Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@VolkanBaran

Ben bunu hala merak ediyorum. Bilen var mı acaba?

Scudo
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün sabah okula gitmek için bisikletimin yanına gittim ve gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Daha 3 gün önce Unibike bisiklet fuarına giderken 3 haftadır binmemiş olduğum için hava takviyesi yapmam dışında herhangi bir sorunu olmayan ön lastiğim patlaktı. Yani lastik kendi kendine durduğu yerde patlamıştı. Böyle bir şey olabilir mi? Biraz kıllanmış durumdayım açıkçası kasıt ihtimali bile olabileceğini düşünüyorum ama apartmanda kimseyle yüz yüze bir kavgam da olmadı kasıt ihtimali de yok gibi görünüyor. Sizce ne olmuş olabilir?

Lastiğin etrafına baksaydın iyice . Kasıt varsa kanıtı da olacaktır elbet. Delik , diken olur elbet. Jant şeridi yoksa her bindiğinde patlar hemen jant şeridi çekmelisin . Sen şu Kuzeniyle bisiklet yüzünden tartışan eleman değil misin ? Havayı bas direkt şişecek o lastik kuzenin insaflı ise. Uzakta arama ...

• Beğen
Tepkiler: Aruera
@MAERKEK boşu boşuna iç lastiği söktüm patlak falan yokmuş geri taktım. Muhtemelen bir tane velet oyun amaçlı sibop iğneme kürdanla bastırarak lastiği indirdi. Şamreli geri takıp lastiği şişirdim. İyi tarafından bakacak olursak uzun zamandır el atamadığım jant üstünde kenarı çıkmış stickerlar vardı jantı eve çıkarmışken onları ısıtıp yerine oturttum.

Yarın da okula bisikletle gidecem. Hiçbir velet, kuzen beni tutamaz.

@turbotx150
veletten ziyade sizi seven birisi yapmış gibi geliyor bana

zaten ic lastikte herhangi bir delik yoksa bir de sibop kökünü kontrol edersin (ic lastik yyksek basinca dayanamayip sibop kısmından ufak da olsa acilma yapabiliyor)orada da bir sey yoksa birileri seninle ugrasiyor ki havani indiriyor demektir ?

• Muhteşem
Tepkiler: MAERKEK
Arkadaslar bir suredir vittoria corsa g+ bakıyorum (kahverengi yanakli) ama wiggle da stok ve diger sitelerde kargo parasi fazla yuksek. Bende acaba kendim boyama isini yapabilir miyim diye dusunup dun evdeki eski jantima oje ile ufak bir deneme yaptim. Bir diger yontem olarak da plastidip ile boyamayi dusunuyorum. Fikirlerinize acigim.

Dosyalar

• vittoriaCorsaGPlus.jpg
    vittoriaCorsaGPlus.jpg
    177,6 KB · Okunma: 52
  • IMG_20190424_224043.jpg
    IMG_20190424_224043.jpg
    754,1 KB · Okunma: 53
ojeler sahibine lastiğinizde size kalsın naçizane.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Ojenin sahibi benim zaten , karbon kadroda rutus icin kullanıyorum. Oje lastige zarar verebilir diye bir endisem var sadece. O yuzden plastip İlk secenegim.

Merhaba,
Grubunuza yeni katıldım. Bir sorum olacaktı.
23-24 yıl önce gazete kuponlarıyla aldığımız ? Bisan marka bisikletim için dış lastik önerisi almak istiyorum. Ama halen taş gibi sağlamdır. Bildiğim kadarıyla şehir/tur bisikleti kategorisinde yer alıyor. Şu anki lastikleri dişli hem yolda hem de arazide kullanılabilir yapıda. Ama ben fat bike tarzı kalın lastikle değiştirmek istiyorum. Ayrı bir hava katıyor. Tabi bisikletin ölçülerinin imkanları doğrultusunda. 26x2.25 uyar mı acaba? Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. ☺ Teşekkür ederim. ?

