Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... vol.3

dün izmirde hava güzel diye ufak bi tur yapayım dedim. alsancaktan konak meydanına geldim, oradan da karataş tarafına gitmek üzereydim. sahildeki üç şeritli yolun kenarından pedallayacaktım, öncesinde arka ışıkları açayım da arabalar beni farketsin diye durdum. neyse ışıkları yaktım su içtim telefonumu kontrol ettim derkeeen bi baktım konak tarafından en az 10-12 tane köpek bana doğru deli gibi depar atmış geliyor. o kadar uygunsuz bir anda farkettim ki, elimde matara kaldırımdayım bisiklete binip kaçmama imkan yok ama köpekler nasıl koşuyorlar tarifsiz bi an.

işte o an artık ne olduysa hiç kıpırdamadım, çaktırmadan bisikleti kendime siper ettim. arkamı yola verdim arabalar geçiyor bisiklet önümde, kulaklık vardı müziğin sesini de sonuna kadar açtım. köpeklerin hepsi birden geldiler ve bi süre deli gibi havladılar. deniz kenarında yürüyen insanlar bile tedirgin oldu. sonra köpekler baktı kaçmıyorum tepki de vermiyorum havlamayı bıraktılar, ben de bisiklete binmeden karataş yönüne doğru yavaş yavaş yürümeye başladım. yeteri kadar uzaklaştıktan sonra aynen sürüş moduna geçtim. sanırım bugüne kadar ki en büyük sınavımı vermiş oldum.

sonuç:
- arkanızı sağlama alın,
- bisikleti kendinize siper edin ve sadece bekleyin.
- kulaklık varsa müziğin sesini de sonuna kadar açın. köpeklerin havlamalarını hiç duymayın, umursamayın.

bu konuda bundan daha güzel tüyo olamaz ;)

Scudo
@Türka¥

Ben tam tersini yapıyorum. Köpeğe kimin efendi olduğunu gösteriyorum her durumda :) Bana doğru havlayarak gelen bir köpeğin gözlerine bakarak hiç gerilemeden üstüne gidiyorum ister inanın ister inanmayın kaçan o oluyor :) Not : pitbul tarzı bir köpekte hiç denemedim onlarda büyük ihtimal yemez :)

@ÇaNakkaLeRuHu
Dediğiniz kesinlikle doğru. Şimdiye kadar dediğiniz şeyi yaptıktan sonra üstüme gelmeye devam eden bir köpek görmedim. Bunu aslanlar üzerinde deniyorlardı, yüksek sesle bağırarak üstüne yürüyorlardı. Aslan bile geri kaçıyordu.

@Anıl Küçükgöksel

Hayatımda beni bir kez köpek ısırdı hikayesi uzun. onun ısırması da bana saldırdığı için değil yanımda gece otururken ve ben onun boyun altını tutmuş köpeği hırpalar iken :) sevgi babında tabi... o itten daha it olan bir insanın taş atması neticesinde hayvan ben vurdum sanarak beni ısırdı. İsten inanın ister inanmayın köpek beni ısırdıktan üç gün sonra öldü :) belediye zehirlemiş :)

@Türka¥

İzmirin merkezini bile köpekler basmışsa vay halimize. Köyde kırda denk geldiklerimizi hiç sıkıntı etmeyelim o zaman. Adamların zaten doğal deplasmanındayız.

Turlarda en önemli sorundu köpekler benim için rtik Ben yanımda elektroşok cihazı taşıyorum bana karşı koşarak üzerine gelen köpekler cihazın sesi ve elektrik ile kedi gibi dönüp gidiyorlar artık keyifle köpeklerin gelmesini bekliyorum şimdiye kadar her seferinde işe yaradı...

• Beğen
Tepkiler: hkns
Tabi daha hiç cihazı yaklastirmaya gerek kalmadı 10 m civarından hemen geri donuyorlar

Ondan once sen ustune git korkuyolar zaten ama sonra arkana takiliyor tabi.

Bolu'da dağda bir deneyim yaşadım.
Kuzu ve İneklerin güdülmesi konusunda çobana yardımcı olan üç köpek birden yaklaşık 300 metre ileriden kudurmuş gibi havlayarak bana doğru koşmaya başladılar. Ayakta kalıp kollarımı da havaya kaldırarak onlardan daha büyük görünmeye çalışıp korkmadığımı göstermeye çalıştım ancak fayda etmedi köpekler daha da hızlanmaya başladı o anda ne yapacağımı bilemedim gerçekten çok korkmuştum ve içgüdüsel olarak yere çöktüm yere çöker çökmez yaklaşık 20-30 metre ötemde durdular ve onlarda çöktüler. Yaklaşık 15 dakika karşılıklı olarak hiç kıpırdamadan bakıştık sonrasında ikisi oradan ayrıldı biri kalmıştı kalan köpekte artık sakinleşmişti sonrasında geri geri giderek uzaklaşmıştım.

