Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Şu ana kadar denediğim 4 lastiği memnuniyet sıralamasına koyarsam
1. Sworks Turbo 2. Continental GP5000 3. Schwalbe One Raceguard 4. Michelin Pro4 Endurance

Yol bisikletinde kışın hangi lastikleri tercih ediyorsunuz?

Scudo
  • Kışın hava erken kararır, işten dönünce hafta içi karanlık havada güvenli biçimde süremezsiniz.
  • Kışın yağış çoktur, hava genelde kapalı ve sisli olduğu için görüş kısıtlıdır.
  • Kışın yollar kirli ve ıslaktır, yağışlar sert cisimleri yol kenarına toplar, lastik patlatma ihtimaliniz yükselir.
  • Kışın yol tutuşu kötüdür. Yağmur, kar gibi hava şartları yanında asfaltın durumu da bunda etkilidir.
  • Kışın hava soğuktur, sürüşe çıkmak için kat kat giyinir buna zaman harcarsınız, bisikletin ve formaların yıkanması gerekir buna da fazla zaman harcarsınız. Trainer, fan ve Zwift bir kere kurar, tayt ve ayakkabı ile atlayıp hemen sürersiniz.
  • Kışın bisikletiniz daha çok kir, çamur vb. görür; hareketli aksamlarınız daha çabuk eskir.
  • Kışın soğukta sürmek kaslarınız için iyi değildir. Bkz. ((link))
  • Kışın MTB parkurları ve yangın yolları çamurludur. Bisikleti ve formalarınızı temizlemek zahmetlidir ve çok zaman alır.
Bu yorumları kendi yaşadığım yer için yapıyorum.

Hocam merhaba, mobil cihazdan deneyimlediniz mi? Yine ant+ dongle olaması şart biliyorum. dongle tedariği için önereceğiz yer var mı? Yoksa hb üzerinden (link) alsam işimi görür mü? @TatanQa_tr

Erdoğanlar bisiklette havale ile daha ucuz : (link)

Mobilde Zwift uygulaması ile denedim iPhone8 üzerinden hiçbir sorun yaşamadım.

Daha uygun ürün şu var ; Windows 10 ve 11 de sorunsuz kurulmuş: (link)

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Kışın alt giyimi nasıl yapıyorsunuz onu sorayım bende. Geçen kış içlik mont gibi bisiklet odaklı giyime geçtim bahar aylarında tayt forma gibi yazlıklarıda aldım. Öncesinde idareden kullamdıgım şeyler vardı. Alt giyimde kışın tayt altına bi öneri var mı
bisiklet taytının üstüne kalın kışlık bir eşofman giydim üstüme de atlet-selanik-tişört-kapşonlu giydim. sürdükçe insan ısınıyor zaten çok ayaz olmadıktan sonra selanik gereksiz oluyor hatta
henüz hiç bisiklet formaları vs kullanmadım. yaz veya kış genelde spor tişörtler kullanıyorum ve dediğim gibi üstüne veya altına başka şeyler
ama bacaklar hiç üşümedi bende sadece eşofman yeterli oluyor
ve bunları sivastan yazıyorum

bisiklet taytının üstüne kalın kışlık bir eşofman giydim üstüme de atlet-selanik-tişört-kapşonlu giydim. sürdükçe insan ısınıyor zaten çok ayaz olmadıktan sonra selanik gereksiz oluyor hatta
henüz hiç bisiklet formaları vs kullanmadım. yaz veya kış genelde spor tişörtler kullanıyorum ve dediğim gibi üstüne veya altına başka şeyler
ama bacaklar hiç üşümedi bende sadece eşofman yeterli oluyor
ve bunları sivastan yazıyorum
Selanık ne oluyo. Kışlık esofmanım var ama bu kış alt üst tam süreyim diyorum bisiklet elbisesi olarak

Bisikletle alakalı giyebilir selanik olarak bunu buldum. Diğeri ataturkle alakalı

Dosyalar

• Screenshot_20220905-160327_Opera beta.jpg
    Screenshot_20220905-160327_Opera beta.jpg
    38,9 KB · Okunma: 35
Son düzenleme:
Selanık ne oluyo. Kışlık esofmanım var ama bu kış alt üst tam süreyim diyorum bisiklet elbisesi olarak

Bisikletle alakalı giyebilir selanik olarak bunu buldum. Diğeri ataturkle alakalı

(link)

• Hahaha
Tepkiler: osmancan71
Kışın bisiklet sürmek banada çok külfet geliyor..yazın sabah 6 da kalkıp idmana çıkıyorum..şu anda bile hava 6.30 gibi aydınlanmaya başladığı için kalkmak daha da zor olmaya başladı..soğuk bir nebze çözülür ama rüzgarla baş etmek çok zor..bütün keyfi kaçırıyor bence. Ben kışlık kıyafete para vermektense smart tranier almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum

Kışın bisiklet sürmek banada çok külfet geliyor..yazın sabah 6 da kalkıp idmana çıkıyorum..şu anda bile hava 6.30 gibi aydınlanmaya başladığı için kalkmak daha da zor olmaya başladı..soğuk bir nebze çözülür ama rüzgarla baş etmek çok zor..bütün keyfi kaçırıyor bence. Ben kışlık kıyafete para vermektense smart tranier almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum
aslında bu yatırıma başlamadan önce yeterince bilinçli olsam bunu yapardım bende :D en azından diğer giyince temizlenme evden çıkma vb. gibi zaman harcayan şeylerden tasarruf eder başka işlere zaman ayırırdım.

Dışarıda sürmenin tadı başka. Evde smart interactive trainer var. Bütün kış 10 defa anca kullandım. Antalyada olmanın da payı var elbette 😀

aslında bu yatırıma başlamadan önce yeterince bilinçli olsam bunu yapardım bende :D en azından diğer giyince temizlenme evden çıkma vb. gibi zaman harcayan şeylerden tasarruf eder başka işlere zaman ayırırdım.

Dışarıda sürmenin tadı başka. Evde smart interactive trainer var. Bütün kış 10 defa anca kullandım. Antalyada olmanın da payı var elbette 😀
Bursa da mis gibi oluyor valla. :) bu hafta açarım kutusunu yine :)

He he bizım guru ayazda elimiz yüzümüz bi hoş oluyo dışarda sürmenin tadı bi başka :D

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Eskişehir gibi kışı lanet bir şehirde bile bizi kısıtlayan tek şey günlerin kısa olması. Yerler kuruysa soğuğun üstesinden gelinir kafası bizimkisi. Kıyafet önemli.

Bizde her yer buzdan şatoya dönüyor, Ankara'da rüzgar yok. Yazın yüzüne bakmayacağın tarlalar sanki paris roubaix paveleri gibi yeşilleniyor. Gün doğduktan sonra zaten kıymeti yok, ya hava sisli olucak, ya bulutlu, ya da sabah erkenden. Uzakta Elma Dağ, fuji dağı etekleri gibi ufka yayılsın.

Başlığın ilk mesajını okumadan verilen cevaplar yüzünden 5 sayfanın 4'ü kışın nasıl bisiklet sürüleceğini/sürüldüğünü anlatan mesajlarla dolmuş :)

Şahsen trainer alacak imkanım veya koyacak yerim yok. Bisikletim varken ilk defa bir kış geçireceğim ancak gördüğüm kadarıyla bir kaç önemli sebep var insanları kışın trainera yönlendiren;
- Benim de en çok endişelendiğim iyi de giyinsem bir şekilde hastalanmak,
- Bahçeli veya büyükçe bir evim olmadığı için bisikletin temizliğini her zaman sağlayamayacak olmak, bu da ıslak zeminde karda falan binme konusunda epey huzursuz ediyor şimdiden,
- Ben kapalı alanda spor yapmayı hiç sevemedim (beceremedim), ama pek çok insan sıcağı sevdiğinden ziyade soğuğu sevmediği için soğuk havalarda kapalı ortamda sevdiği sporu yapmaktan daha fazla keyif alabiliyor,
- Son olarak da gördüğüm kadarıyla gerçekte etrafınızda bulamadığınız sizin seviyelerinizdeki kişilerle birlikte falan istediğiniz yerde sürüş yapılabiliyor, bu da hoş bir özellik olsa gerek.

İlk kışım için heyecanlıyım, kışı da soğuğu da seviyorum. Bakalım yolun sonunda yaz kış yağmur çamur devam mı diyeceğim yoksa bana da trainer yolu mu görünecek göreceğiz..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Başlığın ilk mesajını okumadan verilen cevaplar yüzünden 5 sayfanın 4'ü kışın nasıl bisiklet sürüleceğini/sürüldüğünü anlatan mesajlarla dolmuş :)
Birde üstüne aynı şeyden yakınılarak açılmış :D elbise işini burada konuşmak istemedim ama ilgili başlıkta cevap gelip konuşamadığım için buradan devam ettim bende

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Kışlık kıyafetlere en fazla 600-700 lira vermişimdir. Bu paraya varsa hemen alayım bir smart trainer. Hadi enflasyon oldu, fiyatlar ikiye katladı diyelim 1500 olsun.

Kışlık kıyafetlere en fazla 600-700 lira vermişimdir. Bu paraya varsa hemen alayım bir smart trainer. Hadi enflasyon oldu, fiyatlar ikiye katladı diyelim 1500 olsun.
Smart olmasına gerek var mı illaki.

Geri