Scudo Sports

Lastik tavsiyesi

Sorduğun lastiği bende arıyorum.

Kendi bisikletime Michelin Pro4 Endurance almayı düşünüyorum.
Patlamaya dayanıklılık fena sayılmaz. Yuvarlanma direnci de idare eder.
285 gram ağırlığında.
Forumdaşlardan başkaca öneri gelebilir.
Bende takipte kalayım :)

(link)

Ürünün çiftinin fiyatı:
26,31 $ x 2 = 52,62 $
52,62 X 5,4 = 284 TL
284 X 1,2 = 340 gümrük vergisi binmiş hali

Scudo
Güncel Michelin Pro 4 Endurance kullanıcısı olarak hiç bir şekilde başka bir lastik aramanıza gerek yok. Hafiflik, patlama direnci, sürtünme direnci, yuvarlanma katsayısı ve hamur kalitesi bakımından 350-500 TL bandında alabileceğiniz en iyilerdendir. Tek sorunu malesef Türkiye'den alınamıyor ve gümrük, nakliye ..vs gibi işlemlerle uğraşıyorsunuz.

@Srcnkrtlms
Bende kullandım ve çok beğendim bu lastiği. Ama yıllık 6-7 bin km yapıyorsanız ömrü kısa gelecektir. 4000'den sonra çok fazla patlamaya başlamıştı bende.

Ağırlık her zaman belirleyici olmuyor sanırım. Bende vittorio var. Aynı ölçü Schwalbelerden daha hafif,ama karşılaştırma tablolarında yuvarlanma direnci çok daha yüksek görünüyor. Demek ki bu yüzden daha ucuzmuş dedim görünce.

hafif değil ama kesinlikle patlamaz. yaklaşık 18 aydır, 2 farklı bisiklet, 3 farklı jant setinde kullanıyorum.

(link)

Continental Gator Hardshell 700x28c kullanıyorum, kesinlikle patlamıyor. (Alalı 650km oldu) Hem katlanır lastik, hem de 330gr ağırlığı. Daha iyisi var mıdır bilemiyorum. Kullanıcı yorumları da çok yüksek oranda bu şekilde. GP 4000 SII tadında, ıslak zeminde dahi yol tutuşu gayet iyi ve performans olarak da fazlasıyla memnun eder. Kesinlikle tavsiye ederim.

@Saburié
Bu ürün sizce Sedona 410 şehir bisikleti için uygun mu? Şu aralar en fazla 60-70 km civarı turlara çıkıyorum. Yoksa söylenildiği gibi yol lastiği olduğu için farklı ve daha dayanıklı bir lastik mi düşünmeliyim?
(link) Bir diğer seçenek de bu benim için. Ne önerirsiniz?

@ogulcanguvenn

jant genişliğinizi bilmiyorum 28 olabilir de olmayabilir de. birde bu lastik safkan yol bisikleti lastiği değil allrounder diye tabir edilebilir her işe gelir gibisinden. 28 uymuyorsa 35 olanı alırsınız.

Merhabalar
Sizce öne farklı arkaya faklı lastik takmak mantıklı mı?
Ben corelli snop 4.0bir bisikletim var.
Ön Mitas Ocelot, arka Kendata Kick-back 26 jant.
Sizce lastik başına 100 TL bütçe ile lastik seçimi nasıl olmalı.

Arka cst gripper ön mitas ocelot
2300 km
Mantıklı

SCHWALBE DELTA CRUISER PLUS 700X38C PUNCTURE GUARD REFLEKTÖRLÜ
700x40 Flash Reflex

3bin tl bandında bulunan bisiklette olan bu lastikler sizce nasıl? Açıkçası ben schwalbe beğendim . flash reflex ne anlama geliyor araştırdım bulamadım bilen varsa yazarsa sevinirim Bir de 700*38 700*40 aradaki 2 cm çok fark eder mi

Mitas flash olabilir. Reflex dediği de reflektörü anlamında olsa gerek. Büyük ihtimal Mitas Flash V66 zırhlı+reflektörlü modeldir.
Pek fark edeceğini sanmam fakat ille de konfor diyen biriyseniz 40 iyidir. Yoksa 32-38 aralığı şehir bisikleti için daha mantıklı geliyor bana.

şehirde kullanıcağım fakat yollar kilit taşlı yer yer mıcırlı sadece ana caddeler asfalt onun için kafamı kurcalıyor iki bisikletçiye uğradım fikir almak için dağda sürmeyeceksen trekking al 700*38 lastikle kullanırsın diğer abimizde buralarda ince teker kullanamazsın sarhoş atıyor şişeyi kırıyor lastikle uğraşırsın dedı :) al dağ bisikletini ister dağ da ister burada kullan dedi iyice ara da kaldım daha önce ince teker tecrübem olmadığı için aradaki farkı anlayamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Dağ bisikleti alınca lastik patlamıyor muymuş :D 700x38 alın hocam o kadar rahatsız etmez. Zırhlı alırsanız, cam battığında lastikten tek tek çıkarırsınız yolunuza devam edersiniz. İnce tekerin dengeyle alakalı o kadar farkı olmuyor. Kadro boyu ve açıları daha etkili bunda. Lastik kalınlığının denge farkını dururken fark edersiniz sadece.

26x2.00 100lira civarı verebileceğiniz lastik tavsiyesi varmı
(link)
Düşünüyorum ne dersiniz

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yol bisikleti için 700x25c dış lastik almayı düşünüyorum. Yazları haftalık 100-150 km civarı yapıyorum. 350 liraya Conti ultra sport 2 mi yoksa 600 e ultra sport 3 mü? 3 ün avantajı fiyatına değer mi?

3000 k.m. civarı kullandım,hâlâ jantlarımda...
Yağışlı havalar dahil hiç üzmedi.
Bir kere tel girip patladı.
(link)

3000 k.m. civarı kullandım,hâlâ jantlarımda...
Yağışlı havalar dahil hiç üzmedi.
Bir kere tel girip patladı.
(link)
Ağırdır abi bunlar ve yuvarlanma direnci yüksektir.

• Beğen
Tepkiler: Sancak
Adil, yarışıyor olduğumuzda Conti ve Mıchelin var sotede...

Geri