Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Punctum Hayır bir de Otorobotumsu şeyin öyle bir duruşu vardı ki bir yerlere hareket çeker gibi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Punctum
@Punctum

bazilarimizin hayvanseverligi insanseverliginin onune geciyor galiba. bu kisilere tavsiyem lutfen hayvan yavrularina verdiginiz degeri insan yavrularindan esirgemeyiniz. Bu konuda en cok sokakta, parkta oynayan cocuklar magdur oluyor. Okul servisine kopek yolunun uzerinde yattigi icin gidemeyen cocuk mu ararsin, cocuk parkini isgal eden kopekler mi dersin... bu konuda cok dertliyim arkadaslar :(

insan dogaya (canli cansiz varliklara) zarar vermemelidir. Ancak dogadan da zarar gormemek icin gerekli tedbirleri almasini da bilmelidir. Cunku bu kainatin en ozel, en guzel ve en nadide varligidir. Bu varlik ozellikle de (bisiklet kullanarak cevrenin korunmasina katki saglayan) sizsiniz arkadaslar
 
@bayk_ara Geçtiğimiz yıl oğlum liseye gitmesine rağmen, sabahın kör karanlığında servis beklerken her an köpeklerin saldırısına uğrayabileceği endişesiyle sürekli tetikte beklerdik. Bu köpekler de bizim komşuların "canım, cicim" diye sevip öptükleri köpekler.

Mahalleli köpekleri poşetle yiyecek verip beslemeye o kadar alıştırmış ki, alışverişten eve elinizde poşetle dönemiyorsunuz. Hemen etrafınızı çeviriyorlar. Belki bizim apartman ve çevresindekiler zararsız ama diğer sokaktaki hayvan sizi tanımıyor arkadaş :)

Bugün yine tura çıkan arkadaşlara köpekler saldırmış ve iki kişi telaşla birbirlerine çarparak düşmüşler. Bisiklette hafif hasar ve vücutlarında sıyrıklarla atlatmışlar...

Yani bu başıboş hayvanlara katlanmak zorunda kalmak gerçekten beni çileden çıkartıyor. Eskiden bu kadar değildi ama artık bu kontrolsüz hayvan sevgisi veya belki hayvanperestlik :) nedeniyle bu köpeklerden nefret eder oldum. Ayrıca fobim de kabardı yine...:)
 
@Punctum sokaklarda ağa onlar. ozellikle hava kararinca bisiklet filan surmeye cesaret edemiyorum sahsen :)
yeni far filan almistim gonul rahatligiyla deneyemedim:(:huhuu:
 
  • Beğen
Tepkiler: Punctum
Onlardan daha yüksek bir ses tonu ile havlarsanız kaçarlar..Üzerinize geliyorlarsa inin ve siz de havlamaya başlayın, sakın panik yapmayın ve bsikletinizi kalkan olarak kullanın...Eğer benim gibi hayvanları çok seviyorsanız oturup dost olmaya çalışabilirsiniz.. :)
 
@selim82
:koptum::koptum::koptum:

@Atasoy
:eek::eek::eek:

Arkadaşlar uzun zamandır köy yollarında sürdüğüm için köpeklerle olan karşılaşmalarımla ilgili edindiğim tecrübelerimi aktarayım. Bir kere köpek kapı köpeği ise onun sorumluluk alanına girdiğinizde havlıyarak sizi uzaklaştırmaya çalışır ve en fazla 50m yanınızdan koşar bırakır. Korkunuzu yenemiyorsanız bisikletinizden inip güvenli mesafeye açılınca tekrar binip uzaklaşabilirsiniz. Tek başına dolaşan köpek siz ona bulaşmadıkça saldırmaz. Köpekler grup halinde çiftleşme zamanlarında dolaşırlar ve sinirleri tepelerinde olur, civarlarındaki her canlıya uyuz olurlar. Taş filan atmaya sakın ha kalkışmayın. Zaten hayvanların sizin niyetinizi anlamak gibi iç güdüsel özellikleri vardır. Özellikle kurt köpekleriyle ters düşmeyin, onların, yapılanları bir kenara yazıp unutmama huyu vardır ve sahibine aşırı derecede bağlıdır. Yanlışlıkla sahibine bir hareket yaparsınız sizi kimse kurtaramaz. Gelelim çoban köpeklerine...sürünün başında çoban varsa sıkıntı yok, ama sürünün başında çoban yok ve sürüyü gözleyen bir kaç köpek varsa o zaman 0 dan 100 e kaç saniyede çıkabileceğnizi test etmenin tam zamanıdır...özellikle kurt köpeğine ve çoban köpeğine taş atmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Sakin olun ve her durumda soğukkanlılıkla davranın...Allah'a emanet olun...
 
