dün izmirde hava güzel diye ufak bi tur yapayım dedim. alsancaktan konak meydanına geldim, oradan da karataş tarafına gitmek üzereydim. sahildeki üç şeritli yolun kenarından pedallayacaktım, öncesinde arka ışıkları açayım da arabalar beni farketsin diye durdum. neyse ışıkları yaktım su içtim telefonumu kontrol ettim derkeeen bi baktım konak tarafından en az 10-12 tane köpek bana doğru deli gibi depar atmış geliyor. o kadar uygunsuz bir anda farkettim ki, elimde matara kaldırımdayım bisiklete binip kaçmama imkan yok ama köpekler nasıl koşuyorlar tarifsiz bi an.
işte o an artık ne olduysa hiç kıpırdamadım, çaktırmadan bisikleti kendime siper ettim. arkamı yola verdim arabalar geçiyor bisiklet önümde, kulaklık vardı müziğin sesini de sonuna kadar açtım. köpeklerin hepsi birden geldiler ve bi süre deli gibi havladılar. deniz kenarında yürüyen insanlar bile tedirgin oldu. sonra köpekler baktı kaçmıyorum tepki de vermiyorum havlamayı bıraktılar, ben de bisiklete binmeden karataş yönüne doğru yavaş yavaş yürümeye başladım. yeteri kadar uzaklaştıktan sonra aynen sürüş moduna geçtim. sanırım bugüne kadar ki en büyük sınavımı vermiş oldum.
sonuç:
- arkanızı sağlama alın,
- bisikleti kendinize siper edin ve sadece bekleyin.
- kulaklık varsa müziğin sesini de sonuna kadar açın. köpeklerin havlamalarını hiç duymayın, umursamayın.
bu konuda bundan daha güzel tüyo olamaz
işte o an artık ne olduysa hiç kıpırdamadım, çaktırmadan bisikleti kendime siper ettim. arkamı yola verdim arabalar geçiyor bisiklet önümde, kulaklık vardı müziğin sesini de sonuna kadar açtım. köpeklerin hepsi birden geldiler ve bi süre deli gibi havladılar. deniz kenarında yürüyen insanlar bile tedirgin oldu. sonra köpekler baktı kaçmıyorum tepki de vermiyorum havlamayı bıraktılar, ben de bisiklete binmeden karataş yönüne doğru yavaş yavaş yürümeye başladım. yeteri kadar uzaklaştıktan sonra aynen sürüş moduna geçtim. sanırım bugüne kadar ki en büyük sınavımı vermiş oldum.
sonuç:
- arkanızı sağlama alın,
- bisikleti kendinize siper edin ve sadece bekleyin.
- kulaklık varsa müziğin sesini de sonuna kadar açın. köpeklerin havlamalarını hiç duymayın, umursamayın.
bu konuda bundan daha güzel tüyo olamaz