Tolga Özdemir
Gereksiz Üye
- Tepki
- 2.006
- İsim
- Tolga Özdemir
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
@Tolga Özdemir 28-29 aynı şey. Janta ne kalınlıkta lastik takılabileceğini bazen üreticiler jantın üstüne yazıyor. Yazmamışsa da jant iç genişliği yazıyor olabilir. O da yoksa genişliği kendiniz ölçebilirsiniz. O iç jant genişliğini 1.4 ile çarparak takabileceğiniz en ince lastiği bulabilirsiniz. En kalın içinse hem iç genişlik hem de kadro ve maşanın izin verdiği ölçüler bilinmeli. Jantınız bittiğinde iç genişliği dar olan bir yol bisikleti jantı almazsanız bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Dağ bisikleti jantları genelde daha geniş aralıkları destekler. Mesela benim jantını örnek verebilirim;
Teşekkürler hocam ayrıntılı cevap için.
Arkadaşlar merhaba.26 jant MTB kullanıyorum.26 1.65 ölçüsünde maxxixs lastik aldım .Asfaltta kullanıyorum.Lastik üzerinde 50-80 psi hava basıncı gösteriyor.84 kiloyum kaç psi hava vurmalıyım .Teşekkürler
Doğru hava oranını kabaca lastikler üzerinde belirtilen maksimum oranın arka - 5 psi ön - 10 psi olarak hesaplayabilirsin. Yağmurlu havalarda her iki lastiğide üstteki ölçüye ek olarak 7 psi düşürmen yeterli olacaktır. Yok ben işin tüm püf noktalarına riayet edecem dersende lastiğin üreticisi eğer açıklamışsa kilona göre üstteki ölçülerde her 5 kilo verdiğinde ( 3, 4 psi - ) ; aldığında ise ( 3,4 psi + ) hava basman gerekir.