@Uptown Cyclist görür tabi. çıtayı yüksek tutuyon derken daha üst seviye bi gıda alıyon demek istedim.
su ile de iyi gidiyo ama süt ile hiç denemedim doğruyu söylemek gerekirse.
Fiyat performans ürünleri araştırmak yerine, en ucuzu alıp giymeyi alışkanlık edinebiliyoruz. 40 TL değerinde ki üründen, 200 TL'lik performans beklemekte yanlış.
Satın aldığımız kıyafetlerin özelliklerini de tam olarak bilmediğimizi düşünüyorum. Kullanılan malzeme, kumaş kalitesi vb. özelliklere bakmadan, rakamlara (ürün fiyatına) odaklanıp yanıldığımızı düşünüyorum.
Taytın üşüttüğüne dair bilirkişi raporu gerekiyor. Ayrıca nüfus kayıt örneği, iki vesikalık fotoğraf ve akciğer filmi istiyorum. Bu belgeleri temin ettikten sonra tekrar başvurun beyefendi.
Aynı sorunu bende yaşıyorum malesef taytın altına içlik giyince yada bacak ısıtıcı giyince sorun kalmıyor Ayrıca üst içinde termal bi içlik aldım fakat onuda giydiğim zaman aşırı terliyorum.İçliğin üzerinde forma ve yağmurluk oluyor genelde. Yağmurlugu çıkarıyorum bu seferde rüzgar çarpıyor Yağmurluk yerine polar giyeyim dedim bugün daha fazla terledim. Bidahaki sürüşümde forma+polar+yağmurluk deneyeceğim içliksiz.Bu konuda tavsiyeniz var mı ? Sanırım yağmurluk değilde rüzgarlık alma zamanı geldi.Aliexpressde aşağıdaki ürünü buldum bunu yağmurluk yerine giysem daha mı iyi olur yoksa daha mı kötu?
(link)
Pekmez falan fikirleri çok tehlikeli arkadaşlar işin bir de sağlık tarafı var tabi şeker hastalığına dikkat. Soğuk havalara uygun uzun tayt altına spor termal içlik giyince 3-4 derece'de rahatlıkla sürülüyor. Ben daha soğuk olursa rüzgarlık/yağmurluk pantolonu üzerine giyiyorum çok sıcak bile oluyor. Bir de tabi sürüş temposu da etklieyebiliyor.
Bazı ürünler sıcak tutuyor fiyatı uygun olanlar, bende aldım -8 diyi bir ürünü ama yokuşlarda fırın gibi terden bitiyorum ve sürüş sonucu evde olmazsam hastalanma tutulma, riski oluyor, bu yüzden bacak ısıtıcı kullanıyorum. İnişlerde sadece göğüs ve yüz üşümesi oluyor onları engellemek daha önemli benim için. Gezinti yapacaklara sözüm yok ama antrenman yapanlar biraz üşümeyi göze alacak. Üşümek terlemekten iyidir. Hem antrenman yapayım hem sıcak olsun, ikisi bir arada olmuyor maalesef.
Örnekten bahsedecek olursak 2013 Milano san Remo, kimse termal içlik kullanmıyor, termal bacak ve kol ısıtıcı kullanıyorlar. Ayakkabı kılıfı tabi yağmur ve su geçirmez, aynı şekilde şapka, rüzgarlık ve eldivenler daha önemli. Tabi hepsi ayrı para maddiyat.
47447 dosyayı görüntüle
Goretex gibi rüzgar geçirmezliği kanıtlanmış ürünler mevcuttur. Windstopper logolu ürünler her markada bulunabilir, rüzgar geçirmez ve nefes alabilen kumaş cinsidir. Nefes almadıktan sonra termal ve rüzgar geçirmez olmasının biz spor yapanlara hiç bir faydası yoktur. Aşırı terleme hipotermiye kadar götürür. Bu yüzden antrenman ve performans istiyorsanız biraz paraya kıyıp windstopper özellikli kılıf, eldiven, şapka almanızı tavsiye ederim. Çünkü el, ayak kanın en az gittiği ve hemen üşüyen yerlerdir, baş ise terlemeden ötürü tehlikeli ve rüzgardan korunması gereken bir bölge.
Ayrıca rüzgar şiddetine göre dışarıda yapılan sporlarda vücut hava sıcaklığını daha düşük hissedecektir.
Rüzgara göre hissedilen hava sıcaklığı. 47448 dosyayı görüntüle
@NKurtuldu Ben de linkteki içliği kullanıyorum bir süredir. Önce kısa pedli taytı üzerine ise bu içliği giyerek kullanıyorum. En üstte de dar kesim koşu eşofman altı kullanıyorum. Pedli taytın direk vücutla temas etmesinin daha doğru olacağını düşündüm.