Scudo Sports

Lastik tavsiyesi

"9. Seviye" bir pazarlama hilesi. Gerçeği "9. Nesil".

İç lastikte favorim Continental Tour: (link)

F/P olarak Vittoria ve CST'nin lastikleri, Decathlon lastiklerinden daha ucuz, daha iyi.

Ünlü markalardan memnun olmadığım Michelin AirStop serisi. İsmindeki vaadi yerine getiremiyor.
Maxxis'in Welter Weight adında bir iç lastiği var. onu önerir misiniz? linki şu:

(link)

fiyatı daha uygun olan lastik öneriniz varsa görmek isterim.

Scudo
Maxxis'in Welter Weight adında bir iç lastiği var. onu önerir misiniz? linki şu:

(link)

O da güzel diye duydum ama ben henüz deneyemedim. Onun bulunduğu sepetler hep bir şekilde iptal oldu.

Benzer aralıkta ince siboplu olarak:
(link) (bu lastiğin diğer aralık ve sibop türleri farklı satıcılarda bulunuyor ve kutusuz olduğu için fiyatları genelde iyi)
(link)

yol bisikleti için şu tubeless lastiklerden hangisini önerirsiniz ? 32'li lastikler var şu andaki bisikletimde. bayağı kalın geliyor.

(link)
(link)
(link)

(link)

8000 km'yi geçti, ön lastikte bu Maxxis'den kullanıyorum. Bi sorun yaşamadım, patlamadığı için yama yapmadım, arada lastik ebat değişikliğinden Michelin Air Stop iç lastiğe geçmiştim, Maxxis aynı zamanda daha az basınç kaybediyodu. Arka iç lastiğim de Kenda bisikletin üzerinde gelen, o da sorun yaşatmadı.

• Beğen
Tepkiler: Jarjaledi
8000 km'yi geçti, ön lastikte bu Maxxis'den kullanıyorum. Bi sorun yaşamadım, patlamadığı için yama yapmadım, arada lastik ebat değişikliğinden Michelin Air Stop iç lastiğe geçmiştim, Maxxis aynı zamanda daha az basınç kaybediyodu. Arka iç lastiğim de Kenda bisikletin üzerinde gelen, o da sorun yaşatmadı.
Bahsi geçmişken bir sorum olacak. Bisiklet lastiklerinde neden kısa sürede hava basıncı azalıyor acaba? Genleşme ve soğuma sebebi ile de değil olay, siboptan kaçırıyor desek o da mantıklı gelmiyor. İç lastikli olanlarda dahi hava azalımı mevcut. Pompa ile basınç kontrol ve tamamlama dert değil zor iş değil ama kısa sürelerde basınç düşümü kafamı kurcalıyor. Bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim.

@SSCC Sübaptan kaçıyor azar azar. Yeni sübap tipi (presta) daha az kaçırıyor eski tipe (schrader) kıyasla.

Schwalbe presta iş lastiklerim diğer bisikletteki Michelin Air Stop schrader iç lastiklerimden daha fazla hava kaçırıyor. Michelin model ismindeki Air Stop'un hakkını vermiş görünüyor. Hatta şöyle söyleyeyim Air Stop iç lastikli bisiklet 6 aydır binilmedi ve muhtemelen 3 ayın üzerinde bir süredir hava basılmadı. Lastikler yere yatmadığı gibi elle sıkınca hala sert geliyor, parmak tekere gömülmüyor. :harika:

Bu arada sübap araba motorunda olur; lastiktekinin adı sibop. Şu Gazman'daki "beğenemedin mi laan siboop" lafindaki bildiğin sibop yani. :)

Schwalbe presta iş lastiklerim diğer bisikletteki Michelin Air Stop schrader iç lastiklerimden daha fazla hava kaçırıyor. Michelin model ismindeki Air Stop'un hakkını vermiş görünüyor. Hatta şöyle söyleyeyim Air Stop iç lastikli bisiklet 6 aydır binilmedi ve muhtemelen 3 ayın üzerinde bir süredir hava basılmadı. Lastikler yere yatmadığı gibi elle sıkınca hala sert geliyor, parmak tekere gömülmüyor. :harika:

Bu arada sübap araba motorunda olur; lastiktekinin adı sibop. Şu Gazman'daki "beğenemedin mi laan siboop" lafindaki bildiğin sibop yani. :)

Bende duvarda asılı yol bisikletinde önde Vittoria, arkada Michelin AirStop iç lastik var. İkisi de presta, eşit olarak 115 psi şişirilmiş lastikler. Her ikisini de ara ara yokluyorum, ikisi de aynı hızda yumuşuyor. Bu bisikletteki AirStop ötekilerden daha hızlı boşalıyor diyemem, Vittoria neyse AirStop da o. Vittoria'nın herhangi bir vaadi yok, AirStop'un vaadi var, tutamıyor.

Trekking bisikletindeki schrader'lılarda ise AirStop hava tutmada Conti'nin çok gerisinde.

Ben de "sibop" diyorum ama TDK'ya göre doğrusu "supap". Nerede kullanıldığının önemi yok, akışın tek yönlü olmasını sağlayan bileşenin adı her yerde aynı :)

@Peregrine Sibop, sübap'ın kulaktan kulağa dejenere olmuş hali çıktı beklediğim gibi. Freewheel - Fılibır'daki olay. Fransızca soupape'den geçmiş. Akışkanın tek taraflı hareketini sağlayan elemanlara deniyor.
("Sibop değil, sübap" diye belirtecek kadar atla deve bir şey değil benim için. Sen ikisi farklı şeyler gibi iddia ettin, o yüzden yapıyorum bu açıklamayı).

Bahsi geçmişken bir sorum olacak. Bisiklet lastiklerinde neden kısa sürede hava basıncı azalıyor acaba? Genleşme ve soğuma sebebi ile de değil olay, siboptan kaçırıyor desek o da mantıklı gelmiyor. İç lastikli olanlarda dahi hava azalımı mevcut. Pompa ile basınç kontrol ve tamamlama dert değil zor iş değil ama kısa sürelerde basınç düşümü kafamı kurcalıyor. Bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim.
Ben daha kaliteli iç lastiğin daha az hava kaçırdığı kanısına vardım. Mesela vittoria-chaoyang arasında vittoria daha iyi.

Şu an kullandığım bisiklette Schwalbe Lugano 2 lastikler var. Arka lastiğin yanak kısımları açılmaya başladı değiştirmek istiyorum. Bu lastiğe muadil ve bu fiyat bandında önerebileceginiz lastikler nelerdir? Bir merak ettiğim soru ise ön 25c arka lastik ise 28c kullanmanın bir zararı var mı, deneyen oldu mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

(link) bu lastik hakkında düşünceleriniz nedir? Veya tavsiyeleriniz nedir? Peugeot R13 kullanıyorum

Ben en ucuz 60 TL lik olan CST iç lastik kullanıyorum. Arada sırada hava basıyorum, kolay kolay hava kaçırdığını görmedim.

Şu an kullandığım bisiklette Schwalbe Lugano 2 lastikler var. Arka lastiğin yanak kısımları açılmaya başladı değiştirmek istiyorum. Bu lastiğe muadil ve bu fiyat bandında önerebileceginiz lastikler nelerdir? Bir merak ettiğim soru ise ön 25c arka lastik ise 28c kullanmanın bir zararı var mı, deneyen oldu mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Vittoria Zafiro veya Continental UltraSport lastikler Lugano alternatifi diğer bilindik markaların giriş seviyesi lastikleridir. Continental kullanmıştım aslında hafif ve yol tutuşu fena olmayan bir lastik ama yanaktan açılmıştı.
Kadro ve frenler yeterli boşluğu sağlıyorsa arkada 25mm yerine 28mm kullanmanızın teknik başka bir sıkıntı yaratacağını sanmam. Kullandığım Canyon marka bisiklet fabrika çıkışı ön 30 arka 32 mm lastik ile teslim ediliyor mesela.

• Beğen
Tepkiler: can^
Çok fazla lastik markası deneme fırsatım olmadı lakin hiç kimsenin pirelliden konuştuğunu görmedim. Muhtemelen bisiklet camiyasında pek bilindik bir marka değil. Ben pirelli p7 sport kullanıyorum memnunum.

Sizleri bilmem lakin bontrager h2 hard-case lite kadar kötü bir lastik kullanmadım hayatımda.

• Beğen
Tepkiler: can^
Çok fazla lastik markası deneme fırsatım olmadı lakin hiç kimsenin pirelliden konuştuğunu görmedim. Muhtemelen bisiklet camiyasında pek bilindik bir marka değil. Ben pirelli p7 sport kullanıyorum memnunum.

Sizleri bilmem lakin bontrager h2 hard-case lite kadar kötü bir lastik kullanmadım hayatımda.
Pirelli otomobil sektöründe üst sıralara oynayan bir firmadır. Aynı anda bisiklet için de üretim yapsalar da sanırım ağırlığı otomobil lastiklerine veriyorlar. Bildiğiniz gibi son yıllarda art arda F1 yarış otomobillerinde Pirelli marka lastik kullanılır. Normal binek otomobiller için de gayet kaliteli lastikler üretmektedirler. Bisiklet camiasında duyulmamasının sebebi aslında otomobil ağırlıklı politika izlemeleridir.

(link) bu lastik hakkında düşünceleriniz nedir? Veya tavsiyeleriniz nedir? Peugeot R13 kullanıyorum
Ben İngiltere kaynaklı Merlin Cycles'tan sipariş etmiştim 23mm katlanabilen modelini. 500 kilometredir kullanıyorum. 23 mm olduğu için sert olacağını düşünüyordum ama önceki telli 25mm ultrasportlarımdan daha yumuşaklar şaşırtıcı şekilde. Sanırım hamuru taze olduğu için. Ben memnunum. Hiç patlak yaşamadım daha. Herhangi bir güvensizlik de hissettirmiyor. Aslında ben fiyatına şaşırdım. Ben sipariş verirken yaklaşık 800 tl'ye mâl olmuştu. O zamanlar Türkiye'de tanesi 700-800 tl idi. Bu fiyat gayet iyi.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Michelin uyarısı için teşekkürler, normalde onu alacaktım. link attığınız ürünü alacağım sanırım, iyi bayramlar yeniden.
700x32C Schwalbe Marathon GreenGuard Dış Lastik ve Continental Iç Lastik Tour (700c) 28 Iğne Sibop 60mm sipariş ettim. iyi ki de etmişim, ben sipariş ettikten sonra schwalbe'nin fiyatı 550'den 880'e çıkmış. geçmiş olsun

maxxis ikon 60tpi şehir içi kullanıp deneyimleyen var mı dayanıklılığı nasıl, cst jack rabbit ve chaoyang victorye göre daha uzun dayanırlar mı ?

Aynı lastiği kullanıyorum. Sökme ve takma dışında güzel diyebilirim. Sökmek ve takmak tam bir eziyet.
Önceki lastiklerim Continental Gp4000 di. Yanına çok yaklaştığını soyleyemem. Ama bu fiyat aralığı için güzel lastik. Ağutos 2022 de aynı siteden çiftini 480TL ye almıştım.

Bu arada kırmızı yanak güzel olur dersen (link)

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Aynı lastiği kullanıyorum. Sökme ve takma dışında güzel diyebilirim. Sökmek ve takmak tam bir eziyet.
Önceki lastiklerim Continental Gp4000 di. Yanına çok yaklaştığını soyleyemem. Ama bu fiyat aralığı için güzel lastik. Ağutos 2022 de aynı siteden çiftini 480TL ye almıştım.

Bu arada kırmızı yanak güzel olur dersen (link)

Buradan kırmızı yanak güzel olur diye alan arkadaşıma normal siyah yanak geldi.
Yorumlarda siyah, kırmızı ve mavi yanaklı resimler var. Renk biraz şans işi sanırım.

Geri