Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum. Yol bisikletine geçişle birlikte artık daha bilinçli antrenmanlar yapmak, ortalamamı yükseltmek, katedebildiğim mesafeyi hızlı bir şekilde arttırmak istiyorum. Önceki gibi sakin sakin gezintiler yerine biraz daha performanslı, zorlayıcı sürüşler yapıp kendimi geliştirmek istiyorum. Araştırmaya yeni başladım ancak bilinçli bir antrenman için galiba nabız, hız ve kadans takibine ihtiyacım olacak temel olarak. Daha basit km saatleri de işimi görür muhtemelen ama hem uzun vadeli olsun, hem de yol bisikleti camiasına uyum sağlayalım diye gps içeren Garmin tarzı bir cihaza ihtiyacım olacak gibi, telefonla bu iş olmayacak.
İleride neye ihtiyacım olur bilmiyorum ama uzun vadeli işime yarayacak bir cihaz almak istiyorum. Nasıl bir cihaz alayım? Genel olarak İstanbul içi 100-200 km kadar turlar yaparım, navigasyon işini telefonla çözerim. Antrenmanı verimli hale getirmek, sonrasında stravadan rahatça analiz edebilmek için gerekli minimum ücreti vereceğim.
Maddi olarak öğrenciyim, ne kadar ucuz o kadar iyi. Ama 700-800 verdikten sonra ileride keşke şunu alsaydım, bu özellikte lazımmış demek istemiyorum. Bu sebeple ne gerekiyorsa vereceğim.
Ne önerirsiniz? Doğrudan araştırıp kendim igs marka bir ürün alacaktım ama yol bisikletine yeni başlıyorum, belki bilmediğim bir veriye ileride ihtiyacım olur diye sormak istedim. Ücret ne kadar az o kadar iyi ama aliexpress'den 600 liraya alacağım ürün yerine Garmin gibi bir markaya 100-200 fazla vermeyi tercih ederim, uzun ömürlülük açısından. Ama son moda bu diye fazla para vermekte istemiyorum.