Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@Orhan Akarkut şanssızlık diye yorumluyorum.... eşimle sahilde gezmistik
Aylardır patlamayan lastik bir günde 3 kez patladı. Her defasında yeni iç lastik taktim . Şimdi yama mi yaşam diye düşünüyorum...
MERLİN deki patlak şeridinden alacağım sanırım başka bir çözümü yok bu ışın.
Bir öğrencim İstanbul dan İzmir e kadar yol gitti yol bisikleti ile bir kez patlamadı . Eski bir dış lastiği kesip diğerinin içine (patlak şeridi gibi) yerleştirmis sanırım teknik geçerli oldu ki patlak ile uğraşmak zorunda kalmadı .

Scudo
Yukarıdaki arkadaşın bir fotoğrafı vardı:

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpeg.70914/

Burda lastikten çıkan uzantılar benim lastiğimde de var ve frene sürtüp ses çıkartıyor. Yolmalımıyım yoksa bir işe yarıyor mu?

Arkadaşlar benim lastiğim patladı yanımda köpük olduğu için eve kadar gelebildim şu sorularım var ;
1-) iç lastiğim var ama uyumlu bilmiyorum 28 jant ince lastik benim bisiklete uyumludur diye aldım.
2-) arkada mandal sistemi yok vidalanmış .

@xDodo İç ve dış lastik ölçüleriniz nedir? Mandal yoksa somunu anahtarla açmanız gerekecek.

@Orhan Akarkut ölçmedim salcano city fun 70 ince lastik dedim ince lastik 28 jant olur demişti bu . 19-23 aralığında yazıyor ustunde iç lastiğin.

Ölçecek bir şey yok. Jantın ve lastiğin üzerinde ölçüleri yazar.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160825/e66a2704055fff62d974105559854209.jpg

Hangi lastiğin yol tutuşu daha iyidir. Üstündeki şekli itibariyle

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Orhan Akarkut
Benim soruma mı cevap verdiniz

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam herkese..

Ben de araştırdığım bilgileri burada paylaşayım.
Dizimdeki menisküs sorunu nedeniyle 2,25 inch taban lastiğimi aşağıdaki test ve araştırma sonrasında Schwalbe marathon almotion 2,0 taban ile değiştirme kararı aldım.

Buradaki linki incelediğimizde Rolling resistance (yuvarlanma direnci) MTB lastiklerinde daha yüksek.
Yol lastiklerinde ise daha da düşük. Tur lastikleri ikisinin ortasında kalıyor.

Schwalbe marathon almotion ise neredeyse yol lastiklerine yakın performansı var.:)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Orhan Akarkut
Merhabalar, iç lastiğimin kullanılmaz halde olduğunu öğrendim. Yerine ne önerirsiniz, nereden temin etmeliyim?
(26 jant)

Dosyalar

• DSC_0820.JPG
    DSC_0820.JPG
    53,3 KB · Okunma: 30
@tuna sefa Rubena'nın patlak önleyicili iç lastiğinden alabilirsin. Örnek olması açısından link: (link)

Alırken lastiğinin ölçülerinin jant çemberine uyumuna ve sibop başlığına bilhassa dikkat et. Attığın fotoğrafa göre kalın (Schrader) siboplu lastik alman gerekir. Ölçü uyumu için de şu konuya bakabilirsin: Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

• Beğen
Tepkiler: tuna sefa
Arkadaşlar Merhaba ;
Öncelikle aranıza yeni katıldım. Ve birkaç tavsiyenize ihtiyacım var. (link) ürününü bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine işe gidip gelmek için aldım. Üründen de oldukça memnunum. Ancak şöyle bir durum var. 2 hafta içerisinde yaklaşık 4 kere ön lastiğim patladı. Lastik basınç değerlerini 60 PBS olarak kullanıyorum.
Örnek vermek gerekirse. Ürünü 3 km lik bisiklet yolunda kullanırken iç lastik jant kısmından ufak şekilde patladı . Diğer bir örnek ise normal anayolda giderken bir taksinin beni sıkıştırma sonucu can havli ile kendimi kaldırıma attım ve 1 2 saniye sonra iç lastiğin dış lastiğe dokunduğu yerden 1 cm yarık oluştuğunu gördüm.
Siz tecrübeliler olarak bunun önüne geçmek için tavsiyeleriniz varmı ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhabalar arkadaşlar,
Kron xc300 bisikletimdeki 29*2,35 lastiklerin yerine 700*35c lastik almayı düşünüyorum. İnce olması bisiklette çok sırıtır mı, 700*38c mi alsam?
Diğer bir sorum da; Schwalbe Maraton Plus Smartguard mı, yoksa Greenguard mı önerirsiniz ?
Performans ve patlama derdiyle uğraşmamak adına bu lastikler arasında karar kıldım.
Aralarındaki 30 TL gibi bir fark sürüş konforu açısından sadece haftasonları bisiklet kullanan için değer mi..

Arkadaslar lastigi kullanmış olanınız var mı? Scwhalbe marathon almayı düşünüyordum fakat çok az kullanılmış olan bu bahsettigim lastikleri buldum. Marathonlarında çok fazla hakkını veremeyecegimi dusunuyorum.Ama tavsiye edilmeyecek bir lastik ise macerayada gerek yok.
Marathona Gore daha hafif. Korumasida bulunuyormuş.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160913/3233c293e4f5b4809c57ff9f336fca4a.jpg

Geri