Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Ne yazsam ne yazsam diye düşündüm yok arkadaş kelimeler yetersiz. Beynim sürmenaj oldu.

Edit: Dolar Bugün Rekor Kırdımı merak eden varsa::(link)

@Osmanlı Torunu 1453
Screenshot_20180511-012234.jpg

Scudo
Bugün kuzenim bir anı anlattı. Yıllar önce bayram harçlığı olarak aldığı 1 dolar ile kuruyemişçiye gidip, bununla ne olur diye sormuş. Kuruyemişçi; "Bir tane frigola al" demiş. Bugün gitsen magnum alırdın dedim. Şaka bir yana tanıdığım herkes çok mutsuz beyler sonumuz hayır olsun.

Bindik Bir Alamete...

Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete
Amanieyynn..
Yol dediğin yol gibi
Ulaşmalı bir yere
Biz dön baba dönelim
Geliyoz aynı yere
Bu döngü kısır döngü
Başı varda sonu yok
Dönüyom dönemiyom
Sonunda bir cıgış yok
Amanieyynn...
Amaneeinn..
Yerel ve genel seçim
Seçin bakalım seçin
Ki dön baba dönelim
Aynı yere gelelim
Çete çeteye çatmış
Çete çete içinde
Battık buruna kadar
Cafer getir peçete
Amanieyynn...
Nush ile uslanmam ben
Etmeli beni tekdir
Tekdirden anlamazsam
Artık hakkım kötektir
Eskiden adam gibi
Oturur meze yerdik
Şimdi meze yer gibi
Oturup adam yiyoz gariiee
O zaman siz buna
Müstehaksınız len!
Köy kahvesi sohbeti:
Gahve köşesinde üç beş tane başbakan oturuvemişlee
Amanieyynn...
Vallahül azim biz cihana bedeliz
Va mı bize yan bakan hee?
Eee essah deyon be Hüseyin ağa
Hakkaten sence ne oluvecek bu işlee
Valla nolcek olecee bişey yok
Dönecez dönecez aynı yere geleceez
Yavv ben şimdi deyom ki yaniii
Bu esas tütün tütün meselesi
Tütün tütünün baş fiyatı ne olcek
Bu yeni gelen hökümet acaba
Tütün baş fiyatlarını
Yüskek mi duta alçak mı?
Ne diyon sen hele Hüseyin çavuş
Vallahül azim ben ne deyem şimdi
Ben bilirim bilirim onu sölerim
Gulaklerin sözüne
Osmannının ipiynen inme sakın guyuya...
Hemide oynayıverekten
Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete...

Algınalanamayan tek konu şu bu ülkeyi kim yönetiyorsa o eleştiriliyor. Ben yönetsem beni eleştirin kardeşim. Yüklencez tabi babama mı yüklenicez? İsim şahıs kişiler partiler örgütler önemli değil ne olduğu önemli.

İnsanların şunu iyi anlaması gerekiyor! Biz ülke vatandaşıyız. Bu ülke Cumhuriyetle yönetiliyor adalet sağlık eğitim ve diğer hizmetler herkes için EŞİT ve ADİL olmalı. Olmazsa herkesi eleştirmek hakkımız. Eşek yüküyle vergi veriyoruz bu ülkeye. Yiyoruz vergi veriyoruz içiyoruz vergi veriyoruz yürüyoruz vergi veriyoruz çalışıyoruz maaşımızın %40 ı vergiye gidiyo. O yüzden bu ülke yönetimi vatandaşına çalışmadığı sürece kim gelse eleştirmek hakkımızdır.

Ayrıca biraz kafa çalıştırmak önemli. Beyin bedava diyen dayı gibi beyin bedava düşünüyorum yapıyorum. Mantıklı mı değil mi sorgluyorum değilse eleştiriyorum bu kadar basit. Ben ve vatandaşlar bu ülkede herşeye vergi veriyorsa beni yöneten bana hesap verecek vermezse bu iş başka türlü yorumlanır. Orayada girmiyorum siz anladınız.

