Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Sokak köpeklerinin saldırması pek görülmğş bişey değildir(eğer şnsanlar tarafından eziyet edilip insan düşmanı olmamışsa)

Saldıracak olanlar,
Çoban köpekleri: Bunlar insanı öldürmeye ısırmayanodaklı değildir etkisiz hale getirip sahibinin gelmesini beklerler.

Cins köpekler: Rott, alman kurdu, doberman vs. Bunlar aldıkları eğitimle paralel olarak yaklaşırlar. Sahibinden iyi eğitim almışsa bisikleti oyun sanacaklardır saldırma olasılıkları düşük ama sahibi tarafından psikopat gibi yetiştirildiyse ozaman bişey diyemiycem Allah bisikletlinin yardımcısı olsun.

Süs köpekleri(finolar): En tehlikeli cins bunlar küçücük boyuna bakmadan havlarlar hatta saldırırlar. Hayır bide bundan tırsınca etrafın gülüşü en beteri :D

Pitbull, bullterrier vs: Bence tamamı kısıtlaştırılıp sokağa salınmasının ciddi ciddi cezası olması gereken cinsler. (Yanlış anlaşılmasın köpek düşmanı değilim tam tersi çok severim bir çok ırktan köpeğimde oldu işte bunların arasında pitbullda oldu ve ben anlşmadım bu cinsle eğitemedim düşünce yapılarını çözemedim)

Scudo
image.jpg

image.jpg

Allah Hepimizi böyle köpeklerden korusun videodan alınmış fotoğraftır zinciri olmasa yola atlar yerdi bizi

Buda benim köpeğim bisikletle çıkarım arada onuda çıkarırım peşimden koşar yada yürür bisikletle arabalara ses çıkarmaz motorlara buda havlar ve koşar.

image.jpg

Korktugumuzda bizde yesil bir duman goruyorlarmis ve korktugumuzu anlayip vahsilesiyorlar. Korkma oldugun gibi kal havlayip havlayip giderler. Basima geldigi icin soyluyorum. Baktin gitmiyolar burunlarini hedef alacak sekilde güm :)

Baktımız niyetleri ciddi Sorunun çözümü çok basit. Yanınızda yemek bir şey varsa köpeğin uzağına atmadan önü veye yanına yemeği atıp onunla konuşarak niyetinizi belli ediniz. Yemek yoksa 2 3 yol var 1. Yol onu korkutmanız dik durup gözlerine bakıp bağırın bağıra bildiğiniz kadar. Sizden ne kadar korkacağı size bağlı. 2 yol sakin olup sizi ısıracakken ona müdahalede bulunmanız derken yada okurken nasıl yaparım diye düşünmeyin o yaşanırken gerçekleşiyor. Isırıldıktan sonra sizi bırakmıyorsa burnuna kuvvetlice üflemenizz yeter vurmak bazen dahada çok ısırmasına neden oluyor. sizi ısıran agrasif bir pitbullsa geçmiş olsun Bir kangal veya çoban köpeği ise ısırmadan önce sizi yere düşürmek isteyecektir. Köpeklerden korkum olmadığı için kimi zaman havladıklarında bisikletten inmeden bile onlarla konuşmam yeterli oluyor.

Hakikat, insan tehlikeli bir varlık. Ne var ki bisikletin üzerindeyken karşılaşabileceğiniz başka tehlikeler de var. Bu tehlikelerden biri de, özellikle kırsal kesimde turlayanlar için köpekler. Olası bir kovalamacaya karşı pratik bir çözüm olarak, mantar tabancası gibi patlayıcı bir silah bulundurabilirsiniz. Denenmiş midir bilmiyorum. İşe yarayabilir. Daha ciddi savunmalar için, çantanızın bir köşesinde kolaylıkla erişebileceğiniz sağlam bir beyzbol sopası. Aynı zamanda sopa, bilumum saldırılara karşı kendinizi savunabileceğiniz masum bir silah. Köpekler peşinize takılınca korkmayın ve kaçmayın. Korktuğunuzu hissederler. Bu onlara cesaret verir. Amaçları genelde oyundur. Kaçacak bir kişi bulsak da kovalasak diye bekleşir dururlarl. Suratlarında ciddi bir ifade takınsalar da işin eğlence tarafındadırlar.