Geçende gidiyorum,yol biraz ıssızlaştı.Çalıların arasında bisiklet kadar beyaz bir köpek bir çıktı üstüme doğru hamle yaptı,o anda bisikletten atlayım köpekle arama bisikleti alıp biraz koşup durdum.Üstelik kilit pedal kullanıyorum,mtb kilit pedalı sayesinde düşmedim,pedaldan ayağım rahatça çıkmış.Anlamadığın neden böyle bir bir tepki verdim anlamadım.:eek:Çok riskli bir hareket yapmışım ama ilk tepki otomatik olarak bu oldu.Normalde bunu durduktan sonra köpek yinede saldırmaya başlarsa yapılacak diye biliyorum.:)Kedilerin ürkmesi gibi zıpladım bisikletten.:DKöpeğin cinsi neydi tam bilmiyorum bulldog gibi yüzü vardı,beyaz ve iriydi.Ben durunca oda ne olduğunu anlamadı baktı baktı gitti.:)
Buldum şu köpektendi,boğazında tasma vardı. Ama baya büyük geldi bana.
075185b9.jpeg
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@-Skynet-
Dogo arjantino bu kopek iyi yirtmisin tam bir cilgindir
 
  • Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@mariokaldato
Valla çalıların arasından yanıma atlamasından belli oluyordu ne tür bir deli olduğu. :)Ama enterasan yanı ne havladı ne hırladı direk yandan üzerime doğru koştu,ben zaten onu yanı başımda görünce direk bisikletten atladım. :D Sonra reflek olarak şııttttt diye bir ses çıkardım ama sorma.:koptum:Durmasam ısıracak bir tipi vardı,tasması vardı.İnsanlara biraz alışkın gibi.Tamam hayvanında canı var biraz gezsin diye salıyorlar ama ya kilit pedaldan ayağım çıkmasaydı direk sol yanıma doğru yapışacaktım durduk yere.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ankara-Ayaş yolu üzerinde İlyakut köyü vardır. Oradan Kazan'a çıkan güzel de bir yol... Bisikletiyle Ayaş'tan dönen bir arkadaşımla İlyakut'ta buluşmak üzere sözleştik. İlyakut'a vardığımda, arkadaşım henüz gelmediği için anayoldan köyün girişine kadar gidiş geliş yapıyorum. Yolu kamyon ve tırlar da kullandığı için kenardan kenardan yol alıyorum. Bu birkaç kere tekrar etti. Son gidişimde usul usul ilerlerken arkamdan bir patırtı işittim. İster istemez kafamı çevirip arkaya baktım tabi. Aga, kulakları kesik, yüzü kara Anadolu Aslanı kopmuş geliyor üzerime, birkaç metre gerimde. Meğer yolun biraz uzağında koyun sürüsü varmış, farketmemişim. Hayvan da kahramanlık yapıp sürüyü koruyacak ya... Ben ne oluyor diye arkama bakarken çoktan yoldan çıkmışım. Başımı öne çevirmemle tarlaya girmem ve takla atmam bir oluyor. Ne takla ama...Tam yüzümün üstüne düşüyorum. Hemen yerden kalkıyorum ve eminim ki dünya tarihinde böyle bir düştüğü yerden kalkma hadisesine ender rastlanır. Köpeğin belki de bana saldırmak üzere olduğunu düşündüğüm için hemen köpeğe dönüyorum. Sinirim tepemde, köpeği ısırıp medyaya malzeme olmayı çoktan göze almışım, dalacağım hayvana. Aaa o da ne? Anadolu Aslanı kuyruğu kıstırmış kaçıyor. Takla atarken sağlam bir desibelle bağırmıştım. Sesten ürktü sanırım hayvan. Ya da ne bileyim, "Eyvah ben ne halt ettim, bu beni sağ komaz" diye mi düşündü nedir? İşin şakası bir tarafa, çok şanslıydım arkadaşlar. Zira tam yüzümün üstüne düştüm. Asfalta kapaklansaydım o şekilde yüzümün şekli değişmişti muhtemelen. Tarlaya çakılmam iyi oldu bu açıdan. Biraz dudağım şişti, bir iki sıyrık... Bisikletin de gidonu yamuldu hafiften, alyanla düzelttim. Fakat o anki durumumu kameraya almadığıma ya da fotoğraflamadığıma çok pişmanım. Burada paylaşsaydım şayet en az elli beğeni alırdım. Üstümün başımın samanla kaplanmasını geçtim de ağzımdan ot, burnumdan buğday tanesi çıktı. Buğdayı erkenden farketmem iyi oldu. Hazır nemli ortam erkenden filizlenebilirdi.

Köpeklerle aram tutarsız. Bazen korkarım, bazen korkmam. Bazen inip yürürüm, bazen pedala asılırım. Bazen sevmeye çalışırım, bazen kovalarım. Ama bu anlattığım olayda daha ne yapacağıma karar veremeden kendimi yerde buldum. Her durumun kendine özgü parametreleri var. İşin özü bazen seni kovalayan köpeği sevecek bir anlık zaman dilimi dahi bulamayabiliyorsun. Bu durumda ne yapacağız?
 
Köpek görünce kaçmayın, bisikletten inin, bisikleti kaldırıp köpeğe/lere doğru hıaaa…. diye koşun. Bunu her seferinde aynı köpek grubuna uygulayarak edimsel koşullanmanın keyfini çıkarabilirsiniz.
 
İşe bisikletle gitmeme tek engel şu köpeklerdi. Hayvanları, özellikle köpekleri çok seviyorum ama kovalamıyorlarken...
Sanayi sitesinde çalışıyorum. Buranın köpekleri arabayı bile kovalıyor bisikletliyi parçalar. Bu durumda ne yapılabilir? Kaçmayacak mıyız? Hoş...nereye kaçabilirsinki...
 
Tez tutarsız..iyisi var kötüsü var insanlarda olduğu gibi
O köpek benim olmadıkça,her köpekten korkarım :)
 
@The Working Dead

Aynı durumdan muzdaribim. Bir iki bisikletli görmüş olsam açıkçası cesaretleneceğim ama yok malesef.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri