Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Murat B.

dünyanın geri kalanından izole yaşamın sonuçlarının ciddi olabileceğini kabul etmekle birlikte

Kübanın sosyal devlet uygulaması, tarımı, sağlık hizmetleri ve ilaç çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz ?
 
Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
Dolar 5'e düşecek bu nediyor :D
 
Gurbetçiler için Dolar 1.5TL Euro ise 2TL olarak sabitlenmeli böylece ülkeye zengin olarak girişleri engellenmiş olur.
 
@Guanzo

Daha zengin olacaklar için 1TL'ye 1.5TL
Dahada zengin olacaklar için 50 kuruşa 1TL diyede sabitlensin mi? :D

Ooooyy oyyyy...
 
savaş halindeki suriyenin parası bile tl karşısında değerleniyor

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
@Guanzo
Aslında tek yol turizm gelirleri olarak görünüyor hepimiz için. Ya turistik kurcaz ya da turizmde çalışmaya başlıycaz zamanla. Biraz anlasam ki işin içine girince yaparım, güzel bir butik otel işletmeyi düşünüyorum.
 
@Guanzo
Türkmenistan'da içerden dolar alın satımıyla, el altından dolar alım satımı arasında neredeyse 2 kat fark var. Devlet yarısını veriyor, normal para değeri iki katı olanı el altından alabiliyorsun.
Türkmenistan olma yolunda ilerliyoruz, bizde de böyle olacak merak etmeyin.
 
@msandikci

Bir anda hızlı düşüyor grafikleri incelediğimde ana ne zaman düşüceğini kestiremiyorum işte aslında şu an altın satmış gibi varsayarak gelişmeleri takip edebilirim. Tıpkı kupon yapıp yatırmamak gibi:D bence dolar bir alım fırsatı daha yaratıp sonra tırmanışa geçicek ama gelin görünki cesaret edemiyorum şu an satmaya.
 
halkın umursanmadığının en güzel kanıtı özel bankaların "borçlanma oranlarının altında kredi verilemez" demesine rağmen kamu bankaları aracılığı ile piyasaya meydan okuyan oranlarla konut kredisi verilecek olması, 3-5 kuruş kalmış onu da müteahhit kurtarmaya harcama politikası gariban kimin umurunda..
 
@Murat B.
Küba'nın Ekonomisi

GSYİH (Cari, 2015): 87,133 milyar ABD Doları
Kişi başına GSYİH (PPP, 2016) : 21,017 ABD Doları
GSYİH Büyüme Hızı (2016): %2
Enflasyon Oranı (2016): %4,5
İşsizlik Oranı (2016): %2,5
İhracatı (2016): 1.49 milyar ABD Doları
İthalatı (2016): 6.25 milyar ABD Doları
İkili ticaret hacmimiz (2016): 20 milyon ABD Doları
İhracatımız (2016): 6,3 milyon ABD Doları
İthalatımız (2016): 13,7 milyon ABD Doları
Küba ekonomisi, sosyalist ilkelere dayanan devlet kontrollü planlı bir ekonomidir. Son yıllarda doğrudan yabancı yatırım çekme ve altyapı yatırımları bağlamında reformların yapılmasıyla özel sektör yatırımları artmıştır. Ancak üretim araçlarının büyük bir kısmı halen devlet tarafından işletilmektedir.
Küba ekonomisinin ana gelir kaynaklarından biri olan turizmin ekonomiye yıllık ortalama katkısı 2,5 milyar ABD Doları civarındadır. Kübalı yetkililer turizm sektörüne yönelik yabancı yatırımların artmasını hedeflemektedirler.
Küba, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve diğer başlıca finans kuruluşlarına üye olamadığından bu örgütlerden doğrudan borç ve kredi temin edememektedir. Küba, 1986 yılından itibaren ödeyemediği dış borçların silinmesi ve yeniden yapılandırılması yolunda son yıllarda ciddi ilerlemeler kaydetmiştir. Küba’nın Venezuela’ya olan borcu dışında önemli dış borcu kalmadığı tahmin edilmektedir. Venezuela, son 15 yıldır Küba ekonomisinde en fazla ağırlığı bulunan ülkedir. SSCB’nin dağılmasının ardından Küba petrol ihtiyacının yaklaşık %70’ini Venezuela’dan karşılamaya başlamıştır.

Küba’nın başlıca ihraç malları şeker, nikel, kobalt, tütün, biyotıp ürünleri, deniz ürünleri, rom, narenciye, ithal ürünleri ise petrol, petrol mamulleri, gıda, makine ve teçhizattır.

veriler:Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı resmi sitesi (link)
 
@burak gulyapan Şunu çok merak ediyorum ben. Acaba neden komünist arkadaşlar hiç komünist diktatörlüklere(Küba vs.) kaçıp yerleşmezler de eleştirdikleri kapitalist, emperyalist ülkelere kaçıp yerleşirler?

