Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
görüyorum ki çoğu bisikletçi benim gibi bu konudan muzdarip daha dün akşam gezintimizde üç tane çoban köpeği saldırdı Allahtan çoban son anda kovaladı sırf bu korkudan kendim tura çıkamıyorum bir şekilde artık bu korkuyu yenmeye çalışacağım

Scudo
@smalkaya
Asla risk alma ve bos gitme dostum. Elektro şok cihazi etkilidir . Ondan haric kucuk kurusıki tabancalardan alip namlusuna nohut teperek tek atislik bir koruyucun olur.

@mariokaldato
Nohut derken abi kurubaklagille kendimizi koruma fikri çok çekici geldi. Bende boş değildim saldırdıklarında çıkardım kelebeği sallarken hey dostum buralara siz fazlasınız dedim. Ama cok etkilenmediler.

• Beğen
Tepkiler: mhlc
@mhtozel
Evet bildigin kuru nohutu namluya sokup sonra sert bi zeminde dahada oturtuyorsun. Yakin mesafelerde ciddi basincla firladigindan oldurmez ama bayiltir

Mecbur kalinca tabi bazen insan ölümle yaşam arasinda kalip insan-hayvan sevgisini bir kenara birakabiliyor

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
%90 etkili en azgin.kopekleri bile geri vites yaptiriyor genelde o sesten ve kivilcimdan tirsiyorlar

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@mariokaldato Bende var,yalnız bisiklet çantasında.Üzerime almıyorum,terden ıslanır kısa devre yapar sonra adamı yıldırım yemişe çevirebilir diye. :D İşte bisiklet çantasında olduğu için gerektiğinde ulaşması biraz zaman alıyor,köpekte laftan anlamazki 2dk şunu çantadan çıkartayım bekle bi,desen. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ben yanımda biraz yiyecek götürüyorum.onlara doğru atınca henüz saldıran olmadı :)

Sahilde sürerken yanından geçtiğim köpekler havlayarak kovalıyordu. Şimdi köpek görünce yavaşlayıp yanlarından yürüme hızında geçiyorum, yüzüme bile bakmıyorlar. Hızımın kesilmesi hoş olmuyor ama köpek kovalamasından daha iyidir. Tabi dağdaki bayırdaki köpekler bu numarayı yemeyebilir :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@trainspotting35 keşke hepsi böyle uysal olup zarar vermeden bize eşlik etseler :)

bence bu olaylar tamamen köpekten köpeğe değişir. ama tabi her ne olursa olsun ne taktik uygulanırsa uygulansın her daim serinkanlılığı korumak iyidir. bir kere ne yapıyorsanız panikle yapmış olmazsınız. kontrol sizde olur. he kontrol sizde diye bu köpeğin gelip sizi ısırmayacağı anlamına da gelmez. bence korkulması gereken köpekler çoban köpekleri. çoban köpekleri ile karşılaşanlar dikkat ettilerse eğer çoban köpekleri sizi fark ettikten sonra bir müddet gözle takip ederler kesinlikle havlama ve hırçınlık yok. ta ki koruma alanına girene kadar. ondan sonra işte çok ilginçtir sessiz bir şekilde depara kalkıyorlar. insana bu daha çok sıkıntı veriyor. kardeşim neden havlamıyorsun havlasana. insan daha bir tedirgin oluyor böyle olunca. böyle zamanlarda en iyisi pedala davranmaktır. öyle köpekle aramıza bisikleti almak vs büyük sıkıntı olabilir. ben her daim pedala asılma şeklinde bölgeden uzaklaşmışımdır. çoban köpekleri ciddi sıkıntıdır.

Ben köpek gördüğüm zaman hızımı azaltıyorum sakince geçiyorum yanından. Eğer çete gibi dolaşıyorlarsa mecburen bisikletten iniyorum yürüyerek ilerliyorum. :D

Her türlü yöntemin denenmesine rağmen kimsenin son noktada köpekle kavga etme pozisyonunda kalmasını temenni etmem. Ama oldu ki böyle bir pozisyonda kaldık. Şu videoda anlatılanlar izlemekte fayda var derim

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Dün Manisa-Menemen arası biraz hızlıca pedalladım. Dönüşte suyum bitti, Yol üstünde gördüğüm tabeladan 2 km.lik bir köye varmak için asfalttan saptım. Köyde mübarek taa tepede, %10 - 13 rampalı bir yolu varmış. Girdiğime pişman olsam da tepedeki camiye varmayı kafayı koymuştum. Ikına tıkına rampayı çıkıyorum tam köye girdim uzaklardan bir takım havlama sesleri gelmeye başladı. Başta pek önemsemedim ama bir yandan etrafı da kolaçan ediyorum, tepedeki camiye kalmış 300 - 400 metre. Derken havlamalar her yerden gelmeye başladı ve hızla yaklaşıyorlardı. Köyün içinden evlerin arasından 3-4 uzun kulaklının bana doğru koştuğunu gördüm. Suyu muyu unutum gerisin geriye döndüm. Arkadaki boş araziden de 3-4 tanesi çevirme operasyonu için topukluyorlardı. Bir de iriler keratalar, çoban köpekleri. Ulan köfteler sizi böyle mi karşılıyorsunuz misafiri dedim. Zaten dik yokuş, saldım kendimi gerisin geri aşağıya, sert virajlara. Heyecandan o an susuzluğum da geçti :D Asfalta çıktım, kendi kendimi rampalarda örseleyip daha da susadığım için tebrik ettim. Allah'tan ileride bir büfecik denk geldi de su işini hallettik. Hayvanları seviyorum ama köpeklerden tırsıyorum :)

