Scudo Sports

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Seçimler yaklaştı. Fetö'den aranan isimlerin ülkeye getirilip muhalefete fetöcü dedirtileceği konuşuluyor.
Bir de zaata sahte süikast yapılacak -bu neredeyse kesin-. Sonradan dış mihraklar istemiyorsa kesin iyidir diyerek mazlum rolünde oy toplayacaklar.
Buraya yazıyorum, seçim gününe kadar neler göreceğiz.
Sanki ülke ülke değil V for Vandetta filmi anasını satayım.

Scudo
@hamlet2006

O değilde istanbulda herkes bmw ye mercedese biniyor. Krediyle almışlardır diye avutuyorum bende kendimi:D

@MossoM

Ya bir bana su izmir urla'da gordugum yuz bin tane mercedes, bmw, audi, range rover arabalari bir aciklasin. baska sey istemiyorum.

yukarda cok giydirilmis bu araba konusuna ama, ciddi soyluyorum. 5-6 senedir urla'ya her sene giderim, gittikce bu araba olayi anormal noktalara geldi. gormemek imkansiz. burasi urla, sehir merkezi degil bir sey degil. bunlarin hepsi, emlak, toprak zengini mi? sanmiyorum... her adim basi 200-300binlik mercedes var mnk daha ne diyim, madem kriz var, o zaman sen acikla bu nasil oluyor?

kime sorsan herkes agliyor, her yer luks insaat, villa, konut. 400-500bin liraya yeni bir ev yok. minimum 650 binden basliyor, millet haritadan arsa kapiyor, m2'si olmus 1500-2000tl nerdeyse. sorsan yer yok.

istanbula git, yollar agzina kadar araba ve insan dolu, her taraf avm, isyeri bilmemne dolmus, restoranlar, barlar agzina kadar dolu. bu insanlar bos bos mu geziyor? nasi kriz abi bu?

ben anlamiyorum arkadas, bu insanlarin hepsi de krediyle, taksitle mi yasiyor? adam gozumun onunde iki gunde iki tane 850 bin liralik villa satti. oteki emlakci 5dk. telefon gorusmesiyle 35-40 bin lira cebe indiriyo. bizzat sahidim.

zenginle fakir arasindaki ucurum buyuyor deyin anlayim da, bu kadar hareket varken kriz nasil oluyor ben anlamiyorum. kriz oldugu zaman hayat durur, ekonomi yurumez, isletmeler kapanir, yaprak kipirdamaz. kimsenin para harcamaya gtu yemez, korkar.

2001 krizini cok net yasamis biri olarak soyleyim, devaulasyonun oldugunun ertesi gunu sokakta insan yoktu. su an benim tek gordugum insanlarin surekli bir yandan aglamasi, bir yandan -ne is yaparsa yapsin- musterisini ske ske parayi vurmasi.

kalifiye olmayan, asgari ya da dusuk ucretle calisan insanlar pahaliliktan sikayet edebilir bu normal, ama bu mnk norvec'te de normal, ingiltere'de de normal. egitimin yoksa, kalifiye degilsen ya da ticaret, marangozluk vs. elinden bir meslek gelmiyorsa zaten sana hayat her yerde zor. turkiye'de daha da zor anladik. ama bu ulkede ekonomik kriz var demek degil.

bana bu tezati makul sekilde aciklayacak kimse varsa buyursun yesillendirsin.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Bahsettiğiniz filmi en az üç kez izlemişimdir gerçekten bi başyapıt benim için. Son yıllarda ülkedeki her ekranda her bilboard ve afişte, her gazete ve haberde aynı kişiyi görmek (hitap tarzı ve yüz ifadesine kadar) bana o filmi hatırlatır hep.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Mustafa42 Afaki konuşmak kolay, etrafındaki evlere bakıp ülke ekonomisi hakkında ahkam kesmek ise abes. Otur biraz oku. Partizanlık yapmadan olanı biteni analiz et. Bizi fuzuli yere yorma.

@Guanzo

Türkiye'de son zamanlar çok sayıda köprü ve yol projesi yapılmaya başladı. Bu projeler milyar liralarla ölçülüyor.

Katar, Rusya, birkaç Afrika ülkesi, bazı Avrupa ülkelerinde Türk firmalarının halihazırda devam eden 30-40 milyar dolarlık projeleri mevcut. Tabi bundan önce Irak, Afganistan, Libya vardı.

Bunları niye söylüyorum ona gelelim:

bu tür projelerdeki maaşlar 3000 TL ile 25000 TL arasında değişir. Evet işçi için 3000 TL. Hele ki yurtdışında ise 2000 doları buluyor. Mühendis maaşları 5000-10.000 dolar. Çok manyak paralar değil mi?

