Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Merhaba,
Bisiklet parçalarından yeni yeni anlamaya başlayana biriyim. B'win rockrider 520 kullanıyorum jantım aero trail evo. 3 yıldır kullanıyorum ve hala stok lastikleri takılı (27.5 inch/2.00 cm). Lastiklerim aşınmaya başladı. Continental Race king performance 27.5/2.20 lastik alsam uyar mı?

Scudo
Merhaba,
Bisiklet parçalarından yeni yeni anlamaya başlayana biriyim. B'win rockrider 520 kullanıyorum jantım aero trail evo. 3 yıldır kullanıyorum ve hala stok lastikleri takılı (27.5 inch/2.00 cm). Lastiklerim aşınmaya başladı. Continental Race king performance 27.5/2.20 lastik alsam uyar mı?

şu konu başlığının ilk sayfasını okursanız hem konuya hakim olur bende seçiminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

merhaba arkadaslar
19-622'lik janta
Continental Contact Plus 700x32C dış lastik aldim.
Mevcut ic lastigim decathlonun 700x 35-45 lastigi.(araba sibop)
32lik dis lastige 35 lik ic lastik takmam sorun olur mu sizce?

merhaba arkadaslar
19-622'lik janta
Continental Contact Plus 700x32C dış lastik aldim.
Mevcut ic lastigim decathlonun 700x 35-45 lastigi.(araba sibop)
32lik dis lastige 35 lik ic lastik takmam sorun olur mu sizce?

Olmaz. Takabilirsin.

Merhaba bisan RX9200 kullaniyorum. 700x23c lastik var. 700x25 veya 700x28 hangisini takmaliyim hangisi uyar

Merhabalar, Carraro Sportive 225 aldım ve yola çıkmadan yanıma iç lastik almak istiyorum. Sitesinde kutuda gelen marka model Schwalbe700x38c lastik mevcut diyor ancak internette bu boyutlarda iç lastik araması yaptığımda hiçbir ürün bulamıyorum. Hangi boyutlarda iç lastik almalıyım benim tekere uyumlu ?

@Cryptolga İç lastik ölçüleri aralıklarla satılıyor. Örneğin 700x32/42 diye bir iç lastik görürseniz 32 mm ve 42 mm arası kalınlıklara uygun demektir. Sizinki 38 mm olduğundan kullanabilirsiniz.

Başka bir seçenek: 38 mm, yol lastikleri için yaygın olmayan bir ölçü. Alışveriş sitelerinde MTB ölçülerinde (inch) gösteriliyor olabilir. Bu durumda sizin lastik ölçünüz 29"x1.50" olur. 700x35 mm ile tamamen aynıdır, iç lastikleri alıp kullanabilirsiniz.

Edit: Valf türlerine de dikkat etmek isteyebilirsiniz. Öncekiyle aynısını alın ki şişirirken başlık değiştirmekle uğraşmayın. Sizin lastik ölçülerinizde sadece tek tip valf gördüm ama yine de aklınızda bulunsun :)

Edit 2:
Mesela aşağıdaki ürünler uygun. İkisi de kalın valfli. İnce olanları da var sitede.
(link)
(link)

Son düzenleme:
@portakallimon bilgiler için çok teşekkür ederim ancak bu sektörde yeni olduğum için kafam karışmadı değil :D misal 700x38c de c nin anlamı ne ve valf dediğinizi alırken nerden bakmalıyım hangi valf olmalı ?

resmi sitesinde yazan tekerlek model marka şu şekilde : SCHWALBE DELTA CRUISER PLUS 700X38C PUNCTURE GUARD REFLEKTÖRLÜ

bu ürün için hangi marka model numara iç lastik almalıyım yanımda yedek ? direk link veya ürün adı verebilirseniz çok sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
@Cryptolga 700c'deki "c" ibaresi standartlarla ilgili. Kalınlığın yanında yazdığında ne demek olduğunu bilmiyorum, "clincher" demek olabilir. Ama bu ibare çok önemli değil, alacağımız ürünlerde sadece mm veya inch olarak ölçü önemli.

Valf (sibop) iç lastiğin üzerinde gelir zaten. Şu an sizde %90 kalın sibop vardır. Farkları da şöyle:
1602684409197.png

Nadiren de olsa sitedeki lastikten farklı lastik gelebiliyor. Kendi lastiğinizin üzerindeki yazılara bakarsanız daha sağlıklı olur.

Uygun ürün linklerini de bir üstteki mesajıma ekledim.

• Beğen
Tepkiler: Cryptolga
Yine konuyu hortlatmış olacağım ama elimde yeni konu açamıyorum. O sebeple buradan sormak durumunda kaldım. Elimde parçalarına ayırdığım ve kadrosu dışında sağlam pek bir yeri olmayan Cromoly bu Bisan ART 725 Kadrosu var. Kadro boyu 50 cm. Üzerinde 26 jant şehir lastikleri vardı. Ben bu kadrodan Gravel cyclocross tarzı bir şeyler çıkarmayı hedefliyorum. Cantilever fren sistemi takacağımı da öngörerek lastik ve jant önerilerinizi alabilir miyim? Gerçekten kadronun neresinden başlayacağımı şaşırdım.IMG_3670.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Umurbey hocam bi teker YouTube kanalında bu şekilde bir bisikleti yeniden yaptı arkadaş. Bence izleyin derim. Ama iki tane var. İlk yaptığına bakın derim özellikle. Oda cromoly kadro idi. Gravel tarzı bişey yaptı.

• Beğen
Tepkiler: Umurbey
Hocam zaten bana ilham kaynağı olan o video idi. İzledim ama o arkadaş pek çok şeyi orijinal tuttu ve çok para harcamadı. Bendeki sıkıntı ise zamanım bol bol var haliyle zamana yayacak bütçem de var ama bilgim yok çok fazla. Sti takmak istiyorum mesela. Bu kadroya olur mu bilmiyorum. 26 jant kadro var, baktın mı sanki 28 de kaldıracak gibi filan.... kafam çok karışık kısacası :) yardım lazım :)

Hocam zaten bana ilham kaynağı olan o video idi. İzledim ama o arkadaş pek çok şeyi orijinal tuttu ve çok para harcamadı. Bendeki sıkıntı ise zamanım bol bol var haliyle zamana yayacak bütçem de var ama bilgim yok çok fazla. Sti takmak istiyorum mesela. Bu kadroya olur mu bilmiyorum. 26 jant kadro var, baktın mı sanki 28 de kaldıracak gibi filan.... kafam çok karışık kısacası :) yardım lazım :)
Merhaba. Cantilever takacaksanız STI kollar uyumlu olur ama yine de freni almadan önce bu başlığa atın siz, kontrol edelim. V-fren takacaksanız STI olmaz.
Elinizde jant var mı, ya da ödünç alabilir misiniz? Varsa denenebilir. Yoksa jant ve lastik ölçülerine göre kontrol edebiliriz.

• Beğen
@Umurbey sanırım böyle uzaktan zor olur 😊

• Beğen
Geri