Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

L-carnitine nedir? Ne işe yarar?

litrelik boyları var içinde yesıl cay özü,cafein ve carnitin bulunan urunler mevcut.unıversal firmasınındı sanırım .kullandım cok etkı aldım.en yan etkısız yag yakım urunlerınden bırıdır carnıtın.kuzu etınde bulunur.

• Beğen
Tepkiler: amd
Scudo
L-carnitine yerine şunu deneyin bakalım :

Haftada 10-12 saat ortalama 125-135 Kalp atışı ile bisiklet idmanı

Ondan sonra bana sonuçları yollayın

Selamlar

ah minel aşk
aşk gerek aşk

aşık sen
maşuk bisiklet olursa
demek zayıflanıyormuş ki
ben de katılıyorum
sevgili Cem"in dediği gibi

nemize gerek carnitin

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Cem Unden

Benim bildiğim zaten L-carnitinin faydalı olması için belirttiğiniz tipte bi antrenmanla beraber kullanılması gerekiyor.Tek başına zayıflatır gibi bi durum yok.

• Beğen
Tepkiler: amd ve Cem Unden
@sercanczo

Dediğim antremanı yap , L- carnitine falan gerek kalmaz . 6-7 saat haftalık antremandan adım adım o seviyeye çıkmaya çalış . Kilometreyi falan kafana takma , önemli olan hedef kalp değerlerini ve zamanı tutturmak

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: amd
@Cem Unden

Söylediklerinizi dikkate alıp yakın zamanda antremanlara başlıyorum,bahsettiğiniz eforla beraber tüketeceğim l-carnitine'i,sonucları ilerleyen zamanlarda paylaşacağım inşallah.Teşekkür ederim öneriniz için,selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
ben carnitine kullanmıştım ama kilo vermek için değil, performans artışı için. bir yarış öncesi almıştım. faydası da olmuştu. çünkü depo yağlar enerjiye çevriliyor. ama kısa süre sonra tam tersi bir durum oldu, kuvvet kaybı ve performans düşüklüğü.
insan tam bir denge ile yaratılmış. yüksek fiziksel antrenmanda bile vücutta tam bir yağ yakımı sağlanmıyor. vücudun ihtiyacı kadar kalıyor. siz %100 bittim dediğinizde bile %20 kalmıştır mutlaka. bu %20 belki de yaşamamız için gerekli. carnitine gibi takviyeler veya doping ilaçları bu %20yi hedef alıyor işte. bazen tehlikeli olabilir yani.
bu takviyeler, yüksek seviye sporcularda, çok özel durumlarda ve doktor kontrolünde kullanılmalı bence. ama şeker dağıtır gibi bibirine ağrı kesici dağıtan bir millete bunu nasıl anlatırız bilemem.
eğer belli bir hastalığınız yoksa; normal beslendiğinizde, yeteri kadar hareket ettiğinizde, belirli ve düzenli aralıklarla spor yaptığınızda ve sağlığınıza dikkat ettiğinizde başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok. yaratan hayatın döngüsünü sağlamış, buna uymanız yeterli.
önüne her geleni ye, bütün gün otur, 30 yaşına gel, birgün aynada göbeğine bak ve şöyle de: kilo almışım, vermeliyim.
sonra orantısız spor, haplar, bilinçsiz diyetler....
bu güne kadar vücudun normal çalışma düzenini bozduysak ilk yapmamız gereken vücudu normal çalışma düzenine geri döndürmek. kiloyu sonra düşünün. doğru beslenmeyi, doğru spor yapmayı kısacası doğru yaşamayı bir hayat düsturu haline getirin. kiloyu sonra zaten vereceksiniz.
kimseyi kırmak için birşey söylemedim, kimse üzerine alınmasın sakın. bi tavsiye olarak değerlendirin.
size şunu söyleyebilirim: carnitinle kısa sürede ama sağlıksız kilo vereceğinize, doğru yaşayarak uzun sürede ama sağlıklı kilo verin.

• Beğen
Tepkiler: amd ve Cem Unden
Hiç bir supplement veya hap mucize değildir, antrenman programınız ve beslenme şeklinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. İşin yüzde 5 lik kısmına odaklanıp bunun için para harcamak yerine düzgün beslenerek gerekli enerjiyi ve yağ yakımını sağlayabilirsiniz.

Nacizane basit tavsiyelerim

* Kilo fazlanız büyük miktarlardaysa antreman ilk safhalarında kilo kaybınız yüksek miktarlarda olacak. Vucut bu sürece alışana kadar bu periyod devam edecek.

* 40-45 dakikalık kardiyo size o süre zarfında yağ yakmanızı sağlayacaktır. Bunun yerine daha agır bir antreman programı almanız kısa sürede hızlı yağ yakımı sağlayacaktır. Çünkü KENDINIZE GORE agır bir antreman programı metabolizmanız çok daha uzun süre çalışmaya devam etmesi ve yağ yakımanız demek oluyor. Bir antreman yapıp 4 gün boyunca oturduğunuz yerden yağ yakabilirsiniz. Bu antreman 6-8 saatlik bisiklet gezintisi olabilir. Antreman zevkli değilse bir kaç hafta sonra sizi sıkacaktır.

* Metabolizmanız her kas yıkımından ( antreman ) sonra GH ( büyüme hormonu ) salgılar. En yüksek büyüme hormonu vucudun en büyük kasları olan bacak antremanlarından sonra salgılanır. Büyüme hormonu kaslarınızın gelişmesini sağlar. Ne kadar kasınız varsa bir o kadar daha hızlı yağ yakarsınız.

*Bol su tüketin. Soğuk su içmeniz vucudunuzun bunu ısıtmak içinde enerji harcamasına sebep olur. Hemde su içtinizde metabolizmanız +1 daha fazla çalişir. Çoğu zaman açlık hissi susuzluktan gelir.

*Sigara içmeyin. Sigara tüketiminiz su tüketimizi düşürür.

*Kahvaltıyı ne kadar erken yaparsanız metabolizmanız o kadar erken çalışmaya başlayacaktır.

*Tartılmayın. Tartılar size kas mı yağmı su mu kaybettiğinizi doğru olarak söyleyemez. Kas, kemik kitlesini verdiğini söyleyen cihazlarda tam sonuç veremez.

2 ay kadar önce 86 kg dım, şuan 74 kg ım(boyum 177). Daha önceleri halter ve bodybulding sporları ile ilgilenmiştim neyin ne olduğunu az biraz öğrettiler. Yağ yakımı için ilaca falan gerek yok öyle bir ilaç da yok. Tek ilaç dieyt ve egzersiz. L-carnitine gelince yağ yakımını etkilemiyor denilemez ama doğrusu egzersiz sırasında yakmaya başladığınız yağları taşımada fayda sağlar. Şöyle bir örnek versem yakmak istediğiniz yağlar bir duvar olsa normal halde vicudunuz 5 usta ise L-carnitine ilave usta getirir ve duvar daha çabuk biter.. Ama unutmayın ustaları çalıştıracak olan sizsiniz..

Merhaba Sevgili Bisiklet dostları,
Ara ara forumda bazı konuların içinde l-carnitine geçiyor.Zayıflamak isteyenlere fln öneriliyor.Bende uzun zamandır bisiklet sporuyla uğraşmama rağmen malesef istediğim kiloda değilim. :( Bu ürünü bu konuda biraz daha detaylı anlatıp,tecrübeleri olanlar yazarlarsa çok faydalı bilgileri bu konuda toplamış oluruz.
Hepinize bol pedallamalar dilerim.

Bence bunlarla bi yere gelinmez. Bu tür ilaçlardan ölenler var. Dukan diyetini oneririrm. :)

Bakın spor salonlarında ömrüm geçdi amino asitler,protein tozları ve diğer zırvalıklar.bazı yıllarıma cehalet yılı derim niye derseniz eğer derdiniz 50 cm veya daha üzeri kol yapmaksa yani ben dev gibi adam olacağım derseniz bunları kullanın bile demem artı groth hormonu el altından gelir yakalanırsan ayvayı yersin bide bu yönü var aktör slyvester stallone yakalanmışdı hatırlatırım hepsi zırvalık ve hikaye .sadece sporu yaparsanız mantık,düzen ve disiplin içinde ozaman sonuç alınır bide sakın kutuların ve ambalajların üzerinde yazan kullanma şekillerine bakmayın bir an önce bitsin'ki siz yeniden alın mantığı vardır firmalarda atıyorum yazar orda süt ve meyva suyu ile karıştırın ve 2-3 yemek kaşığı doldurun mikserde karıştırın için diye peki içdin'de sen kaç set ve kaç kilo antrenman yapacaksın ve o kalorileri yakabilecekmisin çok zor profesyonel vücutcu arkadaşların çalışmaları zaten size gelmez ve uymaz ve bayat el altından satılanlar cabası genç arkadaşlarım ne varsa doğal yöntemlerde var belki herkes arnold gibi olamaz ama van damme gibi vücutta imkansız değildir dev gibi itici ve hımbıl gözükmektense ben şahsen van damme gibi estetik ve standart bir vücudun daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum

bol yeşil,bol meyve,bol tahıl,bol spor,az et,az bakliyat,o beyaz= ideal kilo :)

• Beğen
Tepkiler: Cemre Can Süral
l-carnitine kullandım zamanında baya faydasını gördüm. Elimde bi kutu var nisan ayı boyunca kullanacağım tekrar.

• Beğen
Tepkiler: Cemre Can Süral
Proteinin öncelikle etten alınması, en sağlıklı yöntemdir her daim. Bol meyve bol şeker demektir. Carnitine zararlı demedim en azından diğer ürünler kadar.sonuçda bu ürünler işleniyor aynı adına pastörize süt denen ama sütten başka herşeye benzeyen zırvalıklar gibi.hepsini içlerinde antimikrobiyal maddeler var özellikle (e) harfiyle başlayan işte örenk=e142 gibi özellikle gıda boyası adı altında bu tarz ürünlerde dolular.sizce bir ürünün raf ömrü nasıl oluyorda 12 ay olabiliyor yada daha uzun süreli hiç düşündünüzmü firmalar hep der ''''ürünlerimizde domuz yağı ve katkıları yoktur''''diye ben yaş itibari ile bu masallara inanmayı çokdan bırakdım domuz yağı dünyadaki hiç bir yağa benzemez ve oda işlenir.raf ömürleri o yüzden inanılmaz boyutlara ve zamanlara çıkar.

l carnitine bizim karaciğerin ürettiği karnitin enziminin yapay versiyonudur. dışarıdan alınması sonucunda vicudun daha fazla yag yakacaktır. ancak spor yaparsan ve bu spor artı 150 nabızda yapılırsa işe yarar, ancak kalbi yormaz ancak karaciğerin salgıladığı bir enzimi dışarıdan alırsan çoook çok aşırı kullanımdan sonra bıraktığında karacğerin enzimi salgılamayı azaltabilir. kaykısı yoktur diye birşey yok ancak iki hap ile 20 kilo vereceksin diyede birşey yok bir kutusu size hiç bir şey katmaz ancak üç aylık kullanım sonucu etkisini görürsünüz, 12 ayda vereceğiniz kiloyu 8 ayda verirsiniz, cla öneririm cla yağ yakımını arttırır, karnitin ise metabolizmayı hızlandırır. birlikte kullanırsanızda etkili olur 100 denekten 99 u üzerinde bir yan etkisi saptanmamıştır.

ben aktif sporcuyum, abim ise doktor ve benimde bireysel olarak danışmanım oluyor, biz iki kafadar olarak bir zararını görmedik pratikte yada teorikte

Geri