Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
@akifersoy26

kaliteli patlak önleyicili lastiklerin bir teki en az 120 ₺ den başlar (schwalbe öneriliyor genelde) ama ucuz bişey istiyorsanız patlak önleyici şerit alıp iç lastikle dış lastik arasına çekebilirsiniz.Açıkçası ben denemedim ama genelde ucuz bişey isteyenler için böyle tavsiye ediyorlar. Aslı bisiklet , Delta bisiklet , Erdoğanlar bisiklet veya Doğa bisiklet sitelerinden bakabilirsin

• Beğen
Tepkiler: LeStagier
Merhaba arkadaşlar.
Sürekli patlayan arka lastiğimle ilgili sorunum var!
yaklaşık 7 aydır merida scultura 300 kullanıcısıyım. şu ana kadar hiç ön lastiğim patlamadı, ancak arka lastiğim farklı noktalarından 10 defa patlamıştır. Lastik basıncımı 120 bar olarak ayarlıyorum, yani düşük olduğunu sanmıyorum, ya kullanırken yada kullandıktan bir gün sonra lastiğimi patlamış buluyorum. sorun neyden kaynaklanmış olabilir.
yada bana iç ve dış lastik önerisi olan varmı?

yaklaşık bi hafta önce bisikletimi değiştirip ng650 aldım her şey iyi gidiyordu ta ki bu güne kadar.

Bisikletimi aldım ve gelibolu etrafında daha uzun yolculuklar için tur atıyodum, hoşuma giden yollara falan giriyodum, bisikletin ön lastiğinden ses gelmeye başladı durdum,

Dış lastik balon yapmış ergenlik sivilceleri gibi şişiyordu ve sonunda patladı ve dış lastikte yarık oluştu ama iç lastikte çok büyük bi hasar yok galiba bi 15 dakika sonra tekerin havası anca indi

Lastikler salcanonun orjinal lastikleriydi bisikletim 29 jant ve geliboluda 29 jat lastik bulsam da kalitelisini bulabileceğimi pek düşünmüyorum o yüzden ilk tercihim lastiği tamir etmek ya da ettirmek

Buyrun bu lastiğin fotoğrafları sizce napılabilir yırtık olan yer haricinde lastik diri durumda atmaya kıyamıyorum tamir edilebilir mi?

2016-11-13-PHOTO-00000003.jpg 2016-11-13-PHOTO-00000004.jpg 2016-11-13-PHOTO-00000005.jpg 2016-11-13-PHOTO-00000006.jpg

Yıllar sonra bisiklete tekrar başladım..
Lastik bana çok ince geliyor 1.80 boy 85 kilo incecik lastik ne yapayım?
Üzerinde"CHAOYANG 700X32C" alismayi deneyeyim mi?
Yoksa 700*40 veya 700*45 alsam fark olur mu?
Kalın teker son hızda yavaşlatır ama yere daha fazla kısım noktası temas eder buda denge olayını kolaylaştırır!!
Bisik; Mosso Legarde 1624H (Hidrolik fren)

Arkadaşlar şehir bisikletimin lastiklerini değiştirmek istiyorum. akıcılığı iyi olan, çok bozuk olmayan patikalarda da kullanabileceğim, görsel olarak da üstünde kocaman renkli yazıların olduğu hoş duran bir lastik arıyorum. Bisiklet işinde yeniyim, teknik tabirlerden pek anlamam. ona göre yazarsanız sevinirim. Teşekkürler..

Benim Shimano M-355 Hidrolik Frenli bir bisikletim var balata almak istiyorum fakat 20 - 30 tl bana pahalı geldi ve aliexpressden araştırdım bu arada benim orjinal balataların adı b01s bende aliexpressde bu balataları buldum : (link)

fiyatı çok uygun geldi ama Shimano M 375 var M-355 Yok bunu alsam taksam ne olur ? çok uygun çünki fiyatı cevaplarınızı bekliyorum :)

Selamun aleyküm, forumda daha yeniyim hata varsa şimdiden özür diliyorum. 2 hafta önce Salcano NG 350 HD 27.5 bisiklet aldım. Daha aldığım ilk gün lastik patladı ve bu beni oldukça rahatsız etti. Bende lastik bakmaya başladım. Continental Race King ile Xking arasında kaldım. Acaba hangi lastiği almam gerek. Hem şehir içi, hemde arazide kullanıyorum. Çoğunlukla yüksek yerlerden inmek ve arazide kullanıyorum. Sizce bu iki lastik nasıl, iyiyse hangisi ? Eğer iyi değilse hangi lastiği önerirsiniz.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

(link)

Birde bunu beğendim.

Öncelikle herkese selamlar.Foruma yeni katıldım bundan dolayı bir hatam olursa lütfen mazur görün ve kibarca uyarın.Teşekkür Ederim

Asıl konumuza gelirsek 26 inch lastik ihtiyacım var ve bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Salcano´nun NG650 MD bisikletine sahibim ve yaklaşık 9 aydır okula gidip gelmek için kullanmaktayim.Hergün gidip geldigim için 1000 kmye yakın yol gittim.Bunun sonucunda arka lastigimin dişleri tamamen eridi.Genelde asfaltta gidecegim için slick bir lastik almayı istedim ancak genelde trafikte kullanacagim için manevra kabiliyetimin düşmesini istemiyorum bundan dolayı bu tip lastikleri pek tavsiye etmediler.Aklımdaki lastikler

Rubena Cityhopper
Rubena Cobra
Rubena Rapid
2 lastigide degistirmem gerektiği için daha ucuz bu modelleri tercih ettim.Ama aklimda normal bir mtb lastikleri geldi ve tekrar hir araştırma yaptım ve
Schvalbe Black Jack
Schvalbe Rapid Rob
Modelleride vardı.Sizce hangisini tercih etmeliyim?

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Arkadaslar gecen hafta merida crossway 500 bisikletimin arka lastigi patladi. yaptim bir yama seti ile taktim denemedim. bugun bisiklete bindigimde bisiklet resmen hopluyordu. Yama kalin mi acaba ondan olabilir dedim bir nokta gerçekten cok belirgin selikde iceride . Ic ve dis lastigi soktum janta sorun mu var yoksa diye jantta milim dusey yatay yalpa yok

ozenle lastigi taktim yine hoplama var cok miktarda gozle goruluyor. ic ve dis lastigi yinesokup hic yama vs olmaya ön lastik ve dbiyerle degistim yine ayni hoplama devam ediyor. fakat jantin farki noktasinda.

Baktim yapilmiyor on lastigi ve sambiyeri geri yerine taktim bu defa o da 8 cizmeye basladi.

Jantlarda sorun yok gibi ben bu lastikleri takarken nerede hata yapıyorum acaba? bisiklet daha 500 km de jantlar alexrim tekerler merida 700x40c

Lüten yardım edin zincir tekerleğe sürüyor
Acil

@Orhan Akarkut
Selamlar hocam.
Jant üzerinde Etrto 622-13c yazıyor.Sayfaları taradım ancak y ben göremedim ya da bu ölçüye ait bilgi yok :)
Sorum :) Bu janta 700-23 ya da 25 takılabilir mi? Bisiklet cyclocross.
İyi günler...

@Utaachi zincir tekere sürtüyorsa tekeri çıkardıktan sonra düzgün ortalı şekilde takamadınız yada bir şekilde tekerin poziyonu değişmiştir. QR sistemde az bile sıkılsa pek hareket etmiyor ama vidalı sistemse bu muhtemel. Daha kötüsü bu olmadıysa aktarıcın yamulmuş demektir.

Beyler 29 inc carraro bisikletim var ince ve silik lastik takmak istiyorum. Direk lastiği değiştirsem olurmu yada komple seti mi değiştireyim. Jant boyutu 622x19c. Lastik ve site tavsiyelerinizi bekliyorum. Iyi akşamlar

selamlar...benim başıma bir kaç defa bu olay geldi iç lastiğe yama yaptıktan sonra veya değiştirdikten sonra sübap sağa sola yamuk vaziyet alıyor ebatları uygun,biraz hava basıp o şekilde takıyorum kırılma falan da olmuyor açıp bakıyorum tekrar tekrar baştan yapmama ramen bu sorunla karşılaşıyorum yardımcı olabilicek var mı bunun sebebi nedir acaba ?

merhaba herkese,
trainer a yeni başlayan bir bisikleti olarak, yaşadığım problemi size danışmak istedim.
tacx blue motion bir trainer 'ım var.
problemim, yol bisikletime (merida reakto 4000) taktığım trainer lastiği küçük mavi parçalar şeklinde ufak ufak parçalanıyor. balkonda ve mat üzerinde silgi parçaları gibi 100 lerce parça var. Ayarları gevşettim biraz bu sefer kaydırmaya başladım.
Hanımla kavga ediyoruz. :) Bu akşam yine bineceğim :) yine sorun çıkacak :)

• Beğen
Tepkiler: beratcagriyucel
Arkadaşlar merhabe Giant anyroad 2 syclcross bisikletim için asfalt yolda ve hafif arazide (Çakıllı yada toprak yolda) Kullanılmak üzere patlak korumalı sağlam dayanıklı ve akıntısı güzel lastik tavsiyelerinizi alabilirmiyim. Arastırmalarım sonucu swable marathon greengrard duşunuyorum .
Acaba tavsiye edebileceğiniz başka marklarar varmi yada swablenin başka modeli.

Vittoria rally 28 tubular lastiğim var
Birkaç gün önce kaza yaptım ve lastiğim patladı muğlada yaşıyorum muğladaki hiçbir bisikletçi bu lastiği değiştiremediğini söylüyo yeni bi lastiğide internetten bulamadım hepsi 26 bunun yenisini nerden temin edebilirim başka bir lastik kullansam sorun yaratırmı yada ege bölgesinde yaptırabileceğim bir bisiklet mağazası bildiğiniz varmı lütfen yardım edin...

Oncelikle merhaba, elimde "29x2.10" luk bir dis lastik var ve bu lastige ic lastik almak istiyorum. dis la ic lastik uyumunu billmedigim icin size sormak istedim alicagim ic lastigin linki adagida uygunmudur degilmidir soylerseniz cok sevinirim. Birisi bana bu uyumlulugu nasil anliyicagimi soylerse cok sevinirim iyi gunler :)

Ic lastik link : (link)

Geri