Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Raptor8 hocam borun işlenmesi bizim elimizde değil bildiğim kadarıyla çıkartılan boru shell işleyip bize geri satıyor fakat yine de öyle internette yıllardır dönen milyar dolarlar seviyesinde bir gelir kaynağı değil bor. öyle olsa bile bir tek kalem ürün ile ekonomi düzelmez. Borun tamamı bizde olsa ve tekel konumunda olsak millet bu sefer bor tüketimini bırakır veya sadece onlardan temin edeceğimiz şeyleri fahiş fiyatta satmaya başlarlar (kaleye giden yolları kapatıp gıda su haberleşme faaliyetlerini durdurmak gibi)
bizim hemen her alanda/sektörde kritik bir üretici/hizmet sağlayıcı olmamız gerekiyor fakat imalat başta olmak üzere çoğu sektörde yetersiziz ve bu yetersizlik artık çokta giderilebilecek boyutta değil. fakat örneğin yazılım gibi artık imalatta her sektörü etkileyebilecek konularda vazgeçilmez olursak bir şeyler değişir. bir de 4 mevsimin yaşandığı ve hem mavisi hem yeşiliyle çok iddialı olan üstüne üstlük insan hayatını tehdit etmeyen vahşi yaşamın ve yaşanması görece kolay iklime sahip canım ülkemizdeki sosyal ve özlük haklarını belirli bir seviyeye getirip yabancılar içinde güvenle yaşanılabilecek bir ülke konumuna sokarsak o zaman sırtımız yere gelmez diye düşünüyorum.
 
Scudo
@Bigpatron
Alım gücünden bahsettim hocam yukarıda @Yavuz S. hocamında dediği gibi orada asgari ücretli maaşının 3/2 sine bu bisikleti alırken biz neredeyse 3 maaşımıza alabiliyoruz.
 
@onur tuna
Bor üzerinde birkaç fabrikanın olup,bunun üzerine çalıştığını bir haberde görmüştüm.Anladığım kadarıyla çıkartılıp ham madde olarak ihraç ediyorlardı.Tabi yabancı aldığı hammaddeyi işleyip bize tekrardan daha pahallı satıyor. :) Bor, bir tütün gibi sadece sigara gibi tek bir alanda kullanılmıyor hocam,hemen hemen her türlü alanda hammadde olarak kullanıyor diye okumuştum.O yüzden daha geniş bir alana hitap ettiğinden ve dünyadaki rezervlerin %70ini elimizde bulundurduğumuzdan bunu aktif ve özgürce kullanırsak,ülkenin gidişatını değiştireceğini düşünüyorum.Ha bu zamana kadar neden bu yapılamadı dersen,iki şık var.Birincisi ya bor'u işleyecek teknoloji yeterli değil( peki yabancılar nasıl işleyor? ) ya da dış güçler bor'un piyasada aktif kullanılmasına izin vermiyor.(enerji alanında da çok etkili.Petrolün,doğal gazın gücünün kırılmasını istemiyorlar.[bunuda,dediğin gibi, kaleye giden suyun,gıdanın,tüccarların önünü keserek yapıyor vs olabilirler])
Ülkenin güvenli bir yer olabilmesi için, ABD,İRAN,RUSYA,ALMANYA vs gibi gerek ekonomide gerekse askeri teknolojide büyüklerle aynı masada olması lazım. Yazılım konusu,tabiki önemli.Her alanda da aktif kullanılıyor.Lakin bir bu alanda ülkeye getiri getirebilmesi için MARK ZUCKERBERG,Bill Gates gibi adamların çıkması gerek. Ama şu konuda sana katılıyorum, sadece enerjide değil her alanda artık fabrikasyona gidilmesi gerek.Anlamıyorum,koskoca bir ülke bir araç motoru neden üretemiyor,bir araba neden üretilemiyor.Mühendisse var,sermayeyse ilkini devlet açsın en kötü.Halen gelen geçen kervanlarda alanıcak vergilere,vatandaşın cebine 5 kuruş koyup 2.5kuruşunuda vergiyle geri alınacak stratejiye göre vs gidiyorlar.sonra ne oluyor.vatandaşın cebinde para olmayınca vergilerde suyunu çekiyor...
 
