Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@yavuzkosar
Normal gibi görünüyor. Birkaç psi daha artırmayı düşünebilirsin. Ne sıklıkla lastik basıncını gözden geçiriyorsun? En az 10günde bir basıncı gözden geçirmek gerekiyor. Farkında olmadan basıncç düşmüş olabilir.

Scudo
Bisiklet sürmeye çıkmadan genelde kontrol ederim biraz takıntılıyım zaten, acaba lastik taze değil mi ? Satıcı yeni ürün dedi ama beklemiş olabilir mi sorusu aklıma geliyor.

@yavuzkosar
çoğu lastiğin yanaklarında üretim yılı hafta/yıl olarak yazar.

örneğin 4117 = 2017 nin 41. haftası.

@Another Day in Paradise

Sadece bu sayı var başka bir bilgi yok. Bunun da bir üretim tarihi olduğunu sanmıyorum başka bir şekilde okunuşu yoksa ?

186120

@yavuzkosar

Tümsek çukur inip çıkarken muhtemelen oluyor bunlar.
Bende Schwalbe lastikte iki ay içinde böyle oldu. Bisikleti aldığım yer lastiği söküp İstanbul’a garanti sorgulamaya gönderdi.
Lastik normal ve sorun yok cevabı geldi:)

@yavuzkosar
Sadece fotoğrafı çektiğiniz yerde var ise bu çatlaklıklar büyük ihtimalle marka etiketinden ötürü çatlaklıklar gözüküyordur.

Dediğiniz gibi marka etiketinin olduğu yerde çoğalıyor fakat yinede marka sonrasında incelerek devam ediyor tüm çevresinde var.

@yavuzkosar

şöyle birşey buldum...
14. hafta 2017 üretimi olabilir bu ürün...

(link)

@anti panik
Abicim bizim köyde ona ozon çatlağı diyorlar.
Kalitesiz lastiklerde daha çok oluyor. özellikle suda yıkandıktan bir süre sonra lastikler daha çok çatlıyor ozonla reaksiyondan dolayı.
Bazı lastiklerse ozon resistant olarak üretiliyor veya rafta beklerken üzerinde koruyucu madde oluyor.
(link) and (link) are ozone resistant, " demiş epdm ve butyl lastikler çatlamazmış
(link)
(link)
Hörmetler : D
index.php

Arkadaşlar merhaba arka lastiğim sos sinyali vermeye başladı ve maddi olarak önceki aldığım lastik (swalbe durano) alamıyacak olmam sebebi ile link de paylaştığım lastikden almaya karar verdim geçici olarak kullanacağım sürtünme direnci yol tutuşu ve patlamaya karşı olan dayanıklığı nasıldır acaba ? kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirmi teşekkürler.
Kazasız bol pedallar

bir lastik daha buldum 2 sı arasında hangisini tercih etmeliyim

(link)
(link)

@halil halil

continental de kalitesizse artık biz ne alalım ağam :) Birde yazı için teşekkür ederim değişik tecrübe edindim.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
bir konuda yardım isteyeceğim. çocuğun bisikletinin lasiğini değiştireceğim. salcano ng650. jantın içinde 26x1,75 yazıyor. üstündeki lastik orjinal üstünde gelen lastik ve 26x1,95 -50-559 yazıyor. şimdi ben 26 * ile başlayan her lastiği takabilirmiyim bu bisiklete. çocuk okula giderken biniyor biraz daha seri bir lastik istiyor tavsiye veirirseniz sevinirim.bir yerlerde bir tablo bulmuştum ama bi daha bulamadım.

@halil45tr hepsini takamazsın, jant kalın lastiklere göre tasarlandığı için örneğin 26x1,25 ebatlarında lastik takamazsın, gene 26x1,75 ile 26x2,1 arası bir lastik işini görür muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@thieft3000
bilgi için teşekkürler, bir arkadar ETRTO SORMUŞTU 559x20 yazıyor. ben swelwbe sitesine ve bir kaç yere baktım bu numara yok. aslında üstündeki gibi 26x1,95 alıp geçeceğim ama çocuk birazdaha ince lastik istiyorum diye tuttutdu. dediğiniz gibi 26x1,75 bir lastik alsam uyarmı yada tavsiye de bulunurmusunuz, şehir içi kullanım için ama yollarda çok düzgün değil. ara sıra arkadaşları ile turlarada gidiyor çok yüksek maliyetli olmayan, zırhlı olsa iyi olur mesela.
şimdiden çok teşekkürler
iş görürmü ve uyarmı 26x 1,5
(link)
(link)
yada yurt dışından swelwbe mi ölçü uyarmı sizce
(link)
(link)
hepsinin ölçü 2 ile başlıyor ama farklı uymazsa sıkınıtı olur

Son düzenleme:
@halil45tr
Ben de sizinle aynı araştırmalar içerisindeyim. Sizin bisikletinize bu lastik olur ancak dağ taş gitmemek şartıyla. Benim lastiklerim 26x2.10. Ben bile 26x1.75 alabilirim ancak ben yol lastiği istemiyorum. O nedenle arayışlarım devam ediyor. Size hayırlı olsun.

Hayırlı uğurlu olsun. Belki konu dışına açsaydınız ya da siyasi bir şey paylaşıp altına bunu sıkıştırsaydınız daha fazla kişi görür daha çok cevap alırdınız. Ya da egolu kişilere sataşıp tartışma arası konuyu -"bisiklet forumu burası" diyip- bu konuya yönlendirip cevap alabilirdiniz. Şu son bir yıldır sürekli böyle tartışmalar görüyorum. Bu yüzden pek girmiyor pek karıştırmıyorum konuları. Bu yüzden kendi adıma yardımcı olamadığım için özür diliyorum.
@Kadirhan
Yol bisikleti lastiği aynı janta takamazsınız. Jantın da ölçüleri var. Belirli bir aralıkta takılabiliyor. Bir de 26-27.5" ise aldığınız yol lastiği 700c ise mesela o da olmaz.
Mitas flash 1mm zırhlı olanlar var gayet güzel. 26*1.75 olanı alabilirsiniz. CST' nin de var ama ben pek sevemedim.

• Beğen
Tepkiler: Kadirhan
@kadir karakaya
Etkileyici bir giriş ve fantastik bir cevap olmuş. Ben mtb'me alttakini takabilir miyim?
(link)

@Kadirhan
Teşekkür ederim.
Bisikletinizin jantının ölçülerini bilmem gerekiyor. Bu yüzden net bir şey söyleyemem. Bir tablo vardı sanırım bu konunun başlarında. Oradan bakarak hangisi uygun bilebiliriz. Tahminen 2.10 üstündeyse 1.75 sınırda olur. Siz jantın ölçülerini atın ben de o tabloya bakayım
Baktım bulamadım. Beni aştı şuan:uzgnm: Şua alttaki linke bakabilirsin. Orada da ayrıntılı bilgiler var.
Link

Son düzenleme:
Abiler bu ay 2 oluyor bisikletim bir anda hava indiriyor, iç lastiği çıkardığımda sibop alt kısmından kesilmiş oluyor,çok ufak bir delik ne yaptıysam çözüm bulamadım zımpara vs hepsini yaptım ama çözüm değil maks 2 ay dayanıyor. Yardımcı olur musunuz?

Geri