Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

yeri geldiğinde sevgiyle üstüne atlayabilmek geekiyo ki, köpek dumur olsun :)

bi çizgi film karakerimiz vardı, elmayra : ))))))

Scudo
@Koray06 Bu acıdan haklısınız korktugunuzu hıssettırırsenız kopege daha da azgınlasır sizi yaralama olasılıgı artar ; Ama 10 12 yaşlarındaki bir çocuğun köpek görünce sakin davranması biraz zor , Genellikle o durumlarda düşünemez , beyinden çok vücudun refleks hareketlerini yoneten omurilik soğanı gibi yerlerden gelen uyarılar ile direk kaçmaya endekslenirsiniz . Zamanla bu tür olayları yaşadıkça alışırsınız artık olayı beyın devir alır ve daha sakin davranırsınız ama bu deneyım ister olgunluk ister . Yukarıda volkert arkadasımızın dediklerine katılıyorum neredeyse herkes sokakta gordugumuz bu başı boş saldırgan hayvnları savunmus , tamam senin yaşadıgın cevrede bu tur hayvnlar yoktur veya azdır ama burda insanların hayatı da söz konusu bir kopek saldırısı yuzunden suratı parcalanıp , sosyal hayatı 0 olan insanlar var . Lütfen olayı sadece korkaklığa vurmayalım. Bazı arkadaslar kendilerini kopeğin yerine koyup empati yapmıs lutfen o empatiyi saldırıya uğrayıp insan içine çıkamayan kişiler içinde yapsınlar. Sunuda belırteyım köpek düşmanı felan değilim yanlıs anlasılmasın zamanında baktıgım fakat aşırı yaşlılıktan dolayı ölen köperimizde vardı.

• Beğen
Tepkiler: Mesut C.
köpek deyince neden bütün köpekler bir kalıba giriyor ki? sebepsiz saldıran öldüren goldenlarda var, önündeki bebeği dili ile sırılsıklam yapan pitbull-larda var. nasıl her insan kar tanesi gibi hissettikleri, herşeyi geçtim varlığı ile diğer bütün insanlardan farklı ise köpeklerde kendi içlerinde böyledir, hepsinin kendine has karakterleri davranışları huyları vardır. sokakta gezen hiçbir köpeğin geçmişini bilemezsin. hayvan psikolojisi denen birşey var. biri evcildir, 1 ay önce kaçmıştır bulunamamıştır, gelenin geçenin paçasını koklar durur. bu da sokak köpeği. kimisininde kafasında sopa kırılmıştır, karanlık odada kanlı etle beslenmiştir, çekmediği kalmamış, sahibini gebertip kaçmıştır. dışarda da her türlü tehdit potansiyelindedir. bu da sokak köpeği. ve daha farklı huylarda değişik psikolojilerde niceleri!... köpek alan korur evet ama her köpek bunu düşünmeden önce lanetli geçmişi yüzünden her insandan 'kendini korur'...köpekler hakkında 3-5 bilgim vardır boş değilim, şundan eminim ki, hiçbir köpeğin doğasında saldırganlık yoktur, olması da imkansızdır; çünkü köpekler insanlarla uzun zamandır beraber yaşadıkları için evcilleşmiştir. (kedilerde bu süre 10 da 1 kadar, o yüzden köpek kadar evcilleşemedikleri için bazı vahşi davranışları ya da doğal ortam bulma umudu ile firarlarından dolayı insanlar kedilere her seferinde nankör demiştir, haalbuki alakası yoktur). bu sebepten ben sadece delirtilen köpeklerin gazabına uğrayan insanlara üzülüyorum. köpeklerin o hallere getirilmesi, onların suçu değil. malesef saldırgan köpekler evet heryerde dolaşıyor. onların saldırganlıklarının, bir zamanlar yaşadığı olayın-olayların aynası olarak hissedin, ve korkmayın. korkmamanız gerektiğinin FARKINA VARIN, ve bu sizin doğal davranışınız olsun. korkmama rolü bir işe yaramaz. bisikletle giderken çok kez arkamdan kovalayan köpeklere karşı fren sıktım durdum asla kaçmadım. bisikletle birlikte hayvan da yavaşladı, indiğimde kuyruk sallayıp yan yan yürüdü. çömelip elimi uzattığımda da gelip elimi yaladı. bu iş böyle. tabi her zaman istisnalar olabilir, dediğim gibi her köpeğin huyu birbirinden farklıdır. %10 o köpek elimi kapabilirdi de :) o noktada da köpek psikolojisinden ne kadar anladığınız konuşur. hangi köpekten uzaklaşıp hangisinin suyuna gideceğiniz konusunda. kazasız belasız ısırıksız günler :)

biri bana anlatsın şu 'korkmamak' nasıl beceriliyo
çocukluğumdan beri yaya ve bisikletli olarak hatırı sayılır sayıda köpekler tarafından sıkıştırıldım ve istisnasız her seferinde korkuyorum, bişey yapmayacağından emin olduğumda bile korkuyorum, köpek beslemişliğimde var. çevremden hiç köpek saldırısına dair kötü bi haber de almadım öyle bi durumlada karşılaşmadım, köpeklere karşı bilinç altım gayet temiz kediler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama:)

@Elif Gökalp

Kendin dedin ''çocukluğumdan beri yaya ve bisikletli olarak hatırı sayılır sayıda köpekler tarafından sıkıştırıldım'' diye... :) demek ki bilinçaltında birşeyler oluşmuş. Hiç kimse sebepsiz yere birşeyden korkmaz, ben korkuyorum diyen birinin psikolog yardımıyla çocukluğuna inmek hatırlatmak gerekir o korkuyu:) Bak ne kadar ilginç, ben mesela, evde kuytu karanlık köşelerde takılan ince bacaklı örümcekleri görünce tüylerim diken diken oluyor. Ama şuan Antalya'da bolca bulunan zıplayan örümcek denen hayvanı kolumda gezdiriyorum. Mini tarantula gibi birşey. Neden? :) Çünkü ben baya küçükken (hatırlıyorum) lavabodaydım ve o ince bacaklı iğrenç örümcek kafama inmişti çok fena korkmuştum o gün bu gündür uzak duruyorum. Bu olayı hatırlamayabilirdim ve şimdi ''daha beterinden neden korkmuyorumda o cinsten korkuyorum'' diye kendime bir sorardım :)

:D ben olsam ne yapardım acaba

İpini koparan gelmiş yani.Öte yandan bisikletli de tam olması gerektiği gibi davranmış.Saldırgan değil,pasif te değil tabi.Güzel ve örnek bir paylaşım olmuş sevgili Mehmet.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
ben izlerken korktum. bölgeleri olduğu için ölümüne havlıyorlar. ben böyle yatan köpek sürüsü görünce hemen yolumu değiştiriyorum.

@Gökhan S.
Yolunu değiştirsen nolur seni fark ederse canı çıkana kadar kovalar seni :D Bağırıp bisikleti savurmak çok zekice bir davranış :)

:D köpekler de baya iri :D Adamın tepkisi yerinde olmuş :D

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
köpek saldırısında ilk düşünce kaçabilirmiyim oluyor :) bende olsam bisikletten inip köpeklere bağırmak olurdu... paylaşım için teşekkürler...

Merak ediyorum da diyelim sahipleri 1 saat içinde gelmemiş olsaydı neler olacaktı. Ne kadar savunabilecekti kendisini...

2 tanesinden bile deli gibi korkan ben videoyu izlerken resmen tüylerim diken diken oldu :D
Ama muhtemelen uzaktan görür görmez anında bisikleti olduğu yerde hiç düşünmeden geri döndürürdüm

@Eray Geçay

onlar fark etmeden yolumu değiştiririm anlamında yazdım zaten.

Onca köpeğin çiftlikte nasıl beslendiğini merak ettim. Maşallah hepside gürbüz gibi kerataların. Görevlerini layıkı ile yerine getirmişler. Böyle bir durumda sahipleri ya da tanıdıkları biri gelip olaya el koymamış olsa durum çok vahim olurdu. Yüksek ses ile bağırmak en etkili yöntem yalnız onca köpeğin içinde bizim sesimiz etkisini yitirebiliyor. Bu tür ıssız sayılabilecek yerlerde gezmekse niyetimiz cepte taşınacak küçük el tipi havalı bir korna iyi bir çözüm olabilir. En azından bölgeden uzaklaşana kadar zaman kazandırır.

Geri