  • Beğen
Tepkiler: onur tuna
@Fırat Ç.
Anladım sizin demek istediğinizi. Benim yanlış mı görüyorumdan kastım ilk defa bizim ülke vatandaşına dövizi çevirince daha ucuza gelmesiydi. Zira elin yabancısına 3'e verilen birşey bizim ülkedeki insanlara 5'e veriliyor. Ekonomimizin durumu vatandaşın alım gücü ortada, sağılacak inek gözü ilemi bakıyorlar anlamadım. Hoş vatandaşta sağılacak pek birşey de yokya.
 
  • Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
olay sadece maaşın 5-6 katı katı ya da onların yarım maaşı ile alabilmek değil; almanyada eleman aylık kaç para arttırıp kaç ayda alabilir, bizde asgari ücretli ayda kaç para arttırıp kaç ayda alabilir(hiç arttıramaz ve alamaz).bunun ekonomide bir tanımı vardır mutlaka.
 
@Çetin ŞAHİNÖZ
20 Nisan'da 4.05'i görmüştü o zaman değişmemişti başlık ama sadece artınca değişir ise bu saçma olur bence her ne kadar gerçekleri de yazacak olsalar ya aktif tutmalılar başlığı ya da hiç ellememeliler :/
 
@Raptor8 bor genelde kesim işlemi yapan tezgahların soğutma sıvılarında , bir çok kaliteli çeliğin alaşımlandırılmasında vb. kullanım alanına sahip. fakat bu abimizin özelliği kullanacak açısından iyi fakat satacak açısından kötü sebebi de şu , bu bor dediğimiz abi çok küçük atom yarıçapına sahip ve bundan dolayı alaşım elementi olarak genelde arayer atomu olarak kullanılıyor yani örneklemek gerekirse taşlardan bir yığın oluşturduğunuzu düşünün bu yığındaki taşların arasında birbirleri ile tam oturmadıklarından dolayı boşluklar olur eğer bu boşluklara sığabilecek kadar küçük taneli taşçık veya kum taneleriniz var ise bu boşlukları onlarla doldurup daha sağlam yapı elde edersiniz. bor da bunu çok güzel şekilde yerine getiren bir element fakat kötü olan tarafta çok çok az bor kullanımının boşlukları doldurmak için yeterli olması. dolayısıyla kullanım alanı çok olsa da bir kazan yemeğe atılan küçük bir tutam safran gibi olduğundan bor satarak ülkeyi kurtarmak çok ütopik kalıyor.
bu arada emin ol ülkemizde zuckerberg gibi adalmar yok değil fakat elimizde tutamıyoruz. bunda da devletin bilime karşı tutumu ve sınırlandırmaları geliyor. örneğin tübitak gibi kurumların hangi saçma kadrolarla hangi gereksiz projelere imza attığını görüyoruz. e buraya adil bir kontrol mekanizması koymazsan akıllı adam bu ülkede durmaz. adam parasında pulunda değil bilim yapamıyor burada.
bir diğer konu mühendislik eğitimimizde bir kere makine mühendisimiz olsa zaten motor üretiriz. maalesef en yaygın ama yaygın olduğu kadar kötü olduğumuz bir alan makine mühendisliğimiz. bu yüzden tasarıma dayalı üretim beklemeyin. kimsede kalkıp bana makine mühendisimiz var demesin içler acısıyız o durumda.
gelelim diğer önemli mühendislik dalına o da benim de mensubu olduğum metalürji ve malzeme mühendisliği bu alan da şu günlerde makineden farksız mezunları maalesef yeniler hiç bir şey bilmiyorlar. zaten başından beri itü ve odtü gibi köklü okullar üretim metalürjisine ağırlık verdi ve biraz işin emek yoğun kısmına kaydı. metalografi tarafına ağırlık verip bilginin esas temeline inmeyi hedefleyen çok az hoca vardı ve bu konuda zaten zayıftık. o eski topraklarda artık yok maalesef.
 
Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre Türkiye'nin dış ticaret açığı Nisan ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre %32 oranında artmış.

