Portakallimon sana ulasmak istiyorum bir soru sormak icin. 05423127686 lütfen whatsapptan ulasir misin? @portakallimon
Merhabalar 29 mtbye ince lastik takmak istiyorum böyle birşey mümkünmüdür mümkünse nasıl yapmalıyım ?
@tekay İç genişlik (mm) 1.4 ve 2.2 ile çarpılınca en ince ve en kalın lastik tespit edilebilir. Jant teknolojisinin gelişmesiyle, modern jantlarda bu oran 3'ün üstüne çıkabiliyor belli kalınlıktan sonra. Aşağıda tabloda görebilirsiniz. Eski jantımın iç genişliği 19mm idi ve 57'lik lastik vardı üstünde. Yeni jantımda ise firma kendi tavsiye ettiği aralığı belirtmiş.
230046 dosyayı görüntüle
Öncelikle, kilonuzun yüksek olmasından dolayı 23c de değil, 25c de değil, 28c lastik kullanmanızı öneririm. Böylelikle sürüşleriniz hem daha konforlu hem de daha güvenli olur. Kullandığınız lastiğe de bağlı olarak (lastik kenarlarında max psi yazar), kilonuza göre 90-100 psi dan aşağı hava basmamanız gerekir. Ben arka lastiğe ön lastiğe oranla 10 psi fazla basıyorum. 23c de kullandığınız iç lastikler 25c için uygun olur ama 28c için belki küçük gelebilir, iç lastikten onun kontrolünü yapmanız gerekir.Sevgili forumdaşlarım, hafta sonu yasağimiz hayırlı olsun, umarım bu virüsten bir an evvel kurtuluruz.
Bu forumu ilgiyle takip ediyor ve kendi adıma çok faydalı buluyorum. Yalnız şöyle bir serzenişte bulunacağım, yukarıda birkaç arkadaşın sorusu cevaplanmamış, bu beni üzdü doğrusu, tecrübeli üyelerin bu konuda biraz daha özverili olmasını bekliyorum.
Benim sorum ise şöyle; bende bisan rx 9100 var, lastik ölçüsü 700x23c , ben 103 kiloyum , sırt çantama da 7 kilo eşya koysam 110 kilo olacak, uzerinde gelen lastikler mitas marka, ilk sürüşümde arka lastiği patlattım ve eve yayan döndüm. Bu beni bisikletten soğuttu, sahibindene ilana koydum. Bir yandan da forumu araştırdım. Yarış bisikletlerinde meğer lastik patlaması çok sıradan birşeymiş. Bunu öğrenince biraz daha soğudum. Hatta eşime de anlattım. O bile daha dün 2 bisikletçiyi görmüş, birisi bisikletini ters çevirmiş ve lastik tamiri yapıyormuş. Şimdi ben bu lastik patlamasıni önlemek adına veya çok çok aza indirmek adına neler yapabilirim? 700x23c yerine 700x25 ölçüsünde dış lastik almam daha mı iyi olur, bu ölçu janta uyar mı, 25c aldım taktim diyelim , iç lastik 23c olunca sıkıntı olur mu? 110 kilo için kaç basınç hava basmam lazım ön ve arka için farklı mi basılıyor?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
2.125 mi yoksa 2.25 mi? 125 diye birşey yok bildiğim kadarıyla, iç lastikte yazan 1.90-2.25 yazısı o aralıklardaki lastiklerle kullanabilir demektir, kısacası lastiğinle uyumlu.Arkadaşlar merhaba salcano racing xcm 24/2.20 Dış lastiğim var ona ilaven birde Cst 24/1.90-2.125 iç lastik aldım bu 2.125 rakamı aklımı karıştırdı dış lastikte 30-55 psi arası vurabilirsin yazıyor ne yapmalıyım iş dışa uyumlu mu?
TEŞEKKÜRLER
İlk defa gördüm ne olduğunu bilmiyorum..🤷♂️