Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@serkant yakıt
Bu arada yazmayı unutmuşum.Forum da
bir arkadaş max 70 psi tekerleğe 85 psi bastığını ve sorun yaşamadığını söylemişti(teker markasını bilmiyorum)
Bende.Rubena lastiklerin de aynen böyle yaptım sıcak ve hız yüzünden balon yaptı.Ama dediğim gibi teker çabuk aşiniyor.Rubena alirsan ön arka değiştiğini var sayarak 2 sini de kabak yaptığın zaman 2000 km kullanırsınız Zırhlı alırsanız aps olanindan 3300 km kullanırsınız bunu da forum da bir arkadaş söylemişti. Tabi tahmini ve kullanıma bağlı
Ben şimdi Cst Super HP 700*28c kullanıyorum 100km oldu aşınma hiç yok.Alacaksan Cst markasını da araştır.Onceden 24" dağ bisikletim vardı
onda da Cst vardı ve 3 sene sonra kabak oldu ve sadece arka teker(yazın yoğun kullanım,Kisin seyrek kullanım ortalama senede 8 ay)

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
Scudo
Bilgili arkadaşları yardıma çağırıyorum!

410'a Schwalbe Marathon tur lastiği takıyorum ama 700x28c bir lastik seçtim. Performanstan ödün vermemek için. Neyse kafamı buladıran şey şu; bu ölçü bizim "Sedona da 30" jantlarla uyum sağlar mı? Jantı ters düz ettim en ufak ibare, rakam yok. 19mm mu yoksa 20 mm çapına mi sahip acaba? 700x32'lilk alacağım duruma göre. Bilen varsa yardım edebilir mi? Pazartesi Asli bisikleti arayip en kesin bilgiyi alacağım da, tecrübeli arkadaşlar da vardır belki aramızda.

Merhaba Arkadaşlar ;

Bianchi ntx 9 Bisiklet Aldım Lastikleri Çok Kalın SPOR Lastik Takmak istiyorum Marka ve Önerileriniz ?

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE HYDROFORMED
MAŞA:27,5″ SUNTOUR XCM RL 100mm 1.1/8″ GİDONDAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO SLX M675 SHADOW
ÖN VİTES:SHIMANO SLX M671
KRANK TAKIMI:SHIMANO DEORE M612 40X30X22
VİTES KOLU:SHIMANO SLX M660 3X10
FREN:SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK
LASTİK:SCHWALBE RAPID ROB 27.5X2.25 57-584 SİYAH
JANT:27,5” BIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELE:SELLE ROYAL
*Stabilize ve Asfaltta Kullanabileceğim Spor Lastikle Değiştirmek istiyorum +orjinal ebatları 2.25 1.75 almalıyım yoksa 1.65 mi Önerilerinizi Bekliyorum Arkadaşlar

Sedona şehir bisikletlerinde kullanilan "Sedona Da 30" isimli jantin, jant iç çapı ölçüsünü bilen var mi? Ben ölçtüm tekerin oturacaği kisim 16mm çıkıyor. Yaniliyor muyum acaba? Orjinalinde 35'lik lastikle geliyor bisiklet. 19mm bekliyordum jant iç çapını.

Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım.Aslında motosikletli iki tekerciyim.Bir de bisiklet işine girelim dedik ve 2 gün önce aniden Carraro big 929 aldım.
Dağ bisikleti olduğu için,lastikler bir hayli kalın.Ben bu lastikleri şehir içinde kullanılabilecek uygun bir lastikle değiştirmek istiyorum.
Lastik ve jant ölçülerim aşağıdaki gibidir;
LASTİK:CST JACK RABBIT 29X2.10 52-622 SİYAH
JANT:29” CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK

28 inch lastiklerin bu janta olabileceğini okumuştum bir yerlerde.
Tavsiyeniz hangi ebat ve kalınlıkta lastikler olur?
Bisiklet lastik ölçülerinden hiç anlamıyorum :)
Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

images.jpg Jantinizi inceleyin. Üstünde 622x20 tarzı bir ibare yer almali. Sizde sözgelimi 622x23 olabilir. 622 jant boyunuz yani 700'lük bir tekerlek alacaksiniz. Diger iki rakam ise janta takabileceginiz minimum ya da maksimum olcudeki tekerlegi ifade eder. Paylaştığım tabloda solda jant ölçüleri var, sağda da hangi lastikleri takabileceginiz gösterilmiş.

Bisikletinin tipini bilmiyorum tam ama sana gidebilecek en iyi lastik 700x35'dir. 28'lik lastiğe uygun degildir dağ bisikletleri yapılari gereği. Zaten takamazsin benim fikrimce ya da sikinti çıkarabilir. Minimum 700x32 tak, bak keyfine derim.

Ayrica 28lik lastik dusunup, kullanim alanini da sehir ici olarak tanimlaman bisiklet seçiminle ilgili yanlışta olduğunu gösterir. Tavsiyem bisikleti geri ver. Bir sehir tur bisikleti al. Bu gibi dertlerle hic ugrasma.

Cevabın için çok teşekkür ederim.Dağ bisikletini bilinçli olarak aldım.Oturduğum ilçenin(Foça) yolları arnavut kaldırımı denen parke taşlardan döşeli ve arazi engebeli.Bisikleti çift amaçlı kullanmak istiyorum.Yani uzunca ve asfalt bir yola gideceğim zaman tur lastiklerini takmak istiyorum.

@h.kozan
jantımda 622-19c ibaresi bulunuyor.
Verdiğin tabloya göre 28 den 62 ye kadar olan kalınlıklarda bir lastik takabilirim demek mi oluyor?

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
@ilhami35 Aynen. Tavsiyem 32 veya 35 lik lastik. 28'e gerek yok bana kalırsa. Zaten ince lastik o cusseli bisiklette tuhaf olur sanki. Yine de sen bilirsin.

• Beğen
Tepkiler: ilhami35
arkadaşlar selam.''schwalbe marathon plus mtb (27.5x2.10 650B)'' bu lastikten 2 adet almaya karar verdim yurt dışı dahil en uygun nereden alabilirim.Yardımcı olabilirseniz çok mennun olurum.Birde yeni aldığım ng350 nin üzerinde salcano xcm 27.5x2.20 lastikler var bisiklet sıfır henüz kuruluma götürmedim,kurulum sırasında bisikletçiye teklif etsem bu lastikleri bir miktar sayıp üzerine marathon plus verirlermi acaba.İstanbul maltepedeyim yönlendireceğiniz yardımcı olacak bir servis var mıdır acaba.Teşekkürler

@calhanre Sadece 1 çift tekerlek alırsan yurtdışı kargosu dahil sana burdaki aynı fiyata gelir. Bir şey değişmez. Anca 3 - 4 parça mal alıcaksın ki kurtarsın. Hem Türkiye'de internetten hesaplı alışveriş yapabileceğin siteler, firmalar var. Erdoğanlar Bisiklet'te tekerlek kampanyası var, oraya bakabilirsin.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160924/c534a7051f51a7f26bcf53940b01310b.jpg

XT1068 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: calhanre
@tanchu Bu siteyi neden daha önce görmedim. :) Hesaplıymış gerçekten. Ben de yeni lastik aldım ama baktığım birçok yabancı site aşağı yukarı burdaki fiyatlara yakındı. Greenguard parasına smart plus alacakmışız neyse. :)

@h.kozan schwalbe ve continental lastikler için en hesaplı site bu benim bulabildiğim.

@tanchu Çok fiyat farkı var ya gerçekten. Diğer arkadaşlar faydalansın artık ne diyelim. Biz alışverimizi yaptık. :)

Diğer parçalar da oldukça hesaplı. Bisiklet satıyorlar mı acaba direk?:)))

Bisiklet olarak bakmadim bazı siteler kadro gönderiyor ama tüm bir bisikleti gönderiyorlar bu site için bakmadim

Siteye baktım fiyatlar 1500€ ustunde olduğu için gümrük işlemleri nasıldır bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
Cannondale Quick4 2016 bisikletim var. Üzerindeki lastikler 700x30c ebatında ve jantın üzerinde herhangi bir rakam göremedim. En fazla hangi kalınlıkta lastik takabilirim acaba ? Jantlar xero c3 star cross system olarak geçiyor.

Merhaba,

Bisikletimin lastik üzerinde ki ölçüsü 28x1 3/8 - 5/8 bu inch hesabını ISO veya French e aşağıdaki şablonda olduğu gibi çevirebilir miyim. Bu ölçülerde inch lastik bulmak sanırım zor amacım buna uygun French ölçülerini bulmak 710x41 gibi bi French ölçü çıkıyor bu hesaplama doğrumu acaba yoksa çok mu saçmaladım :)

https://i.hizliresim.com/gX1YgR.jpg(link)

28 x tamsayılı iki kesir şeklinde olan ölçü; Fransızların 700c ISO'nun ise 622 milimetre olarak ifade ettiklerine karşılık geliyor bildiğim kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: ErsanAkpınar
@Orhan Akarkut Teşekkürler.

Bu ürün uyumlu olur sanırım. Birde inch :24/1 1/4 ISO : 32-630 olan dış lastiğimin fransız ölçüsü nasıl geçiyor.
(link)

Geri