Kovalamaca (hot pursuing) esnasında bir köpek tarafından ısırılmaktan daha çok, panikle kaza yapma riski vardır. Böyle bir risk gerçeğe dönüşmüşse, artık köpeklerden yana endişelenmenize gerek yoktur. Zira emellerine ulaşmış, oldukça eğlenmiş, ve yüreğinize yeterince korku saldıklarına emin olmuşlar, buna ayan beyan şahit de olmuşlardır. Artk hiç bir şey olmamış gibi yavaş yavaş birbiri ardınca geri dönerler.

Ne var ki korku halinde hazırlıksız yakalanılan bir kaza, bazen bir ısırıktan daha vahim sonuçlar doğurabilir. Nitekim bizzat köpekler tarafından takipte iken can havliyle kaçan ve kaza geçiren, kolunu bacağını, hatta burnunu kıranlar tarafımca yakinen bilinmektedir.

Bu senorya, hasmın niyetinin oyun oynama ve aksiyon yaşama isteği gütmesi üzerine kuruludur. Aralarında, içerisinde bulunduğu grubun manevi atmosferini çözümleyememiş, ya da niyetini bozmuş bir köpek olması ihtimalini de göz önünde bulundurmanız canınızın yanmaması açısından son derece önem arz etmektedir.

Kaçarak kurtulabileceğinizden emin değilseniz, ki genelde bu böyledir, korkmayın, korktuysanız belli etmeyin, bisikletten hemen inin, bisikleti kendinize siper ederek yavaştan üzerlerine gidin ve var gücünüzle bağırın. Böylece ciddi olduğunuza ikna olabilirler. Aynı zamanda civardakilerin dikatini çekerek yardım gelme olasılığını arttırmış olursunuz.

Bu esnada köpeklerin gözlerinin içine bakın kararlı bir şekilde. Böyle yapınca genelde tırsarlar ve geri çekilirler. Böylece aralarında işi ciddiye almış biri varsa onu da fark etmiş olursunuz. Zira o da gözünüzün ta içine bakmakta, hırlayıp dişlerini göstermekte ve umarım hızlıca değildir yoksa yapabilecekleriniz çok daha sınırlı, yavaştan size yaklaşmaktadır. Durumun ciddi olduğunu fark ettiğiniz anda yardım gelene kadar idare edin, bisikleti siper edin kendinize, ama kararlılığınızdan ve hakikat olsun olmasın cesur görünümünüzden ödün vermeyin.

Böylesi olumsuz bir senaryoda ise, köpeğin sahibi gibi birinin gelip sizi kurtarması, direnmede (zira hasmınız daha üst konumdadır, dişleri bizimkilerden daha uzundur) kararlılığınızı görüp vazgeçmesi, dönüp olay mahallinden uzaklaşmakta olan arkadaşlarına gözünün takılmasıyla, bunun bir oyun ve eğlenceden ibaret olduğunun farkına varması, elinizde can simidi gibi tutmakta olduğunuz, bin bir emekle yüzlerce dolar harcayarak (bazı bisikletleri euroyla satıyorlar, bana öyle satmışlardı) aldığınız, gözünüzden bile sakındığınız bisikletinizi hasmınızın üzerine birden kapatmakla köpeğin erişemeyeceği bir yere kaçarak hayat boyu unutamayacağınız bir anıya sahip olmanız olasılık dahilindedir.

Daha kötü olasılıkları saymıyorum. Uğursuzluk getirmesin, hepinizden uzak olsun niyetiyle.

Köpeğe korktuğunuzu hissettirmemek önemli gücünüzü göstermeniz lazım arada bağırarak filan.Ben genelde bisikletten bölgesinden uzaklaşıyorum çok hırçınsa.

Bugün bir alman kurdu ile karşı karşıya kaldım, 50m ilerde sahibi tasmasını çıkardı ve köpek sağ-sola koşuşturup saldırmaya başladı dediğiniz gibi eğer bağırıp korkutmaya çalışsaydım muhtemelen beni yerdi onun yerine bisikletten inip yavaşça yürümeyi tercih ettim her köpeğe ayrı bi taktik mi bulmalıyız? Köpekleri kediler kadar olmasada severim ama bisiklet üzerinde gerçekten korkup çekindiğim bi canlı..

