Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Portakallimon sana ulasmak istiyorum bir soru sormak icin. 05423127686 lütfen whatsapptan ulasir misin? @portakallimon

Scudo
@Enes1181 Merhaba. Özel mesajdan ya da buradan sormanız mümkün mü?

Ben 700x25c lastik kullanıyordum bugün yeni bi lastik alcaktım ama 700x25 yokmuş 23 varmış sizce fark nedir

@portakallimon hocam özel mesaj atmayi bulamadım ki bir turlu malesef :( tahmini 2016 çelik ön maşa triban 500 üm var tekerlek gobegi problemli degistirecegim ama bisiklete uymayan bir gobek almaktan korkuyorum. Etrafimdada bisikletten adam gibi anlayan duzgun bisikletci yok gobegi ben alsam taktirmasi kolay. Bisiklet 32 tel muhtemelen 28 jant L beden . Disk fren deil siz de biliyorsunuz triban 500 ü. Bir yardimci olsanizda 2 göbek alsam ön arka . Whatsapp dan ulassaniz foto filanda atardim . Yada buradan bana özel mesaj atin ben cevap vereyim
Burada ozelden yazmayi bulamadim bir turlu. İstedigim akiciligi yuksek ikisi bir 250-350 liralik gobek almak. Bir turlu isin icinden cikamadim. Kimi milleri ölc diyor gibi anlamadigim terimler kullaniyor. En yakin yardimci olabilecek bisikletci Gaziantepte oda 100 km .

@Enes1181 Hocam merhaba. Göbek benim de hiç anladığım konu değil ki. Zaten göbek alsanız tekrar jant ördürmeniz gerekecek. Her türlü bir bisikletçiye gidecek yani konu.

Göbek problemli derken nasıl bir problem? Sadece servisle çözülebilecek bir şey de olabilir. Youtube'da göbek bakımı videoları var ama çeşitli aletlerinizin olması lazım.

Rockrider 340 bisikletim var jant lastik 26x2.00 Bu bisikletimi kışın trainerda kullanmak için insider lastik almak istiyorum. Schwalbe insider 26x1.35 olur mu? Bir firma direk olur dedi ama şüpheliyim. Onun yerine slick lastik 26x2.00 yada 26x1.50 almak mı mantıklı? Satıcı slick trainerda kullanılmaz dedi. Forumlarda slick lastikler trainerda kullanılabilir dendiğini gördüm. Jantta çok ufak bir yerde 559x21c yazısı var. Jant hesaplamalarında baktığımda 21x1.4=29.4mm oluyor. Bu değeri inche çevirince 1.15 oluyor. Bu sonuçla
26x1.15 e kadar bu janta takabilir mıyım? Hesabım doğru mu? Sadece trainerda kullanacağım için 1.35 olur mu?

Dosyalar

• IMG-20201120-WA0038.jpg
    IMG-20201120-WA0038.jpg
    122,4 KB · Okunma: 20
Son düzenleme:
27,5 2,10 luk lastk yerine 700*38 lik takabilir miyim acaba ya da daha ince

27.5*2.10 lastik boyutlarım onun yerine farklı kalınlıkta lastik takmam mümkün mü?

Sevgili forumdaşlarım, hafta sonu yasağimiz hayırlı olsun, umarım bu virüsten bir an evvel kurtuluruz.

Bu forumu ilgiyle takip ediyor ve kendi adıma çok faydalı buluyorum. Yalnız şöyle bir serzenişte bulunacağım, yukarıda birkaç arkadaşın sorusu cevaplanmamış, bu beni üzdü doğrusu, tecrübeli üyelerin bu konuda biraz daha özverili olmasını bekliyorum.

Benim sorum ise şöyle; bende bisan rx 9100 var, lastik ölçüsü 700x23c , ben 103 kiloyum , sırt çantama da 7 kilo eşya koysam 110 kilo olacak, uzerinde gelen lastikler mitas marka, ilk sürüşümde arka lastiği patlattım ve eve yayan döndüm. Bu beni bisikletten soğuttu, sahibindene ilana koydum. Bir yandan da forumu araştırdım. Yarış bisikletlerinde meğer lastik patlaması çok sıradan birşeymiş. Bunu öğrenince biraz daha soğudum. Hatta eşime de anlattım. O bile daha dün 2 bisikletçiyi görmüş, birisi bisikletini ters çevirmiş ve lastik tamiri yapıyormuş. Şimdi ben bu lastik patlamasıni önlemek adına veya çok çok aza indirmek adına neler yapabilirim? 700x23c yerine 700x25 ölçüsünde dış lastik almam daha mı iyi olur, bu ölçu janta uyar mı, 25c aldım taktim diyelim , iç lastik 23c olunca sıkıntı olur mu? 110 kilo için kaç basınç hava basmam lazım ön ve arka için farklı mi basılıyor?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ali Özcan Merhaba cevaplanmayan sorular muhtemelen gözden kaçmış konulardır,ama inanın burada her sorunun cevabını bulabilirler yeterki doğru başlık altında arama yapılabilsin,mesela sizin sorduğunuz mevzu belki onlarca sayfa altında konuşuldu,herkes sebeplerini ve çözümlerini yaşadığı tecrübe dahilinde dile getirdi,burada hiçkimse bisiklet tamircisi değil zaten herkes kullanıcı,kullanıcı olarakta tecrübelerini palylaşıyor,şimdi sizin mevzuda sebep sonuç olayına gelirsek,mitas başlangıç seviyesi bir lastik olduğu için sağlamlık konusunda üst düzey lastiklerdeki performansı yakalamanız zor,yol bisikleti lastik seçimi konusu altında yüzlerce tavsiye var,kimi continental dedi kimi scwalbe dedi kimi michelin dedi.Yetersiz hava basımından tutunda jantın içerisindeki fabrikasyon hatalar bile buna sebep olabilir,o yüzden sıkıntıyı yine sizin kendi kararınız ve tesbitiniz çözecek:harika:

@Ali Özcan Patlamayan lastik yok, az patlayan lastik var. Lastiklerin patlak koruma seviyeleri var, bu seviye yükseldikçe patlak azalır ama fiyatı ve ağırlığı artar. Lastik patlıyor diye bisikletten soğumak bence gereksiz.
Başka bir husus doğru basınçla kullanmak lastik patlamasını azaltır. Düşük basınçlı lastik ezilir ve sivri cisimler kolay batar. Kilonuza göre lastiğin üzerinde yazan basınç limitleri içinde kullanmanız lazım. Kilonuz fazla ise en yüksek limite yakın kullanırsınız. 6o kilo insanla 100 kilo insan aynı basınçta kullanamaz yani.
Patlaktan korunmanın başka bir çaresi de lastiğinizin içine patlak koruma şeridi takmanızdır. Büyük ölçüde patlaklardan korur.
23c ile 25c arasında patlak yaşama sorunu açısından fark olmaz olsa olsa konfor farkı olur. 25c ile daha konforlu sürüş yaparsınız. İkisinin de içindeki iç lastikleri birbirine kullanabilirsiniz değiştirmenize gerek yok.
Her zaman kilonuz yüksek olduğu için arkaya birkaç PSI daha yüksek hava basın. Ağırlığınız bisiklette ön ve arka olarak eşit dağılmaz arkaya daha fazla ağırlık düşer.
Her zaman yanınızda yedek iç lastik taşıyın ve lastik yamamayı öğrenin. Yolda yama yapmak istemiyorsanız iç lastiği yedeğiyle değiştirirsiniz eve gelince yamarsınız.
Bu arada lastik patlağı konusuna kaçıncı defa cevap yazıyorum unuttum, forumda bu konuyla ilgili yazılan çok konu var, yardım edebildiysem ne mutlu...

Merhabalar 29 mtbye ince lastik takmak istiyorum böyle birşey mümkünmüdür mümkünse nasıl yapmalıyım ?

Merhabalar 29 mtbye ince lastik takmak istiyorum böyle birşey mümkünmüdür mümkünse nasıl yapmalıyım ?
@tekay İç genişlik (mm) 1.4 ve 2.2 ile çarpılınca en ince ve en kalın lastik tespit edilebilir. Jant teknolojisinin gelişmesiyle, modern jantlarda bu oran 3'ün üstüne çıkabiliyor belli kalınlıktan sonra. Aşağıda tabloda görebilirsiniz. Eski jantımın iç genişliği 19mm idi ve 57'lik lastik vardı üstünde. Yeni jantımda ise firma kendi tavsiye ettiği aralığı belirtmiş.

230046 dosyayı görüntüle

jantınızın üzerinde yazan değere göre minimum ve maksimum aralıklar dahilinde istediğiniz lastiği takabilirsiniz. Jantınızın bir yerinde mutlaka ETRTO 622x 17c gibi bir yazı vardır yukarıda alıntı yaptığım mesajda o değere göre uyan lastikleri tercih edebilirsiniz. Verdiğimiz örnek olan 622x17c den gidersek aşağıdaki görseldeki aralığa gelen 700x25c ve 700x52c olan her hangi bir lastiği takabiliyorsunuz. Şehir veya dağ bisikleti kullanıyorsanız bence 700x32 veya 35c ideal olacaktır.

1.jpg

@MakRo Çok teşekkürler
Bisikletin jant ebatını öğrenince buradan soracağım

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sevgili forumdaşlarım, hafta sonu yasağimiz hayırlı olsun, umarım bu virüsten bir an evvel kurtuluruz.

Bu forumu ilgiyle takip ediyor ve kendi adıma çok faydalı buluyorum. Yalnız şöyle bir serzenişte bulunacağım, yukarıda birkaç arkadaşın sorusu cevaplanmamış, bu beni üzdü doğrusu, tecrübeli üyelerin bu konuda biraz daha özverili olmasını bekliyorum.

Benim sorum ise şöyle; bende bisan rx 9100 var, lastik ölçüsü 700x23c , ben 103 kiloyum , sırt çantama da 7 kilo eşya koysam 110 kilo olacak, uzerinde gelen lastikler mitas marka, ilk sürüşümde arka lastiği patlattım ve eve yayan döndüm. Bu beni bisikletten soğuttu, sahibindene ilana koydum. Bir yandan da forumu araştırdım. Yarış bisikletlerinde meğer lastik patlaması çok sıradan birşeymiş. Bunu öğrenince biraz daha soğudum. Hatta eşime de anlattım. O bile daha dün 2 bisikletçiyi görmüş, birisi bisikletini ters çevirmiş ve lastik tamiri yapıyormuş. Şimdi ben bu lastik patlamasıni önlemek adına veya çok çok aza indirmek adına neler yapabilirim? 700x23c yerine 700x25 ölçüsünde dış lastik almam daha mı iyi olur, bu ölçu janta uyar mı, 25c aldım taktim diyelim , iç lastik 23c olunca sıkıntı olur mu? 110 kilo için kaç basınç hava basmam lazım ön ve arka için farklı mi basılıyor?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Öncelikle, kilonuzun yüksek olmasından dolayı 23c de değil, 25c de değil, 28c lastik kullanmanızı öneririm. Böylelikle sürüşleriniz hem daha konforlu hem de daha güvenli olur. Kullandığınız lastiğe de bağlı olarak (lastik kenarlarında max psi yazar), kilonuza göre 90-100 psi dan aşağı hava basmamanız gerekir. Ben arka lastiğe ön lastiğe oranla 10 psi fazla basıyorum. 23c de kullandığınız iç lastikler 25c için uygun olur ama 28c için belki küçük gelebilir, iç lastikten onun kontrolünü yapmanız gerekir.

Lastik patlağından korkmanıza gerek yok. Sürüş sırasında yanınızda bir adet yedek iç lastik, plastik levhe, el pompası ve mümkünse yama takımı taşıyın. Yol bisikleti lastiğini değiştirmek çok kolaydır. Youtubedan bir kaç video izleyip evde de bir kaç defa pratik yaptıktan sonra korkulacak hiçbir şey kalmaz.

Size göre bir lastik tavsiye edecek olursam; continental gatorskin öneririm (katlanır-folding olmasına dikkat edin). Bu lastiğin patlama direnci yüksek olmasına rağmen diğer yüksek patlak korumalı lastiklere göre ağır bir lastik değildir. Ömrü uzun bir lastiktir. Sizin ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Ben bu lastiği en son kullandığımda 4500 km hiç patlamamıştı.

• Beğen
Tepkiler: Ali Özcan
Arkadaşlar merhaba salcano racing xcm 24/2.20 Dış lastiğim var ona ilaven birde Cst 24/1.90-2.125 iç lastik aldım bu 2.125 rakamı aklımı karıştırdı dış lastikte 30-55 psi arası vurabilirsin yazıyor ne yapmalıyım iş dışa uyumlu mu?

TEŞEKKÜRLER

Arkadaşlar merhaba salcano racing xcm 24/2.20 Dış lastiğim var ona ilaven birde Cst 24/1.90-2.125 iç lastik aldım bu 2.125 rakamı aklımı karıştırdı dış lastikte 30-55 psi arası vurabilirsin yazıyor ne yapmalıyım iş dışa uyumlu mu?

TEŞEKKÜRLER
2.125 mi yoksa 2.25 mi? 125 diye birşey yok bildiğim kadarıyla, iç lastikte yazan 1.90-2.25 yazısı o aralıklardaki lastiklerle kullanabilir demektir, kısacası lastiğinle uyumlu.

2.125 mi yoksa 2.25 mi? 125 diye birşey yok bildiğim kadarıyla, iç lastikte yazan 1.90-2.25 yazısı o aralıklardaki lastiklerle kullanabilir demektir, kısacası lastiğinle uyumlu.
cst-24x-90-2-125-sv40mm-bisiklet-ic-lastik-12822-jpg.jpeg

Selamlar.Bisiklet Carraro G0 jantta 622x15 yazıyor ve üzerinde 700X38 lastik var 700x40 lastik takabilirmiyim .Teşekkürler

Geri