Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.372
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
arkadaşlar benim 27x1.1/4 lastik kullanıyorum. artık değitirmem gerekiyor şimdikilerde çok farklı numaralar var 650/700 vss yazıyor ben hangi lastik ölçüsünde almalıyım kullanmış olduğum lastiğin kalın olanı taksam asfalt vs kullanıyorum bunun için 27 jantın kalınlık çeşiti vs varmıdır bilen varsa yardımcı olabilirmi Mersindeyim..
XX-6XX gibi gösterilenler ETRO değerleri. Mesela 37-622 dendiğinde lastiğin genişliği 37, iç çapı 622 mm.
Örneğin yol ve şehir bisikletlerindeki 700c lastiklerin ETRTO değerleri "(mmolarakkalınlık)-622" şeklinde. 27.5 lastikler "(mmolarakkalınlık)-584" şeklinde. Standartlardan ufak tefek ayrılmalar var, toplu liste (link) adresinde ya da birçok yerde var. Sizin kullandığınız 27x1.1/4 lastiklerin tam ETRTO değeri "32-630". Sonu 630 olan ETRTO değerine sahip, başı farklı olan lastiklere bakarak farklı kalınlıklarda lastik bulabilirsiniz ama ben bildiğim yerli satıcılarda 32-630 ya da 27x1.1/4'ten daha genişini bulamadım. Hatta bu boy da pek yok, bulduklarımdan bazıları:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Stokta olmayanlar, model adı için işe yarayabilir:
(link) veya (link)
(link)
Janta takılabilecek lastiklerin genişlik sınırı jant genişliği ve kadro aralıklarının izin verdiği genişliğe bağlı.
Örneğin 19 mm iç genişliği janta genel olarak 28-47 mm garantili, 50mm'ye kadar lastik takılabilir. Bunun da istisnaları olabiliyor tabii.
Jant genişliğini bulduktan sonra şunlar gibi tablolardan uygun lastik genişliği bulunabilir:
Ayrıca seçilen genişliğin özellikle arka maşa açıklıklarına sürtmeden sığabilmesi gerekiyor ki bu aralıklar dağ bisikletlerinde daha toleranslı.