Bugün enflasyon verisi açıklandı. Yıllık enflasyon %11 (Merkez Bankası'nın enflasyon hedefinin %5 olduğunu hatırlatalım). Tabii bu %11 rakamı, devletin hazırladığı ucube enflasyon sepetine göre çıkan rakam; reel enflasyon (çarşı-pazardaki fiyat artışı) %35-40'lara kadar çıkıyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, hükümetin son açıkladığı seçim paketinin (12 milyon emekliye 2000 TL bayram ikramiyesi, vergi borcu affı, imar affı) hane halkı harcamalarını arttıracağı ve bütçe açığını büyüteceği gerekçesiyle enflasyonda ve faizlerde artış yarabileceğine işaret etti ve Türk Lirası'nın kredi notunu düşürdü; yani yabancı yatırımcıya "önümüzdeki dönemde Türk Lirası'na yatırım yaparsanız, ülkedeki yüksek enflasyon yüzünden karınız erir, yatırım yapmayın" dedi.

S&P'un bu açıklamasına hükümetin (Mehmet Şimşek'in) verebildiği tek cevap: "Açıklamanın zamanlaması manidar"

Döviz geliri olmayanların dövizle borçlanmasına yasak getirildi, zira Mehmet Şimşek'in de açıkladığı (ve daha sonra Reis'ten azarı işittiği) üzere, yurtdışından dövizle borçlanan şirketler bu borçları yönetemiyor, çeviremiyor.

Tüm bu gelişmeler üzerine bugün itibariyle USD kuru 4.20'ye dayanmış vaziyette.

Yabancı yatırımcı, risk büyüdüğü için parasını ülkeden çıkartıyor. Biz ülke olarak, kazandığımızdan daha fazla dövizi harcıyoruz. Özel şirketlerin bu yıl içinde ödemesi gereken kısa vadeli döviz borçları 120 milyar USD seviyesinde ve Merkez Bankası'nın döviz rezervleri bu borcu karşılamaya yetmiyor. Ülkede ciddi anlamda döviz talebi var. Türk vatandaşları bile artık kendi para birimine güvenmiyor; en basit kira sözleşmeleri dolar/euro üzerinden yapılır olmuş. Döviz kurunun yönü bu yüzden süreki yukarı doğru.

Seçimlere kadar geçen sürede USD kurunda 4.5 ve üzeri değerleri görmek kimseyi şaşırtmasın.
 
Hani biz eskiden diyorduk ya bilmem nerede adam ayda 10 dolara çalışıyormuş diye. Arkadaş toplantılarında o muhabbeti yapmayan var mıdır? Ne acı
 
Türkiye'nin durdurulamaz yükselişi için tavsiye edeceğiniz mehter marşı nedir? Sizlerin değerli görüşlerini dikkate alıp tavsiye ettiğiniz mehteri çalıp günümü gün edeceğim. Ülkenin halinden çok hala ekonomimizin iyi olduğunu ve dünyanın bizi kıskandığını sanan halkın haline üzülüyorum.
 
@Kerem Özbayrak
Beni kiskanmazlar bro alu kullaniyorum ama sen karbonlusun keh küh
 
yukarıda biri kur farkı üretim tüketim ile ilgisinin olmadığını söylemiş.Türkiye ihracattan çok ithal eden bir ülke, ee o zaman dışardan ithal malları tl ile mi alıyorsun dolar ile alıyorsun peki doları nereden bulacaksın dışarıya ihraç ettiğin mallarını satarak.Sonra vay efendim bize ekonomik darbe yapıyorlar.Sen inşaata gömdüğün paraların bir kısmını kalkınma için kullansaydın giydiğimiz çorabın fiyatı bile dolardan etkilenmezdi
 
@mariokaldato Çok feciymiş abi senin durum ya. Nasıl oldu bu alü meselesi anlat bakayım :) Şaka bi yana bisikleti iyi ki almışım. Şu an mümkün değil almam :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@trainspotting35
Alakası yok..Milletin keyfi yerinde..Bakınız:D
 
@ahlaksız


Trol mü, gerçek mi, kadın mı, erkek mi, ne olduğu belli değil tövbe estafurullah. Az önce ben ne izledim :D
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri