Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@cem_filiz abi para çok büyük miktarlarda, önümüz seçim, kaynak lazım :ssrtcbya: bu arada bir bilgi sahibi değilim, beyin fırtınası gibi düşünün. Daha önce benzer şeyler yapıldı bildiğim zaten, gecelik repo vs gibi şeyler ile parayı işletip, karı kendine ana parayı hak sahiplerine dağıtma durumu.

@Murat B. "ödeme yapamayacak kadar aciz duruma düşeceğine ihtimal bile vermiyorum" burda ödeme yapma gücünün eksikliği yok zaten, sadece bir kaç saat içinde neredeyse çılgın miktarlarda (en azından biz faniler için) gelir elde etme imkanını değerlendirme var. Bir aciziyet durumu veya ödeme yapılamadığından değil. Beylik söylemi ile krizi fırsata çevirme.
 
Scudo
Döviz.jpg

Bir de Trump eğer 'güçlü dolar' politikasını uygularsa cenaze namazına dururuz artık :D Endeksin 100 civarında olduğunu düşünemiyorum bile şuan :(
 
Dolar 4,44
Euro 5,26
Altın 185
Benzin 6,33
Mazot 5,76

Elinizdeki bisiklete iyi bakın. Yakında herkes bisiklete binecek, tabi bisiklet alabilirse. İç lastik alamadığımız yıllara geri dönüyoruz, 90lara dönüş başladı.
 
Dolar 4.46 arkadaşlar.

Almayı plandığınız tüm ekipman ve parçaları bir kenara bırakıp, ikinci el veya ucuza kaçma zamanı. Sıfır ekipmanı unutun :snzdglsn:

Eskiden 370 dolar olan bir parça için kabaca 2 ile çarpar, bir miktar daha ekler, bize maliyetini bulurduk; 750-800 lira

Şimdi ise kabaca 5 ile çarpıyoruz (kargo, bankanın aldığı kur farkı falan derken gerçekten 5 ile çarpın ki sonra şok olmayın)
1850 lira çıkıyor arkadaşlar, gümrük vergisi falan hariç ha, onu unutmayın, 400 liraya yakın; etti 2250 tl

370 dolarlık malzemenin elinize ulaşması 2250 lira kabaca

D0BAC30B-BC1D-47BE-8FC5-D9D1B4A1CE39.jpeg
 
türk lirasının üzerinde türkiye cumhuriyeti merkez bankası yazar yani türkiye cumhuriyeti yazmaz çünkü'cumhuriyeti'' aitlik berilirtir. oysaki tcmb a.ş ortaklarını devlet bankaları,özel bankalar ve özel şahsiyetlerin ve kuruluşların oluşturduğu anonim şirkettir.kağıt paraları basmada 'tekel' olup yarı özel yapıdadır. merkez bankası diyelim ki para basma kararı aldı karşılığında borç alabileceği özel banka ya da devlet aramaya başlar bunun karşılığında da hazine bonosu verir (tahvilde diyebilirsiniz) borç verecek ülkeler ve ya bankalar o kağıtları belli bir faiz oranında satın alır. devlet borçlanabildiği oranda para basılmasını merkez bankasından talep eder ve kağıt para basılır. diyelim ki böyle bir durum söz konusu değil devlet kafasına göre para basabiliyor; piyasada 100 bisiklet var ve 100 para var . 1 bisiklet= 1para . dedik ki 100 para daha basalım nasılsa kağıt kalem bizim elimizde ferman bizde mühür bizde . işte o zaman piyasada 100 bisiklet var ve 200 para var . ne oldu? 1 bisiklet = 2 para oldu . paran bisiklet karşısında değer kaybetti. geçenler de bir arkadaş 1dolar =6 yuan gibi bir laf etmişti onunda sebebi çin merkez bankasının (pboc) almış olduğu devalüasyon kararıdır. çin ihracatının azalması karşısında ithalatın artması bu kararda etkili olmuştur. ve dolar karşısında yuan %1,9 oranında değer kaybetmiştir. buradaki amaç ithal ürünlerin azaltılması karşılığında ise dış ticaretin dengelenmesi ya da makul bir dış ticaret açığının sağlanmasıdır
 
12-13 liraya aldğım şu lastik 20 lira olmuş. 50 liralık benzin alıyordum, benzin zamları koymuyordu da, yarım lastik alınmaz ki şimdi :agla::agla:
(link)
 
Kimse de demiyor ki, Dolar/Euro artmadı, TL değersizleşti. :naslyany:

22 Haziran - 8 Temmuz arası baba-oğul Münih --> Viyana bisiklet turumuz olacaktı, muhtemelen Avrupa'da ilk ve son bisiklet turumuz olacak. :(
 
@cem_filiz
Dolar dünya genelinde arttı fakat Türkiye'de daha hızlı arttı. Yani hem dolar arttı hem tl değersizleşti/değersizleşiyor. Dolar dünyada pozitif ayrışmada ek olarak TL negatif ayrışıyor.
 
1 Euro Mart ayında 1.23 dolar iken şu an 1.18 dolar.
Yine 1 Sterlin Mart ayında 1.40 iken şu an 1.35
Bazen bu dolar vanasının ucunda sadece TLvarmış, giren çıkan bizeymiş gibi hissediyorum. Diğerlerinde 1 kuruşluk artış bizde kat kat daha fazla yansıyor.
 
O artmış, bu eksikmiş.. önemli olan TL değer kazanmadıkça, tabiri caizse, giren çıkan hep bize olacak.

Tabii maliyetleri TL ile olup, ihracat yapanlar ve TL harici para birimi üzerinden maaş alanlar (evet, var böyle insanlar, bir arkadaşım GBP üzerinden alıyor) ellerini ovuşturuyor.
 
Bana ne arkadaş dolardan, elin Amerikalısı düşünsün kendi parası. Ben her şeyi TL ile alıyom, dolar artmış düşmüş çok da tın(!)
 
Valla işler karışık, hani seçim var ondan oluyor böyle şeyler diyeceğim ama seçimin sonucu öyle çıksa bir türlü, böyle çıksa bir türlü. Bence kurlar kolay kolay iflah olmaz artık..
 
@cem_filiz
İhracat yapan bir arkadaşım tam olarak öyle olmadığını söylemişti.TL 'nin değer kaybettiği dönemlerde alıcılar,fiyat indirim talebinde bulunuyormuş.(elin oğlu akıllı)Ayrıca globalleşen dünyada rekabet edebilmek için çoğu zaman dolar cinsinden fiyatları da indirdikleri de oluyormuş.
Maliyetlerinin de dövizden etkilendiğini söylemişti.
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
İnsanoğlu ömrünün ortalama 60-70 yaş olduğunu düşünürsek,şahsım adına çok şanssız bir döneme denk geldiğimi düşünüyorum. Yaşım 30'a dayandı şu saatten sonra beni nelerin beklediğini,nelerin gerçekleşeceğini de zerre umursamıyorum.

Hemen hemen benim yaş ortalamamda ki genç arkadaşlar gerçekten şanssız bir nesiliz.Yapacak bir şey yok , bu düzenin böyle devam edeceğini düşünüyorum.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri