Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

L-carnitine nedir? Ne işe yarar?

@katran merhaba, ben l'carnitine likit olarak kullaniyorum bisiklet veya koşudan yarım saat önce fotoğraftaki ürünü 1kapak olacak şekilde ve performansimda saat baz alinirsa normalde 1 saat ust seviye performansimi bu urunu alarak en az 1 buçuk sate kadar cikarabiliyorum, bazi arkadaşlar yağ yakici diye yaglari parcaliyo diye yaziyorlar oyke birsey yok vucuda bir nevi doping etkisi yaratip performans arttiran ve daha fazla efor ile daha cok spor yapmaya olanak sağlayan bir urundur l'carnitine.. tecrübelerim bu sekildedir
P_20151203_205449.jpg

Scudo
Body yaparken kullandım , şahsen kilo verme olmadı ama vücut sıkılaştı , pahalı bir ürün bu nedenle tavsiye etmiyor bazıları.Performans artışı harbi oldu....

Yağların hücrelere aktarımını kolaylaştırıyordu diye hatırlıyorum, ara ara kullanırım yorucu bir antreman yapıcaksam, karaciğerde depolanan şeker bittiğinde yaşanan performans düşüşünü farkedilmez hale getiriyor. Yani daha uzun antreman yapabiliyorsunuz bu şekilde bir performans katkısı var. Düzenli kullanım gerekli değil bunun için alın 1 adet(decathlonda farklı mg.ları var) kendiniz deneyin :) Kullanırken su tüketimini de arttırmak faydalı olacaktır.

1 kutu olimp marka kullandım çok faydasını gördünmü dersen hayır
Eğer, ekstra enerji = daha uzun kardiyo= daha fazla yağ yakımı mantığında bakıyorsak
1 adet sade nescafe+ 1 adet aspirin
En kral yağ yakıcı ve en kral proworkout olur ve çok daha ucuza

• Beğen
Tepkiler: Eibec
@SMMMtugi
Bir kere tura çıkmadan önce kahve içeyim dedim fena çarpıntı yaptı. Turu bırakmak zorunda kaldım. Bir daha kafein alırsam ne olayım :D

Bisiklet ile yağ yakmak istiyorsanız cyclist dergisinin ağustos 2015 sayısında yer alan makaleyi okumanızı tavsiye ederim özeti şurda (link) tamamı dergide

@Yusuf !!WOW!! Aman derim kahve cok ayri birsey, l'carnitine sivisina gore daha yoğun bir içecek olduğundan metabolizmayi cok zorlayabilir kahve hele ki sade icilirse

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
evet yağ yakmak zannedildiği kadar kolay bir iş değildir emek ister, ter ister, acı ister "No Pain No Gain" sloganı boşuna söylenmemiş

Kas kütlenizi artırmadan bu tür takviyelerle mucize sonuçlar beklemek yanlış olur. Amaç yağ yakmak ise kas kütlesini artırmak, bunun için de ağırlık çalışmak gerekiyor. Vücut belli bir forma kavuşmadan güç kazanmaya çalışmak metobolizmanızı da kalbinizi de kısa sürede bitirir. Bu sporun her dalı için geçerli. Bu tür takviyeleri pro seviyesinde olan insanlar belli bir dönem de kullanır. Herkesin alıp ağzına atacağı takviyeler değil bunlar. Kendinize yazık edersiniz. Eğer kendinize karşı samimiyseniz sabredersiniz en az 1 yıl düzenli ve programlı dişinizi sıkıp ağırlık antremanları yaparsınız kardiyo antremanlarını da bisiklet ile tamamlarsınız, hem kas oranınızı artırmış olur hem de yağ oranınızı asgari seviyelere çekersiniz.

Çok kullandım ve çok araştırdım. Sonuçlar şöyle:

• En önemlisi: Kesinlikle yağ yakımını arttırdığına veya yağ yakımına sebep olduğuna dair bilimsel olarak kanıtlanmış bir sonuç yok.
  • Bende işe yaradığını hissediyorum. Plesebo olabilir. Motivasyon zaten spor için en önemli ihtiyaç..
  • Önerilen miktarlarda kullanıldığında zararını göreni de görmedim.
Sonuç: denemekten zarar çıkmaz deneyebilirsiniz. Mucize beklemeyin. Denemek için hemen uygun fiyatlı toptan alım yapmayın. Bir kaç porsiyon satın alıp deneyin.

L-carnitin+Kahve+Birazcık şeker alıp spor yapmak insanı iyi gazlıyor.

@İbrahim A.

L-carnitin+Kahve+Birazcık şeker alıp spor yapmak; eğer bunların hepsi aynı anda olur ise direk taşikardi :)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Eskiden kullanmistim, kimseye tavsiye etmiyorum.
Eger hayatinizi spordan kazaniyorsaniz deneyin, ancak keyif icin bunyeyi riske atmaya hic gerek yok.

Ben geçen ay kullandım yağ yakma konusunda faydası var mı bilmiyorum ancak Süper enerji veriyor.Gün içinde yorgunluk hissetmiyorsunuz zaten diyet + carnitin kullandın mı yağlar her türlü gider.

L-carnitine'i ben de kullandım, ama önermiyorum. Bisiklet üstünde 1-2 saati aşan süre geçiriyorsanız sizin zaten ihtiyacınız yok demektir. Ama yanınızda mutlaka su bulundurun ve her gün mineral takviyesi alın (GNC multimineral öneririm) . Bir de kanın akışkanlığını arttırmak, dokulara giden oksijeni arttırıp, biriken laktik asidi daha çok uzaklaştırmak için coraspin 100mg öneririm.

1lt su, çay kaşığının ucuyla tuz, 2 tatlı kaşığı bal, bir limon. İdman esnasında bunu eksik etmeyin. Ara ara için performansı nasıl etkilediğini hissederek anlarsınız. L carnitine kullandım ve bu karışımdan fazla etki ettiğini düşünmüyorum.
Spor esnasında kaybettiğiniz mineraller ve su performansınızı etkiliyor. Vücut sürekli yağ yakma modunda kalamıyor bir süre sonra göbeği koruma moduna alıyor kaslara sarıyor sonra. Bu yüzden mantıklı beslenme ile idman yapılırsa böyle ekstralara gerek kalmaz. Ticari takviyelerden umduğumu bulamadım şimdiye kadar. Şahsi fikrim tavsiye etmiyorum...

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Selamlar;
11 aydır diyet yapıyorum. 101 kilodan 79 kiloya düştüm. 3 aylık periyotlar şeklinde (egzersiz öncesi) sıvı L-carnitin (GNC ve hardline nutrition ve zero shot marka) günce 3x1 CLA kullandım. yani 3 ay kullandım 3 ay ara verdim sonra 3 ay tekrar kullandım. Öyle tavsiye edildi. spor salonunda kardiyo yapıyorum, yüzüyorum. Dışarda dağ bisikleti kullanıyorum. Bisikleti tırmanış ağırlıklı kullanıyorum. Her ay düzenli olarak vücut analizoründe tartılıyorum. L carnitin yağ asitlerini mitokondriye taşıyan bi amino asittir. (link) bu linkte açıklaması var. bu arada doktorum.
sonuç olarak: L carnitin + CLA kullandığım ve kullanmadığım dönemlerde yağ yakımı arasında fark olduğunu gördüm. ilk başlarda kardiyo yaparken l carnitin ile daha iyi performans gösterdim. ama şuan eskisi kadar etkili olduğunu hissetmiyorum. ama yine de fark var. L carnitin ile daha fazla yağdan kilo verdiğimi ölçüm sonuçlarında gördüm. cok ciddi bir fark yok ama 300 400 gram gibi bir fark gördüm.
bu ürünler diyet ve egzersiz desteği olarak tanıtılıyor. disiplinli bir diyet ve egzersiz programı yanında yağ yakımını hızlandırıyor. tek başına bir beklentiniz olmasın. yağ yakmak için öncelikle beslenme (%70) daha sonra egzersiz(%30).

Vikipedi den alıntı
Kilo verdirici özelliği[(link) | (link)]

"L-Carnitine, çoğu zaman kilo verdirici bir madde olarak tanıtılmasına rağmen, bu konuda ispatlanmış klinik kanıt bulunmamaktadır.Bazı çalışmalarda oral karnitin kullanımının yağ kütlesini azaltması, kas kütlesini arttırması, yorgunluğu gidermesi,bazı insanlarda kilo kaybına eşlik edecek şekilde gösterilmiştir." (link)

vucut geliştirme yaparken kullandım. Net söylüyorum spor ile beraber net 1 ayda 6-7 kg arasında vermiştim o zaman. Lakin oturduğum yerde kilo vereceğim arkadaş uğraşamam sporlar felan diyen bir yapıda iseniz son zamanlarda ince bir araştırmaya girdiğim goji berry ( halk dilimizde kurt üzümü ) denen bir meyve var. Araştırdığım kadarı ile insan metabolizmasını 5-6 kat anında hızlandırıyormuş. Varın gerisini siz düşünün. Tabi doz aşımında yan etkileri var araştırmadan kesinlikle kullanmayınız !....

• Beğen
Tepkiler: sivribey
Geri