Arkadaş bugünden sonra havlayarak üstüme gelen köpeği ben kovalayacağım ve fırsatını bulursam tekmeyi yapıştıracağım. İt oğlu itlerin yüzünden bugün kıçımızı başımızı kırıyorduk.Nedir arkadaş bunların derdiya,biz rahat rahat tenha yerlerde gezemeyecek miyiz?Bugün gene her zamanki rotamda turluyorum,rotanın bazı yerlerinde yol tenhalaşıyor. Yavaş yavaş gidiyorumdum, sağ tarafta bahçeler yukarıya doğru uzanıyordu.Bahçeden aşağıya bir tane iri bir köpek yola bir atladı arkadaş daha ne tip köpek olduğunu göremeden frene refleks olarak asılmışım. Tabi hangi fren sizce? Ön frene
snyeler içersinde bisikletin üzerinde bir havalandım,bildiğin yükseldiğimi gördüm,arka teker yaklaşık 50cm yukarı kalkmıştır.O şekilde direk öne doğru yuvarlandım,önce iki elim yere vurdu ardından dizlerim,sonra omuz üzerinden bir iki yuvarlandım durdum.Hızımın düşük olmasına rağmen,düz yolda bu şekilde nasıl düşerim ya...Düştükten sonra hemen kalktım,arkadan bir tane araba yavaş yavaş geliyordu,bisikleti alıp yolun kenarına geçtim.Adam,ne oldu köpek mi saldırdı falan dedi.Bende evet köpek çıktı karşıma ön frene basmışım derken çevreye bakıyorum,köpek toz olmuş.İt herif ne halt yediğini anladı ya da benim düşüşümü görünce korktu kaçtı.
. Ama gitmeseydi etrafta taşla,odunla dalacaktım.Görsün bakalım kim kime dalıyor ama işte kaçtı gitti. Allaha şükür pek bir şey olmadı,dizde tabi yerdeki ufak taşların izi çıktı.Allahtan az ilerde mıcırlı yerler vardı,orada düşmedim.Yoksa baya elimi dizimi baya acıtırdı.Burada da elimde eldivenin olması sayesinde elime bir şey olmadı,hatta elde hiçbir şey hissetmedim. Kilit pedal kullanıyorum,mtb tarzı olandan.Tabi birazda gevşek kullanıyorum.Kilit açılmasaydı,yere düşerken birde bisikletten darbe alabilirdim.Zaten onun yüzünden ufak ufak riskler yaşamıyorum değil.Arkadaş kimse alınmasın ama kilit pedal olayı pek akıllıca bir uygulama değil.
Burada gördümki dizlik ve dirseklikte şart aga.Ne utanmasıymış,ne ağırlığıymış,ne estetiksizliğiymiş bunlar boş laflar.Bu aparatlar için illa mtb kullanmak gerekmiyor.Yol bisikletiylede çok kolay düşük dirksekleri parçalayabilriiz.İtiydi köpeğiydi,hanzosuydu acemisiydi bu tip kazalar bu alet üzerinde olacak ve bunalar öyle göz göre göre olan bir şeyde değil,anlık snyelik gelişiyor....