlık tayt ve bacak ısıtıcı dahi iş görebilir. O nedenle bulunduğunuz bölgeye, sürüş amacınıza ve vücut hissiyatınıza uygun farklı seviyelerde koruma sağlayan 2-3 tayt ve forma kullanmak en mantıklısı bana göre.
Yaz ve bahar ayları için alternatifler yaptım. Ama soğuk kış için alt kısıma herhangi bir kalıcı çözüm getirmedim. Üst kısma içlik forma mont yağmurluk kışlık boyunluk bandana Vs. Hepsi var. Birde şu zone olayını araştırayım :D sımdıye kadar hiç bakmadım o ise
293994 dosyayı görüntüleDecathlon Bib 500 ve (link) bu taytın 3/4 versiyonu var.
Decathlonda biraz daha ucuz alternatifler var gibi onları araştırayım yorumlarına bakayım

Burda ters bir durum var gibi -15 derecede Kartepe de eğer dediğiniz gibi sürmekten vazgeçmiş olsaydım parmaklarımdan itibaren donmaya adım adım yaklaştığımı çok ama çok iyi biliyordum..ki aynı şekilde Uludağ'a çıkışta da yada inişte benzer durum söz konusu oldu..evet o durumda dişler birbirine vurur parmaklar acır vs ,kısaca sürüşün zor olduğu doğru ama sürmekten vazgeçmek dediğinizin aksine hipotermiyi tetiklemiş olmuyormu,diğer yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum bu arada293991 dosyayı görüntüle
Buda burda kalsın
Durmayın yani, dediğiniz doğru.
Sürantreman değildir o, öyle olsa duramazsınız. Ayrıca kıyafetten sürantrene nasıl olunur ben ilk defa duydum. Biraz açar mısınız?
Soğukta elbisenizin koruyup korumadığı ancak sizin bilebileceğiniz birşey. Vücut ısınızı soğutmayan elbiseyi sizin yerinize ben nereden bilebilirim? Hâlâ terleyebiliyorsanız üşütmüyordur. Eğer sürantreman olmanın mekanizmasını soruyorsanız bunun cevabı tam bilinmiyor. Ben kendi tecrübemi paylaştım, tarif edecek başka terim aklıma gelmiyor. Herşeyi bilmek gerekmiyor diye yazdım zaten, siz denemeyin diye. Ya sürerken olumsuz havada durmayın, ya da durup soğuduysanız tekrar başlamayın.
Bahsettiğim hava sıfırın üzerinde olduğu için ter kurumuyordu, sıfırın altında sürmek için forma üstü kar kıyafeti giyerdim zaten, hazırlıksız yakalanmanız gerek böyle bir durumla karşılaşmanız için.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Her ucuz malzemeyi gömmek gibi bir niyetim olmadığını baştan yazayım ancak özellikle soğuk ve yağmurlu havalar için kullanılan tayt/forma/ceketlerde genelde ne ucuz etin yahnisi sonucuyla karşılaşabilirsiniz. O nedenle aslında herşey beklentileriniz, amaçlarınız ve yaşadığını bölgenin gerçeklerini iyi hesaba katarak alışveriş yapmakla ilgili.
Misal Taner in dediği gibi Antalyada bu iş nispeten daha kolay olsa da ocak şubat aylarında sabah 5:30da antremana çıkıyorsanız 1-2 derece havalarla karşılaşmanız olası. Buna göre ya kat kat birçok ekipman kullanabilirsiniz yada daha üst segment markaların kışlık ceketlerine yönelip tek katman ile idare edebilirsiniz.
Yaz ve bahar ayları için alternatifler yaptım. Ama soğuk kış için alt kısıma herhangi bir kalıcı çözüm getirmedim. Üst kısma içlik forma mont yağmurluk kışlık boyunluk bandana Vs. Hepsi var. Birde şu zone olayını araştırayım :D sımdıye kadar hiç bakmadım o ise

Decathlonda biraz daha ucuz alternatifler var gibi onları araştırayım yorumlarına bakayım

Yol bisikleti olunca lastik ince, bisiklet hafif rüzgarda savrulur, ıslak zeminde kayar soğukta binmek benim için baştan işkence yaz adamıyım vesselam.
Kısaca zerre keyif almam..

Her ucuz malzemeyi gömmek gibi bir niyetim olmadığını baştan yazayım ancak özellikle soğuk ve yağmurlu havalar için kullanılan tayt/forma/ceketlerde genelde ne ucuz etin yahnisi sonucuyla karşılaşabilirsiniz. O nedenle aslında herşey beklentileriniz, amaçlarınız ve yaşadığını bölgenin gerçeklerini iyi hesaba katarak alışveriş yapmakla ilgili.
Misal Taner in dediği gibi Antalyada bu iş nispeten daha kolay olsa da ocak şubat aylarında sabah 5:30da antremana çıkıyorsanız 1-2 derece havalarla karşılaşmanız olası. Buna göre ya kat kat birçok ekipman kullanabilirsiniz yada daha üst segment markaların kışlık ceketlerine yönelip tek katman ile idare edebilirsiniz.
Ben o saatte uyanıp sürmem :D hava olarakta 5 derece altında sürüş yapmıyorum genelde. AE den aldığım ince kalırsa şu ikisinden birini alacağım. Dağ olanda çok detay yazmıyor ama tek fark askısı gibi. Yorumları genel olarak olumlu

(link)

(link)

Ben o saatte uyanıp sürmem :D hava olarakta 5 derece altında sürüş yapmıyorum genelde. AE den aldığım ince kalırsa şu ikisinden birini alacağım. Dağ olanda çok detay yazmıyor ama tek fark askısı gibi. Yorumları genel olarak olumlu

(link)

(link)
Askısız taytlara bakmayın bence.

Askısız taytlara bakmayın bence.

Çok bir dezavantaj sağlar mı? Ben işe gidip gelen bir insanım. Çıkarması vs daha kolay oluyor. Hatta çoğu zaman şort giyiyorum kolaylık olsun diye :D

Çok bir dezavantaj sağlar mı? Ben işe gidip gelen bir insanım. Çıkarması vs daha kolay oluyor. Hatta çoğu zaman şort giyiyorum kolaylık olsun diye :D
Sırt açılması benim en sevmediğim şeylerden birisi. Onun için askısız taytları kullanmıyorum. Kışında sırttan terleyip o kısımdan soğuk alınması en son istenilen şeylerden birisi olacaktır. İşe gidip gelmek açısından pratik ve rahat olabilir. Yol bisikleti kullanıcısı olarak düşündüğüm için askısız tayt önermedim.

@TatanQa_tr bununla alakalı youtube videosu çekmiş. Az araştırsan bulacaksın.

Hocam merhaba, mobil cihazdan deneyimlediniz mi? Yine ant+ dongle olaması şart biliyorum. dongle tedariği için önereceğiz yer var mı? Yoksa hb üzerinden (link) alsam işimi görür mü? @TatanQa_tr

Geri