Scudo Sports

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Sırt açılması benim en sevmediğim şeylerden birisi. Onun için askısız taytları kullanmıyorum. Kışında sırttan terleyip o kısımdan soğuk alınması en son istenilen şeylerden birisi olacaktır. İşe gidip gelmek açısından pratik ve rahat olabilir. Yol bisikleti kullanıcısı olarak düşündüğüm için askısız tayt önermedim.
Benimde aklımda o vardı acaba kışın giydiğim içlik tolere eder mi. Malum o ıclıkler uzun oluyor

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
Benimde aklımda o vardı acaba kışın giydiğim içlik tolere eder mi. Malum o ıclıkler uzun oluyor

(link)
Çanta taşıdığım için sırtımda yel esmiyordu. Giydiğiniz mont ya da kabanın hava alışverişi için sırtta boşluğunun olmayacak sıkılıkta olması gerek, yoksa enseden doğruca soğuk hava alıyorsunuz.

geçen kıştan.kar yağarken sürmek ayrı keyif ama mutlaka gözlük olmalı. gözlük olmadığı için özellikle hafiften hızlanınca bile göze giren kar taneleri bayağı bir sıkıntı oluyor.
Ekran Resmi 2022-04-24 09.45.26.png

Kışın sürmenin vücudu çok geliştirdiğini düşünüyorum. Ben soğuk havalara çok alışkın değildim (çok fazla soğuk değil). Soğuklarda sürmeye başladıktan sonra adeta üşümemeye başladım. Tabii ilk sürmeye başlayınca buz gibi havanın teninize değmesi sonucu sürmekten vazgeçebilirsiniz ancak sürmeye devam edin:)

5 derece altında sürüş yapmıyorsanız Decathlon mtb taytı işinizi görecektir diye düşünüyorum. Ben geçen kış 1-2 derecelere kadar kullandım ve gayet yeterli idi.

Ben o saatte uyanıp sürmem :D hava olarakta 5 derece altında sürüş yapmıyorum genelde. AE den aldığım ince kalırsa şu ikisinden birini alacağım. Dağ olanda çok detay yazmıyor ama tek fark askısı gibi. Yorumları genel olarak olumlu

(link)

(link)

5 derece altında sürüş yapmıyorsanız Decathlon mtb taytı işinizi görecektir diye düşünüyorum. Ben geçen kış 1-2 derecelere kadar kullandım ve gayet yeterli idi.
mtb nin fiyat farkı olduğu için ikisi arasında kaldım. aldığım zaman muhtemelen 2. yi yedek alacağım o yüzden aradaki farkı 400 olarak hesaplıyorum :D
Çanta taşıdığım için sırtımda yel esmiyordu. Giydiğiniz mont ya da kabanın hava alışverişi için sırtta boşluğunun olmayacak sıkılıkta olması gerek, yoksa enseden doğruca soğuk hava alıyorsunuz.
aslında montun arka kısımda kapama yerş var çamur koruması için. decathlonun askısız yazlık taydını kullanıyorum pek açılma yada hava alma sorunu yaşamıyorum. kışlıkta bunun daha zor olacağını düşünüyorum çünkü yazın freysportun formasını kullanıyorum bel kısmı uzun değil ama decathlonun içliği uzun. hatta taytı geçtim normal eşofmanda kışın bel kısmından sorun yaşamamıştım. en iyisi AE den aldığım şu taytı bi görmek. gümrüğe girmiş 3 gün önce, bu hafta kargo gelir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
bence her mevsim sürülür fakat bizim ülkemiz çok fazla rüzgarlı bir ülke olduğu için bazen yazın sürmek bile zor olurken kışın fırtınalarda sürmek cidden keyif vermiyor. havanın soğuğu değil rüzgar daha çok engelliyor

mtb nin fiyat farkı olduğu için ikisi arasında kaldım. aldığım zaman muhtemelen 2. yi yedek alacağım o yüzden aradaki farkı 400 olarak hesaplıyorum :D

aslında montun arka kısımda kapama yerş var çamur koruması için. decathlonun askısız yazlık taydını kullanıyorum pek açılma yada hava alma sorunu yaşamıyorum. kışlıkta bunun daha zor olacağını düşünüyorum çünkü yazın freysportun formasını kullanıyorum bel kısmı uzun değil ama decathlonun içliği uzun. hatta taytı geçtim normal eşofmanda kışın bel kısmından sorun yaşamamıştım. en iyisi AE den aldığım şu taytı bi görmek. gümrüğe girmiş 3 gün önce, bu hafta kargo gelir.

(link)
Yazın giydiğinizi kışın giyemezsiniz. Mont dahi olsa, üstüne uzun çanta gibi birşey ağırlık yapmadığı takdirde paçalardan hava alıyor. Rüzgarın monta değmemesi fark yaratıyor. Sıksanız da olabilir, mont paçadan da hava alsa, sırtınızdan kabarsa da serinlik hissediyorsunuz. Ben bir gün çantayı seleye bağlayınca normalde olduğundan fazla üşümüştüm. Çanta olunca sıcacık tutuyor.

Sıcak seven birisi olarak kışın bisiklet kullanmıyorum. Üşüyorum 😆😆

Yazın giydiğinizi kışın giyemezsiniz. Mont dahi olsa, üstüne uzun çanta gibi birşey ağırlık yapmadığı takdirde paçalardan hava alıyor. Rüzgarın monta değmemesi fark yaratıyor. Sıksanız da olabilir, mont paçadan da hava alsa, sırtınızdan kabarsa da serinlik hissediyorsunuz. Ben bir gün çantayı seleye bağlayınca normalde olduğundan fazla üşümüştüm. Çanta olunca sıcacık tutuyor.
çanta mı bakalım yani :D çantalı turum olmuyor kışın soğuk olduğu için. bu sene belki farklılık yaparım ama pek sanmıyorum onuda. tayt gelsin kışa uygun olmadığını düşünürsem evdeki içliğe falan bakarım belden ne kadar aşağı iniyor. ona görede decathloından ikisinden birini sipariş veririm. kısayı alırda beğenmezsem soğuk havalar için mtb olanı alırım diğerinide daha iyi olan havalarda kullanırım artık. zaten kışın daha az sürüyorum haftada 3-4 ise 1-2 ye iniyor yağmur çamur olunca sürüşü pek tercih etmiyorum. hem bisikleti elbiseleri temizlemek zor oluyor.

Çok güzel sürülür, hem de karlar erirken 🥰

Antrenman Rotas¦- - Bes¦ğiktas¦ğ - Fener05.jpg

Hatta sürekli köşe dönülen kriteryum yarışı bile koşulur yerler ıslakken Ocak ayında :D

10958044_937615292915173_1826631708_n.jpg

Kışın tek çözemediğim konu ön lastikten sıçrayan sular. Tarmac SL6 ya zefalin en küçük plastik parçası dahil hiçbir çanurluğu sığdıramadım. Crud sığar diyorlar ama güvenemiyorum 40 euro çöp olabilir diye🤷‍♂️

biz sürüyoruz walla çokda keyif alıyoruz :)

Dosyalar

• 6.jpg
    6.jpg
    165,2 KB · Okunma: 26
Yol bisikletinde kışın hangi lastikleri tercih ediyorsunuz?

Geri