Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

L-carnitine nedir? Ne işe yarar?

Scudo
Peki şöyle sorsak: Kilo sorunum yok ideal kilomdayım, genelde sağlıklı beslenme çabasındayım ve hareketli/spor içerikli yaşam tarzım var, özel bir diyet uygulamıyorum. Ama vücut yağ oranım %10 civarlarına düşsün istiyorum. L-carnitine işe yarar mı ne dersiniz?

@Kurtuluş E.
Sonuç olarak arladaşım yaramaz kullanma.

L-carnitine ile ilgili bir çok arkadaşımız bilinçsizce yazıları yazmış. Ocak 2005 yıllında başladım vücut geliştirmeye ve 2010 yılında vücut geliştirme ve fitness antrenör lisansımı aldım. Binlerce antrenman yaptım ve çok farklı ürünler kullandım. Bu 10 senem spor salonu bir kaç ay gidip ahkam kesenleri dinlemekle geçti. Hayatında hiç bir zaman iyi bir sporcu fiziğine sahip olamamış insanlar herşeyi herkesten iyi bilirler:) Bunlara kanmayın şimdi L-carnitine i açıklıyayım. L-carnitine vücudun kendinin ürettiği bir amino asittir. Vücut genellikle yeteri kadar üretir fakat bazı kişiler özellikle vejeteryanlarda bu amino asidin üretimi yeterince olmaz. Bunun gibi kişilerde L-carnitine faydalıdır. Şunuda eklemek istiyorum yağ yakımında en önemli husus diyettir.

L-carnitine, bildiğim kadarıyla yağ hücrelerinin enerji olarak kullanılmasını sağlamak için mitokondiye taşıyan bir çeşit amino asittir. vucudta yeteri kadar l-carnitin yoksa ve ya çok uzun cardiyo çalışması yapılacaksa dışarıdan takviye alınması teorik olarak işe yarayabilir. ancak dışardan takviye alınmasının bilimsel olarak kanıtlanmış faydası veya zararı bulunmamaktadır.

kendim daha önce kullandım. çevremde kullananlar oldu. bana işe yarıyor gibi geldi. cardio çalışırken vucut ısındıktan sonra şöyle tatlı bir enerji geldiğini hissediyorum :) ancak bu etki sadece plasebo da olabilir. kendi kanımca plesebo olarak etki etmesi de eğer spora teşvik ediyorsa işe yarıyordur.

bilimsel olarak dışarıdan takviye alınmasının yararı veya zararı tespit edilmediği için isteyen kendi deneyip kararını verebilir.

yalnız doğru beslenme ve spor programı uygulanmadan kolay yol ile zayıflamanın bilimsel olarak bir yolunu bilmiyorum. bu ürün sadece yardımcı ve eğer işe yarıyorsa da sadece belli bir seviyenin üstünde kardio çalışılıyorsa işe yarıyor. ayrıca sizde işe yaraması için vücudunuzda bulunan l- carnitin miktarının yeterli olmaması gerekiyor.

tabi bunlar benim araştırmalarımın sonucu bana mantıklı gelen bilgiler. dediğim gibi bilimsel olarak l carnitin desteğinin etkisinin gözlemlendiği bir araştırma bulamadım.

Arkadaşlar l'carnitin kullananlar bu ürün ile ilgili bildiklerini paylaşabilir mi? İyi ve kötü yönleri nelerdir? Forumda birkaç yerde denk geldim.
Sadece kullananlar yorumlasın lütfen. Varsayımlar haricinde elle tutulur yorumlar bekliyorum.
Kopyala yapıştır yapılmazsa gerçekten sevinirim.

Ben kullanmıyorum. Ama body yapan tanışıma sordum. İşlevi spordan 1 saat kadar önce alınması yağ yakmaya yardımcı oluyor. Yağları ufak parçalara ayırıyor o yüzdende eriyor. Muadili ürün ise sade şekersiz nescafe (gold değil).

Yaklasik 6 ay boyunca ve sadece kardiyo yaptigim gunlerde kullandim. Kullandigim gunlerde kardiyoyu daha uzun sure yapabildim.

Kalici olarak hic bir ise yaramayan, bu isi bilenlerin de kullanmadigi reklam urunu.

Onun yaktigi yag vucudun depoladigi yag degil.dolayisiyla kalici olarak hic bir ise yaramiyor...

Erkek ve bayanlarda ayrı miligram sınırında kullanılıyor. Misal ben 1500'lük kullanıyorum. Sıvısını tercih ediyorum, hap olarak özünme süreci daha yavaş. Gereğinden fazlasını kullandığında vücut idrarla fazlasını atıyor. Günümüzde hayvancılık çiftlik hayvanları olarak şekillendiği ve hayvanların hazır yem yemesi sebebiyle almamız gereken L-Carnitin oranı düşük oluyor. Bu sebeple dışardan herkesin alması gerekiyor. Çünkü vücudumuz bu enzimi üretmiyor.

cyclingtr.com'da çok güzel bir yazı vardı bu konuyla ilgili kopyala yapıştır istemediğinden linki paylaşmadım :D

Ben sürüşlerden önce kullanıyorum fakat yağları bölüp parçalamak gibi fantastik özellikleri olduğunu ilk burada okudum. :)

Böyle birşey yok. Yaptığı size bir nevi ek yakıt deposu kazandırmak, enerji vermek ve spor sırasında daha fazla efor sarfetmenize katkı sağlayıp bu şekilde yağ yakımına yardımcı olmak.

Kısacası mucize bir hap değil ama faydası yok da değil.

• Beğen
Tepkiler: Eibec
İnsan üretimi her besin takviyesinin zararlı olduğunu düşünüyorum.
Mümkün olduğu kadar doğal beslenmekte fayda var.
Bugün değilse bile yaşlanınca olumsuz etkileri görülür.

Not: Bunu o dediğiniz ürünü kullanmış biri olarak söylüyorum.
CLA ve L-Carnitine kullandım. Kullanılmasını tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: caner1405
Bu maddeyi vücud üretiyor fakat bilmem biliyormusunuz

Bunun yerine amino asit almak daha faydali olabilir ;) Neden dersen oda enerji veriyor 1 saat turlayacağına 1.5 saat turlarsın daha cok yakarsın :D Bu arada ne alırsanız alın kaliteli alın.

Ben hatırı sayılır derecede kullandım. hap olarak kullandım pek bir faydasını görmedim, sıvı olarak bir çok marka denedim hatta düzenli kullandım düzensiz de kullandım yine pek bir faydasını görmedim. demek ki dedim bu iş bir para tuzağı.
kullandıktan sonra ağızda kuruluk yapıyor bende psikolojik olarak birazcık etki ettiğini düşündüğünüz zaman sizde biraz yükleniyorsunuz bu sefer çarpıntı yapıyor.
yinede illaki alıyım deneyim derseniz inkospor (made in germany) sıvıyı tavsiye ederim.
Unutmamanız gereken bir diğer konuda bu iş tabiri caizse merdiven altında da çok yaygın aldığınız ürünün orijinal olmasına özen gösterin.
Sorununuz yağlarınızı yakmaksa biraz disiplin birazda sabır tavsiye ederim unutmayın o yağlar 1 haftada veya 1 ayda birikmedi.
Sağlıklı günler

genelde kronik diyaliz hastaları oral iv. veya oral formunu kullanırlar aynı zamanda sporcular vücuttaki yağları yakarak enerjiye çevirdiğinden dolayı carnitin kullanırlar bu kanıtlanmıştır hurafe değildir tıbbi literaturde mevcuttur.

• Beğen
Tepkiler: Helen
sevgili kardeşim FDA suç işliyor o zaman :) endikasyonu bir yalan uğruna vermişler .. lütfen her okuduğunuza inanmayın.

• Beğen
Tepkiler: Helen
1000mg'lik ağızda eriyen modelini kullandım. 2 kutu. açıkçası fazla bir yararını görmedim.
öncesinde bilimsel pek çok yazıyı araştırdım, hepsi "yağ eritmesine yardımcı olur" gibi kesin olmayan cümleler kullanmışlar.
belki de psikolojik etkiden, bilemiyorum. ama sonuçta kestim.

kalbinizde bir problem yok ise, spor öncesi şekersiz bir fincan türk kahvesi bundan çok daha yararlı.

Değerli yorumlarınızı paylaşmanızı bekliyorum. Kullanıp da yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.
(Şimdilik kahvenin de aynı etkiyi yaptığını öğrenmiş bulunuyorum)

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
Geri