Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Ankara lılar sabah ayazını (hava hele de sisliyse) iyi bilir. 2-3 derecelerde bisiklet sürerlen kıyafetle ilgili hiç bir sorunum yok bacaklar vücut vs. üşümüyorum. Benim sıkıntım ayaklarda, şöyle ki; sürüşün ilk saati çok rahatım, ayaklar sıcacık, sonrasında çoraplar terden ıslanınca ayaklar buz kesmeye başlıyor. Kullandığım ekipman;
Shimano xc501 mtb ayakkabısı
(link) ve herhangi pamuklu spor çorap.
Bu arada ayakkabı koruyucunun bilek kısmını direkt çorabın üzerine geçiriyorum. Terlemeyi önlemek için ne yapmak lazım bilemedim. Koruyucu giymeyince sürüşün 15 inci dakikasından itibaren ayaklar üşümeye başlıyor.

İlk etapta sentetik çorap deneyebilirsiniz. Kayak, tenis vs için üretilmiş tabanı havlu bir çorap olabilir. Pamuğa göre daha avantajlı olur.

Scudo
Pis havalar GYM günüdür, push-pull-leg splitleri kafa rahat yapılır 🥰

Kim ne derse desin ben yazcıyım arkadaş isterse 35 derece olsun yine bisiklete çıkarım. Soruya gelirsek 700x23 yol bisikleti ile yağmur çamurda ve tabi karda bisikletin lastiğini dışarı çıkartmam kayma, düşme riski çok yüksek. Eğer hava sıcaklığı 10-12 derece ise neopren tayt, polar uzun kol tişört üzerine softshell montu giyer çıkarım. 10 derecenin altı bana gelmez.

Son düzenleme:
Bugünkü bir saatlik sulu karlı hava 5 C çok güzeldi.
softshell içi polarlı mont Exuma) ve polyester eşofman altı (exuma) su almadan işi halletti.
Sadece yanımdan hızla geçen sarı belediye otobüsü yerden bacaklarıma kadar. Faşşşş diye duş aldırana kadar.
Neyse yarım saat sonra eve geldim. Eşofman altı içine neredeyse su almamış. Herşey yolunda.:)

Dosyalar

• 621C7B03-BB87-4C09-A170-18E3C69E5CEA.jpeg
    621C7B03-BB87-4C09-A170-18E3C69E5CEA.jpeg
    128,8 KB · Okunma: 29
Ayak üşümesi için bot çözüm olur mu? Su rüzgar geçirmez postal tarzı uzun botum var askeri, bununla sürebilir miyim?

Ayak üşümesi için bot çözüm olur mu? Su rüzgar geçirmez postal tarzı uzun botum var askeri, bununla sürebilir miyim?
Bot ağır olduğu için uzun mesafe yaparsan yorabilir. Fakat kısa mesafeli rotalar için kullanılabilir işe gidip gelmek gibi. Ben yine de tercih etmezdim. Sağlam kalın yünlü bir çorap her türlü iş görür. Çıkmadan önce kalorifer üzerinde çorapları ısıtıp giyip çıktığın zaman belirli bir süreliğine sıcaklığı koruyabiliyor.

Bugün işe yeni aldığım şehir bisikletim ile geldim, hiç alışamam diyordum ama sürmesi çok keyifli geldi. Mtb'yi bırakmak zorunda kaldım. İlk kez bu tarz bisiklet kullanıyorum. Epey yüksek ve dik sürüşü var. Şimdilik memnunum. Sanırım seveceğim.

Dosyalar

• IMG_20240111_091845.jpg
    IMG_20240111_091845.jpg
    200,6 KB · Okunma: 66
Real feel -1° diyor uygulama, yerler kuru, atayım bi tur :)
Sabah ben de aynı şekilde düşündüm; yerlerin kuru olmasının yanında hava da baya baya sürüşe müsaitti, tevekkelliğimden geç çıktım evden o yüzden kısa ve hafif bi sürüş oldu ama gerçekten mükemmel bir sürüş havası vardı :)

1704964749016.png

10 saat sürmüşsün, o yaşta normal. Kastamonu bisiklet antrenörü Özden Karagülle'ye yakalanma sakın

Tüh oradan yakalanmayacağımı umuyordum. Aslında toplam 45dklık bir sürüş, sabah işe gidip akşam dönmece şeklinde ama Stravacığım "Elapsed Time" olarak tüm geçen zamanı gösteriyor haliyle.

Bu sabah üç saatlik 60km sürüş yaptık 3*C derece de gram üşüme vs yok mis gibi biraz çamur olduk ama olsun. Yazın bu sürüşü yapıyor olsaydım işkence çeker gibi sürüş yapıyor olurdum sıcakta.

Mevsim bisikletçileri bana naz yapan narin tırnağım kırılmasın kadınları anımsatıyor.

Bu sabah üç saatlik 60km sürüş yaptık 3*C derece de gram üşüme vs yok mis gibi biraz çamur olduk ama olsun. Yazın bu sürüşü yapıyor olsaydım işkence çeker gibi sürüş yapıyor olurdum sıcakta.

Mevsim bisikletçileri bana naz yapan narin tırnağım kırılmasın kadınları anımsatıyor.

ayakkabı kılıfı kullanıyor musunuz? Tavsiyeniz olur mu? Kılıfsız o kadar sürmedin demi? Benim parmaklar donardı herhalde

ayakkabı kılıfı kullanıyor musunuz? Tavsiyeniz olur mu? Kılıfsız o kadar sürmedin demi? Benim parmaklar donardı herhalde
Benim ayakkabılar (link)olduğu için uygun kılıf bulunmuyor maalesef. Çok kalın yünlü bir çorap giyiyorum epey uzun bir süre soğuğa karşı koruyor. Sürüşe çıkmadan önce ısıtıyorum çorapları biraz onun da yardımı dokunuyor denilebilir.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Geri