Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Şehir gibi yerlerde insana alışık olan köpekler genelde saldırmıyor.Dağ-tepe-köy-mezra gibi yerlerde köpekler yabancı şahıslara pek sıcak davranmıyor.
 
Scudo
İzmir'de İnciraltı'da birçok köpek her an her saat gelen geçene saldırıyor. Hatta yakın zamanda onlardan kaçmak isteyen 13-14 yaşında bir çocuk bisikletiyle kamyon altında kalıp öldü. Ama bir tedbir veya çözüm yok.
Geçen sene scooterimle giderken bana da saldırdılar ve bacağımdan ısırdılar. 5 iğne yedim. Kimi kaç diyor, kimi dur diyor ama net bir çözüm yok gibi.
 
Kisa ve oz cevap yaninda caki tasicaksin uzrine atliyasiya kadar zarar vermicen atliyinca artik kendi caninmi onun canimi bana hayvanseverler konusmasin bi insanin basina boyle bisey gelse herkes ayni seyi yapar
 
@cagrigencol öncelikle şahsınıza herhangi bir kötü yorumda bulunmak haddim değil ama diğer büyük şehirleri örnek vermek biraz gereksiz. Çünkü ülkemizde hayvanlar sokaktan toplanıp iyi bir bakım almak yerine uyutulduğu için yasalar iptal edildi. İyi akşamlar insan olma gururunuz ve size.
 
Bu arada yazmayı unuttum, kuduz aşısı 5 yıl bağışıklık sağlıyormuş. Baş, boyun gibi beyne yakın bölgeden ısırılmadıktan sonra sorun yok. Yani en iyi çözüm bir kere ısırılıp aşı olmak ve 5 yıl rahat etmek gibi görünüyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: barayda
@dexser muhtemelen 46 sayfa köpeklerin öldürülmelerini isteyen burjuvalar ve hayvanseverler arasındaki tartışmalardır. :D
 
Bu kadar kör, bu kadar söylenileni anlamaz nasıl olunur hepsi bu başlıkta. Şaka olmalısınız, gerçek olmamalısınız, umarım...
 
  • Beğen
Tepkiler: barayda
@Engin er. Sorun insan olarak kendimizi diğer canlılardan üstün görmemiz. Hayvanların akılları yok düşünemiyorlar diye öğrenilmiş bir bilgi var ama kimse farkında değil ki düşünmeyenler insanlar. Bir kedinin kişiliğinin nasıl şekillendiğini görmemiş insanlar için çok normal bir durum bu. Tabii biraz da değişikliklerin farkında olma gibi bir yetenek gerekiyor.

Birde biri şehir düzeni sadece insanlar için gibi bir cümle kurmuş. Bu "insan olma gururunu" çok güzel özetlemiş bence. Biz insanız daha "zekiyiz", öldürme, hayvanların yaşam alanını kapatıp "burası sadece insanların" gibisinden cümleler kurma gibi haklarımız var kafası çok oturmuş.

Son olarak eklemek istiyorum ki evet bir başıboş hayvan durumu var ortada, olduğunu reddedemeyiz. Ama ortada "barınak" dediğimiz bir olgu var ve orda maaşsız çalışan insanlar var. Sokaktaki "vahşi" köpeklerin orda kucağınıza nasıl atlayıp kendilerini sevdirmeye çalıştıklarını görseniz.. Bence sokaktaki köpeklerin "yok olmasını" isteyen insanlar bir gün gitsin biraz yardımcı olsun, sonra tekrar bu konuya gelip tekrar okusun.

@Engin er. Birde hayvansever insanları sevmeyen insanlar var. Bir insanı bir özelliğinden dolayı sevmemek.. Boşuna yazıyoruz bence.
 
Ya bakiyorum da insanlar bayağı panik. Kacanlar en kötüsünü yapiyor.


Kopek alanini savunur, kacarsan kovalar. Kopek havlayarak geldiginde istifini bozmadsn mumkunse de.kopege dogru yönelerek surerseniz kopegin kactigini gorursunuz.

Ben de cok kopek goruyorum, ilk havladiginda ne var diye bagiriyorum(yuksek sesle karsilik verirseniz duraksarlar) ayrica bisikleti ustlerine dogru yonlendiriyorum zaten ya duruyorlar ya da kaciyorlar. Sonucta omrubhayatimdanhic kovalanmadim . Kovalanirsam zaten aninda durarim ve kopege dogru yonlenirim.

Hayvanlarla nasil basa cikacaginizi bilmiyorsaniz ogrenin. Yaninizda çaki falan tasimayin :)

Bu video da basit bir deney var. Siz kacarsaniz boyle kovalarlar...
 
O nasıl bir cesarettir :)
 
@barayda İnsan olarak bütün canlılardan üstünüz zaten.Bütün kainat insanoğlu için yaratılmıştır.Sen eşit görüyorsan kendini bilemem.Bunun yanında insanoğlu köpeklerden diğer canlılarda olduğu gibi etinden-sütünden-yumurtasından vs. faydalanmıyor.Köpek cinsi evcil hayvanlık haricinde dünyaya hiçbir faydası olmayan bir cins.Yani 1 insanı kurtarmak için gerekirse bütün köpekler bile öldürülebilir , bir sakınca yok.Benim önceliğim insandır , senin ki hayvandır.Ben insana değer veririm , sen köpeğe aramızda ki fark bu.Bu yüzden de hayvanseverlerin hiç birini sevmem.
 
@dexser

hahahahahah şakaysa komik değil, ciddiyse çok komik.


ya da düşündüm de, kavrayışın daha da fecileriyle muhatap olmak durumunda kalıyoruz, komik de olmuyorsunuz maalesef, sadece kasvet veriyorsunuz. böyle böyle, gerizekalıya anlatır gibi anlatmak gerek bazı şeyleri... hele üzerimdeki bu kasvet havası bir dağılsın, ilgileneceğim.
 
Köpek ısırmasından kurtulmak için önce köpek ısırılmasına yakalanmak lazımdır.

@dexser İyi gidiyordun sonra kötü bitirdin. Hiç bir hayvan sebebsiz yere yaratılmadı. Her hayvan bir can taşıyor, insanlara zarar vermedikçe onların da yaşamaya hakları vardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
15 gün kadar önce orman yolunda köyün içine girince tabi köpekler hemen dadandı, ben istifimi bozmadım, sakin sakin tırmanmaya devam ettim. 4 tane köpek 1 metre mesafeden deli gibi havlıyor size ama amaç orda tamamen sizin ordan geçiyor olmanız ve onların köyün sakini olması. Belirli bir alanı geçince onlarda peşimden gelmeyi bıraktı, genellikle kural böyledir, fazla aksiyona girmeden istifinizi bozmadan yol emniyetliyse sürerek devam edin, ben şu ana kadar köpeklerden yana bisiklete binerken bir sıkıntı yaşamadım ama dağlarda binince sıklıkla karşılaşıyoruz. Saygı göstererek sürdüğünüz sürece ters bir durum olmadı benim yaşadığım örneklerde. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Engin er.
geçen aylarda bir köy yolundan geçerken evinin bahçesinden geçen bir arabaya doğru çıkan bir (çoban köpeğiydi sanırım bisikletim kadar vardı boyu) köpek benim yolumu kapatmıştı ve beni görünce bana yöneldi bende hızımdan dolayı yol bisikletininde direk duramadıgı icin karşı şeride kaçtım derken araba köpeğe çarptı. hem korkudan hem üzüntüden baya sıkıntılı bikaç gün geçirdim kötü bir olaydı. ama denildiği gibi bir yolunu bulup onların mıntıkasından 10 metre kadar uzaga giderseniz bırakıyolar. ve dexser dostum dediğiniz gibi değil ama dediğin gibi vasıfsız bile olsa bir can taşıdığını unutmamak gerek. direk yok etmek, öldürmek nedir?
 
on dakika önce formuladan dönerken kurköy girişinde 10-15 kadar köpek fabrika gibi biyerden çıkıp önüme atladı en küçüğü alman kurdundan küçük değil üç metre kadar yanaştılar herzamanki gibi inip peşlerine düştüm herbiri başka bitarafa kaçtı en güzel yanları gelirken haber vermeleri en azından kalleşlik yapmıyorlar bi tane adamcağızda onlara engel olmaya çalıtı dedim kardeşim bıraksana köpekleri gelsinler öyle deyince vaz geçti adam sonra ben giderken tekrar gelmeye çalıştılar bitanesi çok ucuz kurtuldu yani siz korkmadıktan sonra onlar yaklaşamıyor bile yazıktır yaww

bugün 50-60 tane köpeğin içinden geçmişimdir rahat belki daha fazla 49558 dosyayı görüntüle
 
@barış barış Dediğiniz çoğu zaman geçerli ama bazen gerçekten gözü dönmüş olanlar olabiliyor. Biraz kaçar gibi yaparken bi an duruyor karşı atağa geçmeye çalışıyor. O an tabi insan tırsıyor bunu da köpek anladığında işler sarpa sarabilir. Eğer geçtiyseniz kovalamayı bırakın hele ki sürü halindelerse.
 
ozamanda illaki kendinizi korumak için yanınızda bişeyler olacak bizde boş gezmiyoruz mecburen
 
Sizi daha önce bizimkilerin de bir fikir olduğu ve bunu değiştiremeyeceğiniz, bana asla hakaret etme hakkınız olmadığını söylemiştim. Görüyorum ki yine hedef göstererek aynı görüşe sahip başka arkadaşlara da "gerizekalıya anlatır gibi" bir tabir kullanmışsınız. Beyefendi Allah'a şükür gerizekalı değilim, değiliz. Siz bana veya burada fikirlerini beyan eden HİÇ kimseye hakaret edemezsiniz. Ben sokak köpeklerinin bana ve çevreme verdiği zararlardan bahsetmiştim. Ancak siz hala fikirlerini beyan eden arkadaşları hakaret yoluyla tacize gidiyorsunuz. Allaha şükür Amerikayı Avrupayı Avustralyayı gezdim gördüm iki lisans programı okuyorum okulumda da oldukça başarılıyım ve pek çok proje yaptım bazıları sokak hayvanlarının güvenli bir ortama getirilerek zarar vermelerinin engellenmesi yönündeydi ve ödül bile aldı. Demek ki akademik uzmanlar bile sokak hayvanlarının insan odaklı dünyaya zararlı olduğunu kabul ediyor. Gördüğünüz üzere gerizekalı değilim veya değiliz. Size diyeceklerim bu kadar, ağzınızı toplayın edepli olun. Gerizekalı damgasını kimseye vuramaz kimseye hakaret edemezsiniz. @Engin er. Size gelecek olursak, önceki yazıları okumuş ve büyük ihtimalle "bak şu barzoya hele" diye içinizden geçirip hayvan sevmeyen hatta onlara düşman olan biriymişim gibi bir içgüdüyle yazmışsınız belli ki. Belirtmeliyim ki gelişen ve modernleşen dünyada insan odaklı bir sistem var ve her zamanda böyle olacak. Başka şehirlerden örnek tabiki vereceğim. Madem medeniyet ve insanlık bizlere göre orada daha fazla tabiki örnek vereceğim. Sydney de 3 adet hayvan barınağı var. Resmi rakam 7 ancak 4 ü acil yaralara bakma gibi işlere bakan yerler. Acil veterinerlik gibi, kalıcı hayvan alımı yok. Üçünün doluluk oranı yüzde yüz ve kalan köpekler uyutuluyor. Ohio da 2 tane var sistem yine aynı. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Ya dünyaya uyup bize zararlı hayvanlar konusunda onlarla aynı politikayı izleyeceğiz ya da Türkiye'nin sokak köpeklerine hiç karışmayacağız ve ortaya rezalet bi durum çıkacak. Bahsettiğim şehirler ve ülkelerde sokak köpeklerinin zararlı olduğu anlaşılmış ve tedbirleri alınmış. Sokakta bir başıboş köpek görmek imkansıza yakın. İnsana zararlı etkenlerden biri de sokak köpekleri. Binlerce yıldır insanlar ve köpeklerin doğal yaşam alanları ortak olduğu için bu tip çatışmalar saldırılar vs olmuştur ve olacaktır. Benim görüşüm bunların uzaklaştırılması yönündedir. Benim insanlığıma ve insan olma gururuma sizin zerre laf etmeye hakkınız yoktur. Sizde diğer arkadaş kadar pis bir ağız yok sanırım baştan belirtmişsiniz. O yüzden size sadece fikrimi belirttiğimi ve buna da kimsenin karışamayacağını söylemek istiyorum. Ayrıca bizi 46 sayfa boyunca köpeklerin öldürülmelerini isteyen "burjuvalar" olarak nitelendirmeniz baya bi saçma. Ya siz burjuvanın anlamını bilmiyorsunuz ya da yazdıklarımızı iyi anlamadınız. @barayda

Bu yazıdan sonra aynı şekilde hakaret yoluyla ağız dalaşına giren arkadaşlarımız hakkında elimden gelen her türlü yaptırım hakkımı gerek forum yönetiminde gerek yasal yollarda arayacağım. Ben cevap vermeyip gereksiz polemik oluşturmak istemedikçe birilerinin beni tam anlamıyla "taciz" etmesinden usandım. Burada veya başka bir yerde istediğim fikri istediğim şekilde beyan ederim, buna da hiç kimse karışamaz. Hakaret etme yolunu seçen herkesin biraz nasiplenmesi dileğiyle, sevgilerimle.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murats05
Geri