Neyse benim bu konudaki görüşüm, komünist ülkelerde ekonominin ve refah seviyesinin yüksek olduğu iddia eden ya ekonomiden anlamıyordur ya da kördür.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Fixie Cem ekonomiden çok anlayanlar yüzünden zaten memleket bu hale geldi
 
@burak gulyapan

Bu sayıları paylaşarak ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım. Doktor maaşının bizdeki asgari ücretten çok daha az olduğu bir ülkenin refah düzeyinin yüksek olduğunu iddia etmiyorsunuzdur herhalde.

Bu verilerde benim için en dikkat çekici olan şu oldu:
İhracatı (2016): 1.49 milyar ABD Doları
İthalatı (2016): 6.25 milyar ABD Doları

Ülkemizde senelerdir "cari açık çok büyüdü", "ihracatı arttırmamız lazım" diye söyleniyor, çünkü ihracatımız ithalatımızın ancak üçte ikisini karşılayabiliyor. Kalan üçte biri için ya borç almamız, ya da sermaye satmamız gerekiyor. Küba'nın ihracatı ise ithalatının dörtte birini bile karşılamıyor. Onlar bu açığı nasıl kapatıyor bilmiyorum ama çok da iyi kapatamadıkları için paraları değersiz.
 
@Murat B. Böyle bir ülkede refah seviyesinin yüksek olduğunu düşünmek cidden çok komik. Aynısını Venzuela için de yapıyorlar.

Küba'da sağlık sisteminin ve eğitim sisteminin gelişmiş olduğu iddia ediliyor. İddia ediliyor diyorum bunu kendileri söylüyor, dışardan gidip bunu tecrübe edenler değil.
 
@Fixie Cem

beğenmeyen gitsin mantığını aştık sanıyordum hocam. şu forumda başka ülkelerin sosyal düzenlerinden vy ülke gelirlerinin vatandaşa dağılım oranlarından dolayı (kübada sağlık eğitim ve özellikle temel gereksinimlerine vatandaş neredeyse ücretsiz erişebiliyor) kendisine hitap eden 10 dan fazla ülke var, hepimiz dağılalım oralara yerleşelim mi ? bu ülkenin ekonomik durumunu iyiye mi götürür sizce ? kuru kıyas yapmak da iyi değil ama kübanın izole olmasını dar açıdan bakan arkadaşlar kübanın dış borcuna ve ülke içine yabancının karışma oranına baksın sonra dönüp canım ülkemin dış borcuna baksın ve yabancının bu borçdan dolayı nasıl üleme karıştığını söylesin !
 
Küba’daki en çok alkışlanan 2 konusundan biri eğitim, diğeri de tıp olduğundan ona da bir girmek lazım. Bütçesinin %10’unu eğitime ayıran Küba’nın eğitim konusunda başardığı şeyleri şöyle bir özetleyecek olursak:
1. Devrim öncesinde %36 ile 42 arasında bir yerde olduğu bilinen okur-yazarlık oranı girişilen milli seferberlik ile birlikte bugün %99.8. Türkiye’de %95, İspanya’da %98.1.
2. Üstelik içi boş bir okur yazarlık oranından bahsetmiyoruz; 1998’de (aynı zamanda bu ülkede ekonominin en kötü olduğu zamana tekabül eder) UNESCO’nun yaptığı bir performans testinde Kübalı öğrenciler 350 puanlık bir ortalama ile Latin Amerika ülkelerinin 250 puanlık ortalamasını solluyorlar.
3. Kuru kuru okuma yazma da öğrenmiyorlar, ilk okul müfredatında salsa tiyatro gibi dersler de var.
4. 12 öğrenciye 1 öğretmen şeklinde bir yapılanma var.
5. Eğitim bedava, devlet öğrenciye forma yardımı da yapıyor ancak ders kitaplarını öğrencilerin kendi alaması gerekiyor.
5. Kız çocuklarının ve kırsalda yetişen çocukların da eğitim sistemine eşit katılımı sağlanmış.
6. 6-16 yaş arası eğitim zorunlu.
 
@mavi albatros Eğitim ve sağlık hizmetleri ücretsiz olunca bir ülkede refah seviyesi gelişmişlik seviyesi yüksek mi oluyor? Kalitesi düşük eğitim ve sağlık hizmetleri ücretsiz olsa ne olur? Küba'ya gezme giden ve hastaneye gitme şanssızlığını yaşayan arkadaşlarım çok korkmuşlar mesela. Pislik içindeymiş hastaneler, afedersiniz hayvan bağlasan durmaz diyorlardı.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri