Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

L-carnitine nedir? Ne işe yarar?

Creatin yan etkileri çok olan bir yağ yakıcı olarak bilinir. Kullanılması tavsiye edilmez. L Carnitin çok daha güvenli bir yağ yakıcıdır. Yüksek performans ve kilo vermek amaçlarıyla kullanılabilir.

Scudo
Arkadaslar l carnitine vucutta az miktarda bulunan bir amino asittir. Ek gida olarak verilir. Bizler cok yanlis kullaniyoruz bu ek gidalari. Yanlis bilinenlerden biri de bu ek gidalari aldikca faydasi olacagidir. Ornegin protein takviyesi neden yapilir? Insan vucudunun kg basina alcagi gunluk bir miktar protein vardir. Sporcu bir bireyin kg basina 2gr almasi gerekiyor. Biz gunluk hayatimizda ornegin 60 kg bir sporcunun gunluk protein ihtiyaci 120gr protein almasi gerekiyor. Bu proteini eger yedigi besinlerden alamaz ise protein tozu kullanarak eksigini tamamlar. Yarari tamamlayici yonunde olucaktir. L carnitine de bu sekilde dir. Insan vucudunda bir miktar bulunmaktadir fakat biz yag yakmak adina bu besinleri fazla fazla kullanirsak yararindan cok zarariyla karsilasiriz. Biraz daha alayim fazla kas yada yag yakarim diye dusunmek yanlistir. Benimde kg problemim var 8 kg kadar. Vermek adina kullandim bu amino asiti aldigim geri donus asiri terleme terlemeyle olusan tuz ve mineral kaybi. Verdigim kg yu geri aldim vucudumdaki su eksikliginden dolayi. Dogal yollardan kg vermek en iyisi. Eger bu ek gidalari kullanicaksaniz da siki bir yemek programinizin olmasi gerekmektedir. Protein kullananlar icin ozellikle. Body yapanlar gunluk aldiklari (besin yoluyla) proteinleri gram olarak hesaplayip o sekilde protein kullaniyorlar.

@Behram Belek
creatin bir yağ yakıcı değildir..kaslarda doğal olarak bulunan bir aminoasittir..kısa süreli yoğun aktivitelerde almış olduğunuz kreatin kısa sürede atp ye dönüştürülerek size enerji sağlar ve 3-5 saniyede etkisini yitirir ...yan etkilerine gelince yüksek dozda kas ağrısı ,mide krampı yaratabiliyor..kafeinle alınması tavsiye edilmiyor..önerilen kullanım miktarı sporcularda günlük 2-5 mg arası..b gurubu vitaminlerle alınması gerekiyor..yapılan testlere göre %10-15 güç artışı ve 5 kg a kadar kas artışı sağlıyor..kas kütlesinin artışını yağ yakarak değil kasların içerisine su girmesini sağlayarak hacimsel olarak artışı sağlıyor..

l-karnetin yağ moleküllerinin mitokondriye taşınmasını sağlayan bir yapı taşı,amino asit değildir..vücütta 20-25 gr arası ürtilir ..karaciğer ,sperm gibi dokularda saklanır..fazlası idrar yoluyla[14 mg günlük] atılır..hiçbir zaman l-karnetin eksikliği olmaz..vücut kaybettiği kadarını tekrar yapar ve depolar..

gereğinden fazla alınan herşey size zarar verir

zayıflamanın kuralı basit harcanan enerji>alınan enerji ..yemekten ödün veremiyorsanız çok spor yapmalısınız...

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Cemre Can Süral

bende l carnitin kullandım halada kullanıyorum faydası yok demek yanlış olur

@yasin çalış
gereğinden fazla alınmasının ne gibi faydası olur?? fazlası zaten idrardan atılır...l karnetini bende deneme amaçlı kullandım..creatin ve taurin dayanım açısından sana ekstra enerji sağlar..bunun aşırıya kaşmamak kaydıyla kullanılmasını anlayabilirim ama l-karnetinin zayıflamak için kullanılması ...ayrıca l-karnetinin 2 safhası var yurt dışında satılan carniture olarak geçer..l-karnetin zararlı olabilir..iyi araştırın

carnipure olacak yanlış yazdım

L - Carnitine'yi bir dönem kullandım,kaslarım daha çok belirginleşmişti,ancak artık kullanma gereği duymuyorum,

L - Carnitine yerine fındık yeyin,doğal damar açıcıdır,

Yağları yakma hususunda zaten pedal çevirerek yakıyoruz,ilaçlarla yada destekleyici takviyelerle vücudumuzu yormaya gerek yok..

@adnan kahveci

zaten erkeklerin kullanımı günde max 1500 mg olması gerekiyor kendim günde 1000 mg kullandım eğer aklınızda soru işaretleri varsa 110 kilodan 82 kiloya inişimin öyküsünü fotoğraf ve tarihlerle yollayabilirim :) vücuda giren her şeyin fazlası zarar l carnitin yağ yakıyormuş deyip l carnitin kullanıp oturduğunuz yerden kilo vermeyi beklerseniz tabiki yaramayacaktır l carnitin kas yıkımlarının onarımı sırasında meydana çıkar ve kas ağrılarını yorgunluğu azaltır ( bunuda yağların mitokontriye girişi sırasında inceltilerek daha kolay yakılmasını sağlayarak yapar ) biraz daha direnç verir yorgunluk hissini azaltır terlemeye yardımcı olur ( şu an fitness yapıyorum ve günde 1 kapsül lcarnitin hala kullanıyorum)

• Beğen
Tepkiler: Cemre Can Süral
aboov konu çok karışmış ortalık savaş alanına dönmüş en iyisi ben hiçbir şey yazmayayım :)))

@yasin çalış
L Karnitin vücutta da doğal olarak üretilen bir maddedir. Günde 15 mg kadarı karaciğer, böbrekler ve beyinde üretilir, ayrıca besinler ile dengeli bir beslenmede günde ortalama 30 mg alınır. Vücuttaki sabit karnitin miktarı 20-25 gr. dır. Karnitin kaslarda, kalpte, beyinde ve spermlerde depolanır. İdrar aracılığı ile günde 20 mg kadar karnitin dışarı atılır.
Karnitin kas hücresinde daima yeterli miktarda bulunur, yani karnitin azalması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. İdrar yoluyla atılan Karnitin oranından çok daha fazlası besin yoluyla alınır. Ayrıca vücut fazla carnitini de depolar. Sağlıklı bir vücutta (ki buna profesyonel sporcular da dahil) karnitin eksiği olmaz, her zaman yeterli miktarda karnitin vardır. Ağız yoluyla alınan karnitin kas hücrelerine ulaşmaz direk kana karışır. Ağızdan karnitin alınınca sadece kandaki karnitin oranı yükselir, bu karnitin kaslara ulaşmaz ve idrar ile vücuttan atılır.

University of Maryland Medical Center (UMMC) bilimsel araştırma sonuçlarına göre L Karnitin'in zayıflamaya, kilo vermeye veya antrenman süresinin uzamasına herhangi bir etkisi görülmemiştir. Ama UMMC nin birkaç araştırması da göstermiştir ki; ağız yoluyla alınan Karnitin kas kütlesini arttırmış, yağ kütlesini azaltmış ve yorgunluğu almışıtır . Bu da kilo vermeye ve zayıflamaya sebep olabilir. Oregon State University araştırmalarına göre vücudun Carnitine emilimi besinler ile alındığında %63 - 75 oranında iken L Karnitin kapsülleri ile ağız yoluyla alındığından bu oran %14 -18 değerlerine düşmektedir. L Carnitine alacaksanız doğal besinler ile almanız vücuda en yararlı yoldur.

