Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Km saati tavsiyeleri

Kendi soruma cevap quad lock adında müthiş bir ürün buldum.
(link)

Tam olarak aradığım ürün ama sitesinden maliyeti kargosuz 300 lirayı geçer. O kadar ödeyince de biraz daha ekleyip igs-bryton alabilirim, bir anlamı kalmıyor.

Scudo
@Clint Eastwood
Güzel aparatmış ama fiyatı dediğiniz gibi amacınızın dışına çıkartıyor. Aliexpress'te filan benzer bir şey vardır belki.

Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum. Yol bisikletine geçişle birlikte artık daha bilinçli antrenmanlar yapmak, ortalamamı yükseltmek, katedebildiğim mesafeyi hızlı bir şekilde arttırmak istiyorum. Önceki gibi sakin sakin gezintiler yerine biraz daha performanslı, zorlayıcı sürüşler yapıp kendimi geliştirmek istiyorum. Araştırmaya yeni başladım ancak bilinçli bir antrenman için galiba nabız, hız ve kadans takibine ihtiyacım olacak temel olarak. Daha basit km saatleri de işimi görür muhtemelen ama hem uzun vadeli olsun, hem de yol bisikleti camiasına uyum sağlayalım diye gps içeren Garmin tarzı bir cihaza ihtiyacım olacak gibi, telefonla bu iş olmayacak.

İleride neye ihtiyacım olur bilmiyorum ama uzun vadeli işime yarayacak bir cihaz almak istiyorum. Nasıl bir cihaz alayım? Genel olarak İstanbul içi 100-200 km kadar turlar yaparım, navigasyon işini telefonla çözerim. Antrenmanı verimli hale getirmek, sonrasında stravadan rahatça analiz edebilmek için gerekli minimum ücreti vereceğim.
Maddi olarak öğrenciyim, ne kadar ucuz o kadar iyi. Ama 700-800 verdikten sonra ileride keşke şunu alsaydım, bu özellikte lazımmış demek istemiyorum. Bu sebeple ne gerekiyorsa vereceğim.

Ne önerirsiniz? Doğrudan araştırıp kendim igs marka bir ürün alacaktım ama yol bisikletine yeni başlıyorum, belki bilmediğim bir veriye ileride ihtiyacım olur diye sormak istedim. Ücret ne kadar az o kadar iyi ama aliexpress'den 600 liraya alacağım ürün yerine Garmin gibi bir markaya 100-200 fazla vermeyi tercih ederim, uzun ömürlülük açısından. Ama son moda bu diye fazla para vermekte istemiyorum.

@:DDD
Bence o fiyatlara android telefon alsanız , hem akıllı telefonu, hem yol bilgisayarı uygulamasına sahip olur , ikisini bir aradan çıkartmış olursunuz

2.el bile olsa 1000 tl den aşağıya garmin bulamazsınız.Sıfır arıyorsanız ve istanbul içi sürüşler yapıcaksanız bryton rider 310 işinizi fazlası ile görücektir. Bike 24 yada ali ekspresten bulabilirsiniz. 350 ile 400 tl arası fiyatı var. Bunun yanında nabız ve kadans sensörlerinide almanız lazım tabi.

İgpsport 10 hatta 20 güzel tercih olur ...

(link). Bi baksana farklı

@fatikngage
hocam bi android telefonun gps uygulaması açıkken dayanabileceğim süre maksimum 4-5 saat ne yazıkki,Kendim android telefonum kullanıyorum normalde strava yı telefonda açar kullanırdım ama baktım akşama şarj yetmiyor,igs 10 aldım hem telefonun şarjı yarı yolda bitmemiş oluyor hem de igs 10 u ayda 1 ya da 2 şarjla kullanıyorum şarj derdim yok kafam çok rahat.Ayrıca sürüş esnasında telefon dikkat dağıtıcı oluyor çağrı geliyor,mesaj geliyor,bildirim geliyor bu yönden de trafikte kazalara sebebiyet verebilir

Zaten telefona pek sıcak bakmam.