@SEL PER
Eğer köpeklerde bu videoyu izlerse ne yapacağız?, yorumuna bittim. :D Valla soğukkanlı olduktan sonra bunları yaparsında,o hırlama sesi ve dişlerin görüntüsü seni büyük ihtimal doğaçlama yapmaya itecektir.o_O

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
@SEL PER Bu işin uzmanı bile gerçek köpekle test etme cesaretini gösterememiş. Tek önerim boğazınızı koruyun olurdu. Büyük köpekler genelde üst bölgeye, küçükler alt bölgeye saldırır. Köpek büyükse boğazı koruyun, küçükse başka yerleri :):):)

Arkadaş bugünden sonra havlayarak üstüme gelen köpeği ben kovalayacağım ve fırsatını bulursam tekmeyi yapıştıracağım. İt oğlu itlerin yüzünden bugün kıçımızı başımızı kırıyorduk.Nedir arkadaş bunların derdiya,biz rahat rahat tenha yerlerde gezemeyecek miyiz?Bugün gene her zamanki rotamda turluyorum,rotanın bazı yerlerinde yol tenhalaşıyor. Yavaş yavaş gidiyorumdum, sağ tarafta bahçeler yukarıya doğru uzanıyordu.Bahçeden aşağıya bir tane iri bir köpek yola bir atladı arkadaş daha ne tip köpek olduğunu göremeden frene refleks olarak asılmışım. Tabi hangi fren sizce? Ön frene :acpsnr:snyeler içersinde bisikletin üzerinde bir havalandım,bildiğin yükseldiğimi gördüm,arka teker yaklaşık 50cm yukarı kalkmıştır.O şekilde direk öne doğru yuvarlandım,önce iki elim yere vurdu ardından dizlerim,sonra omuz üzerinden bir iki yuvarlandım durdum.Hızımın düşük olmasına rağmen,düz yolda bu şekilde nasıl düşerim ya...Düştükten sonra hemen kalktım,arkadan bir tane araba yavaş yavaş geliyordu,bisikleti alıp yolun kenarına geçtim.Adam,ne oldu köpek mi saldırdı falan dedi.Bende evet köpek çıktı karşıma ön frene basmışım derken çevreye bakıyorum,köpek toz olmuş.İt herif ne halt yediğini anladı ya da benim düşüşümü görünce korktu kaçtı.:D. Ama gitmeseydi etrafta taşla,odunla dalacaktım.Görsün bakalım kim kime dalıyor ama işte kaçtı gitti. Allaha şükür pek bir şey olmadı,dizde tabi yerdeki ufak taşların izi çıktı.Allahtan az ilerde mıcırlı yerler vardı,orada düşmedim.Yoksa baya elimi dizimi baya acıtırdı.Burada da elimde eldivenin olması sayesinde elime bir şey olmadı,hatta elde hiçbir şey hissetmedim. Kilit pedal kullanıyorum,mtb tarzı olandan.Tabi birazda gevşek kullanıyorum.Kilit açılmasaydı,yere düşerken birde bisikletten darbe alabilirdim.Zaten onun yüzünden ufak ufak riskler yaşamıyorum değil.Arkadaş kimse alınmasın ama kilit pedal olayı pek akıllıca bir uygulama değil.
Burada gördümki dizlik ve dirseklikte şart aga.Ne utanmasıymış,ne ağırlığıymış,ne estetiksizliğiymiş bunlar boş laflar.Bu aparatlar için illa mtb kullanmak gerekmiyor.Yol bisikletiylede çok kolay düşük dirksekleri parçalayabilriiz.İtiydi köpeğiydi,hanzosuydu acemisiydi bu tip kazalar bu alet üzerinde olacak ve bunalar öyle göz göre göre olan bir şeyde değil,anlık snyelik gelişiyor....

• Beğen
Tepkiler: Punctum ve FARGO
Bana hic bulasmiyorlar geciyorum yanlarindan, kovaladiklarini da neden kovaliyorlar anlamiyorum hakikaten. Sevmeyeni anliyorlar derler ya dogru herhalde cunku gelse iner severim zaten :)

Tekme atayim da demeyin bence cunku buyuk ihtimal karsiniza benim gibi biri cikar, yol bisikleti de narin birsey kolay kirarlar ;)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri