Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Önceden vittoria şu :
(link)
Model kullandım ama 40 hızla inişte çukura girince. Jantın bant tarafında patladı lastik. Shimano denemek istiyorum. Acaba dayanır mı ani darbelerde iç lastiğe zarar vermeden merak konusu bende. Zefalin bu :
(link)
Modelide var ama. Psikolojik olarak Shimanoya eli gidiyor insanın :)

Ben Vittoria'nın 18'liğini bir bisiklette, 15'liğini bir bisiklette kullanıyorum, memnunum. Bu resimdeki gibi 15 mm olansa zaten 19 mm janta ince. Bende yol bisikletinde var ondan.
Shimano güzel olabilir ama hiç denemedim. Zefal'i de denemedim. Her ikisini de kullanan arkadaşlarım memnun ama hepsi kalın teker düşük basınçla kullanıyor (35-38-40 mm lastiklerle).
200 psi'a dayanan Token'i kullanmaya başladıktan sonra başka hiçbir markaya bakmıyorum artık, yenileme gerektikçe tüm bisikletlerdekileri Token yaparım diye düşünüyorum. İkinci tercihim hala Vittoria olur, tabii doğru ölçüde.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Scudo
Olur, tersi olmaz.

Bu yüksek profilli ve ekonomik Vona = Sedona jantları bisikletçiler jant değişiminde çok kullanıyorlar. Ben de bir kere acil durumda (mazgal kazasında yola devam edebilmek için) seçeneğim olmadan kullanmak zorunda kaldım (2. resimdeki Sedona'nın Vona markalı olanı). Oldukça ağır olduklarını söyleyebilirim. Şu kadar ağır: 28" olarak Mosso Legarda'daki Star J19SZ arka jantın 7'li vidalı ruble takılıykenki ağırlığıyla Vona ön jantın ağırlığı neredeyse aynı. Yani ortalama bir janttan yaklaşık 1 ruble kadar daha ağır.
Bir de birleşim noktasında işçilik kötü görünüyordu ama freni korktuğum gibi etkilemedi. Disk frende hiç önemli değil.

Fiyatları oldukça iyi ama. 2 sene kadar önce bunlardan az pahalıya Alex Rims jantlar vardı ama artık pek yok sanırım, hızlı bir aramada bulamadım.
resim_2023-11-02_001610833.png
Bunu buldum internette fiyatı ideal geldi, bunu alıcam gibi.

Sizce nasıl? Elimde kalır mı? MTB bisiklet topluyorum ama jant için pek bütçem kalmadı o yüzden farklı markalara kaçmak zorunda kaldım.

Vona ve sedona aynı marka, yenileri vona diye geçiyor. Daha yeni 28" jant aldım, tarttığımda 535gr olarak geldi, yani sınıfına göre ağır değil. Ucuz olmasından dolayı ilk başta uzak durdum, sonra da aynı sebepten dolayı aldım.

Kalite olarak da jantı ören usta şöyle bir yorum yaptı: Türkiyede üretilen bisikletlerdeki jantlarla benzer kalite. Uzun süre kullanmadığım için dayanıklılığı konusunda yorum yapamam ama ilk görüşte kötü durmuyor.

Zaten senin paylaştığın linklerden biri 19 diğer 14 genişliğinde. Senin 19 alman gerekiyor. Başka markalara bakarsan da iç genişlik en az 19 olsun.

Herkese merhabalar benim yapmak istediğim bir şey var ve sorup bilir kişilerden cevap almam lazım
Arka jant dişli sökülürse ön jant olarak kullanılır mı?
Cevap verirseniz çok sevinirim çünkü elimde böyle bir cant var ve onu ön lastik olurda öyle kullanmak istiyorum

Herkese merhabalar benim yapmak istediğim bir şey var ve sorup bilir kişilerden cevap almam lazım
Arka jant dişli sökülürse ön jant olarak kullanılır mı?
Cevap verirseniz çok sevinirim çünkü elimde böyle bir cant var ve onu ön lastik olurda öyle kullanmak istiyorum

Hayır, kullanılamaz. Göbeğin ön göbekle değiştirilip doğru uzunlukta tellerle yeniden örülmesi gerekir. Sadece jant çemberini istediğiniz tarafta kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Yasibo
Başlık açacaktım tam, başlık açacak mesaj sayısına da sahip olmama rağmen dedim hadi neyse şimdi şeapmayalım zaten ortalık karışık :)

Bi kaç ay oldu Decathlon'dan Vittoria'nın Randonneur 700x28 lastiklerini aldım. Biraz endişeliydim başlangıçta, BTWIN'in Triban RC100'ün üstünde gelen 700x32 lastiklerinden sonra dayanıklılıkla ilgili sıkıntı yaşar mıyım acaba diye ama Cuma sabahı güneş doğmamıştı daha Sarıyer tarafında karanlıkta kırılmış 1 şişe üzerinden geçince, hem de baya çatır çutur kırıkların üstünden geçtiğim yetmezmiş gibi bazı parçaların üstünden geçerken ben de kırdım, ona rağmen lastiklerde bi şey yok. Durup bi baksam mı diye düşündüm, bi yavaşladım, baktım bi şey yok dedim devam. O gün üstüne 15km kadar daha devam etmiştim, bugün de 40km kadar yol yaptım lastikler hala sağlam.

Yatırım için değil ama tavsiyemdir. :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Hayır, kullanılamaz. Göbeğin ön göbekle değiştirilip doğru uzunlukta tellerle yeniden örülmesi gerekir. Sadece jant çemberini istediğiniz tarafta kullanabilirsiniz.
Tamamdır çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Başlık açacaktım tam, başlık açacak mesaj sayısına da sahip olmama rağmen dedim hadi neyse şimdi şeapmayalım zaten ortalık karışık :)

Bi kaç ay oldu Decathlon'dan Vittoria'nın Randonneur 700x28 lastiklerini aldım. Biraz endişeliydim başlangıçta, BTWIN'in Triban RC100'ün üstünde gelen 700x32 lastiklerinden sonra dayanıklılıkla ilgili sıkıntı yaşar mıyım acaba diye ama Cuma sabahı güneş doğmamıştı daha Sarıyer tarafında karanlıkta kırılmış 1 şişe üzerinden geçince, hem de baya çatır çutur kırıkların üstünden geçtiğim yetmezmiş gibi bazı parçaların üstünden geçerken ben de kırdım, ona rağmen lastiklerde bi şey yok. Durup bi baksam mı diye düşündüm, bi yavaşladım, baktım bi şey yok dedim devam. O gün üstüne 15km kadar daha devam etmiştim, bugün de 40km kadar yol yaptım lastikler hala sağlam.

Yatırım için değil ama tavsiyemdir. :)
Şu zamana kadar hiç cam yüzünden lastiğim patlamadı, bana biraz garip geliyor cam yüzünden lastik patlaması.

Şu zamana kadar hiç cam yüzünden lastiğim patlamadı, bana biraz garip geliyor cam yüzünden lastik patlaması.
Bisiklet üstünde gelen lastikleri Çatalca'dan Ahmediye'ye giden yol üstünde cam parçaları yüzünden patlatmıştım 🤦‍♂️

selamlar
26x4,0 lastik kullanıyorum. karlı/buzlu zemin için ice spiker ile değiştirmek istiyorum. (Yukarıda verilen bilgilere göre sorun olmaz gibi) fakat piyasada 26x4,0 yok. 26x4,8 uyum sağlar mı?

selamlar
26x4,0 lastik kullanıyorum. karlı/buzlu zemin için ice spiker ile değiştirmek istiyorum. (Yukarıda verilen bilgilere göre sorun olmaz gibi) fakat piyasada 26x4,0 yok. 26x4,8 uyum sağlar mı?

Jant iç genişliği kaç mm? Jant üstünde xx-559 diye bir etiket varsa ilk iki rakam iç genişlik.

Fat-Bikes-Chart.jpg

45 mm ise ve kadroya sığıyorsa 4.8" kullanılır. Emin olmak için bisikletin ya da jantın üreticisinin bilgilerine bakmak lazım tabii.

Bu kaynağa göre ise 4" üstü lastikler için 65 mm jant kullanmak gerekiyor: (link) 👈 Bu kaynakta bahsedilenler dış genişlikmiş, iç genişliğe göre karar vermek daha doğru.

selamlar
Ben de bisikletime orijinalden daha kalın lastik takmaya çalıştım. Ancak takılabilecek daha kalın lastiğin ölçüsünü, lastiğin jant içine girdiği, jant içi eni belirliyormuş.
(Schwalbe.com dan aldığım bu tabloda üstteki ölçüdür.)
Sol yanda lastik genişliği var. Lacivert boyalı bölge Schwalbe nin tavsiyesi janta uygun lastik demek.

örnek jant iç genişliği 25 mm olsun. 29 mm den 83 mm ye kadar genişlikte lastiğe uyar anlamındadır. Konuyu kapsamlı bilen arkadaşlardan da teyit rica ederim.:)

alıntı:
(link)

4FE8E706-9BDE-419E-A3CE-9EDBD9DF1700.png

arkadaşlar jantım fulcrum 622x17c üzerinde 25 lastik var kadronun kurtarması halinde 28 kullanabilir miyim

arkadaşlar jantım fulcrum 622x17c üzerinde 25 lastik var kadronun kurtarması halinde 28 kullanabilir miyim
Kardeşim eski yazıları okursan maks için x2,2 öneriyorlar. Yani 17*2,2=37,4.

İdeali üretici sitesine bakmak, örneğin: (link)
1703939603907.png

Üretici bilgilerine ulaşamadığınızda bu tür genel tablolar iş görür:
(link)
Dropbar_Tire_Rim_Compatibility.jpg

1703939691466.png

Bu tabloya göre 28 kullanabilirsiniz.

Herkese keyifli forumlar 🙋🏻‍♂️,

Normalde, her sürüşten önce lastik havalarını kontrol eder, pedalı ve jantları boşta 2-3 tur attırıp öyle yola çıkarım. Yağışlı havalarda ve günlük kullandığım jant/lastik setim ve bir de performanslı sürüş düşündüğümde, kuru havalarda kullandığım bir setim var. 2 aydır bu jant/lastiği kullanmıyordum ve çok ezilmesin, iz yapmasın vs diye 20-30 bar hava basıp bıraktığım yamasız bu setin lastiği zerre inmemiş 😒 normalde patlamasa da iner. Gıcık ediyor bu durum 🤨

psi'dir o :) 20 bar'a hiçbir bisiklet lastiği dayanmaz.

20 bar = 290.075 psi
30 bar = 435.112 psi
Abi haklısın 👍 aceleyle yazarken dikkatimden kaçmış, aslında daha özenli ve düşünerek yazmak lazım, hele ki forum ortamında.. ama konu geçrekten çok can sıkıcı.. burada pek çok kez lastik konusunda dert yananlar vardı.. her sürüşte sıfır iç lastiği şişirmek zorunda kalanlar oldu. Tabi herkese denk de gelmiyor.. ya iç lastiklerde genel kalite düşüklüğü var ya da başka bir sebebi var

Merhaba Zonda c17 janta 32 genişlikte lastik uyar mı ?

Geri