• Beğen
Tepkiler: yasin çalış
@adnan kahveci

uludağ üniversitesinde öğrenciyim tıp okuyan 1-2 arkadaşıma rica ettim incelettim vücuda zararlı olan bi madde bulunduğunu söylemediler, vücutta bulunduğunu bende biliyorum ama
Stres altında iken günlük L- Carnitine gereksinimi 1200 mg. a kadar yükselir. Bu durumda vücudumuz L-Carnitine ihtiyacını kaslarımızdaki proteinleri parçalayarak karşılar. Vücudumuz 1 gr. Carnitine üretebilmek için 30 gr. kas kitlesini eritir. (Alıntıdır-bodyforumtr)
Günlü ihtiyacımızın 1200 mg olduğu l carnitini besinlerden almak bence zordur ( öğrenciyim ne maddi imkanım var nede zamanım var )

*Koyun eti: 210 mg/100 gr.

*Kuzu eti: 78 mg/100 gr.

*Sığır eti: 64 mg/100 gr.

*Tavuk eti: 2.4mg/100 gr.

*Maya: 2.4mg/100 gr.

*Süt: 2.0 mg/100 gr.

*Buğday Tohumu: 1.0 mg/100gr.

*Yerfıstığı: 0.1mg/100gr.

*Karnabahar: 0.1mg/100gr. (Alıntıdır-cyclingtr.com)

besinlerde bulunan miktarlar yukarıda 1200 mg l carnitin almak için yememiz gereken besinler ortada vaktiniz ve imkanınız varsa kesinlikle doğal besinlerden almanız hem vücudunuz hemde sağlığınız için daha yararlıdır

Arkadaslar l-carinitine yagları parçalanmasını hızlandırarak hızlı enerji kazandırıyor, bu sıradada kilo vermeye sadece yardımcı olabiliyor, yine dikkatli yemek-spor efor aktivitelerinde bulunmak gerekiyor.. Birde kas ağrılarını azaltıyor buna bağlı ve kana şeker geçişini hızlandırabiliyor uzun süren efor çabasına destek..

Doğalılarak beslenen et ve protein kaynaklı ürünlerde bulunuyormuş ancak günümüzde besi etlerde miktarı çok az deniyor..

Bende l carinitine ürünü kullanmayı düşünüyorum, bakalım

Arkadaşlar l carnitine alsammı diye araştırırken bu konuyu buldum ve almamaya karar verdim. Bir zamanlar stimol kullanmıştım çok etkili bir ilaç. Sağlık açısından ise hiçbir fikrim yok. Stimol için ne dersiniz? Canımızı sokakta bulmadık tabi ama yoğun iş temposunda sağlığı etkilemeyecek yağ yakan ve enerji veren küçük bir takviye de olsa fena olmaz dimi? Tekrar söylüyorum konuyu çok araştırmadım uzman da değilim sadece bilen var mı diye soruyorum.

L-carnitine'nin görevi hücre içerisindeki uzun zincirli yağ asitlerinin mitokondrinin içerisine girmesini ve sonuç olarak orada mitokondriye enerji sağlamasını sağlayan aracı bir moleküldür. Vücudumuzdan söküp atmak istediğimiz yağlar ise hücre içinde bulunmaz. Bu yüzden bu maddenin hücreler arası alanda bulunan yağların yakılmasında etkisi yoktur. Bu maddesi (ilaç) metabolik hastalığı olanlar ve diyaliz hastaları gibi gruplar kullanmaktadır. Piyasada sadece para kazanmak için satılmaktadır.

bence hic gerek yok bu tarz kimyasallara.hamuru,sekeri ve gece yemeyi kesin.bisiklete binin.biraz da sabirli olun:)

Çağımızın derdi. Aşırı kilo, obezite.
Eee bu durumda paragözler boş durur mu?
"Acı yok Rocky, Acı yok!" versiyonu da beklerken öbür tarafta.

Yağ yakan hap!
Metbolizmayı hızlandıran yiyecekler!
Bir haftada 3 kilo!
Bir haftada 5 Kilo!
Bir haftada 7 Kilo!

Karatay diyeti falan. Duyunca aklıma direk "Nebahat çehre ile, Karatay aynı yaştaymış." espirisi geliyor.

Doğa gibi vucut'da bir denge içindedir. Aslında kalorili şeyler yiyip hareketsizlik sonucu kilo almak da bir dengedir. Bu dengeye doğal olmayan yollardan müdahele ederseniz yan etkileriyle karşılaşırsınız.

Hesap basit aslında. Aldığın Kalori-Harcadığın Kalori>0 ise kilo alırsın.

İlacı kullandın. Hadi işe yarıyor. 20 kilo verdin. Eee formül gene çalışıyor. Hayatın boyunca ilaç mı kullanacaksın?

Yaşam biçimini ve beslenme alışkanlıklarını değiştirmediğin sürece bunun sonu yok.

Bunun kolay yolu da yok! Kolay kazanılan şeyler her zaman için kolayca kaybedilir.

Merhabalar. Bu konu hakkinda Erdinc Ozkan arkadasim dogru bir yorum yapmis. Vucutta L-carnitine eksikligini hissetmeniz icin cok cok uzun sureler boyunca ara vermeden efor harcamaniz gerekir. Kaldi ki vucuttaki adipoz dokuyu olusturan lipitler L-carnitine sayesinde azalmayacaktir, bu konu basli basina oncelikle hormonal dengenin saglanmasiyla baslayacaktir(Leptin, Ghrelin gibi). Yani L-carnitine ile kilo verdim diyenlere kanmayin, placebo etkisi azimsanmayacak kadar kuvvetlidir :)

30 Yıldır spor Yaparım antrenörlükte yaptım. Malesef bu konular yararlı Zararlı diye kesilip atılamaz. Kişiye özeldir çalışma koşullarına yaşına müsabık olmasına v.b. Bir takım kriterlere bakılır. Bu Yüzden bilmeden kullanmayın. Büyüme hormonu ayrı. Besin takviyeleri ayrıdır. Besin takviyelerinin bol çakması hormonların bol reklamı vardır. Berbat bir sağlık cinayeti devam ediyor. Ha l carni - cla kullanımının zararı yok gibi bişey ama yinede Max 3 aylık periyodu geçmeyin. Karaciğeri mutlaka dinlendirin. Cla ise Zayıflama açısından daha verimli. Ama yinede takviye alıcaksanız Q10 - Omega 3 - krom ve vitaminleri ALIN yeterli..

L-carnitine işe yarıyor mu bilemem ama benim bildiğim L-carnitine aldıktan yarım saat sonra tempolu kardiyo çalışması lazım. (en az 1 saat)

Bu işin matematiği çok basit, aldığın kaloriyi yakacaksın, yakmak için yürüyüş, bisiklet, koşu vs. bu sana kalmış. (tabi 5-10dk yaptım oldu değil :)

Ayrıca vücuttaki kas kütlesi ne kadar fazla ise vücudun kalori yakması daha fazla oluyor. Bir insan 80 kilo olup dışarıdan bakıldığında yağsız ve fit görünebilir, önemli olan rakamsal kilo değil yağ oranın düşük, kas kütlesinin fazla olması. O yüzden rakamlara çok kafayı takmayın.

bundan yaklaşık 2 sene önce 85 kgdım bisiklet sporuna başlamamıştım spor salonlarında saatlerimi harcardım yağ yakımını hızlandırmak için l-carnitine aldım hap şeklinde su gibi terlitiyordu ama hiç kg verememiştim ve kalp çarpıntısı yapıyordu bunu hissediyordum sonra çöpe attım hapları internette araştırırken bu foruma denk geldim ve şuan 66 kg :)
yani olay tamami ile sizde bitiyor takviye hariç bu tür hapları bence kullanmayın

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
Farkında olmadan konuyu hortlatmışım. Şunu öğrendim yabancı madde almamak lazım çok gerekli olmadığı sürece. Peki doğal yollardan yağ yakımı ve kilo kaybını destekleyecek "pratik" bir tavsiye var mı? Mesela atıyorum sabah evden çıkmadan bir bardak nar suyu iç çok daha rahat yağ yakarsın daha hızlı kilo kaybedersin gibi? Ama pratiklik önemli çünkü önceki sayfalarda okudum bilgili arkadaşlar bi liste yazmışlar neredeyse yarısının ne olduğunu bile bilmiyorum. Hadi buldum o maddeleri onları hazırlamak bir saat. Onun yerine bir saat fazla binerim bisiklete :)

Geri