Selamlar;
11 aydır diyet yapıyorum. 101 kilodan 79 kiloya düştüm. 3 aylık periyotlar şeklinde (egzersiz öncesi) sıvı L-carnitin (GNC ve hardline nutrition ve zero shot marka) günce 3x1 CLA kullandım. yani 3 ay kullandım 3 ay ara verdim sonra 3 ay tekrar kullandım. Öyle tavsiye edildi. spor salonunda kardiyo yapıyorum, yüzüyorum. Dışarda dağ bisikleti kullanıyorum. Bisikleti tırmanış ağırlıklı kullanıyorum. Her ay düzenli olarak vücut analizoründe tartılıyorum. L carnitin yağ asitlerini mitokondriye taşıyan bi amino asittir. (link) bu linkte açıklaması var. bu arada doktorum.
sonuç olarak: L carnitin + CLA kullandığım ve kullanmadığım dönemlerde yağ yakımı arasında fark olduğunu gördüm. ilk başlarda kardiyo yaparken l carnitin ile daha iyi performans gösterdim. ama şuan eskisi kadar etkili olduğunu hissetmiyorum. ama yine de fark var. L carnitin ile daha fazla yağdan kilo verdiğimi ölçüm sonuçlarında gördüm. cok ciddi bir fark yok ama 300 400 gram gibi bir fark gördüm.
bu ürünler diyet ve egzersiz desteği olarak tanıtılıyor. disiplinli bir diyet ve egzersiz programı yanında yağ yakımını hızlandırıyor. tek başına bir beklentiniz olmasın. yağ yakmak için öncelikle beslenme (%70) daha sonra egzersiz(%30).
Vikipedi den alıntı
Kilo verdirici özelliği[(link) | (link)]
"L-Carnitine, çoğu zaman kilo verdirici bir madde olarak tanıtılmasına rağmen, bu konuda ispatlanmış klinik kanıt bulunmamaktadır.Bazı çalışmalarda oral karnitin kullanımının yağ kütlesini azaltması, kas kütlesini arttırması, yorgunluğu gidermesi,bazı insanlarda kilo kaybına eşlik edecek şekilde gösterilmiştir." (link)