Dolar : 4.30 Euro : 5.14 Şiir şiirrrr hep 50 liralık alıyoruz. :D

İç mihraklar dış mihraklar
Faiz lobisi İngiliz ajanı
Amerika köpeği fedöcüler işbirlikçi haclilar
Sizin dedeleriniz Ermeni Yahudi
Siz tapınakçı biz musluman
Bi biz iyiyiz
İzmir günah işlemese artar miydi dolar İzmir'i çıkartalım ulkeden

2014'de krizi tahmin edenler varmış(forbes yazarı,jesse colombo).bu kadar beton dökülmesinden belliydi,ülke ağırlaştı,göçtü.
(link)

bu da siyasi bir yorum.
(link)

bu dolar işi doğrudan bisiklet camiasını ilgilendirir.bırakın da biraz siyaset yaparak burda boşalalım.zaten 3 tv kanalı kalmış,nerde boşalacağız.çünkü compenentler (bileşenler,parçalar)
yurt dışından gelmekte.kadroyu üretmekle iş bitmiyor.ne kadar çok bisiklete binersek o kadar parça harcıyoruz.pahalı bisikletlerin,pahalı parçaları oluyor.merakı pahalıdan yana olan arkadaşlar adına üzülüyorum.selamlar,saygılar..

Bence Zeybekçi ülke ekonomisi ile kendi ekonomisini karıştırıyor. Denizlide belediye başkanlığı yaptığı dönemde orta halli bir tekstilci iken daha sonra Hyundai otomotivi aldı. Ne hikmetse tüm belediye araçları bu markanın aracı oldu. Şuanda tekstil fabrikasının ucu bucağı yok, otomotivde de Hyundai yanına Honda, Peugeot, Skoda ve DOD 2. El pazarını eklemiş durumda. Çalışmış yapmıştır ama doların yükselişini kabul etmiyorum, onu saymıyorum bunu demiyorum ile anca kendimiz kandırırız. Zamanında Denizli Sporlu bir oyuncuyu sakatlayan karşı futbolcuya su şişesi atan, kaldırıma araç park edenlerin camını kırıp lastiklerini kesin diyen birisi. Sonra tribünde olay çıktı mı millet bir şeye zarar verdiği zaman vandallık çapulculuk oluyor. İnsan olarak önce insanlara nasıl örnek olduğuna bakmalı. Burada sözüm size değil yanlış anlaşılmasın, haber linkini paylaştığınız için dedim. @Şayzeettin Neumann :)

Bir arkadaşım bize sürekli " Siz Polyanasınız "der durur sadece gelecekte küçükte bir umudumuz olduğu için. Ama şuanda Polyana gelse o arkadaşın yanında o bile karamsar olur. " Doların yükselişi her zaman ki gibi dış mihraklar, seçimden sonra değil 4 TL, 3TL'ye kadar düşecek.Şimdi ki iktidar yeniden başa geldiğinde bizim nasıl biri olduğumuzu anlayıp artık bulaşmayacaklar " diye devam ediyor. 3'ü bıraktıp 4'e düşsün. Tabi burada olay sadece döviz kuru değil insanların alım gücü ve sosyal ihtiyaçlarını da karşılayamaması ayrıca şuanda kimsenin yargı ve hukuk sistemine güvendiğini düşünmüyorum. Söyleyecek konuşacak çok şey var ama artık insanlar konuşmaktan korkar oldu teknolojinin de bu yönde etkisi büyük.

Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin hem kendim adına hem ülke adına.

Dolardaki artışı kabul etmiyorum. Doları da kabul etmiyorum, bence dolar diye bir para birimi yok. Aslında dolar olmadığına göre ABD diye bir ülke de yok. Hepsi algı, varmış gibi yapıyorlar, hadi hep beraber kabul etmeyelim, güçlerimizi birleştirirsek dolar diye bir şey kalmaz, şahlanan TL miz için.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri