@yasin çalış
L Karnitin vücutta da doğal olarak üretilen bir maddedir. Günde 15 mg kadarı karaciğer, böbrekler ve beyinde üretilir, ayrıca besinler ile dengeli bir beslenmede günde ortalama 30 mg alınır. Vücuttaki sabit karnitin miktarı 20-25 gr. dır. Karnitin kaslarda, kalpte, beyinde ve spermlerde depolanır. İdrar aracılığı ile günde 20 mg kadar karnitin dışarı atılır.
Karnitin kas hücresinde daima yeterli miktarda bulunur, yani karnitin azalması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. İdrar yoluyla atılan Karnitin oranından çok daha fazlası besin yoluyla alınır. Ayrıca vücut fazla carnitini de depolar. Sağlıklı bir vücutta (ki buna profesyonel sporcular da dahil) karnitin eksiği olmaz, her zaman yeterli miktarda karnitin vardır. Ağız yoluyla alınan karnitin kas hücrelerine ulaşmaz direk kana karışır. Ağızdan karnitin alınınca sadece kandaki karnitin oranı yükselir, bu karnitin kaslara ulaşmaz ve idrar ile vücuttan atılır.
University of Maryland Medical Center (UMMC) bilimsel araştırma sonuçlarına göre L Karnitin'in zayıflamaya, kilo vermeye veya antrenman süresinin uzamasına herhangi bir etkisi görülmemiştir. Ama UMMC nin birkaç araştırması da göstermiştir ki; ağız yoluyla alınan Karnitin kas kütlesini arttırmış, yağ kütlesini azaltmış ve yorgunluğu almışıtır . Bu da kilo vermeye ve zayıflamaya sebep olabilir. Oregon State University araştırmalarına göre vücudun Carnitine emilimi besinler ile alındığında %63 - 75 oranında iken L Karnitin kapsülleri ile ağız yoluyla alındığından bu oran %14 -18 değerlerine düşmektedir. L Carnitine alacaksanız doğal besinler ile almanız vücuda en yararlı yoldur.