Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

İnsanoğluyla başa çıkacak canlı yoktur, yeter ki soğukkanlı olun ve en iyi kararı verme yeteneğine sahip olun. :) ben bu yeteneğe maalesef sahip değilim ama gelişeceğimi umuyorum. Şahsen bir köpek saldırısı ile karşı karşıya gelsem sakin olmam mümkün değil. Köpek saldırdığında bisikletin arkasına geçip korunma sağlanak güzel fikir tabi köpek sayısı artarsa durum değişiyor. :)

Scudo
Dün akşam arkadaşım ile yaşadığımız ilginç olayı paylaşmak istiyorum.Malumunuz bisiklet kullanırken başımıza çeşitli taciz olayları geliyor.Köpek kovalaması da bunlardan biri.Deneyimlerimiz gereği trafikte bisiklet ile yol alırken sağ kenardan çıkabilecek köpekler,önümüze çıkabilecek yola paralel olması gereken mazgallar (ki nedendir bilinmez hep yolun dikeyine koyulmuştur veya çalınmıştır) gibi tehditlere karşı olabildiğince tedbirli kullanmaya çalışıyoruz. Dün yeni bir tehdit daha gerçekleşti.Köpek bizi araba ile kovaladı.Evet yanlış okumadınız...Bir ticari taksinin sağ ön camından uzanarak, hani şu sıçana benzeyen pörtlek gözlü bir köpek cinsi varya,işte o mendebur sahibi tarafından camdan dışarı uzatılıp öyle bir havladı ki gözlerim yerinden fırladı.İlk önce anlayamadım tabi.Sol tarafımda neden bir köpek olsun ki..? Köpeğin 4 tane köpek dişleri,orta ve arka kısımda ki azı dişleri halen gözümün önünde...Benden biraz daha önde olan arkadaşım da fark eder etmez köpeğin annesi ile ilgili bir şeyler söylediğini hatırlıyorum:krsn:Bir an aklıma Jim Carry nin Maske filmi geldi :) Bir ara maskeyi köpek takmıştı hatırlarsınız.Her halde arabanın içindekiler de uaahahaha kahkahalar ile gülüyorlardı.Evet onlar için oldukça komikti.Peki ya biz o korku ve panik ile kendimizi önce sağa atıp bariyerlere çarpsak sonra da hali ile sola doğru trafiğin tam ortasına düşsek daha mı komik olacaktı...? Sonrasını siz canlandırın hayalinizde...Eve gelince düşünmeye başladım.Uyku tutmadı.10 aylık kızımın yanına uzandım.Çok şükür eve gelebilmiştim.Organize İşler filmi aklıma geldi. Yılmaz Erdoğan ve arkadaşları mafya babası Cem Yılmaz tarafından golf oyunu ile dayak yedikten sonra evlerine geldiklerinde ''Bıraksak mı ya artık.Haa , tadı kalmadı bu işlerin'' demişti hani...öyle bıkmış,acı içinde, istemeyerek de olsa bıraksak mı...? Bende düşünüyorum artık. Bir tane trainer alsam,camlı balkon da karşıda ki binalara bakarak olduğum yerde bisiklet hevesimi gidersem? Olmaz ki...en fazla bir hafta dayanırım. Bişeyler yapmalı.Köpekler köpekliğini yapacak.Ona alışığız ve bir hayvansever olarak mağzur görebiliyoruz.Yani ben öyle görüyorum.Hatta artık önceden fark edersem çağırıp yan yana gidiyorum köpekle.Bir süre sonra bırakıyor kovalamayı... Peki ama diğer yaratıkları ne yapıcaz.Nasıl eğitilecekler?Yaptıkları şeyin komik olmadığını anlatmalıyız.Biz bisiklet kullandıkça etrafımız da ki bir çok insan da özenip onlarda başlıyorlar bu spora.Biz devam edeceğiz sürmeye...İnat olsun diye değil,insanlık için,sağlıklı yaşam için...Çevremizi bilinçlendirmeliyiz.Yoksa toplum olarak Mad Max filmini gerçeğe dönüştürmemize çok az kaldı. Vaalll Hallaaa diye çığlıklar atan savaş çocukları yetiştirmemeliyiz... :komik: Sevgi ve selamlarımla...

