Scudo Sports

Lastik tavsiyesi

Vittoria önerir misiniz peki? Vittoria urbano 9 düşünüyordum. Ama zırh seviyesi değil model numarası 9, orada bir kandırmaca var yazılmış önceki sayfalarda.

Fiyat olarak daha cazip ama telli yazıyor. Artısı eksisi nedir?

Simdiden teşekkürler.

Scudo
Yukarıda CST Platinum Protector 700x45c önermiştim kullandığım ürün olduğu için, alan arkadaş şimdilik memnun görünüyor. Vittoria için yorum yapamayacağım, kullanmadım. Zırh seviyelerini karşılaştırmak lazım ama ben CST'leri 2.5 yıldır patlatamadım henüz :)

Herkese merhaba, Carraro 340 28" bisikletimde Schwalbe Kojak lastikler var. Lastiklerim eski olmamasına rağmen ince bir çukura girdim, kaydı sonuç olarak kaza yaptım ve yenilemeyi düşünüyorum. Şehir kullanımı için, bisikletimde amortisör olmadığından amortisör görevi de görebilecek, 4 mevsim yani yağmurda bana problem çıkartmayacak bir lastik almak istiyorum.

Schwalbe G-One Allround 700x38 ya da Schwalbe X-One Allround 700X33C nasıl olur sizce? Bisiklete olur mu daha önce lastik değiştirmediğimden de tam emin olamadım.
Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: templeos
Michelin power road 700×25 dış lastik şu anda amazon da kargo dahil 520 tl. Ihtiyaci olan kacirmasin derim. Pirelli p zero race yada conti gp5000 ayarinda bir lastik.

Michelin power road 700×25 dış lastik şu anda amazon da kargo dahil 520 tl. Ihtiyaci olan kacirmasin derim. Pirelli p zero race yada conti gp5000 ayarinda bir lastik.

(link)

unknown.png

1- Sadece 1 tane kalmış
2- Fotoğraftaki "tubeless ready" yazısına ve bu yoruma dikkat:
unknown.png

Hem tubeless, hem tubed sürümleri var, bu alıcıya iç lastikli sürüm gönderilmiş.

Schwalbe G-One Allround 700x38 ya da Schwalbe X-One Allround 700X33C nasıl olur sizce? Bisiklete olur mu daha önce lastik değiştirmediğimden de tam emin olamadım.
Teşekkürler şimdiden.
Hocam G-One ıslak zeminde daha çok güven verir size. X-One kum çakıl lastiği diyebilirsiniz.

Selamlar forum sakinleri sizlere bir sorum var, tubeless lastiğe veya tubeless ready lastiğe iç lastik takıp kullanılabilir mi ?

• Beğen
Tepkiler: ratm
Carraro 727 im var üzerinde 27.5 inch shcwalbe smart sam var zırhlı bir lastik arıyorum. uzun sürüşler yapmak istiyorum 25km -50km ve ürünün zırhlı olmasını istiyorum.

Elektrikli bisikletime şu anki lastiğini, bicylerollingresistance sitesinde incelemesini okuduktan sonra aldım. Contintental Contact Urban. Katlanır bisikletten tutun, 26, 27,5 ve 28 inçe kadar jant çeşidine uygun modeli var. Zira kalınlıklar da çeşit çeşit. İncelemede yazdığına göre, hem en hızlı şehir/tur lastiklerinden biri, hem çok iyi delinme direncine sahip hem de ıslak zemin testinde şu ana kadar en iyi tutuş sağlayan lastikmiş. Bende 55mm olanı var. Reflektörlü ve 50 km/s'ye kadar hız için uygun. Yurt içinde maalesef satışı yok. Alman siteleri ya da Aliexpress'ten bulunup alınabilir. Fiyatı çok pahalı değil. Bu arada katlanır değil, telli bir lastik. 55-584 olan benimki 670 gram ağırlığında.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Dr.Hasta
Geçirdiğim bir kaza neticesinde bisiklet sporuna ara vermek zorunda kaldım.
tekerimin kuru yolda köşe dönerken kayması nedeniyle oldu bu kaza

yere en iyi tutunan 28x32c (32-622) ebatlarında önereceğiniz lastik hangisidir?

Geçirdiğim bir kaza neticesinde bisiklet sporuna ara vermek zorunda kaldım.
tekerimin kuru yolda köşe dönerken kayması nedeniyle oldu bu kaza

yere en iyi tutunan 28x32c (32-622) ebatlarında önereceğiniz lastik hangisidir?
Lastikler hakkında çok bir tecrübem bulunmuyor. Bu sene yeni lastiklerle sürmeye başladım, şöyle bir çift 32c lastik temin etmiştim iki ay önce. Eğer yağmurda sürmüyorsanız ideal denilebilir lakin ıslak veya çamurlu yerlerden uzak durmanızı tavsiye ederim bu lastiklerle.
(link)

Lastikler hakkında çok bir tecrübem bulunmuyor. Bu sene yeni lastiklerle sürmeye başladım, şöyle bir çift 32c lastik temin etmiştim iki ay önce. Eğer yağmurda sürmüyorsanız ideal denilebilir lakin ıslak veya çamurlu yerlerden uzak durmanızı tavsiye ederim bu lastiklerle.
(link)
eylül ayında kuru zeminde ön lastik kaydı. sanırım biraz süratli döndüm köşeyi.
hem de kilitli parke yolda oldu bu olay
gravel lastiğimi alsam sizce?

Kuru zeminde lastik kolay kolay kaymaz, toz veya başka birşey olabilir veya hava basıncı fazla olabilir. Virajlara fazla yatarak girmek tehlikeli yolun durumu bilinmediği takdirde.

Daha önce hiç gravel lastiği kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım maalesef.
Sıcak asfalt gibi yollarda sürüyorsanız gravel lastik sizi yorar diye düşünüyorum.

Kuru zeminde lastik kolay kolay kaymaz, toz veya başka birşey olabilir veya hava basıncı fazla olabilir. Virajlara fazla yatarak girmek tehlikeli yolun durumu bilinmediği takdirde.
sanırım biraz basınç yüksekti . olan oldu artık umudum baharda tekrar iki teker üzerinde gezebilmek. bu sırada spor salonuna giderek bacağımı güçlendirmeye çalışıyorum.

Arkadaşlar, dün akşam elime bir kumpas geçti. Ben de bisikletimin lastiğinin 28 mm olduğunu biliyordum ama acaba 30 taksam yeterli boşluğum var mı sorusunu kontrol etmek istedim. Hem de hep kafamda soru işareti olan soruyu size görsellerle sormak istedim. Evet benim bisikletimin lastiği kendi üzerinde de yazdığı üzere 700x28c. Ama hep gözüme daha ince gibi görünmüştür. Hatta birlikte sürdüğüm ve üzerinde 700x25c lastik takılı bir arkadaşım da senin lastiklerin 25 mm mi diye sormuştu. Ben de üzerinde 28 yazıyor demiştim. Dün akşam kumpas da bana 25 mm'yi gösterince şaşırdım. Sormak istiyorum. Yanlış mı ölçüyorum, yoksa gayet hassas olduğunu bildiğim kumpas mı arızalı, ya da lastik basıncı mı eksik (Aslında yeterli olmalı çünkü üzerinde yazılı olan basınç aralığında)?
Bu arada jantlar Alexrims RA30. Lastikler Michelin Power All Season.
Not: Çok önemli mi bilmiyorum ama arka lastiğin yönü de ters. Yeni fark ettim :) (aldığım günden beri takılı ve ben hiç dikkat etmemiştim).

1679037331094.png 1679037368482.png 1679037402990.png

Dosyalar

• 1679038813683.png
    1679038813683.png
    1,5 KB · Okunma: 0
Son düzenleme:
Arkadaşlar, dün akşam elime bir kumpas geçti. Ben de bisikletimin lastiğinin 28 mm olduğunu biliyordum ama acaba 30 taksam yeterli boşluğum var mı sorusunu kontrol etmek istedim. Hem de hep kafamda soru işareti olan soruyu size görsellerle sormak istedim. Evet benim bisikletimin lastiği kendi üzerinde de yazdığı üzere 700x28c. Ama hep gözüme daha ince gibi görünmüştür. Hatta birlikte sürdüğüm ve üzerinde 700x25c lastik takılı bir arkadaşım da senin lastiklerin 25 mm mi diye sormuştu. Ben de üzerinde 28 yazıyor demiştim. Dün akşam kumpas da bana 25 mm'yi gösterince şaşırdım. Sormak istiyorum. Yanlış mı ölçüyorum, yoksa gayet hassas olduğunu bildiğim kumpas mı arızalı, ya da lastik basıncı mı eksik (Aslında yeterli olmalı çünkü üzerinde yazılı olan basınç aralığında)?

301633 dosyayı görüntüle 301634 dosyayı görüntüle 301635 dosyayı görüntüle
Merhaba,

Kumpas ile yanlış ölçmeniz pek mümkün değildir, eğer çeneler tam kapalı iken ekran 0.000 mm yi gösteriyorsa. Yani lastik 28C ibaresi teknik tarafta 28mm olmalı durumunu ifade ediyorsa (net bilmiyorum) hatalı bir durum vardır. Lastik üretim hatası desek zor iş, kalıplama ile üretildiklerinden dolayı düşük ihtimal gibi geliyor bana. Bu da aklıma 28C tabirinin uygulamada 28mm genişliği ifade etmiyor olabileceği. Teknik standartlarda bazen bu gibi durumlar olabiliyor. Örneğin ; DIN EN 10217-7 normu paslanmaz dikişli boruda DN 100 tanımlı boru çapı 100mm yi ifade etmiyor (DN= Diameter nominale) reelde çap ölçüsü 114,3 mm geliyor. Aynı durum değil ama örnek olması adına belirttim .

Geri