@mühendis
Futbolda dışarıdan parayla adam getirtiyorsunuz ama siyasette olmuyor..Bunu demek istemiştim..
Yani iktidar tarafının beğenmediği muhalif tarafta,muhalif tarafının beğenmediği iktidar tarafı da YERLİ

Yani ülkedeki insanlar birbirlerini yemekle/aşağılamakla/ötekileştirmekle meşgul..Halbuki herkes aynı topraklarda yetişti..Muhalif dediğiniz kişi,kendi komşunuz..İktidar veya yandaş dediğiniz kişi,kendi akrabanız..
Peki,nerdeyse herşeyleri aynı olan bu insanlar;birbirlerine neden düşman oluyorlar?
Bunun tarihsel bir süreci var..Osmanlı'ya kadar inmek lazım..Yabancılara gâvur/ecnebi/zındık/kafir olarak bakma alışkanlığı;tüm bu yaşanan sürecin kaynağı gibi duruyor..Bugün de X partisine gönül vermiş kişilere,bu partiden nefret edenler;yabancı,yani gâvur/zındık/kafir/ecnebi ..vb olarak görüyorlar..Yalnız şöyle ilginç bir nokta da var..Bazen taraflar,taraf değiştirebiliyorlar..Bu çok ilginç..Mesela MHP..Düne kadar çok ağır şeyler söylediği insanlarla bir araya gelebildi..Bunu da osmanlıya kadar indirebiliriz..Osmanlı'da gâvurlar,yani yabancılar;cizye filan vererek bir şekilde toplum için yaşıyorlardı..Yani bu topraklarda yabancı muamelesi yapılan insanların eli de sıkılmıştır,bugün de MHP örneği karşımızda..
Gizli akıl konusu da şöyle..Yukarıda ''eğitim'' demiştiniz..Mevzu bu..Eğitim sisteminiz kötüyse,birileri sizin yerinize düşünür,sizin yerinize hareket eder,gerekirse sizi de yok eder..
Türkiye'nin kaynakları imam hatiplere,diyanetlere aktarıldığına göre;söylenecek bir şey de yoktur..Ben zaten bu veriler ışığında,''bu ülkenin geleceğinde savaş görüyorum'' diyorum..
Temeli laik bir ülkede,siz anaokul çocuklarına din eğitimi veremezsiniz..Bu hem çağın gerisinde kalmanızı sağlar,hem de toplum içinde bir kutuplaşma yaratır..
Yani Türkiye'nin en önemli sorunu eğitimdir..Aslında öncelik güvenliktir ama terör/güvenlik sorunlarını çözmenin yolu da eğitimden geçer..Yani terör sorununu savaşarak bitiremezsiniz,teröristlerle anlaşma yaparakta..Tek çözüm bilimsel eğitimdir..
Yani ekonominin kötü olmasını,yanlış politikacılarda,üst akılda,derin devlette filan aramamak lazım..İnsanları eğitemiyorsan,o toplumda ekonomi iyiye gidemez..Ya durağandır ekonomi,ya da kötüye gider..