Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

bazen kovalayan köpekleri sprint antremanı için kullanıyorum tabi bunun için hızınızın asgari 30 km olması şart aksi taktirde köpek kendisinden korktuğunuz için pedallara asıldığınızı düşüneceği için ısırmaya kalkışacaktır.En önemlisi köpeğe kendisinden korkmadığınızı göstermek...Mesela bugün 61 kmlik biraz daha uzun mesafeli bir antreman esnasında bir köyde havlayan köpeğin bulunduğu yerden geçerken agresif ve tehditkar bir ifadeyle sakın bana havlama dediğim sırada köpekte bir duraksama fakat sonra pedallamaya devam ettiğim için köpek bunu kendisinden korktuğuma yordu ve beni kovalamaya teşebbüs edince arka frene asılıp ani bir hamle ile bisikletle beraber dönünce köpek korkudan kaçarken ayakları birbirine dolanıp düştü, bunu tavsiye ediyorum köpeğin atağına kontra atakla cevap verin.

Scudo
@emir yakup bulut

Bende bir keresinde dediğin gibi "havlama sus! sadece geçiyoruz" diye bağırdım ki tel örgü ile çevrili bir arsadan havlıyordu! nasıl oldu nereden çıktı anlamadım dibimde belirdi birden.

Hepsinin tepkisi aynı değil, haldır haldır bana doğru koşuyorsa durmak yerine daha hızlı gitmeyi tercih ederim, yaşadımda bu olayı.
Bazısı ise durduğu yerde hırlıyor, onlarla karşılaşınca bisikletten inip elde getiriyorum bir süre. Olurda üstüme doğru hareket ederse bisikleti ona doğru iteliyorum yine. :D

selamlar..arkadaşlar bir yerden duyduğum,köpeklerden korunma yöntemine şunu da ekleyebilirsiniz,ben şahsen daha denemedim.köpekle karşılaşınca durun ve üzerinizden bir giysi çıkararak veya çantanızdaki bir giysiyi yanınızda yere doğru sürerek veya süpürerek birkaç adım atarak yürüyün.köpek onu başka bir köpek zannedebiliyormuş ve geri duruyormuş.(yani yanında bir köpek var zannına kapılıyor)
ha benim kendi yöntemim havlamak.başımdan geçen olayda,dağın kıyısında yaya gezerken,bir dişi köpeğe rasladım,işgüzarlık bu ya,hafif taş attım,kaçtı.bir kaç dakika sonra,metal tasmalı eşi ve kendi beni çevirdiler.ben yere oturdum,karşılıklı yarım saat havlaştık.dişi köpek zaten havlamamıştı.gel buda bize benziyor,ısırmaya değmez dedi ve ordan ayrılmasıyla,erkek köpek de ayrıldı.böylece kurtuldum.selamlar,saygılar..

@Ali Batuhan Bayraktar

Aynen katılıyorum. Saldıracak gibi duran hayvan gelip kendini sevdiriyor :)

Beni köpek kovalasın kesinlikle inip yürüyemem,yürümem,durmam.Köpeğin cinsine göre değişir yapacağı hareketler.Çoban köpekleri öper sizi.

dur ve köpekten korkmadığını belli et.
Köpekler korktuğunu anlar.
Ben herzaman durup heyt diye bağırmışımdır. :D Hep işe yaradı. Dev gibi kangallar bile yakınıma gelemedi. Bur da önemli olan çoban köpeklerinin koruma alanına girmemek girdiğinizde de yavaş yavş çıkmak.:islik:
@aeneskral yazdığı yoruma aynen katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: OnurA
@emir yakup bulut

Kendi mesajına alıntı yapmak biraz tuhaf görünebilir fakat haklılığımın trt belgesel de az önce seyrettiğim "son karar" adlı programda da teyit edildiğini görmek beni mutlu etti.Programdan bahsedecek olursak ölümcül derecede tehlikeli durumlarda siz olsanız ne yaparsınız diye 3 kişiye mikrofon uzatılıyor ve bilimsel verilerin ışığında bu cevaplardan hangisinin doğru olduğu tartışılıyor.Konumuzla ilgili olarak bugünkü bölümde bisiklet sürerken köpek saldırına maruz kalırsanız ne yapmalısınız sorusuna 1.kişi bisikletle kaçarım dedi ki bu cevap yanlıştı ,2. kişinin cevabı bu forumda da bazılarının tavsiye ettiğini gördüğüm"yere çömelirim ve köpek için bir tehdit oluşturmadığımı belli ederim" şeklindeydi ki bu durumda saldırgan bir köpek sizin zayıflığınıza hükmedip daha da azgınlaşabilir ve bir ısırığıyla yüzlerce kg baskı uygulayabilen çenesiyle sizi paramparça edebilir.
Geliyoruz sonuncu ve benim de yukarda dile getirdiğim 3.kişinin cevabına:"karşı saldırıya geçerim"...ben de yukarda görüldüğü üzere"köpeğin atağına kontra atakla cevap verin" tavsiyesinde bulunmuşum , bu vesileyle haklı çıkmanın gururunu yaşatan trt belgesel ekibine yeni yayın döneminde başarılar diler, bu ve benzeri kaliteli programlarla biz belgeselseverleri buluşturdukları için kendilerine teşekkür ederim.

bu konu bizler için çok faydalı, baştan sona okumak lazım

@emir yakup bulut
Evet o programi bende izledim biraz önce. Köpeklere karşı cesur ve korkmadığınızı gösterin denildi. Belki abartıp onlara saldırmayacağız fakat onlar saldırıyormuş gibi yaptıklarında onlara bağırarak tepki verip cesaretli durmak lazım olduğunu anladık. Tabi sizin bagirmalariniz uzaktan birinin de yardima gelmesini saglayabilir. Bu arada yavas yavas bölgelerinden de çıkmalıyız.

Umarım bu soğukkanlılığı başımıza gelince de yaparız.

akıllı telefonlar için köpeksavar uygulaması varmış. deneyen oldu mu?

@sevban valla senin taktiği geçen gün Antalya Sillyon a giderken yaptım köpek direkt üzerime saldırdı koşa koşa :) her köpeğe olmuyor taş atmak valla :)

aklıma şöyle bi şey geldi köpek gelse eğer bi kaç saniye varsa hemen iner bisikleti siper ederim önüme bi de karbon olsaydı alır kafasına kafasına

Dazer al bende var bastiginda kaciyor

Kafandaki kaski cikar vur.(baktin isiriyor o hayvansa sende insansin):);)

Yakın tarihte oğlumla gezerken mübağala etmiyorum 15 ten fazla idiler ve çok ciddi idiler bahsedildiği gibi inip gitmelerini bekledik insaflı günlerinde idiler sadece havlayıp gittiler...

Mümkün olduğunca sakin kalmaya çalışarak hiç tepki vermeden usulca yanlarından geçip gidiyorum arada belli bir mesafe bırakarak bölgelerinden uzaklaşana dek takip ediyorlar.Çok yaklaşırlarsa bağırabildiğim kadar yüksek sesle bağırıyorum hayvan bir an afallıyor fırsattan istifade bölgelerini terk ediyorum.

İşlek bir yolda iseniz geçebiliyorsanız yolun karşı şeridine geçerek araya araçları almakta bir çözüm olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy
Geri