Şu dahonlar gelsede bende bir tane alsam beni de köpek ısırsa.:)

Köpekler genelde kendince belirledikleri alanları korumaya çalışırlar, eğer siz bu alanın içindeyseniz sizi çıkarmaya çalışacaklardır. Alandan çıkar çıkmaz da peşinizi bırakırlar. Her ihtimale karşı tabii yanınızda köpek kovucuyu bulundurmakta fayda vardır. Eğer köpek sağır değilse anlamlandıramadığı köpek kovucu ultrasonic yüksek ses çıkardığından ya kaçacaktır ya da dikkati dağılacaktır. Bu da size oradan uzaklaşma fırsatı verecektir:

(link)

Aslında bu konuya uygun bi video izlemiştim bulursam atarım köpek sürüyle karşı karşıya kalmış bi bisikletçi ne yapmalı diye bisikleti kendine kalkan olarak kullanıp etrafını açmalı doğal olarak elimizde bi bisiklet var kullanmaktan çekinmeyin :D

@İ.Deniz

bunu yardımcı olmak için mi, yoksa bir pitbull sahibi olduğunu belli etmek için mi yazdın?

@Gökhan BİROL
Ek olarak Pitbull ve bildiğim kadarı ile Arjantin Dogo Türkiye için yasaklı ırktır. Ama tabi yasaları uygulayan kim?

@Antecurs

Bu ırk köpekler genellikle varoşlarda eğitim seviyesi düşük kişiler tarafından sahiplenilir. Diğer ülkelerde de aynıdır. Örneğin USA da da varoşlarda parasız,
eğitimsiz, işi gücü olmayan, çoğu sabıkalı insanlar tarafından sahiplenilirler ve köpek dövüşlerinde sık kullanılırlar.

Dogoları laboratuvar Irkı olarak bilirdim meğer safkan köpeklermiş genellikle tabi doğru eğitildiklerinde domuz avcılığında kullanılan bi ırk

@A.Sinan

hay ağzınla bin yaşa. ben yazacaktım ama hadi dedim, boş ver.

@Gökhan BİROL

Yıllarca köpek eğitmenliği yaptığım ve köpek psikolojisi eğitimi aldığım için dolayısı ile insanların neden köpek aldıklarını biliyorum. İnsanların davranış yapıları din, dil, ırk, milliyete göre değişiklik göstermez. Bu tür ırkları sahiplenenlerin ruh yapıları genelde aynıdır. Köpekleri sevdikleri için değil kendi egolarını tatmin için sahiplenir. Bu kişilerde kendini küçük görme vardır. Güçlü bir hayvana sahip olmak, onu kontrol altına almak, başkalarına bunu göstermek, kendini ispatlamaya çalışmak gibi. Tabii bazı istisnalar da olabilir barınaklardan acıdığı için sokakda kalmış bu tür ırkları kurtarıp onlara bakan gerçekden köpek seven insanlarda vardır ama azdır.

Forumda herkes korktuğunu belli etmeyin yazmış, bunu becerebilmek biraz zor. Bence yanınızda her zaman biber gazı bulundurun hem kendinize güven verir hem de çok zorda kaldığınızda bir yerinizden parça koparılmasına engel olur. (Mecbur kalmadıkça kullanmayın, bir çok köpeğin insanlardan çok daha iyi olduğunu da unutmayalım)

• Beğen
Tepkiler: E.kahya
@A.Sinan Sinan bey şu sıralar ciddi ciddi barınaktan bir köpek almayı düşünen biri olarak bir kaç şey sorayım o zaman size. 8-9 saat kadar yalnız kalabilecek bir ırk olarak neyi önerirsiniz? Bir de yaş sorun olur mu? iki hafta kadar önce şu an yaşadığım yerdeki hayvan barınağına gittim. Hemen, hemen her ırk var. Ama kafamdaki bu iki soruy yanıt veremediğim için sahiplenmek ister misiniz? sorusuna olumlu yanıt veremedim. Bir apartman dairesinde yaşıyorum ve geçmişte bir maltese kırması var yaşamımda.

Geri