Mesela buraya bu mesajı yazmak yerine şuan bisiklet sürüyor olabilirdim. Ama sırf bu köpekler yüzünden istediğim zaman bisiklete binemiyorum. Bisikletten soğuyorum. Gündüz yanından geçtiğimde hiçbir tepki vermeyen hayvan, hava az karardı mı hemen taarruza geçiyor. Anlamış değilim.

@????
Adam resmen ölüme meydan okumuş, elinde ateşle cephaneliğe girmiş:) izlerken ben ondan daha çok korktum ama cesaretinden dolayı tebrik ediyorum:)

@????
Bu videodaki yer neresi acaba ? Bana yakın ise oradan geçmek isterim bisikletle. Geçen perşembe 35 km tur yaptım tek başıma. 20 den fazla bazen tek bazen 3-4lü gurup halinde köpekle karşılaştım. 1 tanesi bile ağzını açıp hav demedi. Bana niye denk gelmez kovalayan bir köpek anlamıyorum. Pittbull ya da kangal falan olursa iş değişir tabi. Sokak köpekleriyse sorun yok videodaki gibi.

Öncelikle geçmiş olsun bu konuda bayağı tecrübe edindim Eskişehirde 2 eylül kampüsüne gidip gelirken diyeceğim o dur ki köpekler bisiklete saldırmaktan çok bir şeyler anlatmaya çalışır gibiler neden diye soracak olursanız siz biskletle yavaş giderseniz sizle aynı yönde gidip havlıyor ama yaklaşmıyor siz hızlı giderseniz yakalamak istercesine koşuyor (benim gözlemim bunlar) o yüzden sakin olun bence direkt devam edin.

Ultrasonik ses yayan cihazlara gelince de ben onları pek desteklemiyorum çümkü hem köpeği daha da kızdırabilir hem de sonuç olarak o da bir canlı o sesten çok ciddi rahatsız olabilir yazık olur kendimizi onların yerine koyalım hiç tavsiye etmem. Kazasız belasız pedallamalar :)

Bugün 7-8 tane birden köpek saldırısına uğradım. Aslında biraz da benim hatam yüzünden oldu. Önce normal indim bisikletten hatta bisikleti omuzuma aldım hiçbir sorun olmadı öyle baktılar. Çok şiddetli bağırdım irkilip uzaklaştılar. Dedim tamam tehlike geçti. Tam bindim 2 pedal çevirdim baktım geliyorlar ben gidiş o gidiş çok sağlam ter attırdılar bana ama tavsiyem şu ki, köpek gördüğünüzde zaten saldıracağını anlarsınız. Hemen inin bisikletten, yürüyerek geçin ve bisikleti omuzunuza alın. Ayrıca ben fark ettim ki, bu kalabalık halinde gezen köpeklerin içinde bir kral var. Yani grubun başını çeken bir köpek var. Onu da anlıyorsunuz zaten o havlayınca hepsi havlıyor o susunca hepsi susuyor. Ona dikkat edin yeterli. Peki nasıl dikkat edilir? Tabii ki göz temasından kaçının. Ters ters bakmayın ve benim gibi bağırmayın. Bisiklet omuzunuzda sakin bir şekilde güzergah yani o köpekli bölge bitene kadar yürüyün sorun olmayacaktır.

Gecen kardesim ile Belgrad Ormani'nda surus yaparken Kemerburgaz tarafindaki girise indigimizde uc kopekten olusma bir gruba rastladik. Bunlar bizi daha uzaktan gorur gormez havlamaya basladilar. Belli ki orayi o gun icin(diger gunler rastlamamistim bu kopeklere hic) mekanlari bellemisler, gelen gecene artistlik yapiyorlar. Yanlarina gelince kardesime de hizini dusurup, goz temasindan kacinmasi gerektigini soyledim. Iclerinden biri oldukca agresif bir sekilde hirlayarak havliyordu. Dikkat etmeniz gereken tek kopek varsa o da hirlayani zaten. Digerleri buna ozenip yalanciktan havliyordu, dilleri disarida. Onlardan 20 tanesi bir araya gelse umurumda olmazdi fakat bu hirlayarak havlayan acikcasi tirstirdi, simsiyah tipinde meymenet olmayan bir turdu zaten, dibimize sokulup bir sure bizimle kosturdu havlayarak ve sonunda pesimizi birakti.

Boylesine agresif ve hirlayarak havlayan bir kopege bisiklet ustunde ilk defa yakalaninca sonuctan emin olamadim ama sonucta goz temasi kurmamak, onlar yokmus gibi davranmak ise yaradi.

Çözüm belli, onlar yokmuş gibi sakince devam etmek. Başka hiç bir çözümü yok, aksine başka şeyler bu sorunu arttırır.

Kopeklere karşı biber gazı kullanimina karsiyim acikcasi en iyisi yavaşlamak ve uzerinize geliyorsa suluğunuzdaki suyu uzerine püskürtmek diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: dincer_colak
Son çare için bir beyzbol sopası ya da silah bulundurulabilir bence.

@yalginmustafa evet kesinlikle oyle cunku kopeklerle göz teması kurduktan sonra siz gozunuzu cekerseniz onun meydan okumasini kaybetmis konuma geliyorsunuz bir sure kopek beslemistim ve inatla 15 dk sureyle bakistik en sonunda o pes etmisti :) demem o ki kopeklerle goz temasi kurmama konusunda haklisiniz

• Beğen
Tepkiler: Elzem
Hocam çok korkuyorsanız ısırmayacak köpek bile o halinizi görünce ısırır zaten:D Maddi durumunuz da el veriyorsa köpek kovucu cihazlar var onları tavsiye ederim etkili oluyor. Ki unutmayın köpekler de canlı sizin bizim gibi biber gazı gibi kimyasalları kullanmayalım:mad:

yıllardır köylerle ve köpeklerle haşır neşir biri olmuş olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim sakın ama sakın kaçmayın.siz kaçtıkça o da kovalar.yaklaştıkça sevecen tavırlar gösterin oğlum,kızım gibi.köpeklerin kovalamalarının tek nedeni bölgelerini güvende tutmaktır.söylediğim şekilde davranırsanız sizi tehdit olarak görmezler.

Haftasonu sabah 07:00 de Büyükçekmece sahilde bisiklet sürüyorum her sabah en az 2 saldırıya maruz kalıyorum. Durun ve sakin olun tek çözüm bu. İnsanlar bile karşısındaki alttan alınca sakinleşiyor köpekler neden sakinleşmesin. Yanınıza geldiklerinde başlarını okşayın ve sevginizi gösterin bu sayede sabahları bana eşlik eden kankalarım bile oldu

@trainspotting35 hocam kanka felan deyince direkt gülümsedim istemsizce, köpeklerin bisikletlilere karşı ayrı bir sevgisi var bence, bizler onlar için oldukça özeliz.. :p

Arkadaşlar bütün tavsiyeleri yaptım ama köpek saldıracaksa saldırıyor. Neredeyse her uzun turda bir köpek saldırısına maruz kaldım. Bir de iyice beni bellemişler gibi 100 m uzaktan üzerime sürünün bile koştuğu oldu :D
Bence bu bisikletlinin kaderi ve bununla yaşamaya alışmamız gerekli.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
O zaman tek çare silah oluyor. Zevk için öldürüp bırakmak demiyorum, saldırırsa savuşturmak için.

Geri