Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Kardeşim büyük geçmiş olsun. İnşaallah bir şey yoktur. Ben bu konuyu kask kadar önemli buluyorum. Hayvana da suç bulmuyorum, onun fıtratında bisiklete biraz gariplik var, yürüyerek geçsen saldırmaz ama bisiklet olunca bisiklete gıcıklık yapıyorlar. Benim önerim ya iyi bir şey Dazer II 100 TL .. ya da onun türk yapımı Sonik marka köpek kovucu.. ben 3 tane aldım.. Camiye giderken köpekten rahatsız olan arkadşıma hediye etmiştim. 24 TL.. Markası Sonik öyle hatırlıyorum. Arkan geri çekmesin iyi ok. Tekrar geçmiş olsun. AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTA VAR. BU TÜR ALETLER, KÖPEK KOVUCULAR KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE BOŞ YERE GEREKSİZ KULLANILMAMALI. HAYVANLAR ZARAR GÖRÜYORLAR. BU KONUDA ÇOK ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ. ACABA İŞE YARIYOR MU DİYE BOŞ DENEME YAPMAYALIM. SADECE TEDBİR AMAÇLI KULLANMAYA İZNİMİZ VAR. HAK YEMİŞ OLMAYALIM.

Scudo
Hayatımda hiç köpek tarafından kovalanmamış olan ben son 1 ayda 3 defa saldırı yaşadım.

İlki katlanır bisikletimle Kadıköy sahilinde köpeğini tasmasız gezdiren insanlar yüzünden oldu cins köpek havlayınca sokak köpeği de on eşlik etti ve sadece pedallara asılarak geçtim.

İkincisi yazlığımız olan Ağva'da oldu bu solo bir saldırıydı,bunu kolay atlattım.

Üçüncüsü ve en berbatı 2 gün önce tatile geldiğimiz Altınoluk'ta oldu. Gezmek için bisiklet kiraladım ve biraz şehirden uzaklaştım Issız bir sokaktaydım ama evler etrafta vardı. Sağda ağacın altında yatan beyaz bir köpek vardı önce o havladı sadece o olsaydı keşke virajı döndüğüm an kocaman bir Kangal hayatımın en zor anıydı Karşımda duruyordu ben hangi akla hizmet korkumdan üstüne gittim ve dandik kiralık bisikletle yanından nasıl geçtim bir Allah bir ben biliyorum. 200m beni kovaladı,az daha düşüyordum. Hoştttt diye bağırarak pedallara asılıp kalabildim sadece.

Bu 3 olaydan benim için çıkardığım sonuç şöyle ;

1- Durmak bir çözüm ama ben o anda asla duramazdım.Korkudan ne Yapacağımı bilemem o anda sadece hızlı gitmek amacım ve bir an önce kaçmak.

2- Bir de şeyi keşfettim o an Allah insana bir güç veriyor ve bacaklarımız adeta Mark Cavendish'in bacakları gibi güçleniyor.

3-Son olarak kırsal yerlere güvenlik önlemi almadan gitmeyin.

Yolunuz Güvenli olsun.

Bu konuda en etkili cihaz Dazer'dır. Fakat unutmayın sokak köpeklerinde sağırlık yaydın bir hastalıktır. Sağır olan bir köpeğe doğal olarak etki etmez. Tavsiyem böyle bir durumda köpek kovucuyu kullanın köpek sağırsa üzerinize gelmeye devam edecektir. mümkünse pedal çevirmeyin ne kadar az hareket ederseniz o kadar sakinleşir. Kaçmaya çalışmayın zira bir köpek çoğu zaman sizden daha hızlıdır ve kaçma çabanız onu saldırganlaştırır.

@ktumimarnuman
olur benim yanımda var ama hiç kullanmadım yarar üstüne doğrult sık

@ktumimarnuman
çok büyüklerde yaramaz ama biber gazı yara onlarda

Hayvan dusmani kesinlikle degilim ama belediyelerin devletin ilgili kurumlarin basibos hayvanlari toplamasi ve sistemli bir sekilde kisirlastirmasi gerekli.

Kopek korkusundan dogru duzgun bisiklet suremez olduk.

Dazer'dan alabilecegim bir link verebilirmisiniz ? Piyasada etkisiz orjinal olmayan ayni marka ve modelleri de satiliyormus.

• Beğen
Tepkiler: Kemal Koyunlu
mantar tabancası kafama yattı sürekli tek başıma dağlarda,patika yollarda idman yapan birisiyim valla ne çıkıcak ne çıkmıcak diye bazen yusuf ata ata gidiyorım :)
köpek konusuna gelince benim korkum yoktur fazla köpekten ama başıma bi olay geldi o günden sonra tedbirliyim kartepe kuzuyayla'dan sonraki cafenin önündeki bisiklet kadar olan kangal köpeği milimetrik mesefe vardı ısırsa ısırırdı arkamdan fırladı.bence burası benim bölgem git burdan der gibi hırladı zor kurtuldum sahibi tuttu sonra mantar tabancası alıcam arka cebe koyarım ne olur ne olmaz :)

• Beğen
Tepkiler: Kemal Koyunlu
Arkadaşlar bisiklet sürerken illa ki karşımıza kopekler çıkıyor(hayvan olanlardan).Ve sizi kovalamaya başlıyorlar ben normalde köpekten korkmam ama bisikletteyken çok tırsıyorum elim ayağım birbirine dolaşıyor.Yok mudur bunun bi çözümü ?İyi pedallar

Ben yavaşlıyorum köpek gördüğüm zaman , şu ana kadar bir problem olmadı

Yavaşlasam da illa ki bi zaman sonra hizlanmam gerekiyor.Gözlerini ayırmadan izliyorlar koşuyorlar

köpeklerin beni kovalaması çok hoşuma gidiyor, adrenalin tavan yapıyor :))

Köpeği görünce yavaşla hatta bisikletten in , giderler..

• Beğen
Tepkiler: BetitoXXY
Yavasladığında yada suluktakı sudan az sıktıgında bırakıyorlar :)

daha bugün sabah bir tane köpek havlayarak geldi yanıma, sanki görende bacaktan bir parça koparacak sanır. direkt durdum, anında geri vites yaptı bıraktı gitti. ama durmasaydım bir süre yanımda koşmaya devam edecekti.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
1 ay önce buyuk bir çoban kangalı üstüme geliyor allahım dedim ben öldüm allahtan baglıymıs hayvan ama ben resmen yani neyse sonra bu bağlı olunca bagırdım cagırdım buna bu köpek kovucudan alacam sart oldu

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geçen gün sahilde bisiklet yolunun hemen yanında çimlerden ayakkabım kadar bir süs köpeği saldırdı ezicem diye korktum ama durunca geri gitti söverek uzaklaştım

Cok korkarim ben kopekten. Bir kere kanis cinsi kopek hic farketmemisim bi havladi kostu filan nasi kaciyorum saglam da kufur ediyorum. Farkedince kucuk oldugunu hic hiz kesmedim korktugumu anlamasinlar diye.

Ben kopek gorunce ya yolu degistiriyorum yada durup bisikletin arkasinda yuruyerek geciyorum

Geri