Hani kim alıyor bu mercedes, bmw, audileri diyorsunuz ya çoğunluğunu bu inşaat projelerinde çalışanlar alıyor. O Range Roverlar, Bentleyler var ya onları da bu inşaat işlerinin tepelerindeki adamlar aile boyu 2-3 tane alıyorlar. Hatta şirket üzerinden aldıkları için KDV de ödemiyorlar. Hatta öyle patronlar var ki milyon liralık arabayı ne katekulliler ile almış şaşırırsın.

Çalıştığım yerde öyle maaşlar var ki karı-kocanın evine 20.000 TL para giriyor.

Adam 6 ay Katar'da çalışmış, izne geldiğinde eşine Passat alıyor ama nasıl alıyor? Babasının sakatlığı üzerinden vergisiz alıyor. Bir diğeri nasıl alıyor? Kardeşinin ufak bir dükkanı var onun üzerinden KDV indirimiyle alıyor.

Bu örnekler belli sayıda görünebilir ama sadece benim çalıştığım projede 500'den fazla mühendis var.

Hani kim dolduruyor bu cafeleri avm'leri diye soruyorsunuz ya? İşte azınlıkta olan ama ortalamanın üstünde kazanan bu insanlar dolduruyor.

Avm'leri ve cafeleri dolduranların sayısına 1 dersek evde oturan ya da avm'de boş gezen ve para harcamayan sayısı 10'dur.

En son şöyle bir örnek vererek yazımı bitireyim,

Savana'da otlayan on binlerce zebra arasında 100 tane zürafanın olması beynin algısı yüzünden gözünüze batar ve odağınız zürafalara kayar

Ekonomi mevzuu konuşulurken belli şehirlerin belli bölgelerindeki lüks arabaların varlığını delil göstermeyin arkadaşlar lütfen. Ne yani über lüks yaşayanların varlığı üzerinden "Aslında biz de zenginiz" mi diyelim?

• Beğen
Tepkiler: chanik chang
çevrene bak süpermen, şu evlere bak(boğaz manzaralı köşkleri ,yalıları villaları göstererek), hepsi mi alınteri bunların, hiç mi arak yok yani. tertemiz..ya araklayacaksın ya da araklanacaksın. uyan süpermen daha uçacaksın ;) organize işler

@FARGO
Belli bölgede değil yalnız heryerdeler. Zenginle fakir arasında gelir uçurumu varsa da zengin sayısıyla fakir sayısı arasında bariz daralma var gibi gibi

Benim ayrı bir sorum var arkadaşlar. Farkettiyseniz bir şekilde voleyi vuranlar günün birinde hapise giriyorlar. Girmeyenler dışarda özgürce dolaşanlar daha fazladır illaki ama ortada böyle bir risk var. Şimdi onlar kadar zengin olmamamızı, etik değerleriniz yok varsayarsak bu riski göze alamamamıza bağlayabilir miyiz? Hiç gözlemlediniz mi bilmiyorum ama iş yapmaya çalışan insanların iyi niyetli olsalar bile başları belaya girebiliyor. Ben kendi adıma gece yastığa kafamı koyduğumda rahat yatamıycağım işleri yapmak, sorumlulukları almak istemiyorum. Kendinize bu soruyu sorun. Riski, huzursuzluğu göze alıyorsanız bir gün mutlaka çok paranız olcaktır.

@MossoM her yerde olmaları birşeyi değiştirmiyor, halkın %1 lik bir kesiminden bahsediyorsun (İzmir için; nüfusu 4.2 Milyonmuş 42000 kişilik zengin bir kitle demek oluyor bu kalan %99 napsın)

Konunun geldiği noktaya bak... Biri çıkıp aslında İsveç'le aynı standartlarda yaşıyoruz diyebilir her an :acpsnr:
Asıl mevzu şu;
1 ABD Doları = 4,45222099 Türk Lirası

Ben hep fELLİni izlediğimden beni çokda enterese etmeyen durum.

Okuduğum bir yazı da yanlış hatırlamıyorsam sadece İstanbul'da hayatını hiç çalışmadan idame ettiren yüksek gelir grubuna mensup 50 binden fazla insan olduğundan bahsediliyordu. Artık kimisi faizden geçiniyor, kimisi kira vs parası ile yaşıyor. İş yerimin olduğu Bakırköy'de her ay altındaki coupe amg mercedesi ile gelip civardaki dükkanları gezip çantalar dolusu para toplayan 24-25 yaşlarındaki genci bizzat kendim görüyorum mesela. Bunun gibi yaşayan 50 bin insan ve sadece istanbul'da. Hiç azımsanacak bir rakam değil. Böyle insanlar için kriz olması ya da olmaması çok bir şey farkettirmiyor emin olur. Hatta kriz ortamı bu kadar büyük sermayeye-para birikimine sahip insanlar için yeni fırsatlar yaratıyor. Sizin bilmem kaç yıl vade ile bankadan kredi çekip aldığınız lakin taksitlerini ödemekte zorlandığınız evinizi-arabanızı böyleleri üç kuruşa kapatıyor, oradan kar ediyor işte.

Para parayı çeker diye bir söz var malum, o kadar doğru ki.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri