MutluGezgin
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 479
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 1983—84
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Zorladığım zaman benim de dizlerim ağırıyor. Günlük hayatımı etkileyecek bir ağrı değil ama uzun vadeli çözüm gerekiyor diye düşünüyorum.
Şu ana kadar okuduğum yada izlediğim videolar genelde sele pozisyonunu işaret ediyor. Sele pozisyonumun yanlış olmadığını düşünüyorum. Pedala topuk koyma ve bacak içi boy ölçme yöntemlerini uygulayınca aynı sonuç çıkıyor.
20li ve 30lu yaşlarımda vitamin supliment aldığım zaman özellikle çinkonun beni daha dinçleştirdiğini hisederdim. Bu yorumu 15-20 sene önce okumuş olsaydım muhtemelen destek çıkardım
Glukozamin ve kondroitin kullanıyorum. Etkisini bilmiyorum ama genel olarak eklemlerime iyi geliyor diye düşünüyorum.
Bu teorinin doğruluğunu teyit ederim... Bu aralar aşırı sedanterim ve kilo almadan başlayarak bir çok etkisini hisediyorum, vücut esnekliğim de çok az ve kas dengesizliği oluşturuyordur. Haftada 4-5 saat spor maalesef yetmiyor, gün içerisinde hareketlilik şart.
Şu ana kadar okuduğum yada izlediğim videolar genelde sele pozisyonunu işaret ediyor. Sele pozisyonumun yanlış olmadığını düşünüyorum. Pedala topuk koyma ve bacak içi boy ölçme yöntemlerini uygulayınca aynı sonuç çıkıyor.
Yıllar önce diz sorunu yaşayan bir forumdaşımız ısrarla -çinko,çinko,çinko- diye önerilerde bulunuyordu. Tombala yaptığında görüşelim demiştim ama kayboldu gitti...
20li ve 30lu yaşlarımda vitamin supliment aldığım zaman özellikle çinkonun beni daha dinçleştirdiğini hisederdim. Bu yorumu 15-20 sene önce okumuş olsaydım muhtemelen destek çıkardım
Glukozamin ve kondroitin kullanıyorum. Etkisini bilmiyorum ama genel olarak eklemlerime iyi geliyor diye düşünüyorum.
Arkadaşlar forumda neresinde okumuştum hatırlamıyorum bulabilseydim buraya ilistirirdim. Masa başı işi yapan kişilerde genelde sırt ve kalça kasları zayıflıyor buna ilave bisikletle bacak on kas grubunu daha da güçlendirince arada kas gruplarinda karşılıklı ciddi dengesizlik oluşuyor diyorlardı. Gerçekten son zamanlarda bisiklet suruslerim sonrası sırt ve kalçaya yönelik esneme hareketlerini taviz vermeden yaptıkça şikayetlerimi daha az hissetmeye başladım. Bence ihmal etmemek lazim
Bu teorinin doğruluğunu teyit ederim... Bu aralar aşırı sedanterim ve kilo almadan başlayarak bir çok etkisini hisediyorum, vücut esnekliğim de çok az ve kas dengesizliği oluşturuyordur. Haftada 4-5 saat spor maalesef yetmiyor, gün içerisinde hareketlilik şart.