Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Arkadaşlar 700x25c iç lastik arıyorum. Rubena alacağım. Fakat 33 mm, 47 mm gibi ibareler yazıyor. Onlar ne ifade ediyor? Bende 700x25c dış lastik var Mitas'ın. Herhangi birini alsam sıkıntı olur mu?

Scudo
Bugün Rumeli Kavağı tarafına gideyim dedim. Köye varınca çay ocağına geçtim çayımı içmeye başlamıştım ki lastigim tabanca sesine benzer bir sesle gümledi. Sebebi ne olabilir? Baktığımda dış lastikte hasar yok ama iç lastik yarılmış boydan boya. Yol bisikleti 28c vittoria lastikler var üzerinde lastik basıncını hep üst seviyede tutuyorum yılan ısırığı olmaması için acaba fazla basinc mi bu hale getirdi ? Öte yandan arka tekeri çevirirken belli bir yerde jant pabuca sürtuyor acaba jant mi yamuk ? Teşekkür ederim şimdiden ...

@Ozicu muhtemelen fren pabucu janta sürttüğü için jant, iç lastiği ısıtarak gümlemesine sebep olmuştur. Fren pabucu sürtmemiş olsaydı kesin, sürekli fren sıkarak yokuş inişi yaptın diyecektim.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@elric1982 2 km kadar yokuş indim aslında jant da pabuca sürtuyor üstüne bir de sağlam hava basmistim Decathlondaki ucuz iç lastik de olunca korkunç bir ses cikti. Teşekkür ederim yanıtınız için.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Merhabalar 29x 2.25 lastigi yol lastigine cevirmek istiyorum zirt pirt patlamayan yol tutusu nispeten iyi ortalama 120-150 tl adet civari 700x35 bir lastik onerisi olan var mi simdiden tesekkurler..cst platinium pro ve rubena hook stu baktim mesela

Merhabalar;

Yaklaşık 2 aydır Rockrider 520 27,5" MTB kullanıyorum. Şu anda bisiklete alıştım ama şehir içinde kullandığım için ve üzerindeki lastikler dağ lastiği olduğu için sanırım daha düz ve ince bir şehir lastiği takarsam biraz daha rahatlayacağım gibi hissediyorum. (Kız arkadaşımın 26" MTB bisikletine Decathlon beyaz şehir lastiklerinden taktık ve onda daha rahat hissediyorum kendimi, bisiklet benimkine oranla daha ağır olmasına rağmen.)

Uzun lafın kısası, aşağıdaki lastiklerden hangisini önerirsiniz diye soracağım. Tabi alternatif öneriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Sevgiler..

1) (link)
2) (link)
3) (link)
4) (link)
5) (link)

Merhaba arkadaşlar. Lapierra urban shaper 600 bisiklet aldım. Üzerinde 700x28c lastik var. Ama tur amaçlı aldığım için bu lastik çok ince ben bunun yerine 700x40c dahakalın tur için ideal lastik takmak istiyorum. Lakin baxı formlarda en fazla700x30 c takabilirsinizdiyor. Şimdi işi bilenlerden tavsiye almak istiyorum . 40c takabilirmiyim?

@İkiPedalBirHeves

Schwalbe marathon serisi iyidir,marathon serisikendini kanıtlamış bir seri.
Mevcut jantınız 27.5x1.65 ölçüyü muhtemelen kabul eder velevki siz yinede ne olur ne olmaz kontrol edin/ettirin.

@canberk038 Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi bu konuyu okursanız daha net cevaplar bulursunuz jantınız 17c yani min 23,8 max 37,4 takabilirsiniz (önerilen daha doğrusu sağlıklı olan) ön ve arka maşa aralıkları da önemli faktör. Yanlardan veya yukarıdan kadroya sürtme yapabilir.

kardeşim hemen okucam çok teşekkürler...

asagidaki ic lastik icin fikirleriniz nedir ? her lastik muhakkak patlayacaktir bu konuda hem fikiriz ancak , ic lastik de olsa bir kalite yada daha dayaniklilik periyodu var mi ?

(link)

@a.valverde

Ben o lastiklerden kullanıyorum, standart iç lastiklere göre çok daha narin değiller, patlayana kadar rahat rahat kullanılıyor. Daha da hafif olan "supersonic" iç lastikler için aynısını söyleyemeyeceğim; takarken yarılmak, durdukları yerde patlamak gibi sürprizler yaşatabiliyor.

Ne kadar işe yaradıkları konusunda şuna bakabilirsiniz:
(link)

@a.valverde Patlak önleyici sıvılar kullanarak 3mm gibi batan şeylerin önüne geçebilirsin

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Arkadaşlar lastik biraz dışarı doğru cikmis sıkıntı yaratır mi? Gecenlerde patlamisti degistirdim lastigi takilirken oldu buyuk ihtimalle. Soldan saga dogru bakildikca anlaşılıyor

Dosyalar

• 20181103_111936.jpg
    20181103_111936.jpg
    2,1 MB · Okunma: 19
Lastikler çok eskidiği için yeni lastik aldım ön arka. Vredestein Dynamic City 26". En başta çok yalpalıyordu yaptırdım köpüklü suyla tam oturdu. Ancak bir hafta gibi bir süre sonra çok az da olsa yalpalamaya başladı tekrar. Ne yapmalıyım? (Akort yaptırmıştım 1 ay önce.)

8F684031-7484-4CBC-866C-B366E908D188.jpeg Michelin 26x1.10 run’r advanced kullanan var mı ? Yeni aldım sadece ufak bi test gerçekleştirdim havalar yağmurlu şu sıra kullanmaya devam eden varsa merak ediyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@Mehmet Yıldız 16 lastiğiniz janta düzgün oturmamış, çünkü iç lastik dış lastiğin içine girememiş. Sibobun olduğu bölgede bu sorun sıklıkla oluyor.

20181103_111936.jpg

Benim Kron marka bisikletimin üzerindeki lastiklerde M-TRAXX CİTY CROSS 700x35C yazıyor. 3 yıldır üzerindeyim hala ilk günkü gibi duruyor. Su kanalları hiç aşınmadı. Lastikte hiç erime yok. Bir kaç kez patlaması dışında sorun da çıkartmadı. Kuru ve ıslak asfaltta yol tutuşu çok iyi, üstelik çoğu zaman apaçi gibi kullanıyorum trafikte. Ama markası belirsiz. Bu hangi marka ola ki?

Arkadaşlar ben 26x2.1 dış lastik arıyorum. Kullanım alanı şöyle; normalde asfaltta sürecegim ama arkadaşlarla 2-3 hafta 1-2 kezde dağa/ormana gidecegim için dağ lastiği arıyorum. schwalbe black jack baktım ama asfaltta çok yordugu için almadım maxxis crossmark baktım oda biraz pahalı , sizde crossmark varsa yazın lütfen ve bana uygun lastik önerebilirmisiniz uygun fiyatlı f/p ürünü , ögrenciyimde :)

Geri