Yanımda dazerde bulunduruyorum ancak dazere çok güvenmiyorum bir kaç kez denedim işe yaradı ancak onda da şöyle bir tehlike var "Ya köpek sağırsa"

• Beğen
Tepkiler: engin444
Rahmetli Babam hayatta iken bir çiftlik evi almış ve ömrünü burada geçirmek istemişti.25 dönüm bir alanı olduğundan dolayı hayvanları,seraları felan uğraşıp dururdu.Ben o zamanlar nefret ederdim bu durumdan ve hiç gitmezdim oralara.En sevdiğim şey ise safkan Kangal larımızdı.Üç tane insan azmanı köpek.Çocukluğumdan beri devamlı bunlarla ilgilendiğimden köpeklere karşı korunma şekillerini de öğrenmiş olduk bir nevi.Annem ile ufak Terrier cinsi köpeğimizi gezdirirken 5 tane sokak köpeği saldırdı ki bir tanesi de Rotweiler cinsiydi.Yurdum maymun iştahlılarının alıp da sonra bakamadığı için sokağa attıklarından dı sanırım ? Beşi de saldırınca Annem'i ve Terrier arkama aldım ve duvara dayandım.Sonra gelene hamlemi yaparak hepsinin kaçmasını sağladım.Sıkıntı olmadı benim için ama Annem çok korkmuştu tabi.Ha @Türka¥ beyin bahsettiği gibi 10-15 köpek saldırmışsa yapacak bir şey yok.Sırtnızı bir duvara yaslayıp net ve sert bir duruş takınmak gerek.Yapabiliyorsanız da en saldırgan ve iri olanı tutup fırlatmak veya canını yakmak lazım.Asla saldıramazlar o zaman.Ama korkarsanız işiniz çok zor olur.Salgıladığınız hormonlar direkt köpekleri tetikler ve harekete geçirtir.

İlk yapılması gereken korkmamak. Şayet korkmazsanız, köpeklerin dikkatini daha az çekersiniz. Onlarla konuşursanız siz pedallarken peşinizden size eşlik bir edebilirler. Şaka yapmıyorum kesinlikle. Köpeklerle konuşmak her zaman işe yarar arkadaşlar. (Kuduz veya hastalıklı köpeklerden bahsetmiyorum.) Ama bir köpeği gördüğünüzde çok salyası yoksa, göz rengi normal ve parlaksa, genelde sadece bölgelerinde olduğunuz için havlarlar. Onlarla konuşup, onlardan korkmadığınızı gösterirseniz Alfa siz olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
@mehmetsunu abartmıyorum köpek sürüleri izmiri ele geçirmiş durumda.. konaktaki sürü nereden çıktı geldi hiç anlamadım.. kordon'da çimlerde kalabalık bi köpek sürüsü var herkes mutlaka aralarından geçmiştir. alsancak polis karakolunun karşısındaki migrosun önünde 6-7 tanesi yatar.. meles deltasından alsancak limanına doğru pedallarsanız yeşil alandan fırlayan köpekler tarafından kovalanabilirsiniz. karşıyaka-bostanlı taraflarında hiç denk gelmedim bak doğruya doğru. sasalı taraflarında vardır mutlaka. zaten köpekler heryerdeler ama kent merkezinde kalabalık bi sürünün saldırısına uğramak hiç hoş olmadı.

köpeklerle konuşma konusuna kesinlikle katılıyorum konuşun insan olduğunuzu anlasınlar bisiklet üstündeki tipimizi bir düşünün köpeklere kızmayın =)

@orcun oguzhan
upload_2016-2-17_10-51-59.jpeg
En son ben bir köpeği ikna etmeye çalışırken.

• Beğen
Tepkiler: Bekir EREN
@mehmetsunu
Hocam size katılmıyorum. Bütün köpekler bu kadar saldırgan değil. Ayrıca onların bu tutumu sizin gösterdiğiniz tepkiyle de alakalı. Ayrıca dikkat ettiyseniz bu köpeklerin tasmaları var, büyük ihtimalle sahipleri tarafından dövüştürülmek üzere eğitilmişler. Sokak köpekleri çoook daha uysal oluyor genelde...

Geri