Scudo Sports

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Demokratik,sosyal, hukuk devleti büyümenin ve kalkınmanın temel unsurudur.Gelişmiş ülkelerin tamamının ortak özelliğidir.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Scudo
Ne farkeder isterse 10 tl olsun. Nasıl olsa her zaman 50 ₺'lik benzin alıyorum(!)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dolar nerdeyse tüm dünyada düşerken , güzel ülkemizde neden devamlı artar ? ( Hazırsanız veriyorum cevabı . )

Eskiden İMF den borç alınırken , İMF çakallık yapıp alacağını garantilemek için , hükümetlere kanunlar çıkartır ve gelecek olan paranın bir kısmını vadesi geçmiş borç taksidine sayarak , kesintili şekilde borç verirdi. Artık bu uygulama yapılmıyor. Kamu kurumları , dış kaynaklara borçlandırılıyor. Ve borç dolar cinsinden veriliyor. Kredi taksidi ödemesi yaklaştığın da ödeme yapılabilmesi için piyasada tedavülde dolaşan bol miktarda dolar çekiliyor. Çekildikçe dolar yükseliyor , çekildikçe dahada yükseliyor. Nihayetinde taksidi ödeyecek kadar dolar tedarik edilince piyasadan dolar çekişi duruyor. Dolar bir süre daha yükselip , denge fiyatını buluyor. Ve her ne hikmetse devamında denge fiyatından işlem görmeye devam ediyor. Merkez Bankası veya bir başka kurum bu duruma kalıcı müdahale ve çözüm üretemiyor. Sadece piyasaya döviz vererek, tedavülde dolaşan dolar miktarını çoğaltarak , bir süre doların denge fiyatında kalmasını sağlıyor. Taa ki bir sonraki taksit ödeme furyası için piyasadan yüklü miktarda nakit para çekilmeye başlanan kadar.

Ülkemiz mart - Nisan gibi bahara girdiğinden , Tekstil , inaşşat ve diğer piyasalar canlanmaya başlıyor. Temmuz - Ağustos gibide turizm geliri ve bu kalemlere bağlı vergi gelirleri zirve yaptığından , Devlet kurumları ve özel sektör GENELDE kredi taksitlerinin geri ödemelerini bu aylarada denk getirmeye çalışıyor.

Dolasıyla bu kadar nakit bir günde tedarik edilemediğinden taksit zamanı yaklaşmaya başlayınca piyasadan tedavülde dolaşan dolar çekilmeye başlanıyor. Bu aylarda dövizin tavan yapması tesadüf değil. Dövizin en son aldığı değerin altına düşmeside pek mümkün görünmüyor. Bu sebepten dolayı bu aylar yaklaştıkça dövizin ani çok fazla miktarda yükselmesi görmemize çokta şasırmamak lazım. Üretim olmadıkça , ekonomiyi çevirebilmek için dış borç almaya , borcu borçla ödemeye veya yüksek faizle ötelemeden başka bir çözüm üretemeyen bir sistemde bunların olması kaçınılmaz.

Özetle dolarda , Temmuz - Agustos gibi yeni bir zıplama eğilimi görürseniz şasırmayın.

@hamlet2006Ama kimisi yalinayak basi kabak, kimisi ithal botlar ve monrlarla...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üretmeden tüketir, yatırımı betona yaparsan çakılmaya mahkumsun demektir.
Marx'ın da dediği gibi bir toplumda burjuva ile proleterya bir iple birbirine bağlıdır, ne zaman ki bu ip gerilir kopma noktasına gelir yani zengin daha zengin fakir daha fakir olur işte o zaman bu ip kopar ve ortaya sosyalizm'den geçmemiş bir komunizm ortaya çıkar.
o günün geleceği yakın.

@hamlet2006

@Motorola
Abdullah Ağabey merhaba,
Evet, size katılıyorum.Ayrıca şöyle de düşünülebilir.
Benim burada ''mahalle''den kastım kutuplaştırılmış,kamplaştırılmış toplum kesimleriydi.
Bu işin sağcısı solcusu,iktidar yanlısı muhalifi yok;herkes bundan etkileniyor.

• Beğen
Tepkiler: Motorola
Alman maaşını euro alıyor, bisikletini alırken yine euro ödüyor.
Amerikalı dolar kazanıyor, bisikletini yine dolar ile alıyor.
biz ise Türk lirası kazanıyoruz, bisiklet ve aksesuarlarını alırken dolar yada euro ödüyoruz

Eskiden Euro diye bir para biri mi yoktu, Euro 2002 yılında ortaya çıktı, Euro/Dolar paritesi yıllar içinde çok ciddi dalgalanmalar yaşadı, bu dalgalanmalar dünyadaki tüm insanların alışveriş alışkanlıklarını dönem dönem değiştirdi. Euro piyasaya ilk çıktığında, dolar karşısında değersiz olduğu için amerikalılar kendi ürettikleri araçlardan daha ucuza alman malı lüks araçları alabildiler, daha sonra euro dolar karşısında yükselmeye başlayınca tam tersi durumlar da yaşandı. sizleri tablo ve rakamlara boğmak istemiyorum. "merak edenler internetten araştırabilir."

Dünya ticaret ve kur savaşları, normal insanlar farketmeseler de yıllardır var. Tüm ülkeler, o ülkelerde iş yapan şirketler, hatta japon ev hanımları bile, kur farklarından çok ciddi kazançlar elde ettiler. Bizim şanssızlığımız ise, kur makasının sürekli aleyhimize açılıyor olması..

Çözüm önerisi için aklıma gelenler; elimizdekileri değerlendirmek. eskiyen şeyleri hemen çöpe atmak yerine, temizliğine dikkat ederek, gerekirse tamir ederek kullanabildiğimiz kadar kullanmak.

Bu konuda ikinci el bisiklet ve aksesuarı satan arkadaşları da, dürüst ve anlayışlı olmaya davet ediyorum, satılık bisiklet ilanlarına bakıyorum; çoğu 500 km bile binmedim diyor, bisikletin fotoğraflarına bakıyorsun, bisiklet ruhunu teslim etmiş, geri almış, bir daha teslim etmiş !
İkinci el bisiklet satmak isteyenler, Km, kaza, değişen vs. bilgilerini neden doğru yazmazlar ? böyle birkaç saygısız kişi yüzünden, insanlar ikinci el ilanlarına bakmaz "bakamaz" oldular. doğru bilgiler yazılsa, mantıklı fiyatlar istense, güven ortamı oluşsa ? farkı bir düşünün, herşey bir anda nasıl hareketlenir, herkes istediği bisiklete kavuşur.

Dolar ve euro ile baş edemiyorsak, en azından elimizdekileri değerlendirelim, herkes bu akşam, satılık bisiklet ilanı fiyatlarını güncellese, biraz daha mantıklı ve insaflı fiyatlar koysa, hem kendi işleri görülmüş, hemde bisiklet almak için uğraşan arkadaşların gönlünü hoş etmiş olurlar. İlan verip yıllarca aynı fiyatta direteceğine, ikram et, indirim yap bisikletini sat, aldığın parayı bankaya koy, döviz, altın al, öyle kazanç elde et. binmediğin BİSİKLETİNİ esir tutma, lütfen AZAD ET.

2016'da bir yazar şöyle demişti;
''Dolar 3.30 olmuş..Olsun..Bizene elalemin parasından..Amerika düşünsün..''
Bu bir kişiye has bir söylem değil..Bir topluluğa ait bir söylem..!
Bir ara da hatırlarsanız,dolarlar filan bozdurulmuştu..Yastığının altında dolar olana kötü/hain gözle filan bakılıyordu..
Şimdi yine aynı..Değişen bir şey yok..Çünkü kafa,aynı kafa..Bakınız;
:koptum:

Dolar 4
Euro 5
Benzin 6
Babel 7
Crouch 8

Ne desek boş. Ne yazık ki döviz 1 sene sonrasına göre oldukça ucuz...

Akdeniz’de sular ısınıyor yanı başımızdaki Suriye de çıkan iç savaşın ekonomiye verdiği zarar ve hükümetin politikları yarını değilde bugünü düşünme maksatlı olduğu için döviz böyle,bunlar iyi günlerimiz hükümet iktidardan düştümü ülke Kıbrıs barış harekatında olduğu gibi içe kapanacak.

@Kudret Kurtcebe

Yukarida yazdiklarinizin çoğu Rusya Çin Mısır İran ve çoğu ekonomik ve özgürlükler yönünden başarısız olmuş yada halenen debelenen ülkelerin eskimiş popülist yöntemleridir.
Millileştirmek dediginiz şey; ülke insanlarini kalitesiz ve pahalı mal hizmete zorunlu kılmaktır.30 yıldır ekonomi literatüründe geçerliliğini yitirmiş masal hikaye tadına evrilmiştir.. Hikaye masal seven sürekli kurtarıcı bekleyen biz ortadoğü kültürlerinde maalesef halen umut kapısı olarak görülmektedir. Dünya'ya entegre olamayan ülkeler ;fakirlikten ve adaletsiz gelir dağılımından kurtulamayacaklar. ekonomisi iyi olan ülkeler neler yapıyor bakın. Düne kadar çocuğumuza yaşlımıza bakıcılık yapan Gürcistan, Ukrayna birkaç seneye bizi sollayacak.. syg

Kısacası ülke'ye acil bir format lazım, özellikle de başta bulunan kişiler'e. Üzücü olan, bu değişmeyecek ve gelecek seçim'de bunlar yine aynı nokta'da oturuyor olacak. Ne içiyor, ne yaşıyor bu ülke halkı, insan anlam veremiyor, cidden hayret ediyor. Olan beyni olan kişiler'e oluyor, farkında oldukları için durumun. Cahillik mutluluk boşa denmiyor işte.

@Abdullah ozturk

Dünyayı kim yönetiyor sanıyorsunuz,yahudiler finans dünyası,önce o aileleri bir tanıyın,dünyada sömürü düzenini benim halkım kıracaktır,sizin gürcistan dediğiniz yerlere yahudi sermayesi girdimi ona baktinizmi yani küresel baronlar keza ukrayna,
Abd yi elinde tutan rocild ve rockefeller ailesi .illūminatiyi inceleyin,ukrayna ve gürcistan küresel sermaye ile bir yere varacak ise dibe çakar milli olmayanlar cakilmaya mahkumdur,borsayı kim kurdu,rocild önce bu adamı bir tanıyın,ıngiltereden küresel sermaye ahtapot gibi dünyaya yayılmıştır bol bol osman hocanın ekonomi derslerinide izlemeyi ihmal etmeyin benim savunduklarımın hepsi onun düşünceleri ile paraleldir,
Milli olmayan yok olmaya mahkumdur ama merak etmeyin yakında halk yumruğunu vuracaktır

Çinmı ? çini rokkefeller ailesi ele gecirdi haberiniz yok,çin küresel sermayenin uşağidir ucuz köleler var orada mısır abd köpeği oldu haberiniz varmı ?sisi pentagon uşağı
Iran neyi başarmış, acaba ne icat etmiş,iran ne kadar milli,petrolü hammadde olarak dışarı satmakla zenginlik olmuyor üretmek diyoruz iran ne üretiyor makine motorumu ?

4 yıl lisans üstüne 2 yıl ekonomi yüksek lisansı yaptım.. bahsettiğiniz hocamızın savunduğu iktisadi akımın 1930-50 yıllarından kalma köhne olduğunu son 40 yılda çoğu ülke tecrübe ederek anladı. Özgürlük hem ekonomik hem de sosyal alanda modern insana su ve ekmek kadar ihtiyaçtır. Milli yada başka bir isimle insanı kısıtlamak mutsuzluk ve sömürü sebebidir. Dış güçler diye diye bizi içerden öpenlere yol açmaktır .. syg

@Abdullah ozturk

Katılmıyorum arkadaşım kusuruma bakma üretmeyenler yok olacaktır

@Abdullah ozturk

Özgürlük liberalizm ise batsın o liberalizm ve de kapitalizm
Tek tip sosyalizmde

Gerçek özgürlük üretmek ile doğru orantılıdır,üretmeyenler asalaktır ve başkalarının pazarıdır
Bu ülkede bir gün gerçek milli olanlar hesap soracaktır bunu asla unutmayın
Gerçek türkün ulusal sermayesi yahudi küresel sermayesinin belini kıracağı günler yakındır,ayrıca abd içindeki kavgaya bir bakarsanız iyi olur,trump denilen zevzek silahcıların adamı ve pentagonun papağanı beri yanda küresel sermayenin baronları ile kavgada kim kazanacak silahcilarmi yoksa finanscilarmi, göreceğiz her iki köpek sermayenin birbirini yemesini ibretle izlemekteyiz,öyleki ıngiltere ile abd arasındaki istihbarat savaşlarınida ibretle seyrediyorum,las vegas katliamını cia içindeki ıngiliz kanadı gerçekleştirdi,menfaatler ters düşünce ipek yolunda ıngiltere ve abd öyle bir güzel istihbarat savaşına girişirlerki şaşar kalırsınız,

@Abdullah ozturk

Hocam sanada iyi akşamlar

@Kudret Kurtcebe

Fed fed bir gün yıkılaaaaaaa :islik::islik::harika:

Dolar 7 euro 10 lira 1000 dolarlık trek 7k ya satılıyor inanmayın kura bir o kadarda enflasyon var

@Pamuk

16 yıllık iktidar çöktü sayılır işleri bitti geçmiş ola,korkunun ecele faydası yok

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri