Scudo Sports

Lastik tavsiyesi

@Yagizz2
nereden aldınız uygun almışsınız ve benim soruma yardımcı olabilirmisiniz

Scudo
@Torion
Virajlarda lastik sağa/sola doğru deforme olacağı için performans kaybı yaşarsınız. Yol tutuşu olarak fazla kaybınız olmasa bile bisiklet daha ağır tepki verir.

@halil45tr
Sorduğunuz soruyu gördüm fakat çok bilgim olmadığından cevap yazmıyorum. yanlış yönlendirme olmasın diye

lastiğimi gittigidiyor dan aldım ama tr de son kırmızı çiftti sanırım aldığım yer dahil artık hiç bir yerde göremiyorum

Enduro MTB için Continental (Trail King, Der Kaiser), Schwalbe (Magic Mary) ve Maxxis (High Roller) arasında kaldım. Mevcut lastikler Nobby Nic/Rocket Ron bu arada. Genişlik olarak 2.35-2.40 olacak, varsa kullananlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kayabey
Merhaba,

700*25 bisiklet iç ve dış lastiği bakıyorum. Aşağıdaki lastikten 2 adet ,iç lastiklerle birlikte 170 TL'ye ikinci el buldum. Satıcı lastiklerin %98de olduğunu belirtiyor. Sizce almaya değer mi?

Lastikler : Bontrager AW1

Teşekkürler

Son düzenleme:
Az önce kargom geldi. Merlincycles tan 2 adet Vittoria Zafiro Pro Slick ve 2 Adet iç lastiği 134 tl ye aldım. Kargo ücreti biraz pahalı 70 tl ayrıca gümrüğe sunma ücreti çıktı ama 210 TL ye 2 adet sıfır iç ve dış lastik sahibi oldum.

@Boagrius

Söylediğin modellerin aslında hepsi iyi. Continental Trail King oldukça güven veren , çok iyi tutuşu olan bir lastik. Schwalbe de klasik bir tercih olarak arka hans-dampf , ön Magic Mary yapabilirsin. Maxxis High Roller hiç kullanmadım ama kullananlar genelde çok memnun. High Roller'da da bildiğim kadarıyla ön - arka şeklinde tercihler var. İşin içine ağırlık - fiyat gibi etkenler de giriyor. Ama bunlardan hangisini alırsan al bence memnun kalırsın.

@trainspotting35

wiggleda kargo dahil 35 dolarak conti ultra sport2 var 370gr agırlıklı vittoria yerine 260 gr ağırlıklı iyi bir seçenek.
(link)

Vittoria Zafiro Pro Slick 370 gram değil ki. (link)

Tanesi 250 gram.

Sanırım Vittoria Zaffiro yazıp karşınıza çıkan ilk değeri buraya yazdınız. Pro Slick çok farklı bir lastik.

@trainspotting35

yanlış bir şeye bakmışım sanırım , lastiğiniz hayırlısı olsun. evet pro slick çok farklı bir lastik tam f/p

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Teşekkür ederim.

@trainspotting35
Hocam lastiğe baktım da şimdi. Dönme direnci iç açıcı değil.

(link)

Fiyatına göre gayet iyi bir lastik gibi. Lastik basıncını kontrol altında tutarsanız sıkıntı olmaz. Hayırlı olsun.

(link) bu aynı lastik değil gramına bakarsanız 385 gram yazıyor. Biraz daha detaylı araştırırsanız görürsünüz. En azından merlin ve Wiggle da kullanıcı yorumlarını okuyun.

(link)

(link)

Bahsettiğim lastik bu yorumlara bakarsanız memnun olmayan yok gibi.

Benim gönderdiğim linktekinde "pro" ibaresi eksik. Sanırım pro olanı daha hafif, ama dönme direncini bulamadım. Hayırlısı olsun. Bu arada wiggle'da Continental Grand Prix 4000S II lastiklerde indirim var. NEWGB kodunu kullanarak daha da iyi fiyata geliyor. İhtiyacı olanlar bakabilir.

(link)

Vittoria'nın Zaffiro ve Rubino modellerinde "pro" olan ile olmayanın farkı; pro'nun katlanır, diğerinin telli olması. Bu da lastik başına 100 gram kadar ağırlık farkı yaratsa da yuvarlanma direnci, yol tutuşu, dayanıklılık gibi konularda farklı değiller.

Ağırlık ile ilgili eleştiri olduğu için ağırlık konusuna dikkat çektim. Yuvarlanma direnci benim için pekte elzem bir konu değil ne yazık ki ürettiğimiz güçler belli. Dayanıklılık yorumlara göre gerçekten iyi gibi bakalım deneyip göreceğiz.

Murat Bey (link) buradan okuduğum kadarıyla sanki farklı lastikler sadece katlanır, katlanmaz farkı yok gibi.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Merhaba,

700*25 bisiklet iç ve dış lastiği bakıyorum. Aşağıdaki lastikten 2 adet ,iç lastiklerle birlikte 170 TL'ye ikinci el buldum. Satıcı lastiklerin %98de olduğunu belirtiyor. Sizce almaya değer mi? Ya da max 250 tl civarı 2 adet 700x25 ya da 700x28 öneriniz olursa sevinirim.

Lastikler : Bontrager AW1

Merida Speeder 500 bisikletim için dış lastik bakıyorum. Geçen gün lastik patlattım, dayanıklı, hafif ve mümkünse yol tutuşu da iyi olan bir şey olursa güzel olur. İkinci el de düşünebilirim.

700*28c ebatlarında dış lastik arıyorum. Wiggle üzerinden de alabilirim ama o kadar çok seçenek var ki benim gibi bilgisi az insan kararsız kalıyor. Patladı patlayacak korkusu yaşatmayacak, performans olarak da yol tutuşu tatmin edici olacak bir lastik arıyorum. schwalbe'nin 500-600 gr lastikleri gibi hantal bir şey de olmasın istiyorum. Önerilerinize açığım. 2 lastik için max. bütçem 350TL civarları olacaktır.

Teşekkür ederim

Berk Evren yazmadan önce yazayım. Schwalbe Durano. :)

@specific
Hafif diyor aynı zamanda. O sebeple bende bekliyorum ne gelecek diye :)
(Durano plus 340 gr bu arada)

@BerkEvren

Plus olmayan Marathonlar 640 Gr/Adet, büyüyünce Durano'ya geçeceğim ben de...

Geri