Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@MakRo Aynı olması lazım. Şu benim bisikletin üstündeki lastikte 27.5x1.50 ve 650x38 yanyana yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
29x1,5 ile 700x38c 'nin ne farkı var? Bir tablo var oradan baktığımda 1.5'luk lastik 38c'ye karşılık geliyordu. Lastiğin yanak genişliği mi fark ediyor?
Almak üzere olduğum lastiğin 3 farklı ebadı var birisi 700x35, 29x1.5 ve 700x40. 35 alırsam jant genişliğinde bir limit altta kalma olasılığı var 38 makul ama 29'da yanaklar genişse sürtme yapabilir, en azında lastik basıncını düşürmem gereken yerlerde, 40c kadroya ucu ucuna giriyor (öyle diyorlar) Almayı düşündüğüm lastik (link)
Aynıdır 700x38 ve 28x1.5 yazıyor benim lastikte de.

• Beğen
@Ysryyn Ne çektik ondan be 😁. Gözümde canlandı mazi. Bu arada kalem yok aldıysan söyle 😂

Merhaba arkadaşlar. Bisikletimin üzerinde 700x35c lastikler mevcut. 2 yıldır kullanıyorum ve bu aralar değiştirmeyi düşünüyorum lastikleri. Yeni lastikleri 700x32c alsam jant-lastik problemi yaratır mı sizce.

Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık iki yıl önce aldığım Mosso şehir bisikletimin üzerinde yer lan lastiklerde çatlamalar fark ettim ve yeni bir lastik arayışı içine girdim. Yukarıda yer alan mesajımda belirttiğim üzere bisikletimin üzerinde MİTAS marka 700*35c lastikler var. Almayı düşündüğüm lastikler ise Continental Grand Sport Extra zırhlı olan 700* 32C ebatlı lastikler. 1 adet fiyat 130 TL. Sizce nasıldır bunlar. Kullanan arkadaşlar vardır belki. Ayrıca önerebileceğiniz ağır olmayan başka lastikler var mı ?

Merhaba. Uzun zamandır kullanmadığım ve 1970 öncesine ait olduğunu tahmin ettiğim bir bisikletim var. İnternette malesef orijinal halini bulamadım çünkü gidonu sonradan değiştirilmiş gibi duruyor. Bu sezon lastiklerini değiştirmeyi planlıyorum ama bisiklet lastiği motor lastik sisteminden daha farklıymış kafam karıştı açıkçası o yüzden tavsiye almaya geldim. Maddi olarak F/P ürünü ne tavsiye edersiniz bu janta? Son olarak bisikletin marka modeli Gitane europeen rekord süspansiyonsuz bir şehir bisikleti.

Dosyalar

• IMG_20200323_174411.jpg
    IMG_20200323_174411.jpg
    953,5 KB · Okunma: 26
  • IMG_20200323_174423.jpg
    IMG_20200323_174423.jpg
    1,2 MB · Okunma: 26
Son düzenleme:
Merhaba. Uzun zamandır kullanmadığım ve 1970 öncesine ait olduğunu tahmin ettiğim bir bisikletim var. İnternette malesef orijinal halini bulamadım çünkü gidonu sonradan değiştirilmiş gibi duruyor. Bu sezon lastiklerini değiştirmeyi planlıyorum ama bisiklet lastiği motor lastik sisteminden daha farklıymış kafam karıştı açıkçası o yüzden tavsiye almaya geldim. Maddi olarak F/P ürünü ne tavsiye edersiniz bu janta? Son olarak bisikletin marka modeli Gitane europeen rekord süspansiyonsuz bir şehir bisikleti.
(link)

• Muhteşem
Tepkiler: smhkvs
İyi aksamalar arkadaslar benim ümit dağ bisikletim icin lastigini büyütmek istiyorum nasıl bir lastik takmam gerekir önerileriniz asıl takılı olan lastik ebati 26.1.95/50-559 geniş ve biraz daha kalın yapsam ne gibi zararı olur ve faydası olurmu şimdiden teşekkür ederim önerileriniz icin

İyi günler herkese. Aranıza yeni katıldım.
Bir sorum olacaktı. Belki çok basittir ama hiç anlamıyorum. Lastikleri değiştirmem gerekiyor. Üzerinde 26x1.90 (47-559) yazıyor. Fakat bu ebadlarda lastik bulamadım. Daha çok 26x1.95 yazıyor. İç dış takım iki adet alacağım. 26x1.95 almamda sakınca olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

26*1.90 da 26 lastiğin çapı olurken 1.90 lık kısım ise lastiğin genisligidir. Alacağınız 26x1.95 ebadındaki lastikler mevcut lastiklerinizden 5mm daha kalın olacaktır. Jant ebatları tutttugu müddetçe sorun yok.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
bu ilanda 26x1.90 var (link)
1.90.. 47 mm 1.95.. 50 mm taban genişliği 1.95 ilanları daha çok

Çok teşekkürler Mehmet Bey ilginize. 26x1.95 sipariş veriyorum o zaman.
bu ilanda 26x1.90 var
1.90.. 47 mm 1.95.. 50 mm taban genişliği 1.95 ilanları daha çok

Teşekkürler. Bu hem biraz pahalı hem de takım değil. Hepsiburadada takım olanlar var onlara bakayım.

26x1.95/50-559 olan lastik ebatlarinda olan lastiği birazda kalın ve geniş olması için nasıl bir ebatlar Ömer'e bilirsiniz ve bana zararı olurmu ilgilerinin için tessekkur ederim

bir dağ bisikleti almak üzereyim. 26 jant. lastik: MITAS OCELOT 26X2.10

şöyle bir sorum olacak. lastiklerin performanslarından anlamam ama kalın durduğu kesin bu lastiğin. kullanıcağım alanlar kadıköy üsküdar dolayları olacak. bisikleti özellik, tip ve fiyat açısından beğendiğim için alıcam ama lastik çok mu kalın? ne gibi sıkıntı yaşatır bu bölgelerde kullanmak? şehirde bu lastikleri kullanan ve dezavantaj/avantaj ları sıralayabilecek var mı?

şehirde kullanılır mı bu.

Selam arkadaşlar .

Bir kaç sorum var . 28 jant V frenli 8'li şehir bisikletim var. 700x35 lastikle kullanıyorum.

Gerçi '' Bugün 29'' diye bağıra çağıra sattıkları bisikletlerin jantları bildiğimiz 28'' tir.29'' olan geniş yanaklı lastikler. '' demiş eskilerden bir üye. Bir diğeri 29 janta en düşük 700x38 takılabilir demiş.

Benim lastikler 700x35 olunca kafamız komple karışıyor.

İlerde bu jantlar bitince arama kriterlerim ne olmalı ? Mesela fren , ruble uyumu dışında bakmam gereken şeyler var mı ? 28 jant yerine 29 jant kullanma imkanım var mı ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.26 jant MTB kullanıyorum.26 1.65 ölçüsünde maxxixs lastik aldım .Asfaltta kullanıyorum.Lastik üzerinde 50-80 psi hava basıncı gösteriyor.84 kiloyum kaç psi hava vurmalıyım .Teşekkürler

@Tolga Özdemir 28-29 aynı şey. Janta ne kalınlıkta lastik takılabileceğini bazen üreticiler jantın üstüne yazıyor. Yazmamışsa da jant iç genişliği yazıyor olabilir. O da yoksa genişliği kendiniz ölçebilirsiniz. O iç jant genişliğini 1.4 ile çarparak takabileceğiniz en ince lastiği bulabilirsiniz. En kalın içinse hem iç genişlik hem de kadro ve maşanın izin verdiği ölçüler bilinmeli. Jantınız bittiğinde iç genişliği dar olan bir yol bisikleti jantı almazsanız bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Dağ bisikleti jantları genelde daha geniş aralıkları destekler. Mesela benim jantını örnek verebilirim;

20200601_103537.jpg

• Beğen
Geri