@MossoM
Ya bir bana su izmir urla'da gordugum yuz bin tane mercedes, bmw, audi, range rover arabalari bir aciklasin. baska sey istemiyorum.
yukarda cok giydirilmis bu araba konusuna ama, ciddi soyluyorum. 5-6 senedir urla'ya her sene giderim, gittikce bu araba olayi anormal noktalara geldi. gormemek imkansiz. burasi urla, sehir merkezi degil bir sey degil. bunlarin hepsi, emlak, toprak zengini mi? sanmiyorum... her adim basi 200-300binlik mercedes var mnk daha ne diyim, madem kriz var, o zaman sen acikla bu nasil oluyor?
kime sorsan herkes agliyor, her yer luks insaat, villa, konut. 400-500bin liraya yeni bir ev yok. minimum 650 binden basliyor, millet haritadan arsa kapiyor, m2'si olmus 1500-2000tl nerdeyse. sorsan yer yok.
istanbula git, yollar agzina kadar araba ve insan dolu, her taraf avm, isyeri bilmemne dolmus, restoranlar, barlar agzina kadar dolu. bu insanlar bos bos mu geziyor? nasi kriz abi bu?
ben anlamiyorum arkadas, bu insanlarin hepsi de krediyle, taksitle mi yasiyor? adam gozumun onunde iki gunde iki tane 850 bin liralik villa satti. oteki emlakci 5dk. telefon gorusmesiyle 35-40 bin lira cebe indiriyo. bizzat sahidim.
zenginle fakir arasindaki ucurum buyuyor deyin anlayim da, bu kadar hareket varken kriz nasil oluyor ben anlamiyorum. kriz oldugu zaman hayat durur, ekonomi yurumez, isletmeler kapanir, yaprak kipirdamaz. kimsenin para harcamaya gtu yemez, korkar.
2001 krizini cok net yasamis biri olarak soyleyim, devaulasyonun oldugunun ertesi gunu sokakta insan yoktu. su an benim tek gordugum insanlarin surekli bir yandan aglamasi, bir yandan -ne is yaparsa yapsin- musterisini ske ske parayi vurmasi.
kalifiye olmayan, asgari ya da dusuk ucretle calisan insanlar pahaliliktan sikayet edebilir bu normal, ama bu mnk norvec'te de normal, ingiltere'de de normal. egitimin yoksa, kalifiye degilsen ya da ticaret, marangozluk vs. elinden bir meslek gelmiyorsa zaten sana hayat her yerde zor. turkiye'de daha da zor anladik. ama bu ulkede ekonomik kriz var demek degil.
bana bu tezati makul sekilde aciklayacak kimse varsa buyursun yesillendirsin.