Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Km sayacı

Arkadaşlar kadans ölçerli bir km hız saatine ihtiyacım var Ben bunu düşündüm Ama eşdeğer tavsiyeleriniz var mıdır?
(link)

• Beğen
Tepkiler: cagatay17
Scudo
@tony0694
Bende almayı düşünüyorum AliExpress den coolchange in bir modeli vardı unuttum son vergiden sonra bir de (link) modeli var kafamda

@ByRe4L hocam xcl yeni paraları verene kadar echowell daha mantıklı geldi açıkçası ali baba öldü Artık gıyabında cenaze namazı kılsak olacak

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@tony0694
Tahminimce coolchange modelini 150 200 TL arasında getirebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Kızagan
Konu kablosuz olarak açılmış ancak benim yakın zamanda dağ bisikletine düşündüğüm bir alet.
(link)
Çok hoşuma gitti. Hem geçmişi anarım baktıkça dedim ?.

Bugün böyle bir aletin reklamını gördüm. Em ucuz Gps Km sayacı diye geçiyor. Duyan gören bilen var mı acaba. Strava desteği de varmış.

(link)

merhaba,

aşağıdaki ürünler hakkında bilgisi olan var mı? sundu bisiklete mail attım dönüş yapmadılar henüz.

1- aşağıdaki ürün hem hız hem de kadans sensörlü anladığım kadarıyla. bu sensörler kablosuz mu? ne tür bir sensör var? bunlar dışında başka özellikleri de var mı?

(link)

2- aşağıdaki ürün özelliklerinde yazan tüm sensörleri ile birlikte mi geliyor? (kalp, hız, kadans) yoksa opsiyonel mi? sensörleri kablosuz mu? ne tür sensör var?

(link)

3- aşağıdaki ürünün 15 fonksiyonu nedir? Kablolu mu kablosuz mu?

(link)

Bugün böyle bir aletin reklamını gördüm. Em ucuz Gps Km sayacı diye geçiyor. Duyan gören bilen var mı acaba. Strava desteği de varmış.

(link)
Fiyatı 300 TL gibi gördüm yanlış görmediysem. (link) ona 300 TL vereceğime bu cihazı alırım çok daha iyi.

(link)
Çıplak ürün fiyatı olarak doğru. Lakin sensörleride ilave ettiğiniz zaman en ucuz olmaktan çıkıyor.

Konuyu hortlatıyorum.
Geçen seneden beri btwin 120 km sayacını kullanıyordum geçen aylarda ön ışık alıp kullanmaya başlayınca sayacın çalışmadığını fark ettim. Normal gündüz kullanımında sorun yok ama akşam olup flash yada ışık açınca cihaz çalışmıyordu. Gittim iade ettim bir üst modeli olan btwin 500 KM sayacını aldım. O ışıktan etkilenmiyor ama alıcı ve verici iletişim kurarken zorlanıyor. Üründe vericiyi yani sensörü arka janta takabilirsiniz demiş taktım, alıcıyı yani ekranı da gidona taktım. İletişim kuramıyorlar. Aşırı derecede kopuyor. Bugün vericiyi ön janta taktım alıcıyı gidona taktım. Arka jantta olduğu kadar olmasa da kopmalar oluyordu. Orana vurduğum zaman 25km de 4 km sapma yapıyor bu kopmalar yüzünden. Yani en az %16 yanlış ölçüyor. Strava ve Mi Fit ile kayıt almıştım ikisi de doğru ölçüyordu. Birde bu cihaz hafif viraja bile girseniz kopuyor. Ürün özelliğinde veledrom gibi eğimli yerde çalışmaz demiş ama altüstü viraj yani yan yatmıyorum ki 😂 Kısacası bu ürünü iade edeceğim. Kablosuz bir km sayacı arıyordum ama sanırım kablolular her ne kadar estetik olmasada en iyisi. Decathlon sayaçları dışında işini iyi yapan, kaliteli bir km sayacına ihtiyacım var. Kullandığınız ve memnun olduğunuz ürünleri önerirseniz memnun olurum. GPS 'li ürünleri şimdilik düşünmüyorum. Anlık ve ortalama hız bilgisini alabileceğim, kısmi ve toplam mesafeyi gösteren, kısmi süreyi gösteren bir cihaz yeterli. Ek olarak toplam süre maksimum hız vs de olabilir ama şart değil. Şimdiden teşekkür ederim.

@Anonim Ben 2016'dan beri Sigma 8.12 kablolu modelini kullanuyorum, tam olarak da saydığınız fonksiyonlara sahip. Pili bu kış bitmiş, ilk defa değişti. Sürüşe başlayınca otomatik açılıyo, kablosuz 8.12'de yoktu onu da bu forumdan öğrenmiştim. Yalnız kablosuz iletişimde de iyi deniliyo Sigmalar için.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@Anonim Ben 2016'dan beri Sigma 8.12 kablolu modelini kullanuyorum, tam olarak da saydığınız fonksiyonlara sahip. Pili bu kış bitmiş, ilk defa değişti. Sürüşe başlayınca otomatik açılıyo, kablosuz 8.12'de yoktu onu da bu forumdan öğrenmiştim. Yalnız kablosuz iletişimde de iyi deniliyo Sigmalar için.
Sigmalar araştırmalarımda öne çıkıyor ama ürün bulmakta zorlanıyorum. Bazı satıcılar da piyasada ürün yok diye abarttıkça abartmış fiyatları. Sigma 9.16, cube pro lite, sigma pure 1 ats modelleri gözüme çarpmıştı hem tasarım hem fonksiyon olarak ama bir kaç satıcıda stok kalmış. Bu sayaçlar bir yılda fiyatını tam ikiye katladı ve sadece bir ili satıcıda var. Mesela saydıklarımdan sadece pure ats kablosuz hepsiburadada atak bisiklette var. Geçen hafta fiyatı 300tl idi bu hafta 360 olmuş. Açıkçası alasım bile gelmedi. Yurtdışından bulabilirsem daha iyisini alabilirim sanırım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Anonim Pure ats az fonksiyonlu pek mantıklı gelmedi, Cube pro lite baya iyi özellikleri, arka ışık da varmış, bike24.com diye biyerde 25 euro + 20 gönderim ile 45 euro. Bence bu siteyi bi araştır bizden kullanan illa vardır.

@Anonim Pure ats az fonksiyonlu pek mantıklı gelmedi, Cube pro lite baya iyi özellikleri, arka ışık da varmış, bike24.com diye biyerde 25 euro + 20 gönderim ile 45 euro. Bence bu siteyi bi araştır bizden kullanan illa vardır.
Gönlümde cube vardı da ürün bulamayınca üretilmiyor diye düşünmüştüm. Cube pro lite olmazsa sigma 9.16 kablosuz sizce nasıl?

Ben bunu (kablolu) kullanıyorum. Gece ekran ışığı yeterli. Çok fonksiyonlu ve kullanışlı. Bir defa yanlış ölçtüğünü tespit ettim (kalibrasyonla ilgili yanlış yapmış olmalıyım) ve düzelttim. Pil bitme uyarısı verirken max. hızı 99.9 göstermesi dışında bir hata vermedi. GPS ile aynı ölçümü yapıyor diyebilirim; uygun kalibrede kafa kafaya doğru sonuç veriyor, kefilim yalnız alacaklara tavsiyem pilin bitmesini beklemeden değiştirin, zaten kendini belli ediyor ekranda. Aksi halde kat ettiğiniz mesafe hariç diğer (ort. hız, max. hız vb.) verileri sıfırlamak zorunda kalıyorsunuz.

Echowell ürünleri kullanan var mı? Forumda birisi hız arttıkça okumanın sapmaya başladığını söylemişti. Mesela 50km/h üzerindesiniz ama sensör yetersizse 2 turda bir okuyabilir gibi. O kişiden böyle bir şey duyduğum için bu markanın ürünlerinin acaba sensörleri li kalitesiz diyordum. Şuan Erdoğanlarda sadece Echowell satılınca sormak istedim.

Gönlümde cube vardı da ürün bulamayınca üretilmiyor diye düşünmüştüm. Cube pro lite olmazsa sigma 9.16 kablosuz sizce nasıl?
Yurt dışından gönderim yapan firmalardan almayı deneyin, vergileri ile birlikte daha iyi fiyata alabiliceğiniz ürünler var.

9.16'nın 8.12'ye göre pek bi avantajı yok bence, tek farkı kalori hesabı, o da nabız bilmeden yolun eğimini bilmeden göstermelik bi hesap, fonksiyon diye konmuş diye bakıyorum. Yurtdışı sitelerde zaten 8.12 eski model olduğundan bulunmuyo galiba, 20 euro civarı 9.16 kablosuz. N11'de 8.12 kablosuzu da 248 TL'ye gördüm, kablosuz performansından yana kullanıcı deneyimleri iyiyse yurtdışından 9.16 kablosuz gönderim ücretiydi vergisiydi 8.12'nin fiyatını baya aşıyo. Sigma modelleri arasındaki durum bu tabi, Cube pro lite en aklıma yatanı.

Geri