TRY 39.87 11%OFF | Kovader GPS Bisiklet Stentler Bisiklet Parantez telefon tutucu Kronometre Bilgisayar Gidon Walkie-talkie için Sopa Adaptörü Bisiklet GARMIN (link)
Bu ürünü satın aldım ama gelinceye kadar dayanamadım zaten kılıfı günlük kullanamayacaktım böyle bir şey yaptım. Kadans sensörüyle samsung shealt programıyla gayet güzel hemde şarz sorunu yaşamıyorum. Daha sonra strava ya aktarım yapıyorum. Çok para vermek istemeyenler için tavsiye ederim.
199890199891199892199893199895

@samet42
İç mekan neyse ya dış mekanda gidonda telefonla sürmek çok riskli, öylece gelen bir bildirim ekranı uyandırır da istemeden de olsa göz ucuyla bi bakıverirseniz çok tatsız hadiseler yaşatabilir. Güvenli ve keyifli pedallamalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Clint Eastwood

Bu şekilde bir hedef belirlediyseniz; öncelikli 2 seçenek arasında karar vermek gerek. Kalp hızı mı yoksa güç üzerine mi antrenmanları planlayacaksınız. Kalp hızı hedefi görece daha ucuz ama bütçe ayarlarım derseniz power metre ile yapılan egzersizler daha verimli. Bütçe sınırlı olduğu için nabız bandı ve kadans sensörü işinizi görecektir. Bütçeyi daha da zorlamamak için aslında bu iki sensörü edinip telefon ile kullanabilirsiniz. Strava ücretsiz sürümünde dahi bu sensörleri destekliyor ve sürüş ekranında bilgisini gösteriyor. Hatta analiz için Strava'ya aylık ödemenize de gerek yok; (link)eklentisini Chrome, Opera ya da Firefox gibi tarayıcıya kurarak mevcut strava kayıtlarınızla fitness/form grafiğini takip edebilirsiniz.

Bir de 700-800 bütçe varsa şu (link) ve yanına bir de nabız bandı ile başlayabilirsiniz. Bu powermeterin fiyatı görece ucuz ama çok kullanım yazısı bulamadım. Bir incelemesini izledim ve benzerleri ile yakın ve tutarlı değerler veriyor. Ama kurulumu biraz zahmetli ve yapısı sebebi ile dayanıklılık sorunları olabilir.

@frmlone58
Bende aynindan aldim yeni. Ayni sorunu bende yasiyorum. Ustune birde gunluk gittigim km sayisi vs ya yazmiyor ya ben bulamadim. Toplam km gostriyor. Onu da yanls gosteriyor diye dusunuyorum. Hala kullaniyorsaniz ayarlari soyleyebilirmisiniz

@samet42
Kılıfın gidon boğazına montelendiği örnekler görüyorum, ancak sürüş esnasındaki muhtemel titreşimler nedeniyle telefonun hasar görmesinden ve en önemlisi kılıftan çıkarak düşmesinden çekiniyorum. Bu konuda sizin deneyiminiz nasıl oldu?

Telefon kılıfa çok sıkı olarak girmekte. Elle çıkarmakla bile zorlanıyorum. Yaklaşık bir aydır kullanmaktayım. Bazen tümseklerden çok sert geçmeme rağmen her hangi bir problem yaşamadım. Ama endeişe duyoyorsanız kılıfın ve telefonun üzerine ince bir lastik gerdirilip takılabilir, böylece risk sıfıra iner. Titreşimlerin telefona ne kadar zarar verceği hakkında maalesef bir fikrim yok. Resimlere dikkat ederseniz gidona iki adet, gidon boğazına bir adet plastik kelepçeyle bağladım.

• Beğen
Tepkiler: specific
Aşağıdaki ürünü tavsiye edermisiniz ? Sizce nasıl iş görür mü

(link)

@adeko
Ben kullanıyorum. Mıknatıssız bir hız sensörü var, göbeğe takılıyor. Işığı biraz zayıf geldi bana ama yine de okunuyor çok sorun olmadı. Onun dışında memnunum. Anlık hız, Max hız, En yüksek hız, sıcaklık, km, toplam km, süre, saat özellikleri var. Bildiğiniz kablosuz km sayacı. Fiyatına göre güzel bir ürün olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar

@Ahmet Mert Gök

Teşekkür ederim yorumun için fiyat ve özellik bakımından en uygunu bu gibi duruyor

Herkese iyi günler. Yurt dışından gps li bisiklet sayacı alınca gümrük vergisi dışında bir vergi ödeniyor mu?

İyi günler hayır ödenmiyor. Sim kartlı olan herhangi birşey getiremiyorsunuz.

Geri