Merhaba, ben bisikletime bir dış lastik almak istiyorum ancak hangisini almam gerektiği konusunda emin olamadım. Bisikletim btwin triban 100. Jantları hiç değiştirmedim. Üzerindeki dış lastik 32mm ancak 32mm dış lastiği piyasada bulmak imkansıza yakın. 28mmlik dış lastik takabilir miyim bu janta?

@Arkockutay
Evet 28mm takabilirsiniz.

@bik33r
Evet hava katar, ama sadece bisikletten anlamayan kişiler nezdinde. Bisikletten biraz anlayan birisi ise size bir şey söylemez ama dudağının kenarıyla güler geçer.

Bisikletinizi jantlarına, maşasına ve fren ayaklarına en önemlisi de kullanım amacına uygun lastiklerle kullanmanızı öneririm. Fatbike yapmak için harcayacağınız para ve emeği zinciri yağlamak, fren ve viteslerin bakımını yapmak gibi konulara harcamanız uzun vadede bisiklet üzerinde sürüş zevkinizi ve zamanınızı artırır, sizi bisiklete daha çok yakınlaştırır.

@seko35.50
protek çöpüne bu kadar para vermek bence mantıklı değil.Çöp diyorum çünkü kendisini 3000 km kullandım sadece 1 mm zırhı var en küçük şeyde patlıyor ayrıca 1 mm olmasına rağmen full zırhlı gibi ağırlıgı var ve ıslak zeminde hemen kaymaya başlıyor.

en iyi yol bisikleti lastiği continental grand prix serisidir

Desert Fox
yoo bende 2000km oldu bir kere bile patlamdı on numara lastik.ıslak zemindede gayet iyi kaymıyor senin dediğin gibi.kısacası ben çok memnunum,parasının hakkını fazlasıyla veriyor.

Bir önce kullandığım jant seti 622x1.6 yani en alt lastik ölçüsüne kadar takmaya uygundu şimdi ise 622x2.0 ölçüsünde jant seti kullanıyorum. En alt limit 700x28 ölçü çıkıyor risk alıp 28 yerine 25 lik lastik taksam uyar mı? Limit ve limit altında lastik kullananlar varsa bilgi paylaşımları için şimdiden teşekkür ederim.

@Alp Tigin Tengrikut
Aynı sorunu yıllar önce quick 5 te yaşamıştım o günlerde çok acemiydim jant ölçüsü filan bilmiyordum desteklediği ölçüden bir boy küçük lastik almıştım (conti süper sport filan gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam ) lastik bir şekilde iç lastiğin sıkıştırmasıyla jantınıza oturuyor ve sorunsuz gözüküyor, lastikleri takıp ilk sürüşüme çıktım çok alçak bir kaldırıma çıkarken arka lastiğim patladı tam sibop yerinden iç lastik yarıldı aynı şekilde patlama 2/3 defa daha başıma geldi en küçük bir engebede sibop dibinden lastik yarılıp durdu en sonunda delta bisiklet çözmüştü olayı eski lastiğimi onlara verip küçük bir fark ödeyerek bi boy büyüğünü almıştım

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Gökay Akçay

Deneyimini paylaştığın için teşekkürler.
Yazdıklarından sonra limit altında lastikle iniş esnasında bir kaza geçirdiğimi düşündüm bir an..

Aman Allah korusun @Alp Tigin Tengrikut

Bu arada bir not: geçen gün tur bisikletleri için yapılmış bir yuvarlanma direnci testi izledim ilginç bir sonuç var sizinde ilginizi çekebilir schwalbe marathon greenguard lastiğin 35 olanının yuvarlanma direci 32 den daha düşük testi yapan kurum aynı sonucun birçok marka için geçerli olduğunu söylüyor “yani ince lastik daha hızlıdır” kimi zaman yanıltıcı olabiliyormuş.

Ahamda test sonuçlarını budum hatta 37 lastiğin bile sürtünme direnci 32 den düşük
03D9B697-82CB-4F3C-8DE1-40F153F00E1C.jpeg

Bu sitede lastikler hakkında çok yararlı bilgiler var beki işinize yarar @hamlet2006

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Geri